Sunucu kapalı mı açık mı bilemiyorum, ancak daha öncede başka platformda dediğim gibi bu olay bir in-game olayı değildir. Hesap güvenliği yönetimin yetkisi altındadır. Basitce örnek verelim, şimdi ben gelip burda bir arkadaşın hesabına girip uygunsuz bir davranış yapsam suçlu yapan arkadaş mı olur yoksa hesap sahibi mi? Şifreyi o vermiş yada daha kötüsü hacklemiş olabileceğim gerçeğini göz ardı etmemek gerekir.

 

Eğer bir kişi guildin kapısını açık bıraksa, arkadaşta girse kasayı açıp içindekileri çalsa bu durum in-game olayı olurdu, ancak buradaki durum hesap güvenliği içindedir, burada başka bir hesaba girilip hesap sahibinin rızası olmadan böyle bir durum yapılıyor. Burada sözü geçen hesabın sahibi ise hesabı ile yapılan işlemlerin geri alınmasını istiyor ve alınıyor. Bu durumda ortada in-game durumu söz konusu değil. Teknik olarak staff olan arkadaş zaten hesap sahibi ise, kendi hesabında yapılmış eylemleri geri alıyor, yani teknik olarak başka oyuncuyu etkileyen bir durum söz konusu olmuyor.

 

Kısacası sizlerin mantığı ile düşünürsek, staff yetkisini kullanarak itemleri geri iade edince in-game e karışmış oluyor, karışmaması gerekiyor, ancak aynı şekilde sphereacct.scp içinden kullanıcının şifresini alıp karakterine girip bu itemleri geri iade etseydi bu durumda yapan kişiye hesap güvenliğinden sen sorumlusun dememiz gerekirdi. Yani basitcesi sizin mantığınız ile düşünürsek item res atmak bile in-game e karışmak dememiz gerekirdi.

 

Her neyse diğer yandan bir kaç şeye açıklık getirelim. Öncelikle her zamanki gibi okumadan yorum yaptığınız için yorumlarınızı sadece yorum yapmak için yorum yapmak olarak sınıflandırıyorum. Sphere lisansını açıp bir inceleseydiniz eğer, görecektiniz ki programın ticari amaçla kullanılması, dağıtılması, değiştirilmesi ve program üzerinden patent alınması serbest bırakılıyor. Yani teknik olarak sphere üzerinden açılan hiç bir sunucu "korsan" statüsüne girmemektedir. Tabi ultimanın korsan kullanılmasını düşünebiliriz, ancak sunucu sadece ultimanın belli başlı dosyalarını kullandığı için uo sunucuya yüklenmediği gereken dosyaların bir yere atılarak çalıştırılması yoluyla çalıştırıldığı sürece, buda sunucunun korsanlık statüsünden çıkmasına sebep olur. Bu durumda korsan olan sadece oynayan oyuncu olur. Yani sunucu sahipleri eğer ultimayı sunucuya yüklemezse bu durumda yasal olarak oyunu pazarlama, ticari amaçla kullanma vb. sebeplerle kullanabilir. Para yatıran oyuncular içinde, teknik olarak ödemeler ödemek değilde yollamak olarak belirlendiği için, sunucularda kurumsal olmadığı için herhangi bir vergi tabelasına gereksinim duymaz. Yani kısacası insan bir insana para yolluyor diye vergi ödemek zorunda değil.

 

Ha diğer yandan bazı noktalarda katılıyorum, mesela şimdi adam sunucu açarken size adil olacağına dair bir kanıt vermiyor, bir belge imzalamıyor, yani teknik olarak insafiyetine kalmış bir şey, parasını veriyor açık tutuyor, girip oynamak tamamen sizin seçiminiz, isterseniz çıkarsınız kalmaz kimse ne sunucu döner ne bir şey, isterseniz böyle gereksiz şeyleri kafanıza takmadan salla diyip geçersiniz oyununuza keyfinize bakarsınız. Kısacası burada yapacağınız seçim sizin kendinize kalmış bir şey. Burada bu konuları açarak bir yerlere varamazsınız, size daha öncede başka platformda da söyledim, bir şikayetiniz var ise bunu o kişiyle halletmeniz gerek. Kalkıp genel bir platforma şikayet dilekcesi yazar gibi bir ton şikayet dayayıp sonra sunucu sahibinin kusura bakmayın özür dileriz demesini beklemek saçmadır. 

 

Son cümlemde ne demek istediğime gelirsemde, örneğin mesajında skiller 1 saatte tamam nerde eski uoculuk tarzında bir serzenişte bulunmuşsun. Hayır madem bu kadar kolaydı, böyle sunucu oynamak istemiyordun niye oynamaya devam ettin? Diğer yandan dupe yapılmış item dolu vs demişsin, belli ki bu insanların ardında bir admin var yani, bu durumu baştan biliyorken niye şikayetini belirtmedinde, itemleri çaldıktan sonra geri alınınca gelip dupe yapılmış diyorsun? Belki oradaki dupeli itemleri owner değilde seerin biri yda ne bilim gmin biri bir şekilde arttırmıştır, belki dupe yi gmlere kapatmayı unutmuşlardır. Yani sen başta bu durumu bilirken umursamayıp, sonrasında cezalandırılınca neden sitem ediyorsun? Eğer başta dupeli çantanın resmini çekip alın size edit diye atsan eminim haklı durumda olacaktın, ancak şimdi sözüne ne kadar güvenebiliriz ki? Belki de sadece charların silindi diye iftira atıyorsun?

 

Neyse ya böyle konulara yorum yaparken bile sıkılıp yoruluyorum :D başkada yorum yapmıcam, iyi forumlar.




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.