Babası öldü.
Yetim büyüdü.
Üvey evlat oldu.
Tutuklandı.
Hapse atıldı.
Sürüldü.
İşsiz kaldı.
(Şöyle yazıyordu o sıkıntılı günlerde kaleme aldığı günlüğüne: Harcamalarım
fazla değil, zira gelirim hep az.)
Hastalandı...
Böbreklerinden.
Vuruldu...
Göğsünden.
Mesleğinden atıldı.
İdama çarptırıldı.
Kardeşleri öldü.
Çocuğu olmadı.
Boşandı.
Karaciğeri iflas etti.
Evet...
Mustafa Kemal Atatürk bu.
Evladı olmayan bir yetimin, duygularını anlatın... Anlatın ki, o yetimin, evlatlarımıza bıraktığı hediyenin kıymetini anlasın evlatlarımız.
Cumhuriyet, çocuklara anlatıldığı gibi, folklorik bir müsamere coşkusundan ibaret değil çünkü... Anlatın ki, kökeninde barınan derin hüznü kavrasınlar.
İşte liste yukarıda.
Kısacık ömründe bir insanın başına ne felaket gelebilirse, gelmiş... Bunu anlatın.
Direnen...
Teslim olmayan ruhu anlatın.
Korkmasınlar engellerden.
Korkmasınlar yalnız kalmaktan.
Korkmasınlar işsizlikten.
Korkmasınlar parasızlıktan.
Korkmasınlar alçaklardan.
Korkmasınlar doğrulardan.
Yürek dediğin...
Sadece organ değil arkadaş.
Bunu anlayın!!!

AB Uyum yasaları gereğince devlet dairelerinden Atatürk resimlerinin kaldırılmasını protesto ediyoruz! Ulusal bilincimizi yavaş yavaş yok etmelerine izin vermek istemiyorsanız; iletebileceğiniz kadar iletiniz!


İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri: 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde; niye böylesiniz', der. 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm, uyumadım kalktım', der. Yaveri: 'Aman Paşam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik', der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam değil; milletimin rahat uyuması'.
ATAMIZ SAYESİNDE NE KADAR RAHAT UYUYORUZ Kİ; HALA UYANAMADIK ?
Silindi
Journeyman
4
Teşekkürler Kanglaoo.

Resmi kurumlardan Atatürk çerçeveleri kalkacakmış.Hadi ordan o kadarda değil ! Ab nedir arkadaşlar nedir yani ? Bunun için daha kaç tane değerimizden vazgeçeceğiz ?
Expert
34.0001
İzmir kurtulmuş, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler... Trene binerler ve kompartımana çekilirler. Ertesi gün, yaveri, Atatürk'ün kompartımanının kapısını çalar. Atatürk, yorgun, bitkin bir halde kravatını yıkamaktadır. Yaveri: 'Paşam bu ne hal, hiç uyumadınız herhalde; niye böylesiniz', der. 'Çocuk, kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz, kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm, uyumadım kalktım', der. Yaveri: 'Aman Paşam! Birimize haber vereydiniz; hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik', der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutan tarihi bir cevap verir:'Geç fark ettim, hepiniz en az benim kadar yorgundunuz, hiç birinize kıyamadım. Önemli olan benim uyumam değil; milletimin rahat uyuması'.


unutulmuycak gerçek bir lider.Onun çocukları olmak onun ülkesinde yaşamak gurur verici değil mi =) birde kara lekeler olmasa..
Sağcı solcu AB'ye karşı neden girmeye zorluyorlar bizi.Ben kokoreç yasaklanacak diye karşı çıkıyorum :D




KeLL kara lekeler nedir?Cesaretli olup açık konuşurmusun?
Bu arada bi uyarı belirteyim.
Bu topiç'de tartışma çıkartıcak, polemik yaratacak, laf sokacak, laf aticak postlar kesinlikle yasaktır.
Uyarı dahilinde post'u silinir.
Expert
34.0001
Tartışma çıkarıcak bi soru sormamış mı ?

