Burada bilinmeden atılıp tutulmuş bir kaç konuya açıklık getireyim. Tamamen tarafsız olarak, yazılan yanlışları düzeltiyorum.

- İsrail Devlet'i İngiltere'nin Ortadoğu'da sahip olduğu topraklardan satın alınarak kuruldu. Hiç bir ülkenin toprağı işgal edilmedi. O topraklar İngiltere'nin topraklarıydı.
- İsrail Devleti'nin kuruluşundan beri 6 savaş yapıldı, 6sı da kazanıldı. Tamamı savunma amaçlı başlatılarak, neredeyse toprağının 3 katı kadar toprak kazanıldı, hepsi barışın oluşmasıyla İsrail'in kendi isteğiyle geri verildi.
- İsrail Devleti'ne katil diyenler, İsrail Devleti'nin kurulurken olanları biliyorlar mı? Arap ülkelerinden sürekli saldırılar, sürekli ailelere tecavüzler, cinayetler ve Nazi politikasının devamıyla yaşadılar. Bu yüzden öncelikli savunma yaparak kendilerini korudular. Eğer araştırırsanız, zaten bu savaşların İsrail tarafından başlatılmadığını, başlatıldığı gibi görünenlerin temellerinde de başka ülkelerin tahrikleri bulunduğunu görebilirsiniz. Şu kadarını söyleyeyim; Türkiye nasıl sınır ötesi operasyon yapıyorsa Irak'a, PKKyı temizlemek için; İsrail'in diğer ülkelere yaptığı operasyonlarda tamamen aynı mantıkla yapılıyor. Aradaki tek fark, PKKnın kalkan olabilecek bir halkı yok. HAMAS iste kadınları ve çocukları kalkan olarak kullanılıyor. Bugün tarihi araştıran herkes bilir ki, büyük generaller, komutanlar Yahudilik asıllıdır.
- Bunu neredeyse kimse bilmez, Atatürk'ün de soyunda (anne tarafından) Yahudilik bulunmaktadır.
- atacker arkadaşımın verdiği şirketler listesinin sadece bir kısmı Yahudi Türk vatandaşlarına aittir. Ayrıca unutmayınız ki, bizim ülkemizin halkı, birden fazla dini ve inancı barındıran, bu din ve inanç özgürlüğü sağlanan bir halktır. Ayrıca devletin yapısı da bu şekilde oluşturulmuştur.
- Unutmayınız ki, "Yahudiler'in kurduğu şirketler" diye bahsettiğimiz şirketler olmasaydı, büyük ihtimalle zaten berbat olan ekonomimiz daha da kötü duruma düşerdi. Yahudilerin mali ve ticaret konusunda, yönetim konusunda, bilim ve savaş konusundaki zekaları Osmanlı'nın başlarından beri bu topraklarda bilinmekte, Osmanlı padişahları tarafından akıllıca kullanılmaktaydı.
- atacker demiş ki: aslında dinden ziyade yahudilik bir ırktır. sadece israiloğulları yahudidir. Bir bakıma doğru fakat tam tersi. İbraniler (İsrailoğulları değil), her diğer ırk gibi bir ırktır. Kutsal bir kitabın bahşedildiği ilk ırktır. Yahudilik de kutsal kitabın bahşedilmesiyle ortaya çıkan dindir.



Yazdığım yazıda kesinlikle kimseye karşıt veya yandaş bir yazı olarak yazmadım arkadaşlar yanlış algılanmasın. Tamamen realist ve objektif yazdım. Sadece burada yazılmış yazıların gerçek ayrıntılarını verdim. Tavsiyem, türk medyası, türk kaynakları ile sınırlı kalmayın çünkü hiç bir zaman tam gerçeği yansıtmadılar bugüne kadar. Araştırabildiğiniz kadar araştırın. O zaman zaten herşeyin gerçek tarafını görürsünüz.

:)
Birinci dünya savaşı sırasında osmanlıya ait olan filistin ve çevre toprakları tamamiyle ingiliz iradesine kalır ve zaman içerisinde ingiliz yönetimindeki yahudi yandaşları ve yahudiler bölgede bulunan filistin halkına ait ( osmanlının başkasına vermediği toprakları ) bölgeye göçen yahudilere paylaştırmaya başlar. İngilizlerin sattığı filistinlilerin satmak zorunda olduğu topraklar filistin halkına ait eski osmanlı yönetimindeki topraklardır. Gerçi sizler birinci dünya savaşı sırasında osmanlıya yapılmaya çalışanı ve yapılamayanı yokedilemeyişini yeniden bir cumhuriyet olarak doğuşunu da talihsiz bir olay olarak görüyor olabilirsiniz girayzeus. Sonuç olarak bölgede israil toprakları oluşur ve haksız topraklardır. Sonrasında ise her savaş sonrasında ingilizlerin bölgedeki kontrolü sayesinde ingilizlerin çizdiği yeni sınırlarla israiloğulları biraz daha toprak kazanır.

