Herkese Merhabalar Arkadaşlar,

Yakın zamanda ki eski bir ultima sevdalısı olarak 8 yıl aradan sonra britain uo adlı servera başladım. İçerik,ph,player klasmanı eskisi gibi olmasa da bir heves dadandık. Şimdi sizlere server içinde "İn-game" ile alakalı bir konuya Poseiodon adlı staffın yaklaşımını anlatacağım.

Ben haklı mıyım yoksa haksız mıyım değerlendirmeyi siz yaparsınız. Ama bundan 10-14 yıl önce Ultima oynamış ve o havayı solumuş herkesin bir nebze olsun mevzuyu kavrayıp hadi be ordan ne saçma müdahele diyeceğine eminim. Çünkü bunu hepimiz yaptık. Yaşadık.Yaşattık.


Konu şu:

 

Ben playerım. Oyun başladım. Server açılalı 2-3 hafta olmuş falan fistan. Skiller zaten bir saatte tamam (nerede eski günler,emekçi uo culuk)...
Her neyse her şey güzel gözüküyor. Bizim bir arkadaşta oynuyor tabi. Acc şifresi bende de var :)... Bir guilde girmiş kendisi...
Neyse babalar... Ben bunun acc'sine giriyorum guilde gidiyorum. Aha ! Guild kasası gırla item dolu... (üç haftalık serverda 4-5 gün aktif süresi olan insanlar guild dikmiş yetmemiş bir de kasaya item yığmış inanması hiçte güç değil. Hadi inandık.)...

Diğer charlarımı getiriyorum. İn-Game içinde kasada itemleri kaba tabir araklıyorum. Sonra akşam bir bakıyoruz ki benim accler silinmiş. Aha!
Owner Poseiodon ile konuşuyoruz. Diyor ki loglara baktım itemleri çalmışınız. 

Arkadaşım diyorum "in game içinde girip kasayı boşalttım" kimseyi hacklemedim. Guildtekileri tanımam etmem.
Ultima mecrası bu... Guilde teki zaatler üst mertebeli arkadaşlarını kullanıp item dupelemiş fakat ben bu itemleri alıp kendi charıma aktardım diye Sevgili Poseiodon beni banlıyor bi de diyor loglara bakalım. 

eee bakalım! hadi her şeyi geçtim. Ben bi cafede birinin şifresini çaldım. Aldım itemleri aktardım kendime. (Zamanında bunları yaşadık. Yaşanmadı mı ?)
Loglara bakalım diyen olmadı hiç. Player kendı hesap guvenlıgınden sorumludur oldu.

Ben senin acc dosyalarını mı hackledım de sen benim İn-Game içinde gerçekleştirdiğim aktiviyete karışıyorsun.
Kaldı ki tüm staffların Player charı var ve tahminen bu guildin üyesi bu arkadaşlar..

İn-game içinde item aktarımı yaptım.
Şifreyi biliyordum. 
 

Ulan! Sanane! Player'ın itemınden...
Hayır neyi kimi kolluyorsun sen otur etkinlik yap,bug fixle,server içinden aktifliği nasıl artıtırım ona bak. Ben item çalmışım aktarmışım. Bunu çözmek,tekrar söyluyorum her acc'em tek tek gezilmiş. bana diyor ki Loglarda diğer chara giriş var. Eee var! Bundan  iki hafta öncede var aynı ip'de o acc ye giriş o zaman şikayet yok item araklayınca mı var ? Sen bunları gececeksin kimi neden kolluyorsun söyleyeceksin. Stafflara player char açıp guild kurmayacaksın ben o guild te ki 30 küsur +15 robe!u 250-300 parça  +12 / +15  silahı çalınca da "loglara baktım ben diye ağlamayacaksın" !


Benim için sorun yok tabi. Ben keyfe keder oynuyordum işten güçten arta kalan vakitte .
Ama yıllar sonra gördüğüm su saçma sapan muamele gerçekten üzücü. Biz bu olayların kralını yaşadık yaşattık.