öm ile sana cevap vericem Vladimir
çok güzel ya..
teşekkürler Kanglaoo
Lokman, böyle bir başlık açmışken, altına Atatürk'ün sözlerini eklememek olmaz.



"Efendiler biz hayat ve istiklal isteyen bir milletiz. Ve yalnız ve ancak bunun için hayatimizi yok etmeyi göze alırız. "

"Efendiler siz hayatınızda mebus olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat hiç bir zaman sanatkar olamazsınız."

"Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz. "

"Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapmak lazım geldiğini düşünmek yani meşveret için yapılmıştır. Millet islerinde her ferdin zihni başlıbaşına faaliyette bulunmak elzemdir."

"Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir."

"Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir."

"Eşini mutlu edecek herkes evlenmelidir. Çoluk çocuk sahibi olmalıdır "

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. "

"Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur "

"Ey yükselen yeni kuşak, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz."

"Fıkıhtaki zamanın değişmesiyle hükümlerin değişmesi inkar olunamaz kaidesi adalet siyasetimizin temel taşıdır."

"Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti bir kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. "

"Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir. "

"Halkın sesi hakkın sesidir"

"Hayatı millet tehlikeye maruz kalmayınca, harp bir cinayettir."

"Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir. "

"Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. "

"Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Vicdan hürriyeti, mutlak ve taarruz edilemez, ferdin tabii haklarının en mühimlerinden tanınmalıdır."

"Her ilerlemenin ve kurtuluşun anası özgürlüktür. "

"Hiçbir iyi inkılap, hakikati görenler dışında ekseriyetin reyine müracaatla yapılamaz".

"Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük bir gayeyi ede etmek için belli başlı vasıtadır. Gaye fikirdir. Bir fikre dayanmayan zafer yaşayamaz. Her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir alem doğmalıdır. Yoksa başlıbaşına zafer boşa gitmiş bir gayrettir. "

"Hissiyatı ve vicdani telakkiyati, ilim ve fenle besleyip eğiterek toplumun gerçek huzur ve saadetine çalışmak ulvi bir görüştür. "

"Hükümetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı düşürmezse bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir. "

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? "

"İntisap etmekle bahtiyar olduğumuz İslam dinini, asırlardan beri alışılmış olduğu üzere bir siyaset vasıtası mevkiinden kurtarmak ve yükseltmek elzem olduğu hakikatini müşahede ediyoruz. Mukaddes ve lahuti olan inançlarımızı ve vicdanlarımızı çapraşık ve değişken olan ve her türlü menfaat ve ihtirasların tecellisine sahne olan siyasetten ve siyasetle ilgili bütün hususlardan bir an evvel ve kesin olarak kurtarmak, milletin, dünya ve ahiret saadetinin emrettiği bir zarurettir."

"Kadının en büyük vazifesi analıktır"

"Kadınlarımız erkeklerden daha çok aydın, daha çok verimli, daha çok bilgili olmak zorunluluğundadır. Gerçekten ulusun anası olmak istiyorlarsa böyle olmalıdırlar. "

"Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima mağlup oldu."

"Kimse inkar edemez ki, bu harpte ve ondan evvelki harplerde milletin hayat kabiliyetini tutan hep kadınlarımızdır."

"Korku üzerine egemenlik kurulamaz."

"Masum halka beş vakit namazdan başka, geceleri de fazla namaz kılmayı vaiz ve nasihat etmek belki de ömründe hiç namaz kılmamış olan bir politikacı tarafından olursa bu hareketin hedefi anlaşılmaz olur mu?"

"Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar. "

"Medeniyet öyle kuvvetli bir ışıktır ki, ona bigane olanları yakar, mahveder."

"Medeniyetin coşkun seli karşısında mukavemet boşunadır. O, gafil ve itaatsizler hakkında çok amansız davranır. "

"Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir."

"Mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağırdır. "

"Millete efendilik yoktur. Ona hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur. "

"Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını keşfetmemiştir."

