Dersin sonunda elde edeceğiniz GIF dosyası yukarıda ki gibidir. Renkler, şekiller değiştirilerek daha güzel çalışmalar elde edebilirsiniz...

CTRL + N ile yeni bir dosya açıyoruz:


Araç çubuğundan Rounded Rectangle Tool aracını seçiyoruz (Sağ tıklayarak):


Seçtiğimiz araçla sayfamızda şeklimizi oluşturuyoruz:


Ctrl + T tuşlarına basarak tranfrom açıyoruz ve yukarıda beliren araç çubuğundan şeklimizi 45drc döndürüyoruz (Benim yaptığım GIF'de 150x150 piksellik bir şekil oluşturmuştum):


Layer'ın (katman) blending options'a (blender'dan aklınıza gelebilir, tam karşılığı "karıştırmak"tır) giriyoruz (Sağ tıklayarak veya layer'a çift tıklayarak blending options'a girebilirsiniz):


[b]Aşağıdaki resimlere bakarak ayarları yapıyoruz (Burada renk, derinlik tamamen zevkinize kalmıştır):



Araç çubuğundan shape tool'u (Rounded Rectangle Tool'u seçtiğimiz yer) seçiyoruz ve hazır şekillerden birini seçip, uyguluyoruz.

CTRL + E'ye basarak Shape'imizi (Şekil) Layer'ımızla (Katman) birleştiriyoruz.

Daha sonra Layer'ımıza tıklayarak CTRL + J'ye basıyoruz ve Layer'ımızın bir kopyasını elde ediyoruz.
Kopyaladığımız Layer'ı seçerek CTRL + T'ye basıyoruz, transformu açıyoruz ve ALT tuşuna basıp mouse'la tutuyoruz biraz içeriye doğru daraltıyoruz.
Yine kopya layer'ı seçerek yeniden CTRL + J'ye basıyoruz ve kopya layer'ın başka bir kopyasını oluşturuyoruz. Bu kopyayı seçip CTRL + T'ye basıyoruz, ALT tuşuna basıp mouse'la tutuyoruz ve biraz içeriye doğru daraltıyoruz.

Bu işlemi istediğiniz kadar uygulayabilirsiniz
(Ben 1 Ana Katman ve 4 Kopya kullandım):



Window menüsünden Animation penceremizi açıyoruz.


Animation penceremizin sağ üst tarafında yer alan küçük ok'a tıklıyoruz açılan pencereden Make Frames From Layers'ı seçiyoruz.


Not: İlk Layer'ın adının BTnews olduğunu düşünürsek kopyaladığımız katmanlar "BTnews copy", BTnews copy 2", "BTnews copy 3", "BTnews copy 4" şeklinde olacaktır.

Animation penceresinde 1. kareye tıklıyoruz ve layer menüsünden sadece 1. layer'a "göz" (visibility) ikonunu koyuyoruz, diğerlerinden kaldırıyoruz.
Daha sonra 2. kareye tıklıyoruz ve layer menüsünden sadece 2. layer'a "göz"
(visibility) ikonunu koyuyoruz, diğerlerinden kaldırıyoruz. Bunu sırasıyla tüm "animation frames"lere (animasyon karelerine) uyguluyoruz.
Bu işlemler bittikten sonra yine Animation penceresinin sağında ki ok'a tıklıyoruz ve "new frame"
(yeni kare) diyoruz. Bu kareye tıklayıp yukarıda yaptığımız işlemi tersten uyguluyoruz. Yani oluşturduğumuz animation penceresinde oluşturduğumuz yeni kareyi seçiyoruz ve layer menüsünden 3. layer'ı seçiyoruz, daha sonra animation penceresinden yine bir frame oluşturuyoruz layer menüsüne gidip 2. layer'ı seçiyoruz. Bunu 1. layer'a gelene kadar devam ettiriyoruz.


Not: Karmaşık gibi gözükebilir ama aslında çok basittir. 1. Frame'e 1. Layer'ı veriyoruz, kaç layer varsa hepsine uyguluyoruz. Daha sonra tersten başa dönüyoruz. Böylece 360drc dönen bir logomuz oluyor. Dikkat edilmesi gereken yer ise; Logomuz 180drc'lik dönüşünü yaparken "Layer 1, copy, copy 2 ve copy 3'u kullanıyor sonra bir defa copy 4 ve tekrar geriye dönüyor copy 3, copy 2, copy, Layer 1" şeklinde...

Son olarak File menüsünden "Save for Web"i seçiyoruz ve GIF olarak kaydediyoruz. İşte 360drc dönen logomuz hazır, güle güle kullanın =)

Bu örnek amaçlı yazılmıştır, kendiniz geliştirerek daha güzel şeyler elde etmeniz mümkün... PS'in sınırları sizin hayal gücünüzün sınırlarıyla eşdeğerdir!

Kaynak: https://www.btnews.gen.tr

PS'de 10 dk.da yaptığım şeyi ders olarak anlatayım dedim 2.5 saat sürdü, U-S'te de paylaşmak istedim. Aslında kendi sitem için yapmıştım ama paylaşmak istedim, sadece teşekkür etmeniz tüm emeklerim için yeter...
Ellerine sağlık teşekkürler
Master
59.2997
Güzel paylaşım teşekkürler.
Teşekkürler birçok arkadaşımız bu döküman sayesinde kendilerine GIF dosya hazırlayabilirler artık. :utangac1
Teşekkürler.
Saol bebekim.
Sağolasın

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.