Ultima Online şahısların elinde çürümeye mahkum edilmiştir.

Saygılar sevgiler..

Eski Uo'cu lara ise hürmetler.

Eğer anlattığını gibi bir olay olmuşsa bu ingame e girer ve owner dahil kimse karışamaz. Tekrar ultimaya başlamak istiyordum ama bizim zamanımızdan daha beter bir hal almış en iyisi hiç başlamamak :)

Neophyte
26.6001

Başlamamak değil de, biraz seçici olursak karşılaşabileceğimiz sorunları en aza indirgeyebiliriz : )

En son 2002'de pagan'da oynamıştım, ondan sonra kısa bir nebula macerası olmuştu. Açıkçası tekrar başlamak için sunucuları inceliyordum ama olayları gördükçe soğudum :) Bu arada nebula hala açık olduğu için ayrıca tebrik ediyorum bir sunucunun bu zamana kadar gelmesi mucize.

Öncelikle bütün Britain Uo oyuncularına selamlar...

Dün gece yaşanılan olaylar esnasında burada değildim. Bir çoğunuzunda öğrendiği üzere Lydia Gonzales adlı karakter şahsıma aittir. Gonzales ailesiyle birlikte senelerdir bu oyunu oynamakta bulunmaktayım. Aramızda sebebini açıklamak zorunda olmadığım bir tartışma yaşanmış bulunmaktadır. Bunun sonucunda aileden ayrıldım. The Killer adlı aileye girdim. Ayrıldığım aile üyelerinden Zibidi Gonzales, benim üyeliğim ile (şifresini değiştirdiğim)  bünyesinde bulunduğum (RP) guildinin kasasını boşaltmış bulunmakla birlikte, senelerdir olan oyun içi dostluğumuza büyük bir darbe vurmuştur ki ben bunu hiç beklemezdim kendisinden. Staff karakterlerin player karakter kullanma olayı edit vs olmadığı sürece gözümde bir yanlış değildir. Ki hiç bir zaman bir ayrıcalık tanımadık kimseye. Kadrodaki hiç bir insanda bu kadar emeğin sonunda ihanet edecek insanlar değildirler. Üzüldüm baya. Sorumlusu benim bu olayların. Babana bile güvenmeyeceksin sözü cuk diye oturmuş gibi geldi bana... 

Gelelim in-game olayına...

Çoğu sunucuda hesapların güvenliği kullanıcıya aittir. Bizde ise hesap güvenliğini sağlama almak için siz değerli oyuncularımızdan kayıt alınırken;
-Giriş yapılan ip adresleri
-Telefon numaraları
- Ve sahte olmayan mail adresleri alınır ve onaylanmayı bekler. ( Alışık olmadığınız bir sistem olduğu için in-game olarak algınızda kalmış olabilir.)

Bunun sonucunda herhangi bir şekilde hesaplarınız başkasının kontrolüne geçer ise, eşya kaybı ve skill kaybı yaşadığınız tespit edilir ise gerekli yaptırım uygulanır. 

Gelelim şu dillerden düşmeyen, sunucuyu karalama amaçlı ve kurtlar sofrasında avını bekleyen değerli misafirlerimize...

Bu sunucuda kimse edit yapamaz. Oyuncu kayıramaz. Bu durumlar beni çok üzdü gerçekten. Oyun dahi olsa ortada bir güven meselesi var ise HAİNLİK yapmayacaksın arkadaş! Ben senelerce beraber oynadığım çocukluk arkadaşıma dahi gelip burda edit basmıyorsam, kimse e'sini kullanamaz.  Kendi arkadaşımla yaptığım whattsapp konuşması...

https://i.hizliresim.com/o694Ok.png

https://i.hizliresim.com/lb95Ob.png

https://i.hizliresim.com/ZOJo9Z.png

Yani işin kıssadan hissesi; Ne kimseye bir parça add'miz var. Nede kimseye bir ayrım söz konusu. Umuyorum ki bu konu burada kapanır ve sunucumuz daha fazla benim ve Brütüslerim yüzünden daha fazla zarar görmez.