"Milleti ve içtimai zemini hazırlamadan inkılaplar yapılamaz."

"Milletimi şimdiye kadar söylediğim sözlerle ve hareketlerimle aldatmamış olmakla gurur duyuyorum."

"Milletimiz daha da dindar olmalıdır diyorum.Ama bütün sadelik ve güzelliği ile.Dinime,bizzat gerçeğe nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum.Şuura aykırı ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor."

"Milletimiz her güçlük ve zorluk karşısında, durmadan ilerlemekte ve yükselmektedir. Büyük Türk Milletinin bu yoldaki hızını, her vasıtayla arttırmaya çalışmak, bizim hepimizin en kutlu vazifemizdir."

"Milletimizin bugünkü yönetimi gerçek özelliği ile bir halk yönetimidir."

"Milletin kaynağı toplum hayatinin esasi olan kadın ancak faziletli olursa görevini yerine getirebilir."

"Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir. "

"Milletin sevgisi kadar büyük mükafat yoktur. "

"Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar. "

"Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır. "

"Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur."

"Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmenleri ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle mütenasip bulunacaktır. "

"Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir."

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK


-Devam Edecek -
Teşekkürler Kanglaoo

Ne Mutlu Türküm Diyene !!!

Gerisi Yalan.
Kemalist olmak zor zanaattir;Öyle ha deyince olunmaz...Onurlu olacaksın bir kere,yürekli olacaksın,her kahpece girişimin önünde dimdik ayakta duracaksın,Şerefin en büyük silahın olacak,yeri gelecek nice şerefsizi bu silahla parçalayacaksın,Tükenmeyeceksin,yılmayacaksın...Zora geldinmi kaçmayacaksın...Yakılacaksın,asılacaksın,kahpece vurulacaksın ama asla ve asla durmayacaksın...

Zor zanaattir Kemalist olmak dostlar; uğrunda ölmeyi bileceksin,varlığının sebebini teşkil Atana yaşamının her evresinde borcunu ödemek için çalışacaksın,Vurguna,talana karşı duracaksın,yalandan,riyadan uzak duracaksın,Köylüyü efendin sayacaksın,ezilenin yanında olacaksın bunları yaparken çıkarsız karşılıksız olacaksın, ne veriyorsan yüreğinden vereceksin....

Zor zanaattir Kemalist olmak; bileceksin ki tek dostun bu yola baş koyanlardır,senin gibi Atanı anlayanlardır.Gün Gelecek gericisi çıkacak karşına,yobazı çıkacak buda yetmeyecek liboşu,ikinci cumhuriyetcisi çıkacak,AB uşakları Amerikan uşakları sıra sıra dizilecek, bir şerefsizler sürüsünün tören geçişini göreceksin belki de...Durup düşünmeyeceksin ezip geçeceksin hayinleri!Kanla alınanı, can vermeden vermeyeceksin!Bir nevi yürek askerliği yapacaksın!

Zor zanaattir Kemalist olmak;Halkçı olacaksın bir kere ödünsüz Halkçı...Yeri gelecek bir dilim ekmeğini dahi paylaşacaksın yoksulla,kapını açacaksın izbe bir sokak köşesinde terk edilmiş adama,Halkına rağmen onu karşına alarak halkçı olmayacaksın gerektiği gibi halkçı olacaksın...

Milliyetçi olacaksın sonra sapına kadar millliyetçi, vatanına halel getirmeyeceksin,bu topraklara emperyalist çizmesi sokmayacaksın!
Milliyetçi dediysek öyle böyle yalandan milliyetçi değil ha halis mulis Atatürk milliyetçisi olacaksın! Ne mutlu Türküm diyene gönül kapılarını sonuna kadar açacaksın.Ne mutlu Türk olana diyeni karşına alacaksın,kafatası ölçenlerin kafasına vuracaksın...


