Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.

Merhaba
U-s Ailesi

Sizlerle Ultima online a bakış açımı ve Türkiye de ki ultima online durumu hakkında genel bilgi paylaşımı yapmak istiyorum.

Bu yazı analiz amaçlı olup , kesinlikle hiç bir ultima online sunucusunun ismi kullanılıp eleştirilmeyecektir. Sizlerden tek istediğim vaktiniz var ise yazıyı sonuna kadar okumanız.

Yazıma başlarken , Bu zamana kadar gerek 15 günde açılıp kapanan gerekse yıllar boyu açık kalan ultima online sunucularının yapımcılarına teşekkür ederim. Bazıları isteyerek bazıları da istemeden ultima online dünyasına çok şey kattılar.

Öncelikle bir soruyu kendi açımdan cevaplamak istiyorum.( Kendi görüşümdür üzerinden eleştiri almak istemıyorum)

Ultima online sunucusu nasıl olmalı ve Neden ? (Cevap Power Play ve Role Play sunucuları içindir )

100lerce lbr eklemek , 100lerce npc eklemek , oyunda halihazırda 200 strsi bulunan npcyi ya da bineği 1000 str yapmak , Kimin bineği güçlü ise onu güçlü tutmak ve daha bir çok şey. Bana göre bu saydıklarımın hiçbiri isminin sonu Roleplay Ya da Powerplay ile biten hiç bir sunucuda olmamalı.

Neden ?

Türkiyede malesef insanlar server seçemez hale geldi ve birçoğu da ultima online a ara verdi. Bunun Bir çok nedeni var ve önemli olan bir bölümü yukarıda yazdıklarım. Sunucu sahipleri oyuncularının isteklerini tam olarak yapmak istemez ya da yapamaz. Neden yapamaz diye sorarsanız bir örnek vereyim.

Örneğin bir binek var ultima online orjinalinde 200 strdir. Siz bunu tutup 800 str yaparsınız Ve sunucuda bulunan diğer 20 bineğin üstüne cıkar. Halbuki %40 ını kesebilirken %60 ı da onu kesebilirdi. Yani siz bu durumda 19 adet bineğin tüm dengelerini bozdunuz hem de bir şey değiştirirerek.Bir örnekte kendi sunucumdan vereyim.Sunucumu açalı daha 10 gün olmuşken en az 15 playerdan silahların forgelerde eritilmesi gerektiği isteğini aldım. Hemen düşündüm evet mantıklı ancak o an karar verilebilecek bir şey değil. 
Önce düşünmeniz gereken şeyler var

*Erittiğinizde çıkan iron ingot nerelerde kullanılıyor ? örneğin ticaret sisteminde.
*Kaç paralık silaha , kaç paralık iron elde ediliyor ?
*Bu elde edilme süresi ve giden para ile ticaret yapıldığında , Diğer ticaretleri olan balıkcılık ve inscription dengesini bozuyor mu ?

Bu soruları her konuda her rp ve pp sunucunun sorması gerektiğini düşünüyorum.

Ultima online oyununu neden bir league of legends gibi yayamıyoruz ? Ya da knight online ?
Emin olun yayılır.

Diğer sunuculardan tek ricam bu ufak örnekli yazımı okuyup , Daha fazla çabalayıp , çabalamayan serverları ayırmamıza yardımcı olmalarıdır. Ultima online eğer gerçekten iyi 3-4 sunucu isterse oyuncu sayısını ikiye hatta belli bir süre sonra üçe katlayabilir.

Daha fazla örnek vermek isterdim ancak reklam eleştirilerinden çekiniyorum. Affınıza sığınarak konumu bitiriyorum. 

Hepinize İyi Eğlenceler. Yorumlarınızı Esirgemeyin.

 

 

 



Bu konu Ghlahn tarafından düzenlendi(2017-04-28 14:13, 6 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.