Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın kapanış maçında ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Dev maç saat 20.00'de başlayacak.

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'in 30. haftası bir derbi maça sahne olacak. Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak maçı, kariyerinde ikinci kez derbiye çıkacak olan Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ile Volkan Narinç yapacak.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Derbi maça ev sahipliği yapacak şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.

Ligin 29. haftası sonunda lider Sivasspor'un bir puan gerisinde, 59 puanla ikinci sırada yer alan siyah-beyazlılar, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı derbide ezeli rakibini yenerek, şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımayı hedefliyor.

Ligde bu sezon evinde yaptığı 15 maçtan 11'ini kazanan, 1'ini kaybeden ve 3'ünde berabere kalan Beşiktaş, sahadan 3 puanla ayrılarak, aynı zamanda ilk 6 sırada yer alan takımlara karşı olan galibiyet özlemini de gidermek istiyor.

Derbi öncesi 7 futbolcusu sarı kart cezası sınırında bulunan Beşiktaş'ta, sakatlığı nedeniyle Nobre forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılarda hafif sakatlıkları bulunan Bobo, Tello, Delgado ve Yusuf'un ise oynamaları bekleniyor.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Ligde son haftalarda aldığı yenilgilerle zirve yarışının uzağında kalan Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısında prestij mücadelesi verecek.

48 puanla Bursaspor'un averajla önünde 5. sırada bulunan sarı-lacivertli ekip, 13 Mayıs'ta Fortis Türkiye Kupası finalinde de karşılaşacağı ezeli rakibi önünde ligde galip gelerek, kupa öncesi psikolojik avantaj yakalamak istiyor.

Ezeli rakibiyle yaptığı son 5 maçtan galip ayrılan sarı-lacivertliler, bu sezon deplasmanlarda oynadığı 14 lig maçından sadece 4'ünü kazanarak, başarısız bir performans sergiledi.

Ligdeki son 3 maçında 8 puan yitirerek, zirvenin uzağına düşen ve bu sezonki hedef olarak kendisine, 26 yıldır kazanamadığı Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğunu koyan Fenerbahçe'de, cezası süren Lugano, sakatlığı nedeniyle daha önce sezonu kapatan Edu ile sarı kart cezalısı Önder, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Uzun süren sakatlığının ardından geçen hafta Ankaragücü maçında sonradan oyuna giren, ancak yine sakatlanan Alex'in de derbide forma giyemeyeceği öğrenildi. Hafta içinde sakatlık sıkıntısı yaşayan Güiza'nın ise oynaması bekleniyor.

Olaylı Galatasaray derbisinde aldıkları cezaları biten kaleci Volkan Demirel ile Semih, teknik heyetin görev vermesi halinde forma giyebilecek. Sakatlıkları geçen Emre, Gökhan Gönül ve Deniz de derbide oynayabilecek.

Lugano, Edu ve Önder'in yokluğunda savunmanın ortasında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de, bu bölgede Yasin'in yanında Can'ın görev alması beklenirken, teknik direktör Aragones, Deniz'i de tercih edebilir.

MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Gökhan, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Cisse (Sivok), Delgado, Tello, Bobo
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yasin, Can (Deniz), Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Deivid, Güiza (Semih)


https://www.ntvmsnbc.com/id/24962945/
Beşiktaş alır :) {Gs'liyim}
Piyer Alex'e 3 hafta dedi 3 ay oldu ortalıkta yok ve yine sakat. Sivas'ta puan kaybetti. Beşiktaş o hırsla alır galiba. umarım yanılırım.
Beşiktaş şampiyonluk maçına çıkıyor ve rakibi çok kötü bir dönemden geçiyor beraberlik olacağını sanmıyorum Fenerliyim ancak bu kadar eksikliklere beşiktaşın kazanacığını düşünüyorum ama bir ihtimal forma şansı bulan oyuncular kendilerini göstermek isteyebilir ve gerçekten inanırlarsada şans eseri Fenerbahçe kötü gidişatına biraz olsun dur diyebilir :D
Berabere.
Belli olmaz ama beşiktaş daha alır gibime geliyor (dikkat çeksin bursasporluyum)
guizadan beklenmedik bir gol hiç beklemiyordum acıkcası fb öne geçmesi bile beni mutlu etti diyebilirim maç sonucununda böyle olması dileğiyle
Maç ne oldu ? durum nedir?
Maç sonucu Bjk 1-2 Fb
Helal Sana Be Fenerbahçe Yaptı Yapacağını Bu Yılın Sampiyonu Trabzonspordur 4 büyük 4 büyüktür 5. büyüğe gerek yok :D
ahah. iyi oldu be.
Beşiktaşı destekledim keşke kazansalardı. Açıkçası 33. hafta eğer şampiyon olacaklarsa bizi yenmelerini de isterim. Son hafta biz her türlü Sami Yen'de Sivasspor'u yeneriz.
Feneri ilk kez bu kadar adapte olmuş gördüm. Hak etmek bu olsa gerek :/

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.