Yahudiler ile ilgili bunca yazı yazıyor olma nedenim yahudi düşmanlığım değil, yahudilerin diğer toplumlara düşmanlığı ve şuan ne yapmaya çalıştıkları ve ne yaptıklarıdır.

girayzeus: rica etsem bir de şu vaadedilmiş toprakların nereleri içerdiğini bir söyleyebilir misiniz?.

İsrail, Filistin, Suriye, Mısırdan bir bölüm, Türkiye, Irak, İran.. şu ülke isimleri sizlere bir şeyler çağarıştırdı mı? Son zamanlarda savaşlarla ne kadar gündemdeler değil mi? aa yoksa son zamanlarda değil mi? Yoksa israil kuruldu kurulalı durum böyle mi?
atacker öncelikle, ben kimseyi savunmuyorum yanlış anlama:)

Öncelikle dediğim gibi o bölge, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarını kaybetmesiyle, İngiltere hükümetine kalır. İngiltere o bölgede yıllarca hüküm sürer. Yıllarca Arap başlarıyla bir tartışma-bir dostluk içinde götürürler. 2. Dünya Savaşı sırasında, İngiltere Yahudiler'in toprak satın alma talibini kabul eder. Yahudiler Canaan(Kenaan diye okunur) toprakları denilen bölgeye yerleşmeye başlarlar. Bu bölgede hem İngilizler'in ihaneti (kendileri toprakları satmayı kabul edip, korumaya söz verip korumamışlardır), hem Arap ülkelerinin ve çevre köylerin saldırılarıyla başa çıkmaya çalışırlar. Fakat bugüne kadar hiç bir zaman saldırı amaçlı bir girişim olmamıştır. Hepsi nedenli savunma girişimleridir. O bölgede topluluklar yaşamaktadır, Filistin halkının dışında paganist bedeviler de bulunmaktaydı.

Ama Filistinliler ve çevre Arap ülkeleri Nazi hegemonyasının sempatisiyle, kendi kendilerinin içlerinde bir anti-semitizim geliştirirler. Bunun sebebi Arapların Nazilere yaranmaya çalışmasıdır. Tekrar söylüyorum Arapların Anti-Semitizm'i, birbirlerine gaz vermeleriyle oluşmuş bugüne kadar gelmiştir. Yahudiler'den nefret eden bir çok kesim, neden nefret ettiğini hala bilmemektedir.

Şahsi fikrim orada İsrail devleti'nin olmasına kimsenin kızmaya hakkı yoktur. Hele Filistinliler'in hiç. Neden? Diye sorarsanız, akıllı davranıp orada devlet kurma girişimlerinde bulunabilirlerdi. Ama bide şöyle düşünün, nerede görülmüş bir Arap ülkesi diğerine devlet kurmasına yardım etsin. Araplar bile bilirlerki, kendileri bu dünyadaki, en "kardeşine bile yararı olmaz" toplumdur. Bu yüzden Arap ülkeleri arasında bir birlik bulunmamaktadır.

atacker, hakaretini kabul etmiyorum! Beni tanımıyorsun, hiç bir hakla cumhuriyetin doğuşunu talihsiz olay olarak görüyorsun deme hakkına sahip değilsin. Emin ol ben buradaki çok kişiden daha cumhuriyetime bağlı bi insanım. Küçüklüğümden beri ben Atatürkçüyüm diyerek büyümüş bi insanım hiç abartmadan söylüyorum. Ata'm kadar kimseyi sevmedim bugüne kadar.

