Merhabalar herkese,
Birçok kişinin bildiği üzere hayat koşuşturmacasından dolayı severek ilgilendiğim Ultima Online'dan uzaktım. Ara sıra forumlara göz gezdiriyor, sunuculara girip bakıp çıkıyorum. Bahsedeceğim şey ; Alcor sunucusunu 2019 yılında tüm isim ve yazılım hakları ile neffferiusdan anlaştığımız tutar ile devir aldım. Bu süreç sonrasında yaklaşık 1-1.5 yıl boyunca oyunculara hizmet verdim. Sonrasında özel işlerimden dolayı kapatma kararı aldım. Bu süreç boyunca vermiş olduğum emeğim ve maddi yükümlülüklerimden hiçbir şekilde kaçmadım. Hep beraber güzel anılar biriktirdiğimi düşünüyorum.
Bu süreç sonrasında baktığımda tüm haklarını devir eden kişi olan neffrelius'un ; alcor pack'i sattığını ve yeni sunucular açıldığını görüyor ve duyuyorum. Karşılaştığım bu durum karşısında gerçekten şaşırıyorum. İnsanların güven seviyelerini nasıl düşürdüklerini, neler yapabileceklerini bir kez daha bu camia içerisinde görüyorum. Gerçekten çok sevdiğim neffrelius'un bu tür olaya girmiş olmasını anlayamıyorum.
Şimdi gelelim bu packi satın alan, oyunculara hizmet sunacak kişilere ; Şuan hizmet verdiğiniz sunucularla tüm hakları bana ait olan Alcor sunucusunun packini kullanıyorsunuz. Bu size en ufak bir rahatsız vermemesini, kendi hakkınız ve emeğiniz gibi kullanmayı sürdürmemeniz gerektiğini hatırlatıyorum. Bu sorunlar benim başıma geldiği gibi sizlerinde başına gelebilir. Dolayısı ile emekleriniz hiç olabilir. Doğru ve ahlaklı kişiler ile ticaret ve iş yapın.
Sunucu pack, web site vs. gibi hakların kullanılmasının , satılmasının devam etmesi durumunda Alcor'un tüm pack ve web yedeklerini(sql vs) paylaşmak durumunda kalacağım.
Herkes kendine iyi baksın, görüşmek üzere sevgilerle.
** Konu başlığını : Satınalınan Pack Hakkında olarak değiştirilmesini talep ediyorum.
#429607 larek:Yıl olmuş 2025 böyle dolandırıcılıklar ultimada hala varmı ya pes.Büyük geçmiş olsun joshepx. 2019 da tüm hakları ile satın aldığın sunucuyu yakın tarihte başkalarına satması doğru birşey değil. Bana göre dolandırıcılık geçmiş olsun.
bu tipler hep vardı her zamanda olacaklar niye şaşırdın? pyramide senelerce saldırıldı iftiralar atıldı kimse sesini çıkarmadı bunada çıkarmazlar üstünü örterler hatta Us konuyuda siler yada kilitler az sonra.Korumaya geçer bu hep böyle oldu dostum sende alış. Mevzu gerçeksede dolandırıcılıktır herşeyi ile devredilen satılan bir ürün senden çıkmıştır. Gidip seneler sonra geri devralmadığın sürece açamazsın adam hem aynı isimle sunucu açmış hemde night diye bir sunucuya pack satmış komedi
Sözüm sadece Nefrelius'a değil onun gibi insanlar yüzünden zaten Ultima bitme noktasında bu zamana kadar sunuculara saldırı düzenleyip sonrada melek rolü oynayıp bizim bir alakamız yok diyen insanlardan ne bekliyorsunuz ki bu şahıs Nebula'ya da aynısını yaptı saldırıp saldırıp çevresiyle paylaştı sonra çıktıp biz iyilik yaptık bildiklerimizi paylaştık diye açıklama yapıp işten sıyrılmaya çalıştı bu tarz insanlara güvenmenin sonuçları malesef böyle oluyor @Joshepx.
Senin mevzunda haklı olduğun kanısındayım ve umarım haklı davanda sonuç alabilirsin.
Ayrıca Ultima-Strike yetkililerine de buradan sesleniyorum bu insanlara tamah etmeyin sessiz kalmayın, bu tarz konulara taraf olmayın bu insanları bünyenizde barındırmayın. Eğer siz taviz verip sessiz kalmayı seçecekseniz domaininizde ki Ultima kısmını bir anlamı kalmamış olur.