Gerekli açıklama yapılmıştır. Bundan sonraki atılan postlara kati suretle cevap verilmeyecektir.


Takdir siz değerli oyuncularındır. İyi oyunlar dilerim.



Bu konu Typeus tarafından düzenlendi(2017-10-02 06:33, 6 yıl önce)

Çok ilginç.

Tabi pyramid konusu olmayınca konu silinmiyordu dimi bu platformlarda sizde hacklısınız :)

Gerekli açıklama yapılmıştır. 

Herkese iyi forumlar

Neophyte
26.6001

Ortada sadece bir iddia var. Bir belge, görsel vb. de yok. Sizlere de söz hakkı doğmuş, cevaplamışsınız. Karalama kampanyalarına zaten izin vermiyoruz. Durum kontrol altında olduğu sürece herkes düşüncesini yazmakta özgür. Aksine başlık; lehinize dönmüş, reklamınızı yapıyor farkında değilsiniz. Yetersiz bir durum söz konusu olduğunda zaten müdahale ediyoruz. Bu sebep ile silme gereği duymadık.

Platformun tutumu hakkında düşünceleriniz olabilir. Ancak bunları laf çarptırmak gibi değil de, direkt açık ifadelerle bizimle paylaşırsanız çözüme ulaşabiliriz; çok da mutluluk duyarız. 

Adil bir ortam için buradayız, endişeniz olmasın. Sunucunuza başarılar dilerim.

 

Başlıkla alakasız, gereksiz tartışmalara girmeyelim. Kişisel problemleri olanlar özel mesaj bölümüne gitsin. Siteyle ilgili sıkıntısı olanlar bana gelsin. Bunun dışında normalde bu başlık britain uo altına yazılmalıydı, burada açılmış cevap verilmiş diye ellemiyorum.

#427852 britainuo:

Tabi pyramid konusu olmayınca konu silinmiyordu dimi bu platformlarda sizde hacklısınız :)

 

Neyin sidik yarışını yapıyorsunuz doğrusu anlamıyorum. Toplasan Türkiye'de 500 tane oynayanı ya kalmış, ya kalmamış bir oyun için birbirinize atıp tutmaktan ne zevk alıyorsunuz? Bunun bir kısmı sizin sunucunuzda, bir kısmı pyramid de, nebula da. Neyin kavgası? anlam veremiyorum. Ortada bir rant veya getirisi olacak bir durumda yok. Olsun da 10 kişi donate alsın, 100er liradan 1.000 lira için mi bu kavgalar. Ayıptır ya.

8 sene sonra oynamaya başladım. Başladığım sunucu kapandı, başka yerde başladım. Sosyal medyadan birkaç sunucuyu takip edince, enterasan enterasan hesaplar eklemeye başladı, sonra onlara gruba davet edildim. Herkes birbiri hakkında atıp, tutuyor. Ya arkadaş, ben oyun oynamak istiyorum. İşten eve dönünce stres atmak istiyorum ama bu tür faaliyetler beni oyundan soğutuyor. Hala üç sunucuda karakterim var, yokluyor, takip ediyorum. Ama bu tarz kavgalar, sataşmalar size zarar verecektir. Kaanatimce.

Konunun dışında yorumda bulundum. Affola! Ancak Ultima forumlarında bu gibi yorumları görmek uzun bir süreden sonra dönen birini bunaltıyor. Bilin istedim.

Konuya gelince, arkadaş haklı. In-game içerisinde bu şekilde müdahale edilmesi doğru değil. Hesap güvenliği oyuncunun sorumluluğundadır. Yönetim kadrosu bu konuda bir yaptırım uygulamamalıdır. (Uygulayamaz demiyorum. Türkiye'de isteyen istediğini yapabilir.)

