1.

Forumların, MSN görüşmelerinin vazgeçilmezi aq yanlış kullanılan harf kombinasyonları Listesinde birinci.

Yanlış anlaşılma sonucu "aq"nun itibari sarsılmıştır. Bu konuya açıklık getirmek için bu iki harfin buluşmasını biraz inceleyelim.

aq ne demek?

aq`nun açılımı "anti-quote" dir. Bir mesajdan alıntı yaptığınızda mesaj kodunda beliren "Quote" kelimesi alıntı anlamına geliyor. Yani anti-quote = alıntı yapılamaz!
aq ne gibi durumlarda kullanılır?

aq, diğer bir üyenin alıntı yapmasını istemediğiniz mesajların genelde sonuna eklenir. Mesela:

Paylaşımların için teşekkürler aq:

Çok alçak gönüllüyüm, mesajımı alıntılayıp bana teşekkür etmene gerek yok çünkü konuya ilgi gösterdim ve yorum yaptım. (=aq)

Başım ağrıyor aq:

Açıklaması: Şimdi kesin sen bunu alıntı yapıp geçmiş olsun diye mesaj atacaksın. Peki sen geçmiş olsun diyince geçmiş mı oluyor?`Hayır. Onun için mesajımı alıntı yapmanı istemiyorum (=aq)

Fenerbahçe Galatasaray&裟dan iyi aq

Eminim, alıntı yapmana gerek yok, çünkü benimle aksini savunmak için hiçbir nedenin yok. Alıntı yapmak istemiyorum!

Bu konu o kadar çok insanı rahatsız ediyor ki, Mesajlarının alıntı yapılmasından hoşlanmayan gruplara rastlamak mümkün. Bu grupların geneline "aq çocukları" deniliyor.


Bundan sonra küfür amaçlı aq kullanmayalım :D



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2023-10-16 01:56, 6 ay önce)

Aq Ne Demek? İnternet Argosunun Bir Parçası

Günümüzde internet, insanlar arasında hızlı ve küresel bir iletişim sağlayan bir araç haline geldi. Ancak, bu iletişim ortamında zaman zaman kültürel ve dil kullanımı farklılıkları ortaya çıkabilir. Bu farklılıklar internet argosuna yol açar ve bu argo ifadeler çevrimiçi iletişimde sıkça kullanılır.

Bu bağlamda, "aq" ifadesi dikkat çeken ve tartışmalı bir örnektir. "Aq," Türkçede ahlaka ve saygıya uygun olmayan bir ifade olan "amına koyayım" ifadesinin kısaltmasıdır. Bu ifade, dilin olumsuz bir şekilde kullanılmasına neden olan argo ve saygısız bir dilin bir parçasıdır.

"Aq" ifadesi, genellikle öfke, hayal kırıklığı veya duygusal bir tepkiyi ifade etmek için kullanılır. Ancak, bu ifadeyi kullanmak, çevrimiçi veya günlük iletişimde saygısız ve hoşgörüsüz bir davranış olarak kabul edilir. İnternet kullanıcıları arasında gerilim ve anlaşmazlık yaratabilir.

İnternet ortamında, iyi ve saygılı dil kullanımı, daha iyi bir iletişim ortamı sağlar. Saygılı bir dil kullanarak fikirlerinizi ifade etmek, diğer insanlarla daha olumlu etkileşimler kurmanıza yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, "aq" ifadesi, internet argosunda kullanılan bir kelimedir ve genellikle saygısızlık anlamına gelir. İletişimde saygılı ve olumlu bir dilin tercih edilmesi her zaman daha iyi bir seçenektir.



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2023-10-16 01:58, 6 ay önce)
Way aq :D
harbi aq =)
Araştırdım ama bulamadığım için koydum :)
Güzelmiş aq
Bırakın Bu ayakları aq :D:D:D:D
Öğrettiğin için sağol aq

Vay be! Biz bilmiyorduk. Çok özür dilerim. Peki, amk ne demek? Bunu bilen var mı? Anti-MSN sohbet mi?



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2023-10-16 01:59, 6 ay önce)
ilginç saol a.q
Vay aq görmemişim aq
Biliyom aq

Açıklaması : Bendaha ii bilrim a.. k..
:D aq
Enki bok yemenin arapçası :p
Novice
0.6
Sabah sabah hem topik hemde yorumlar sayesinde afalladım ve dakkasında açıldım sağolun :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.