#429610 Illumunati:Ayrıca Ultima-Strike yetkililerine de buradan sesleniyorum bu insanlara tamah etmeyin sessiz kalmayın, bu tarz konulara taraf olmayın bu insanları bünyenizde barındırmayın. Eğer siz taviz verip sessiz kalmayı seçecekseniz domaininizde ki Ultima kısmını bir anlamı kalmamış olur.
ne alaka yahu? sessiz kalmak nedir? mahkeme mi burası? ilgili kişiler gitsin birbirini savcılığa verebilir ortada hukuksal bir boyut var gibi gözüküyor. Başlığı açan yazmış, başlık duruyor zaten gelirler cevap vermek isteyen verir. Başlığın boku çıkarsa tabi ki kitlerim veya davaya konu olursa silerim. Zaten şuan bu başlık kuralları zorluyor, ilgili başlığın altına yazılmalıydı sırf sizin insanları illa taraf ilan edeceğinizi bildiğim için ellemiyorum başlığı. Nebula başlığında da aynı konular konuşuldu ve duruyor başlık.
Bu şeye benzemiş adamın biri evini satmış satın alan bakımına kadar yaptırmış oturmuş sonra kapısını kilitleyip yurtdışına çıkmış :D geri döndüğünde ne görsün eski sahibi evi sahiplenmiş üstüne günlük kiraya vermiş gibi birşey. Us bu adamların yüzü suyu hürmetine hareketlendi arkadaş yani kimi kime şikayet ediyorsun
Yani ultima online bitirmeye yönelik hakaretler bunlar. Kurumsal Nephilim Şirketi olarak artık bunlara izin vermeyecegiz.
Bazı platformlar ve şahıslar miladını doldurmuş durumundadır.
Kim dolandırılsa sunucuna saldırı yapılırsa bizimle iletişim geçsin. Gerekli hukuki desteği ücretsiz olarak sağlayacagız.
Vergisiz kazanılan her kuruşun şikayetcisi olacagız. Gerekli kişilerin banka hesaplarınının incelenmesi için avukat dostlarımıza talimat verdik.
Kurumsal olmayan her proje yok hükmündedir. Vergi vermeden iş yapan herkes dolandırıcıdır. Kazanç sağlamaları suç teşkil eder.
#429611 Lucretius:#429610 Illumunati:Ayrıca Ultima-Strike yetkililerine de buradan sesleniyorum bu insanlara tamah etmeyin sessiz kalmayın, bu tarz konulara taraf olmayın bu insanları bünyenizde barındırmayın. Eğer siz taviz verip sessiz kalmayı seçecekseniz domaininizde ki Ultima kısmını bir anlamı kalmamış olur.
ne alaka yahu? sessiz kalmak nedir? mahkeme mi burası? ilgili kişiler gitsin birbirini savcılığa verebilir ortada hukuksal bir boyut var gibi gözüküyor. Başlığı açan yazmış, başlık duruyor zaten gelirler cevap vermek isteyen verir. Başlığın boku çıkarsa tabi ki kitlerim veya davaya konu olursa silerim. Zaten şuan bu başlık kuralları zorluyor, ilgili başlığın altına yazılmalıydı sırf sizin insanları illa taraf ilan edeceğinizi bildiğim için ellemiyorum başlığı. Nebula başlığında da aynı konular konuşuldu ve duruyor başlık.
Us sağa sola saldıran ve bunu açık açık dile getirenleri ne zamandan beri baş tacı yaptı ?
Bu adam sağa sola saldırırken neden banlamadın? Açılan her sunucuya saldırırken bu ve ortağı neden müdahale etmedin uzaklaştırmadın ? Tıkla sende bunlar kadar suçlusun ultimayı en başta siz bitirdiniz!
OKUDUĞUNU ANLAMAYANLAR VEYA ÜŞENENLER İÇİN ÖZET ;
**Günümüzde açık olan Alcor Uo Reborn ile bahsi geçen pack'in hiçbir alakası yoktur. Sinan benden 22 ocak 2016 tarihinde 600tl karşılığında Alcor UO script pack satın aldı ve sunucu ismini Alcor UO yapmak için izin istedi bende izin verdim. Günümüzde kullanan NightUO'ya tarafımca hiçbir pack satılmadı. Bende Sinan'a satılan packin yedeği bile yok. Sinanın satın aldığından daha eski sürüm olan yedeği ul**ma**stek isimli firmanın sahibinden almıştım. NightUO sahibine "merak ettiklerine buradan bakabilirsin" şeklinde verdim.**
UYARI : Asılsız, kanıtsız ve ispat olmadan adım geçerek veya beni hedef gösterilerek yapılan her konuşma tarafıma hakaret ve organize PR çalışması kabul edilecektir. Kullanıcı isimleri ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkım olacaktır. Yazılanları güzelce okuyup anlamanızı, sonrasında buna göre konuşmanızı tavsiye ederim.
