Ben bu olayı hiç anlamamışımdır."Birileri neden uo serveri kurar ?" olayını.Bir server açarlar.Parayı yatırırlar hosting firmasını zengin ederler.Sonrada bir tane teoçu saldırır tüm emekleri gider.Bunu ben anlamış değilim.En az 10 kere server açmışlarda var.Bu bir hobimi ; eğlencemi ; yoksa ego tatmin etme mi ?
Ego tatmini olabilir.. Bakın serverım var işte yine ben en kral benim en kral benim serverim :alkis
Yada bağımlılık.. Owner olan kişi çoğu zaman bir daha playerlıkta zorluk çeker :kork
dtuncer Çok haklısın.

Bunun nedenlerini bide ben sayıyım '' Kendimce ''

Uo bağımlılığı
Ego tatmini
Kendisine ait bir server
Ultima Online aileminde namı duyulması
Player fazlalığıla veya çok sene açık kalmasıyla tarihe yazılmak

İçin açarlar diye düşünüyorum
Teşekkürler arkadaşlar düşünceleriniz için.Bende bir aralar server açıcam die girdim.Sonra işleri ögrenmeye başlayınca mantıksız gereksiz bir iş gibi geldi bıraktım.Evde bazen sıkıldıkça az çok scriptte kendimi geliştirmek için script yazarım o kadar, yani bir sürü para yatırmak bana saçma geliyor.Ki zaten hosting firmalarında da uo sunucusu açıaksan 300 playerlık bir sunucu 120 ytl den aşşağı değil.Yani bu para aylık gereksiz bir harcama gibi geliyor bana.Ha bir elim yağda bir elim balda olsaydı yapmazmıydım.O zaman yapardım.Nasıl olsa bir şey azalmıcak para çok derdim.Hadi eğlendirelim.Ama benim arkadaşlarım var sadece playerları eğlendirmek için uo camiasını büyütmek için server açıyorlar.Onlara saygımız büyük.
Eger tutarda ilgilenen cok olursa para kazanma ihtimalin bile olabilir.Buda onlardan biri olabilir..
Nasıl para kazanılacak ki ?
Silindi
Novice
0
Tr Ultimasında para kazanmak çok zor.Ne kadar gelir sağlayabilirsin ki ? Adam gibi bir server olması için aylık en az 200 - 300 giderin olur gelirlerde preiumdu donateydi ne biliyim reklamdı falan 300 u bulmayabiliyor.Ben bu zamana kadar bi Nebulayı biliyorum para kazanan.

yada kendine çok güveiyorsan Paralı bir server açıcaksın.Ayda 7 ytl olacak.50 playerin olsa yeter ki 50 playera ulaştıkdan sonra o 100 150 ye de ulasır.Ama ciddi anlamda profesyönel bir iş yapman lazım.
Paralı bir server derken neyi kastediyorsun ?
Yani diyorki acc alımları paralı olur staff alımları paralı olur guild kurulumları paralı olur para kazanırsın.Tabi player gelirse :D
Haklısın Michaell aslnda aklımda para kazanmak için çok iyi ve süper bir fikir var.
Silindi
Journeyman
1.2
@ikissyoudie12
Neyi kasdediyor olabilirim ? Aynı Wow gibi ücretli account.

İlk 2 hafta bedava sonradan aylık 7 ytl olmak üzere yapılbilir.Ama tr de bunu yapacak potansiyel yok sanırım.

@dtuncer
Fikir bolda imkan yok.
Şu an TR de uo dan para kazanma işi imkansız gibi.. giderinizi bile karşılamaz...
Aslında iyi fikir.Ama evet türkiyede bu potansiyel yok.Ve bir sphere serverinde bu olmaz gibime geliyor.Çünkü sphere serverları pek fazla player kaldırmıyor.Ama runuo tabanlı sunucular çok fazla player kaldırıyor.Mesela bir yabancı runuo sunucusunda 8000 player görmüştüm.Bunu başka bir sphere sunucusunda yapmaya kalksak makina donar.
sphere gelişio hepsi olcak yakında merak etme :D
Oo iyi o zaman biz runuo scripting den çakmayan tayfada bölece gelişiriz =)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.