Arkadaşlar Sizce Rp Nedir ve Bir Rp hem oyun içi hem oyun dışı nasıl yapılmalıdır ??

not : lütfen konuyu amacından taşırmayınız
Bence

Rp karakterinle bütünleşmedir.
Oyun içi ve dışında karakterinin yaşadığı devir ve kişisel özelliklerine bağlı kalarak yapilmalidir.
Rol yapmak ^^'
Rp (Role Playing) MMORPG oyunlarında karakter ile bütünleşme olayıdır.Karakterinizi kendiniz gibi yönlendirirsiniz.Role Playing'i kullanırken çevreyi oyundaki karakterinizin gözünden görmelisiniz.Aksi takdirde diğer oyuncularla iyi uyum sağlayamazsınız.
Ultima Online adlı oyunda "emote" adlı bir özellik bulunmaktadır.Ne işe yarar bu özellik?
Emote sizin yaptığınız o anki eylemleri yazışma vasıtasıyla diğer oyuncuların görmesini sağlar.Emote geniş zamanda kullanılır.Bu da Role Playinge ayrı bir tat vermektedir.Emote için bir örnek:

*Kulağını kaşır*
Not=Emoteyi sadece diğer oyuncuların görebileceği şekilde kullanınız.Bir örnek:
*Midesi bulanır*
Şimdi bu örnekte miğdemizin bulandığını kimse göremez.Ortaya bir mantıksızlık çıkar.Onun yerine şöyle bir emote kullanabiliriz:
*Kusar*
Kustuğumuzu çevremizdeki insanlar görebilir.Değil mi?:)

Not=Emote'yi kullanırken birisine zorla birşey yaptırmak role playing'i bozar.Zorla eylem yaptırılan kişi, sizi oyundaki herhangi bir yetkiliye şikayet etmesi durumunda ceza alabilir, ya da sunucudan uzaklaştırılabilirsiniz.

İlham geldi birden,:) bilgilerim nispetince kısaca role playing'i tanıttım.Birde Role Playing benim görüşüme göre bu şekildedir.
rp insanın kendine yakışanı giymesidir :)
Bana göre RP bir hayat tarzıdır kendi karakterinle bütünleşmektir
Ya Erhan şey var bana gaz veriyorsun dimi ? :D
Rol yapmak olayın mantığı ve merkezi bu,rol yaparken habire ultra süper güçlü büyücü taklidi yapmak zorunda değilsiniz,beceriksiz bir ahçı,ayyaş bir balıkçı veyahut beceriksiz sakar bir büyücü rolü yapabilirsiniz,bakınız örnek;

-Ahh sülfürü yere döktüm.
*Büyü elinde patlar*

Cinsinden ;)
Rp insanın kendini ne hissettiği değil,
kendisinin yapabildiğini veya yaptığını doru bir şekilde role aktarmaktır.
Ben bu amaçla çok güçlü, çok çevik ama salak, ayrıca kılıcı tutamayı bile zor beceren ayyaş bir klıç ustası ile Britain sokaklarında adam dövüp, kadınlara arka çıktım (kadına yaklaşmak amacı ile) bir nevi karakterim bir serseri idi.
Yani böyle insanlar da var ve bunu yapmaktan çekinmiyorsan sen rpcisindir...
Nemesis[Berk] : Bana göre RP bir hayat tarzıdır kendi karakterinle bütünleşmektir
Sırf bu yazıyı yazmak için giriş yaptım. Tam tamına aynı kelimleri yazacaktım ki yazıldıgını gordum.
bir yanlış var bence, çünkü kendi karakterinle bütünleşirsen bu demek oluyordur ki,
sen de karakterin gibi kötüsündür ama şunu bilmelisiniz ki, o zamanlarda kötülük yapıp da kimliği açığa çıkmayan çok insan var. Çünkü kötülük yapmak o kadar kolaydır ki, mesela rp olarak beni kandırmaya çalışsalara beni biri uyarmadıkça birşey yapmaya kalkmam kanarım çünkü ben savaşçı olarak kas kafalıyım ama ben şu dünyada öyle bir insan değilim...Yani demek istediğim bazı şeylerin elinden gelinmediği geçreği yoksa, ben ileri doğru süpergüçlü bir insan olacğaım diyelim, süpergüçlü bir insanın ne hissettiğini tahmin etmek zorundayım ben süpergüçlü olamam karakterimle bütünleştiğim için...Yani biraz karışık ama biz size karakterinizle aynı kişi olamazsınız, siz olsaydınız bu kişi yerinde ne yapardınız diye düşünmelisiniz?
Ama unutmamalısınız ki o günkü zamanın şartı! O günki dinlerin şartı(paganizm kötülükğün artmasına enden olur, eğer monk olursanız da iyiliğe şartlanmışsınız demktir, her pagan kötü demek değildir her pagan iyi de olabilir dmeke istediğim o zamanki din ve zamanın şartları, sizin o salak veya akıllı , güçlü veyaz çevik olmadı zayıf ve pelte kişiliğinizde ne yapmak zorunda kalırdınız(siz olsaydınız?) mantığından çok, o olsaydı! demelisiniz. İşte zor olan bu!