Merhabalar. Konuyla bir alakam yok ama ismim zikredildiği için bi girip konuşayım dedim.
Zaten drama lazımdı ama Sinan gibi aklı başında olan bi adam, nasıl olurda birilerinin gazına gelerek kendini böyle alakasız bir konuda ortaya atmış anlamadım.
Madem öyle kimse alınmasın darılmasın bende herşeyi kanıtlarıyla birlikte ortaya dökeyim :)
Öncelikle kimseye bi marka transferi veya lisans satışı yapmadım.
Zaten böyle bir durumda söz konusu değil. AlcorUO diye bir marka veya lisans bulunmamakta.
İnsanları canlı şekilde donduran Alcor(www.alcor.org) isimli firma yüzünden böyle bir lisans yada telif alınamamakta. O zaman böyle talebim olmuştu ama karşıma bu cevap gelince daha fazla ileri gidemeyeceğimi anlamıştım. Tabi günümüzde o şartlar değiştiyse bilgim yok.
Var sayalım böyle bi marka veya lisans almak mümkün ve alındı. Ben böyle birşey satmadım. Eğer bu marka tescili 2015 den sonra alındıysa da Alcor Ultima Online ismini kullanan kişi ilk ben olduğum için gerekli davalar sonrası zaten bu da geçersiz sayılacaktır.
GELELİM PACK SATIŞI İŞİNE ;
2015 senesinde ben Alcor UO'yu kapattıktan sonra stabil bir pack olduğu için bir çok insan bu pack'i benden paylaşımlı şekilde satın aldı. Ancak hiçbirisine Alcor ismini kullanarak açabilirsin demedim. Örneğin ozamanlar Fatih isminde bir arkadaş almıştı ve NORN UO ismini kullanmıştı.
Satın alan insanların isimlerini ve açtığı sunucuları facebookta bulunan ve bana ait olan alcor uo sayfasında tek tek paylaşıldı.
Sinan arkadaşımız 22 ocak 2016 tarihinde o zamanın parasıyla 600tl(kendisi 400tl diye diretmişti biraz) ye Alcor Uo pack almış ve açacağı sunucunun isminin Alcor UO olması konusunda izin almıştı. Yani Alcor UO olarak açsam sıkıntı olur mu? Yoo benlik sorun yok şeklinde. Bunların hepsi facebook konuşmalarında duruyor SS'ler ekleyeceğim.
Sanırım bu "ismi kullanmanda sorun yok" sözüne ve benim 2019 senesi içinde facebook Alcor UO sayfama gelen SUNUCU AÇ, KANKA AÇIK ALCOR SENİN Mİ, HADİ SUNUCU AÇALIM gibi yazılarla uğraşmamak için "açık olan alcor uo benim değil sinan isimli kişiye isim kullanım hakkını verdim" içerikli mesaja dayanarak tüm kullanım hakkı bana satıldı vs düşüncesine kapılmış veya Sinan'a birileri "ya sen satın almamışmıydın bak yakup ortalıkta ve birşeyler yapıyor" hadi buna biraz saldıralım tarzında konuşarak aklını bulandırmış. Pack'i aldıktan sonra Alcor ismiyle defalarca sunucu açıp kapatmış zaten. Her projede de AlcorUO ismini ileri götürmek yerine daha çok güvenilmez bir sunucu ismi haline getirmiş. Bunu da yakın zamanda açtığım sunucuya gelen konuşmalar sonrası anladım. İnsanlar 2015 ve 2022 arası açılan her Alcor isminde ki sunucuyu ben açtım zannediyormuş. Ben bu süreçte Ultima camiasından epey bir uzaktım. Yinede bu süreçte Sinan arkadaş bana defalarca ücretli scripterlik veya yeni projelerde ortaklık teklif etti. O dönemde UO ile alakamı kestiğim için her seferinde teşekkür ederek teklifleri geri çevirdim. Yada ufak şeylerde o zaman ki bilgim kadar facebook messenger üzerinden çözüm yolları söyleyerek yardım etmeye çalıştım.