 

Master
59.2997

Arkadaş, şu oyunu neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz?

Oynadığınız kişiye ait özel ve ücretsiz bir sunucu. Karşılıksız bir şekilde girip oynuyorsunuz. Hiç bir bağlayıcılığı olmayan sözlere kanıyorsunuz. Girerken bir anayasaya bağlı kalacağınıza dair ant içmiyor, "bak vallahi adil ve centilmen davranacağım" diye bir yemin alıp kutsal kitap üzerine el bastırmıyorsunuz.

Sunucu adamın kendi sunucusu. Adam aylık parasını verip bir sunucu açıyor, siz de onun figüranları oluyorsunuz. Bu basit gerçeği sindirmek lazım. Sunucu adamın, istediğini yapar. Sunucu açık duruyorsa sizin güzel hatrınıza, sizin gönlünüzü hoş tutmak için mi duruyor sanıyorsunuz?

Şu oyundaki şu adalet martavalları o kadar komik geliyor ki;

Sunucu sahipleri boşu boşuna kendini yoruyor: "valla adilim bak, edit yok yeminle, sözüm senettir, adımız namımız vardır, herkes bizi bilir..." 

Oyuncular zaten ayrı bir alem: "ben burada 2-3 saat harcayıp skill kastım buranın agası benim ben ne dersem yapacaksın yoksa çeker giderim haa!, ben yoksam sen hiçsin!, guildimi getirmem sunucun rezil rüsva olur haa!..."

Kuru sıkılar hava uçuşuyor.

Girin oynayın, oynatın. Çok şikayetçiyseniz de "adaletinden" emin olduğunuz yerlerde oynayın. Elbette bulabilirseniz.

#427860 Slothere:

Arkadaş, şu oyunu neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz?

Oynadığınız kişiye ait özel ve ücretsiz bir sunucu. Karşılıksız bir şekilde girip oynuyorsunuz. Hiç bir bağlayıcılığı olmayan sözlere kanıyorsunuz. Girerken bir anayasaya bağlı kalacağınıza dair ant içmiyor, "bak vallahi adil ve centilmen davranacağım" diye bir yemin alıp kutsal kitap üzerine el bastırmıyorsunuz.

Sunucu adamın kendi sunucusu. Adam aylık parasını verip bir sunucu açıyor, siz de onun figüranları oluyorsunuz. Bu basit gerçeği sindirmek lazım. Sunucu adamın, istediğini yapar. Sunucu açık duruyorsa sizin güzel hatrınıza, sizin gönlünüzü hoş tutmak için mi duruyor sanıyorsunuz?

Şu oyundaki şu adalet martavalları o kadar komik geliyor ki;

Sunucu sahipleri boşu boşuna kendini yoruyor: "valla adilim bak, edit yok yeminle, sözüm senettir, adımız namımız vardır, herkes bizi bilir..." 

Oyuncular zaten ayrı bir alem: "ben burada 2-3 saat harcayıp skill kastım buranın agası benim ben ne dersem yapacaksın yoksa çeker giderim haa!, ben yoksam sen hiçsin!, guildimi getirmem sunucun rezil rüsva olur haa!..."

Kuru sıkılar hava uçuşuyor.

Girin oynayın, oynatın. Çok şikayetçiyseniz de "adaletinden" emin olduğunuz yerlerde oynayın. Elbette bulabilirseniz.

 

Her şeyin bir adabı var.Ne yani oyun diye insanlar haksızlığa adaletsizliğe göz mü yumucaklar bu ne saçma bi yaklaşım.Sunucuyu kendi için açıyorsa o zaman kursun evinde sphereni tek başına girsin.Oyuncu gelsin diye bir sürü reklamlar yapanlar sunucu sahipleri.Bir sunucu açıyorsan o sunucunun çarkını döndüren oynatan oyunculardır.Sen figüranlık yapmaktan keyif alıyorsan tutan yok.

