Selam arkadaşlar

Sevenler sevmeyenler,

3 aydır takıldım bir kız vardı, haftada 8-9 kere birlikte oluyoruz şimdiye kadar sorun yoktu ancak, 2 hafta önce bana aylık döneminin geciktigini söyledi ben tabi, her ilişki sonrası kontrol hapı almasını söylüyorum ancak geçen hafta şans o ya bitmiş oda birşey olmaz diye riske atmamış

şimdi kontrolden geldi pozitifmiş hormansal oluşumları

yasal olarak kürtaj serbest ancak ne yapmam gerekiyor acaba evlenip çocugumun babası mı olsam, diger yandan daha gencim tek bir insana bağlı kalmak istemiyorum çok karışık durumlar ne yapmam dogru olur, maddi durumum çok şükür cocugun bakımını vs karşılar ancak daha gencim ve acılacak bir sürü papatya var dışarıda

çok kararsız kaldım u-s ahalisi
Kardeş bu duruma benzer birşey yaşamıştım.Çok kötü bir süreç , kız güzelmi bari evlenip ömür boyu çekilcek seviyedemi
Bu konu hakkında çok konuşulur ama kimseyi kâle almanı tavsiye etmem. Burada kızında psikolojiside var. Biraz çatlak bir yapıdaysa, intihara meyil edebilir ve başın çok büyük derde girer. Bence kendi bildiğini yapmalısın, en iyi çözüm bazen kendi bildiğindir.
Bence kararsızsan evlenme işine girişme pişman olmak var işin ucunda
İlginç bir paylaşım ve cesaretin için teşekkürler.

Aldırmak çözüm değil dicem dogrusu bu ama ben aldırırdım hazır değilsem. Ama kimse aklını çelmesine izin verme kendi fikirlerin doğrultusunda hareket et
Bir halt yemişsin bu durumda karar senin değil kızın olmalı, git kızla konuş ne isterse onu yap. Aldıralım derse aldır evlenelim derse evlen.
Şimdi kimse kusura bakmasın ama seni tanıyanda vardı tanımayanda özel hayatından öte şeyleri bence (benim görüşüm) burada yazarak bu kadar basite indirgeme yanlış. Kendi sorularının cevapları zaten yazdığın yazıda var papatya açmaya devam etmek istyorsan sorularının yanıtıda belli..
Adept
4.3
Birkac madde:

1. 3 aydir beraber olunan biriyle evlenilir mi? Evlenilmez.
2. Iliski sonrasi kontrol hapi mi? Ertesi gün hapi oldugunu varsayiyorum: Ertesi gün hapi sadece acil durumlar icindir. Zararlidir, ayda en fazla bir kez alinir.
3. Günümüzde nasil korunulmasi gerektiginin farkinda olunmasi gerekiyor diye düsünüyorum. Prezervatif ve dogum kontrol hapi disina cikilmamasi gerekir, ki bunlarin bile %100 garantisi yok.
4. Bir cocugun aldirilmasi icin, iki kisinin de ayni fikirde olmasi gerekir. Bu durumda düsünülmesi gereken seyler; baba olmaya hazir misin? Maddi durum ile olacak bir sey degil cünkü. Belli bir olgunluga gelinmis olmasi gerekiyor, hayatin belli evrelerinin yasanmis olmasi gerekiyor. Cocuga iyi bir hayat sunabilmek icin, aile durumunun olabildigince stabil olmasi gerekiyor. Burada da Madde 1'e dönüyoruz.