Hatta yakın zamanda açtığım sunucuya da ortaklık yapabileceğini söylemesi üzerine tek başıma idare edeceğimi söyledim.
GÜNÜMÜZDE ALCOR PACKİ KULLANAN ;
Şuan günümüzde Alcor UO pack'e sahip birçok kişi var. Zaten hazır pack satanlar bile direkt bu packi müşterilere göstermekte. Bunu da nereden mi biliyorum?
2022 senesinde bir rica ille döndüğüm bu piyasada sunucu açmak isteyenlere ücretli destek veriyordum. Gelen 10 müşteriden 5 tanesi N***la UO packi ile geliyorsa diğer 5 tanesi Alcor UO pack ile geliyordu. Veya ellerinde ki pack içerisinde mutlaka Alcor UO packten bikaç eklenti, kesit veya sorgu bulunuyordu. Packi nerden aldıklarını sorduğumda da ya ul**ma**stek ismi geliyordu karşıma yada iki tane şahsın ismi ( M.C.İ ve B.A) söyleniyordu. Burda isimleri açıkça söylemek istememiyorum.
Benim bilgim dahilinde 2015 Alcor pack'i referans alarak açılmış olan sunucu Night UO'dur. Sunucu sahibi sevdiğim tanıdığım bir şahıs. Kendisi birkaç konuda soru soruyor veya yardım istiyordu. Bende yoğun olduğum bir dönemdeydim ve elimde 2015 eylül ayına ait olan Alcor pack'i vardı. Bunu da yine ul**ma**stek firmasının sahibinden rica ederek geri almıştım. Yani bende 2015 Alcor'a ait yedek yoktu. Arşiv tutabilen birisi olmadığım için zamanında packi ul**ma**stek isimli yerin sahibi olan O*an O**ay'a ben vermiştim. İsteyene satarsın yada yarın bigün lazım olursa senden alırım diyerekten. Bende Night UO sahibine "al bu packi incele içinde sorduğun birçok şeyin cevabı var ancak bununla direkt sunucu açma sorunları var" diyerekten verdim. Arkadaşımız da pack'i incelemiş ve referans alarak bazı sistemleri kullanmış. Burada benim açımdan yapılan bi satış durumu veya bir sorun teşkili bulunmamakta. Gel gelelim Sinan arkadaşın satın aldığı pack ile Night UO'nun eline geçen iki pack %70 oranında aynı bile olsa Sinan'ın satın aldığı tamamen sorunlardan arındırılmış hali olan ve benim ozamanlar birçok kişiye ücretle sattığım packtir.
Uzun lafın kısası burada olay birazcık BANA laf atmak, karalamak veya sataşmak. Çünkü Sinan'da telefon numaram var, instagramda takipleşiyoruz, facebooktan arkadaşız, messenger üzerinden senelerdir konuşuyoruz. Yani buraya bu yazıyı yazmadan önce bana gelip hiçbir konuşması olmadı.
Rahatsız olduğu bir durumdan bahsetmedi. Ne diyelim yazık olmuş. Tarafıma yapılan bu asılsız, gerçeklikten uzak ve kanıtlardan yoksun suçlama konusunda hakkımı yasal yollarda arayacağımın bilinmesini isterim.
Birisine isim vererek sataşacaksanız, hedef gösterecekseniz eğer çok iyi tanıdığınıza ve elinizde %100 doğru kanıtlar olduğuna inanarak bunu yapın. Özellikle bana karşı bir tutum içine girecekseniz ekstra dikkat edin. Tehlikeli biri olduğumdan, tehtit vari konuşacağımdan yada sizi çok umursayacağımdan değil. Sonrasında sizi küçük düşürecek kozum varsa bunu kullanmaktan asla utanmam. Şu camiada herkesi tanıyorum. Herkesle bir şekilde muhabbetim var yada zamanında olmuştur.
Gerçekten yanlış veya yamuk yaptığım 3-5 kişi var. Bu kişilerle yaşadıklarım, beni kendilerine karşı dolduran bir kişi yüzündendir. Ve işin garibi bana bu insanları kötüleyen kişi şuanda bu kişilerin peşinde kanka kanka diye dolanmaktadır. Bu şahsın kimler hakkında ne ahlaksızlıklar boyutunda konuştuğunu da yakın zamanda ifşalayacağım.
Çevrenizde ki insanların kim olduğuna, size ne kattığına veya sizden ne götürdüğüne çok dikkat edin.