Master
59.2997
#427861 dreamxxx:

Her şeyin bir adabı var.Ne yani oyun diye insanlar haksızlığa adaletsizliğe göz mü yumucaklar bu ne saçma bi yaklaşım.Sunucuyu kendi için açıyorsa o zaman kursun evinde sphereni tek başına girsin.Oyuncu gelsin diye bir sürü reklamlar yapanlar sunucu sahipleri.Bir sunucu açıyorsan o sunucunun çarkını döndüren oynatan oyunculardır.Sen figüranlık yapmaktan keyif alıyorsan tutan yok.

 

Anlamsal olarak bir kişinin evinden sunucu açmasıyla bir sunucu kiralayıp açması arasında bir fark yoktur. İkisinin de bağlayıcılığı aynıdır ve yoktur.

Bakmayın siz bazı sunucuların vergi numarası falan aldık, temsiliyetimiz var gibi beyitler okumalarına. Farklı ürünler üzerine ya da sunucuları üzerine aldıkları belgeleri serverlarınınmış gibi gösterip sözde göz boyuyorlar.

Açılan her bir sphere sunucusu ile yayınlanmış herhangi bir ultima sürümü üzerinden oynatılan her bir şahıs sunucusu temelde korsan statüsündedir. Tıpkı hala daha binlerin oynadığı steam harici CS 1.6 sunucuları gibi. Sayılarının fazla olması, kurumsal kimlik makyajları ile satılmaları özünde bu gerçeği değiştirmez.

Hele bir de bunun üzerinden para kazanmaya çalışarak o kadar fazla sayıda lisans maddesi ihlal ediliyor ki azıcık okursanız siz de görebilirsiniz.

Tabi, miadı dolmuş, üreticisinin bile unuttuğu, koyverdiği bir oyunda alan geniş olduğu için herkes atını dört nala koşuyor, hiç kimse ardını arkasını aramıyor o ayrı.

Sen keyfi bir seçimle bir ŞAHIS sunucusunda oynuyorsun. O sunucu her anlamda açana ait. Etik yaklaşır, yaklaşmaz o tamamen adamın inisiyatifinde. Etik davranmayıp oyuncu toplayabiliyorsa zaten o adamı alkışlayıp plaket vermek lazım. Sunucuyu güzel sözlerle süsleyip adalet martavalı okuyanlar da "suyuna gitmek" dediğimiz davranışı çok güzel sergiliyor ama özünde çıkan yol aynı.

#427852 britainuo:

Çok ilginç.

Tabi pyramid konusu olmayınca konu silinmiyordu dimi bu platformlarda sizde hacklısınız :)

Gerekli açıklama yapılmıştır. 

Herkese iyi forumlar

 

 

çok ilginç şeyler dönüyor. hala pyramid e laf atmalar falan. 

taklit eden değil taklit edilen sunucu olmak da güzel. her yerde pyramid pyramid siz kafayı pyramidlemişsiniz. o zaman sizleride pyramide davet ediyoruz. =) 

#427864 firehellsly:
#427852 britainuo:

Çok ilginç.

Tabi pyramid konusu olmayınca konu silinmiyordu dimi bu platformlarda sizde hacklısınız :)

Gerekli açıklama yapılmıştır. 

Herkese iyi forumlar

 

 

çok ilginç şeyler dönüyor. hala pyramid e laf atmalar falan. 

taklit eden değil taklit edilen sunucu olmak da güzel. her yerde pyramid pyramid siz kafayı pyramidlemişsiniz. o zaman sizleride pyramide davet ediyoruz. =) 

 

Arkadaşlar lag olan saldırı yiyen vede kendi playerini hackleyen sunucuda oynamıyor kardeş ifşa grupları var facebook' ta araştırırsan anlarsın.. :)

 

Patlamış zaten sunucu daha fazla adamın üstüne gitmeyin :)




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.