Dediklerinden anladigim kadariyla, sen zaten bu kizla evlenmek istemiyorsun. Evleneceksin de ne olacak? 1-2 sene sonra ayrilacaksin muhtemelen. Ortada annesi babasi ayri bir cocuk kalacak, iki insan da hayatlarinin en büyük hatasini yapmis olacaklar.
Yerinde olsam kesinlikle evlenmezdim.Açık konuşucam kardeşim k.bakma biraz acı gelebilir gerçekler ama bu diyeceklerim bana göre çok dogru.
3 aydır takıldığın o kız senle haftada 8-9 kere birlikte olucak ve bukadar kısa sürede olucak tüm bunlar ve sen o kişiyle evleniceksin öylemi ? Kesinlikle katılmıyorum ortada henüz doğmamıs bir çocukda olsa dahi katılmıyorum.Bu kadar kısa sürede senle ilişkiye defalarca girdigine göre senle evlendikten sonrada yapmayacağı ne malum ?.Belki 3 aylık zaman diliminde çok iyi tanıdıgını, çok iyi birisi oldugunu söyliyeceksin ama söyle bi söz var bilmem bilirmisin -ummadık taş yarar baş-.Kesinlikle evlenme sanırım evlenmekte istemiyormuşsun.Zaten evlensende en fazla 1 sene sürer evliliginiz.Olan çocuga olur yazık günah.Bekarlık sultanlıktır bak keyfine dertsiz başına dert alma.
Novice
-0.500001
Aldır Gitsin Evlenip nabıcan
Secondwawe : Kardeş bu duruma benzer birşey yaşamıştım.Çok kötü bir süreç , kız güzelmi bari evlenip ömür boyu çekilcek seviyedemi

Evlilik mi ? Böyle bir kadına siz kadınım, namusum diyebilir misiniz.Diyebiliyorsan evlen.
Silindi
Members
0
uyarı - 3

Bu konu Uğur GÖK tarafından düzenlendi(2013-02-23 21:06, 11 yıl önce)
yasar : kıskanmayın size vermiyolar diye amk

:)))))))))))))

@Furky! burada en mantıklı olarak söylenecek birşey yok bu durum çok karışık bir durum senin ve kız arakdaşının geleceğini etkilediği için en doğru kararı ikinizin vermesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum yanlışsam düzeltin beyler. Evlenirsin yada evlenmezsin o ayrı birşey ama negatif yanından bakacak olursak kürtaj yaptıracaksan kıza bunu çok güzel şekilde anlatman gerekiyor ki buda kürtaşdan sonra beni unuturumu soru işaretini kafasından silsin yine tabi en doğrusunu siz aranızda konuşup anlaşın ama illede evlilik diye birşey yok buda böyle biline diyorum, geçmiş olsunmu, hayırlı olsunmu , allah analı babalı büyütsünmü ne desem bilemedim ayrıca :)
İş vicdanınla, kızın kararı arasında.

Vicdanen şöyle ki, erkek adam yaptığının arkasında durmalı...Ortada bir de can var. O sizin çocuğunuz, anne karnında olması hiçbir şeyi değiştirmez. Eğer kürtaj yaptırırsanız bu cinayetin sorumluluğunu ömür boyu içinizde taşırsınız...

Bir de kızın kararı var tabi...Diyelim ki sen ne kadar ısrar edersen et kız diyor ki 'bu çocuğu büyütmekte, senle yaşamakta istemiyorum'...O zaman kendi kararı oluyor iş senden çıkar ama kız evlenmek istiyorsa evlenmelisin maddi durumum iyi diyorsun...

Dışarda bir sürü papatya var diyonda kız hamile bu ciddi bir olay 8 ay kadar sonra baba olacaksın bu çapkın ergen psikolojisinden hayır gelmez dostum...Evlen yuvanı kur.
Dogum kontrol hapı dediğin şey her gün günlük sabit kullanılan bir haptır. Neran söylediği gibi ertesi gün hapı isede zaten kızın bütün dengelerini alt üst eden düzensiz adet olmasına sebebiyet veren ve bazı durumlarda 2 ay adet bile göremediği oluyor.
Aldırma ve evlilik söz konusu olursa yaşın eğer 25 ise ki sanmıyorum gerek senin pskolojin gerekse kızın pskolojisini düşünerek hareket etmelisin. Aldırmak kolaydır ama bu bir yüktür insanın omuzlarında.
Eğerki sen daha ortada hiç birşey yokken seninle haftada 8 9 kez birlikte olan birisiyle evlenebilirim diyebiliyorsan buda senin düşüncendir.
Ortada bir can sözkonusu her nekadar ilk 7 hafta tıp dilinde adı embriyon olsada, dinimizce Yaradan'ın ol demesiyle olmuş, can bulmuştur.
Zor bi karar umarım verdiğin hiç bir karar'dan pişmanlık duymazsın.


Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2013-02-23 14:41, 11 yıl önce)



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.