Yıl 1947 İngiltere, Siyonist-Arap sorununu çözme sorumluluğunu 1947'de Birleşmiş Milletler'e devretti. Almanyadaki nazi katliamından kaçan Yahudiler artık nüfusun üçte birini oluşturuyordu. BM'nin kurduğu özel komite, bölgeyi Filistin ve Arap devletleri arasında bölmeyi önerdi. Arap Yüksek Komitesi diye anılan Filistinli temsilciler, teklifi reddederken, Yahudi temsilciler kabul etti.

Paylaşım planı, Filistin'in yüzde 56,47'sini Yahudi devletine, yüzde 43,53'ünü de Arap devletine bırakıyordu. Kudüs ise uluslararası bir idare altında olacaktı. 29 Kasım 1947'de BM Genel Kurulu'nda 33 ülkenin oyuyla plan onaylandı. 13 ülke karşı oy vermiş, 10 ülke de çekimser kalmıştı. Filistinlilerin reddettiği plan hiç uygulanmadı.

Ve bu şekilde yahudi katliamından kaçanları bölgelerinde barınma izni veren filistinliler ülkelerinin yarıdan fazlasını kaybettiler.

Yıl 1948 Yahudi milis güçlerinin Arap köylerinde "temizlik" operasyonları Aralık ayında başladı.
İsrail Devleti, 2 bin yıldır kurulan ilk Yahudi devletiydi. Tel Aviv'de 14 Mayıs saat 16:00'da ilan edildi.
Yahudi güçleri, İrgun ve Lehi militanlarının desteğinde, daha fazla ilerleme kaydetti; Yahudi devletine ayrılmış toprakların yanı sıra, Filistinlilere ayrılmış bölgeleri de ele geçirmeye başladı.
Irgun ve Lehi örgütlerinin militanları, 9 Nisan'da Kudüs yakınlarındaki Deir Yasin köyünde çok sayıda Filistinli'yi katletti. Katliam haberi, Filistinliler arasında hızla yayılıp dehşet yarattı ve yüzbinlercesi Lübnan, Mısır ve şimdi Batı Şeria denen bölgeye kaçtı.
İsrail ordusu küçük bölgelerde süren direnişi de bastırdı. Ortaya çıkan ateşkes hatları, İngiltere mandasındaki Filistin'in çoğunluğunu İsrail'e bırakıyordu.

Yıl 1964 Kudüs'te kurulan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) hemen ardından Arap devletleri tarafından tanındı. Bu devletler FKÖ'nün esasen kendi kontrollerinde kalmasını istiyordu.

Ama Filistinliler gerçekten bağımsız bir örgüt istiyordu ve 1969'da örgütün başkanlığını ele geçiren Yaser Arafat'ın amacı da buydu. Kendisine bağlı, beş yıl önce gizli olarak kurulmuş El Fetih örgütü, İsrail'e karşı operasyonlarıyla ün kazanıyordu.

Yıl 1967 İsrail ve Arap komşuları arasında artan gerginlik, 5 Haziran 1967'de başlayan 6 Gün Savaşları'na yol açtı. Orta Doğu anlaşmazlığının çehresi bu altı günde değişti. İsrail, Mısır'dan Gazze ve Sina Yarımadası'nı, Suriye'den de Golan Tepeleri'ni aldı. Ürdün güçlerini de Batı Şeria ile Doğu Kudüs'ten çıkardı.
Mısır'ın güçlü hava kuvvetleri, savaşın ilk günü safdışı bırakıldı. İsrail uçakları, daha başlangıçta Mısır hava kuvvetlerini havalanamadan yerle bir etti.
Toprak kazanımları İsrail'in kontrolündeki alanı iki katına çıkardı. Zafer, İsrail ve yandaşları için yeni bir güven ve iyimserlik havası yaratıyordu.
BM Güvenlik Konseyi, 242 sayılı kararı aldı. Kararda, savaşla toprak kazanımı reddediliyor, son çarpışmalarda ele geçirdiği yerlerden İsrail'in çekilmesi isteniyordu.
BM'ye göre, bu savaşta 500 bin Filistinli daha mülteci haline geldi; Mısır, Lübnan, Ürdün ve Suriye'ye göç etti.

Yıl 1968 El Fetih savaşçıları, Ürdün'de İsrail birliklerine ağır kayıplar verdirdi.

Yıl 1977 İsrail ve Mısır barışı
Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat 19 Kasım 1977'de İsrail'e uçup Knesset'te, yani parlamentoda konuşma yapınca dünya şaşkına döndü.

İsrail'i tanıyan ilk Arap lider Sedat oldu. Yom Kippur Savaşı'nı daha dört yıl önce başlatan da kendisiydi. O savaş nihaî sonucu getirmemişti.

Sonrası ise yakın tarihimiz.. İsrailin kuruluşunu anlayabilmemiz için bu yazıya gerek duydum.

Tevrat'tan bir alıntı:

"O zaman Rab bütün milletleri önünden kovacak ve sizden büyük
kuvvetli milletlerin mülkünü alacaksınız. Ayak tabanlarınızın bastığı her yer sizin olacak. Sınırınız çölden Lübnan'dan ırmaktan, Fırat ırmağından garp denizine kadar olacaktır. Önünüzde kimse duramayacak,Allah'ınız Rab size söylediği gibi dehşetinizi ve korkunuzu ayak basacağınız bütün diyar üzerine koyacaktır."

"Siz Allah'ın,Rabbin oğullarısınız. Çünkü sen,Allah'ın,Rabbe mukaddes
bir kavimsin ve Rab üzerinde olan bütün kavimlerden üstün olarak, kendine has bir kavim olmak üzere, seni seçti."
(Tevrat,Tesniye Bölümü,14/2)

"Ve Allah'ın Rabbin sana teslim edeceği bütün kavimleri bitireceksin, gözün onlara acımayacak."
(Tevrat,Tesniye Bölümü,7/16)

BOP = Vaadedilmiş Topraklar.