Canaan toprakları zaten bu postta konulmuştu bir haritayla. Ama biraz mantık yürütüldüğü takdirde rahatça görülebilir ki, İsrail devleti eğer gerçekten isterse o toprakların %70ine kadar sahip olma gücüne sahip ve bunu sadece 4-5 senede gerçekleştirebilir. 6 savaş geçirmiş, ve hepsini kazanmış bir devletten bahsediyoruz. Ekonomisini, parasını eğlenceye keyfe yatırmak yerine yatırımlara, daha çok para kazanmaya ve ticarete yatırıyorlar. Eğitime ve bilime yatırıyorlar. Bu savaşların hepsi ülke topraklarına saldırılarla gerçekleşti. Dikkat ederseniz İsrail-Lübnan Savaşı da HAMAS'ın İsrail askerlerini sebepsiz yere kaçırmasıyla gerçekleşti. Lübnan inadına HAMAS'ı barındırmasaydı, böyle bir savaş belkide Lübnan'da olmayacaktı. Bu arada eğer Türk medyasıyla sınırlandırmazsanız kendinizi, açıkça öğrenebilirsiniz ki İsrail-Filistin arasındaki savaşın temelleri Filistinliler tarafından atılmış, sebepleri de hala Filistinliler tarafından sürdürülmektedir. Biraz daha dikkat ederseniz, Filistinlilerin kadınları ve çocukları kalkan olarak kullandığını görebilirsiniz. Aynı şey bugün Güneydoğu Anadolu'da PKK mitinglerinde, polisi taşlandığında kullanılmıyor mu? Durumun benzerliğine dikkatinizi verin.. Objektif bakarsanız durumların benzerliğini rahatçana görebilirsiniz.
Kargaşaya girmeden basit özetiyle.

BM'nin ingiltereye koruma ve sükuneti sağlama amacıyla teslim ettiği toprakları ( o bölge de filistinliler yaşar.. ) yahudilere vermiştir. Filistin topraklarını geri ister arap ülkeleri destekler. Her savaş sonrasında ingiltere ateşkes hattını biraz daha filistinini içlerinde bırakır. hattın bir tarafı israilin bir tarafı filistin topraklarıdır.. her savaşta kazandıkları toprakların hikayesi budur.

Şuanda elbette israil bırakın o toprakların %70 ini 2 katını alabilecek güçtedir. Neden mi? İsrail yalnız değildir!!!!!!!!!!!!!!
Israel (+

Geldikleri gibi gidicekler.
giderler demekle olmuyor bu işler malesef..
atacker : Kargaşaya girmeden basit özetiyle.

BM'nin ingiltereye koruma ve sükuneti sağlama amacıyla teslim ettiği toprakları ( o bölge de filistinliler yaşar.. ) yahudilere vermiştir. Filistin topraklarını geri ister arap ülkeleri destekler. Her savaş sonrasında ingiltere ateşkes hattını biraz daha filistinini içlerinde bırakır. hattın bir tarafı israilin bir tarafı filistin topraklarıdır.. her savaşta kazandıkları toprakların hikayesi budur.

Şuanda elbette israil bırakın o toprakların %70 ini 2 katını alabilecek güçtedir. Neden mi? İsrail yalnız değildir!!!!!!!!!!!!!!

İngiltere vermiştir değil, Yahudiler satın almıştır. Aynı şeyi o bölgenin yaşayanları da yapabilir, orada bağımsızlık ilan edebilirlerdi.
Filistinliler topraklarını geri istemediler, etraftaki Arap ülkeleri o topraklara sahip olmaya çalıştı, hemde hepsi. Hiç biri bunu Filistinliler'e yardım amacıyla yapmadı.
Şuanda İsrail o toprakları alabilecek güçte olmasının sebebi yalnız olmaması falan değildir. İsrail yalnızdır çünkü etrafında yardımcı olabilecek güç yoktur. İsrail bugün dünyada askeri teknoloji olarak en güçlü devletlerden biridir. Hem mantık hem silah olarak. Bunu nasıl anlayabiliriz; devletin geçmişini araştırarak. Türk kaynaklarından değil tabi ki!
Evet.. faşist almanyadan sefalet içerisinde kaçarak ülke satın aldılar.. ve yalnızlar..

Amerika, ingiltere ile hiç bir bağlantıları yok.. amerika ve ingiltere de yahudilerce yönetilmiyor.
Faşist Almanya'dan, sefalet içinde diğer ülkelere kaçtılar. Amerika'daki Yahudi Lobisi onlara yardım etti. Amerika Devleti'nin kendisi değil, İngiltere'nin kendisi değil. Yahudi Lobileri'nin yardımıyla bu zamana geldiler. Evet zaten, İngiliz parlamentosu Yahudilerden oluşuyor, Bush yahudi, hillary clinton, barack o'bama yahudi, hatta Nicolas Sarkozy, Giorgio Napolitano hatta ve hatta adını bilmediğim Japonya'nın Başkanı bile Yahudi.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.