Konuya cevap yazıp vahvah, tühtüh, bak sen şu hain nefrelius'a, tüüüühh ahlaksıııızzz gibi konuşma yapacak kişilerden tek ricam gerçek kullanıcı hesaplarıyla yapmaları.
FAKE HESAPLARIN ARKASINDA GİZLENEBİLDİĞİNİZİ DÜŞÜNMEYİN.
KVKK kuralları gereğince geçmiş konuşmaları site üzerinde paylaşamamaktayım. Hakkımda bilgi edinmek isteyen veya konuyla alakalı kanıt isteyen herkes discord'dan bana ulaşabilir.
Herkese iyi oyunlar...
#429614 Draconian:#429611 Lucretius:#429610 Illumunati:Ayrıca Ultima-Strike yetkililerine de buradan sesleniyorum bu insanlara tamah etmeyin sessiz kalmayın, bu tarz konulara taraf olmayın bu insanları bünyenizde barındırmayın. Eğer siz taviz verip sessiz kalmayı seçecekseniz domaininizde ki Ultima kısmını bir anlamı kalmamış olur.
Us sağa sola saldıran ve bunu açık açık dile getirenleri ne zamandan beri baş tacı yaptı ?
Bu adam sağa sola saldırırken neden banlamadın? Açılan her sunucuya saldırırken bu ve ortağı neden müdahale etmedin uzaklaştırmadın ? Tıkla sende bunlar kadar suçlusun ultimayı en başta siz bitirdiniz!
Dediğim gibi burası mahkeme değil, iç kavgalarınız kim kime saldırmış bakalım bu suçluymuş hadi banlayım diyemem. burası bir platform derdini, fikrini, sorunu sorarsın birilerin hakkında hüküm vermek bizim haddimize değil. sitede kurallar var kurallara aykırı olursa banlanır. ayrıca birazcık empati yapın 3 gün sonra senin hakkında da birisi gelip bana bu saldırdı banla diyebilir. Bu arada şaka maka çok fazla özelden yazan oluyor herkese şuan verdiğim cevabı veriyorum inan. 2004'den beri tarafsız olmaya çalışıyoruz hala öyleyiz. Hatta geçmiş yıllarda bizim sitemize saldırdığını bizzat bildiğim insanları bile sırf tarafsızlık ruhuna ben gidip, gel sunucu listesine ekleyelim diyorum.
Neyse konu biz değiliz zaten, lütfen saptırmazsak mutlu olurum.
Uo ortamı hiç değişmemiş bir server belirleyin 2 pvp yapın öyle savaşın benden size nasihat
Mevzuya tarafsız bir yorum yapayım sinanı eskiden tanırım kimseye karışmayan kaliteli güzel bir arkadaş açtığı konuya bakıyorum.Canı yanmış belli diyor ki ben bu sunucuyu o zaman ki şartlarda istenen rakam ne ise devraldım ultimada zaten bu hep böyle değilmi? kaç kişi notere gitti patent aldı biz bu oyunla büyüdük ağzımızdan çıkan söz senet gibiydi. Adam istenen rakamı verdim sunucuyu herşeyi ile satın aldım diyor ve 1 1,5 yılda işlettim ama sonra özel sebeplerim oldu kapattım diyor. Ama görüyorum ki parasını verip satın aldığım sunucuyu başkalarına satmış yakın tarihte diyor.Diğer satan arkadaşa bakıyorum nefreliusa uzunca yazmış onuda okuyorum. dediği şey şu sanırım ben sattım ama pazarlık etti sattım ama alcor patenti yoktu o yüzden isim hakkı yok demiş hatta packi sattım ama sinandaki bozuktu demiş birçok kişiye verdim demiş.Uzamışta uzamış laf kalabalığı çok.. başım ağrıdı kısacası bu arkadaş bu packle yeniden sunucu açmış üstüne eski packide sağa sola pazarlamış konuyu açan arkadaşada niye beni deşifre ettin diye isyan ediyor ve yaptığı zengin biriyse incitmiş değilse dolandırmış =)
birde bu platformda bizde üyeyiz yeni olanlarda olabilir her yeni gelen fake ise https://www.ultima-strike.com/forum/ultima-online/sunucular/alcor-uo-reborn-q52579#bottom
konunuzdada yeni üyeler var onlardamı fake ? baştan sona yanlış yapmışsınız farkına varın.Ayrıca siz o zamanki sunucunuzu kapatmadan devretmişsiniz. Örnek link 3.cü sayfada packi değil sunucuyu devrettiğiniz bariz şekilde ortada sunucunuz kapanmadan arkadaşa devretmişsiniz ve o işletmiş. Sizin bu isimle bu packle sunucu açmanız ve eskide olsa o packi satmanız kesinlikle iyi niyeti suistimal etmektir.