Sizin ne yapmak istediğiniz değil, karakterinizin ne yapmak istediği,
Siz savaşmak sitiyorsunuz, hem xp kazanacaksınız hem de para kazanacaksınız!
Ama benim gözümü yine de bir ejder korkutur veya 10 kişilik bir goblin grubu korkutur (ne kadar dövebilmeyi düşünsem de..) onlarla kavga etmek değil onları ikna etmek marifettir, özellikle bir ozan, bir sivil veya bir köle olunca...
hedene yanlış düşünüyorsun sen yaşadığın hayata görekarakterini belirlersin şahsen ben genelde thief seçerim nedeni boyumun kısa olmasıdır ve kendimi asssasin gibi hissediyorum yani aslında oyundaki karakterim=Ben konu değişmesin lütfen
Wallaha Bana Gore Rp

Kişinin Yapamadıkları Yapmasıdır

Adam Gercek Dunyada Yapamadıgını Vede Beceremedigini Rp De Becerir Ve Ugrasıp Caba Vermesidir
o senin düşüncen benim düşüncem benim bu,
ama karmaşık olduğu için cümlelerin anlamamış olabilirsin,
mantık olarak birşey olmak değil,
mantıksızca, olacağım,
Yani aha ben güçlü bir savaşçı olursam en mantıklısıdır vs.. değildir
ben oldukça güçsüz biri olup kendini savaşçı sanan bir korkak da olabilirim,
Bazen böyle rpler de eğlenceli olabiliyor,
Hatta dediğim gibi,

Ben kötü bir insan değilim gerçek hayatta insanlara oldukça yardım ederim,
Ama Rp de canlandırdığım karakter savunmasız bir hayvan eğitmenini öldürdü ve ondan önce Britain gibi müziklerle dolu bir eğlence şehrinde birisi ban serseri dediği için onu te şehir dışına kadar arkasından koşturup dayak attım.
Paso likör ve bira içtim, savaşa içip içip girdim,
Düşmanlarıma hep küfrettim.

Bir savaşçınnı onuru mantığıyla davranamdım,
gücümü en yüksek seviyeye çıkarmadım ve çok çevik olmadım (içki çevikliğimi düşürdü ve süper insan gücünde değildim) ayrıca mezarda bir undead öldürmek için sadece bir kılıçustasının çırağıydım (ustam beni kötü bir öğrenci olduğum için yanından attı ben de ona küfredip " ben kendim öğrenirim zaten!" dedim...yani kötü yürekli bir karakteri oynadım

Eğer ben o karakterle birleşirsem ben kötü olacağım demektir,
o zaman size küfredip sille atacağım demektir,
zaten o karakterler birşeirsem şehrin ortasında bir kumaş zırhla (tunic kumaş zırh, deri olanı değil..)
önümden hızla geçen arabalara ok atarım ve onlara bağıra bağıra küfrederim, sokak ortasında bira ve likör içerim değil mi?

Ama ben öyle bir insan değilim veya benim karakterim "merhabalar dostum" diye herkesi karşılamadı, sağa sola durup dururken "şşt kel lan baksana!" dedi mesela (aslında biraz da gücüne güvenerek..) ayrıca büyücülere de çok feci kafa tuttu. "Senin büyün benim kalın derime işlemez lan ilizyonist (günümzde gördüğünüz mandrake gibi fln yani, yoksa ilizyoncular çok güçlüdür...)
Bugüne kadar her insan Rp yapmıştır zaten.Çocukluğunuzu hatırlayın.Misal ben "Kırmızı rangerım.!!" , "Ben pikachuyum.!!" cart curt. yani neymiş rp içindeki o çocuğu bürünmesini istediğiniz dünyada, bürünmesini istediğiniz karaktere bürümek ve onun gibi davranmaktır.Ben böyle düşünüyorum..

"Söylediklerinize katılmıyorum ama düşündüklerinizi dile getirmeniz için gereken her şeyi yapmaya hazırım."
:) " Voltaire'
Earl : Ya Erhan şey var bana gaz veriyorsun dimi ? :D
:)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.