Futbolda 2009-2010 sezonu ligde Bursaspor’un, Türkiye Kupası Trabzonspor’un zaferiyle sona ererken, bugüne kadar kazanılan "üst düzey" resmi kupa sayısı bakımından Galatasaray’ın tüm rakiplerinin açık ara önünde bulunması dikkati çekiyor.

Turkcell Süper Lig’de bu sezon şampiyonluk yarışına erken veda eden, Türkiye Kupası’na 5, lig şampiyonluğuna da 2 yıldır ulaşamayan Galatasaray, kupa toplamında rakiplerine büyük üstünlük kurmuş durumda. Ligde Fenerbahçe ile birlikte 17 şampiyonlukla en fazla ipi göğüsleyen takım durumunda bulunan ve formasında "3 yıldız" taşıyan iki takımdan biri olan sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Avrupa’da kazanılan kupalar da dikkate alındığında en zengin kulüp durumunda bulunuyor.

Galatasaray, 17 lig şampiyonluğunun yanı sıra 14 Türkiye Kupası, 11 Süper Kupa, 1 UEFA Kupası ve 1 Avrupa Süper Kupası ile birlikte toplam 44 büyük kupanın sahibi. Galatasaray, yurt içinde kazandığı kupaların yanı sıra, Avrupa’da kupa kazanan ilk ve tek Türk futbol takımı unvanını da halen elinde bulunduruyor.

Türkiye Kupası’nı 4 kez kazanan ve bu kupaya 27 yıldır hasret kalan Fenerbahçe’nin bu özlemine karşın, Galatasaray 14 kez kupanın sahibi olarak ilk sırada bulunuyor. 2009-2010 sezonunda, Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek büyük bir başarıya imza atan Trabzonspor ile Beşiktaş ise 8’er kez Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Lig şampiyonu ve Türkiye kupası sahibinin karşılaştığı ve daha önce Devlet Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Atatürk Kupası adıyla da oynanan Süper Kupa’da da Galatasaray 11 kez mutlu sona ulaşarak, ilk sırada yer almayı başardı.

Süper Kupayı Beşiktaş ile Fenerbahçe ise 8’er kez müzelerine götürdü.

Bu sezon Türkiye Kupası’nı kazanarak taraftarını mutlu eden Trabzonspor 6 lig şampiyonluğu, 8 Türkiye Kupası ve 7 Süper Kupa ile birlikte müzesine 21 kupa götürme başarısı gösterdi.

Sezonu lig şampiyonluğuyla tamamlayan Bursaspor ise daha önce 1 kez aldığı Türkiye Kupası ile birlikte ikinci büyük zaferine imza atmış oldu.

Özellikle Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılarla "kupa beyi" olarak anılan Ankaragücü, toplam kupa sayısı bakımından 4 büyük takımın ardından beşinci sırada yer alırken, TFF İkinci Lig’de mücadelesini sürdüren Göztepe’nin ise 3 kupayla bu takımları izlemesi dikkati çekiyor.

KUPA SAYILARI

Kulüplerin müzesindeki Avrupa, lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa sayıları şöyle:



* Süper Kupa kategorisi daha önceki isimleriyle Devlet Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı ve Atatürk Kupası'nı da kapsamaktadır.
Tüm resmi kupalari dahil etmemiz gerek bunlara , sadece 3-4 kupayla olucak şey değil ;

Biz burada "Üst Düzey" resmi kupa sayısından bahsediyoruz. Eğer başka kupalardan da bahsedeceksek Yayla Kupası da ekleyelim oraya o da vardı fener'in. Ve bu seneki şampiyonluk var fener'in 3 dakikalık sevinci onu da eklemek gerek.
Infernus eleştiri kabul edemeyeceksen neden bu başliği açiyorsun hemen olayi değiştirmeye çalişiyorsun.Resmi kupa yazmişin yayla kupasi resmi değil.Oda resmi kupa olsa onuda alirlardi listeye.Resmi kupanin üst düzeyi yoktur.Her resmi kupa zaten üst düzeyler(TFF) tarafindan yapilmaktadir.
Herkes istediği eleştirileri yapabilir illaki de bu gerçekleri değiştirmez. İstanbul Futbol Ligi diye adlandırılan lig amatör bir ligdir. Esas Şampiyonluklar 1959 yılı sonrası için geçerlidir. İstanbul Cuma Ligi yazmışsınız. Fenerbahçe ve bir kaç kulübün bir araya gelerek kurmuş olduğu amatör bir lig. Türkiye Aamatör Futbol Şampiyonası zaten adı üstünde amatör bir şampiyona. Burada Üst Düzey olarak nitelendirdiğimiz Türkiye Ligi Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupaları ve Avrupa Kupaları dururken bu diğerleri nedirki. :)
Üst Düzey başkadır arkadaşım. Resmi olup; olmamasından bahsedilmiyor bu konuda. Ve her resmi kupada Üst Düzey değildir. Fakat her Üst Düzey kupa, resmidir :P
Sizin dediğiniz gibi kabul edersek ;
Avrupa kupasinin yaninda diğer kupalar samanlikta iğne kalir.
Bu yine hiç bir şeyi değiştirmez yine en çok kupası olan takım Galatasaray olur. Ve şöyle bir şey ortaya çıkar sadece bu kupalara sahip olan tek türk takımı da Galatasaray olur. :)

* Bu arada haberi alıntı yaptığım site milliyet.com.tr yazmayı unutmuşum.
Eos : Sizin dediğiniz gibi kabul edersek ;
Avrupa kupasinin yaninda diğer kupalar samanlikta iğne kalir.

Ozaman da Galatasaray kârlı çıkıyor. :):):) lol


Not : Ayrıca İnfernus senin verdiğin tablo yanlış.
Ne yanlışlık varmış.
Çikabilir , ben Galatasaray'a karşi biri değilim.
Galatasaray'in başarisi Türkiye'ninde başarisidir.Siz tabi ters düşünceler içinde olduğunuz için herkezi öyle sanıyorsunuz.
Novice
12.5
Saymadığınız kupalar Federasyon kurulmadığı için geçersiz olarak sayılan kupalardır.Sonuçta her kupada Galatasaray ve Fenerbahçe yer almıştır.
Infernus : Ne yanlışlık varmış.

Fenerbahçe'nin lig şampiyonluğunun yanına + 3 dakika eklenmesi lazım.
Ya ben de diyorum bu tabloda bir hata var zaten. Sağol valla farketmemişim hiç :)



Dalga geçmek amacıyla koymuyorum ama çok başarılı :)

Bu konu tedbunndy tarafından düzenlendi(2010-05-20 15:37, 13 yıl önce)



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.