Laik olacaksın birde en sıkısından; bilimsel bakmayı bileceksin,hurafeyi gördüğün yerde ezeceksin,İnsanların inançları ile oynamayacaksın oynayanı gördüğünde derhal müdahale edeceksin.Dini siyasete alet ettirmeyeceksin,edenlerin karşısında dimdik ayakta duracaksın...İnançsızada sahip çıkacaksın,inançlıya da...ödünsüz hoşgörün olacak her kesime... Baktın ki suistimal ediliyorsun,buna katiyen izin vermeyeceksin boğacaksın aydınlığınla bu karanlık kafaları...

Ha bir de Devletçi olacaksın;Ülkeni pazarlayanların karşısında sus pus oturmayacaksın,Sermayeni peşkeş çektirmeyeceksin,Ülkeni sömürtmeyeceksin,bunun için gerekirse ölümü göze alacaksın ama Atanın emanetine sahip çıkacaksın...

Devrimci olacaksın Devrimci; unutma ki sen dünyanın en büyük devrimcisinin evladısın,Hep ileriye bakacaksın,ülkeni,halkını,milletini hep ileriye taşıyacaksın,Devrimci onura halel getirmeyeceksin...1919 ruhunu iliklerine kadar hissedeceksin...Dünya emperyalizmine en büyük başkaldırışın simgesini yere düşürmeyeceksin,hep en yukarıda taşıyacaksın o bayrağı,Ya istiklal Ya Ölüm şiarını benimseyeceksin.Ve gerekirse bu uğurda hiç çekinmeden canını vereceksin...

Cumhuriyetçi olmayıda unutmayacaksın,Atanın senin için kurduğu bu cumhuriyete ihanet etmeyeceksin,edenlerin her ne surette olursa olsun karşısında durmasını bileceksin,Kubilayları,Sivasları,Mumcuları,Kışlalı ları ve daha nicesini unutmayacaksın,bir yenisinin yaşanmaması için mücadele edeceksin,Kaybedilenlerin arkasından sadece karanfil atmayacaksın beyim gerekirse Hasan Tahsin gibi kurşun atacaksın kurşun!

Kemalist olmak zor zanaat demiştim değilmi sana, zor geldiyse bu saydıklarımı yapmak.senin burada işin ne? bir an önce pılını pırtını toplayıp git!!!

Sürçü Lisan Ettiysek Affola Saygılar...


Alıntıdır...
Lucifer[Alper] : Teşekkürler Kanglaoo

Ne Mutlu Türküm Diyene !!!

Gerisi Yalan.

Evet gerisi yalan.
Vladimir, proveke etme amaçlı yazı yazmayı bırakır mısın ? Biliyoruz düşüncelerini, sessizce izle, kavga çıkmasın.

Tartışmak istiyorsan, profilimde msn adresim var.

BURSA NUTKU

“Türk genci, inkılapların ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten fazla inanmıştır. Rejimi ve inkılapları benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük kıpırtı ve hareket duydu mu; ‘Bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, adliyesi vardır..’ demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla..

Nesi varsa onunla eserini koruyacaktır.
Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, ‘Polis, henüz inkılap Cumhuriyetin polisi değildir’ diye düşünecek, fakat asa yılmayacaktır. Mahkeme, onu, mahkum edecektir. Yine düşünecek: ‘Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek gerekli.’

Onu, hapse atacaklar! Kanun yolunda itirazlarını yapmakla beraber, bana, İsmet Paşa’ya, Meclis’e telgrafları yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını istemeyecek..
Diyecek ki: ‘Ben, kendi kanaatimin gereğini yaptım. Müdahale hareketinde haklıyım. Ğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim görevimdir!’
İşte, benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği..”

M.Kemal Atatürk
Şubat 1933
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Ben tartışma yaratmıyorum.Kelltoşla :D ö.m yoluyla kapışıyorum.İstiyen buyursun :p
İyice abartılmaya başlatıldı.AB dediğin nedirki?Bu g*tu boklu Avrupalılar İstanbul'un Fethi'nden sonra akıllı olmaya başlamadılar mı?Bizim sayemizde gelişen bikaç gerizekalının birliğine girmeye çalışılıyor.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.