Türkiye de yahudi şirketleri.

aliyünyum esya
-nasas alüninyum levha serit, cubuk, v.s
likid gazlar
-ankara, gaz aygaz,bursagaz,mobilgaz

havagazi ocagi
arcelik,auer, türk demir döküm

plasik esya
-pilsa mamulü plastik

margarin
-vita,sana; senalla,turyag, ufa

ciklet
-dandy

radyo,televizyon, buzdolabi, camasir makinesi
-arcelik, hoover, aygaz, mobilgaz, ipragaz, crosley,AEG, singer, norge, ambra, evsan, özaltin, philips, siera, rekormat, acarsoy, prescold elektrolüks, profilo, radiola aga, national, atlas,tonberg, beko, nordmende, grundig

sabun
lüks, soley, puro

eletrik ampulü
genaral electric,edison, philips,tekfen

otomobil-otobüs-minibüs-kamyon-kamyonet
anadol, murat, renault,man, mercedes, magirus, bussing, ford, BMC, austin morris bedford, dodge, desoto, fargochrysler, skoda, international

oto lastigi
goodyear,pirelli,uniroyal

dikis makinesi-iplik-kumas
singer,zetina,polylen, sasa, sifas, bossa, bozkurt

ilac
hoechst,bayer,abbott, sandoz, roche, pfizer, carlo erba

mesrubat
coca cola, elvan, pepsi cola, 7 gün, fruko

cam elyafi -boya
izocam, bayrakli boya, CBS, dyo, sadolin

tras kremi-dis macunu-dis fircasi
gibbs, ipana, binaca, kolynos, banat

deterjan
persil, vim tursil, omo, pril, all

Bunlar bir kısmı....
Türkiye de yahudi şirketleri dediğin çoğu şirket türklerin çok çarpıtmışın buraları fakat eski geçmiş doğrudur.
Şu çarpıtılanları söylersen belgelerine bir bakalım uygun mudur? nerede yanlışlık yapmışız ortaya çıkar..
ilk gözüme çarpanlar
arçelik koç'un
ipragaz demirörenin
dyo yaşar holding'in (hatta okuduğum okul)
renault fransızların

vs vs çok şey var eğer hisseleri var diyorsan. bende o zmn turkcell'in sahibiyim. (borsada hissem var)
ipragaz demirörenin değil likitdaz demirörenin :D
Ona bakılırsa koç tan bahsedersek vehbi koç un Türk olmadığıda bir gerçek. O zaman koç Türkiye de diye Türk şirketi mi oluyor?
Silindi
Members
1
Dreamer : ipragaz demirörenin değil likitdaz demirörenin :D

Babam tüpcü olsa bende bilirim
koç ailesi bildiğim kadarıyla türk. hatta cumhuriyet ilk kurulduğunda devlet kanalı ile zengin edilen ailelerden (tbmm bir çok ihaleyi bu şirkete vermiştir)
mevzu türk olup olmamaları değil türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmaları yeterlidir.. yabancı demek başka bir ülkenin vatandaşı olmak demektir.

Arçelik:
Türkiye'nin en büyük şirketlerinden olan Arçelik'te ve Arçelik'in dağıtım ağı Atılım Pazarlama'da önemli bir hisse payına sahip olan Burla Biraderler bundan 500 yıl önce İspanya'dan Osmanlı topraklarına göç eden bir İspanyol Yahudi ailesidir.


İpragaz:
Türkiye'nin ilk LPG şirketi olan İpragaz 1990'lı yıllardan beri yabancılara ait. Türk ortaklar 1989 yılında hisselerini Fransız Primagas'a satıyor, 1992'de de dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in 'Çiftçilerin borcunu ödeyeceğim' vaadine kaynak olsun diye kamudaki hisseleri özelleştiriliyor, tamamanı Primagas'a geçiyor. Yurtdışındaki şirketin el değiştirmesi sonucunda da, İpragaz'ın yüzde 100'üne Hollandalı SHV Gas şirketi sahip oluyor.

Kaynak Radikal Gazetesi


Dyo:
Yeni ortağı, Fransız Materis
Arçelik konusunda 2-3 sitede gördüğün çakma haberlerle bunu doğrultamazsın ki siteleri arattırdım biri forumneuro diğeri komplo-teorisi diye bir site.

ipragaz ve dyo'nun ortaklarıda kendinde belirttiğin gibi biri hollandalı diğeri fransız ben yahudi göremedim.Bence bu tarz haberler coca-cola'nın logosunu ters çevirip "allah yok" diye arapça gösteren zihniyetten farksız.
Burla biraderler,
https://arsiv.sabah.com.tr/2008/02/06/haber,35C553E6CF9F4994BB1FCEF120AC2E5A.html

ben diyorum ki yahudi. sen diyorsun ki hollandalı. ben diyorum ki bush yahudi sen diyorsun ki bush amerikalı..
herhalde her ülkeyi türkiye gibi %98 i tek dine mensup sanıyorsunuz.. aslında dinden ziyade yahudilik bir ırktır. sadece israiloğulları yahudidir.
Bu vaadedilmiş topraklarda güneydoğu anadoluda var.En sonunda bizede dadanacak israil belası.
dadanmak mı?... neyi satmadık onlara? neyimiz kaldı ki dadanacak..
Topraklarımız kaldı...
Köprüleri sattın.. plajları.. tarihi alanları.. doğuda da parsel parsel satışlar devam ediyor.. kısa bir süre sonra merkez noktalarda yolların satış ihalesi baslayacak



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.