Merhaba sucladıgınız sunucu NightUO bana ait. Yakup sevdigim bi arkadasım herkesin yaptıgı gibi bir konuda tıkandıgımda bende yardım icin yakup'a soruyordum sagolsun bir konuda yine soru sordugumda 2015 Pack'ini yolladı kanka bunu referans al orda sorunlarının cevabı var dedi bende hepsini inceledim bi cok sorun vardi ve benin goremedigim sunucuyu actıktan sonra yada 56T ye uyumlu olmayan bir cok sorun daha cıktı hepsini Tek tek duzenledim kendi Sistemime ekledim suanki benim acılan sunucunun alcor uo ile alakası yok cunku 56b acmadım 56Tyi incelerseniz bir cok komutun zaten x e benzemesi yada kendine ozgu oldugunu gorursunuz. birde zaten butun scriptler uo sayfalarında artk var burda neden ahkam kesiliyor onu anlamadım. Ben kimseden para ile bu packi satın almadım bir sorununuz varsa da bana ozelden yada dc den yazabilirsiniz. egerki kardesim ben bu sistemi kendim icin saklamıstım sil derseniz sorun degil o sistem yerine baska bisi yazar koyarım ben gecimsiz birisi degilim :D yazık etmeyin ama sunuda gordum Meyve veren agac gercekten taslanıyormus Demekki yakup dogru yoldasın kanka :)
@Gökhan Çelikörs kardeşim şöyle düşün ozaman ben diyelim Night Uo sunucusunu Alcor packi ile bugünkü stabil haline getirdim ve bir takım sorunlardan dolayı bu işi bıraktım sende bana geldin parasını ödeyip benden Night Uo'nun packini satın aldın bende sana dedimki ben artık yapamıyorum herşeyiyle sana devrettim senindir. Şimdi senin arkandan ben bu Night Uo packini bir çok kişiye daha sattım birgün karşına Night Uo isimli başka bir sunucu çıktı herşeyiyle aynı sen gelip bana sormazmısın kardeş hayırdır bu packin başkasında ne işi var diye?
Eğer bunu idrak edemiyorsanız sorununuzun çözümü burada değil hastanede bi Nörologa falan görünün derim çünkü beyin hücreleriniz yanmış sizin.
Meyve veren ağacı taşlarlar çok doğru bir cümle Nebula da Türkiyenin en köklü sunucusu oraya saldırmasınında yegane sebebi bu olsa gerek!!!
Siz oyuna girip sistemleri incelediniz mi ? Aynı mı sistemler baktınız mı ? Bir daha soyluyorum ben para ile kimseden birsey almadım bana verilen pack incelemem icindi ve bir suru sorun vardı ben de inceledim sorunlarını komple duzenledim isime yarayanları yakup'a sorarak aldım ve kullandım bence ilk once 56T nin ozelliklerini ogrenin sonra nöroloji tavsiye edin birde ben sizi tanımıyorum ve size verilen pack nedir bilmiyorum bir sorununuz varsa ozellikle ismim acık ozelden yazabilirsiniz yada Dc'de Albatros Nickim ordan yazabilirsin ama yine soyluyorum ilk once oyuna girip sistemleri inceleyip aynı olup olmadıgını kontrol edin. Burda o suclu bu suclu die birsey demiyorum ama Uo platformlarında bir suru Scriptler var ve bu scriptlerin hepsi zaten oralarda ve uo strike da var. Bu oyun Geliştirmeye acık oldugu icin ne yaparsanız yapın zaten butun sistemler hepsinin birebir aynısı olarak gorunuyor Senin SCriptleinde Random sistem yanında yaratıklar atıyor bende Farklı random binek Player gordugunce koruma cagırıyor Senin Sistemin suan Nebula da da var x bi serverda da var Benim yaptıgım sistemde Tns de var yani burdan anlaman gereken her serverin sistemleri hemen hemen aynı bu konuda sacma sapan yorum yapan insanlar sadece kendi kişiligi düşürür. NightUO Ocak ayında actım 1 aydır bi cok sorun yuzunden playerlar oyunu bıraktı hepsini tek tek duzenledim ve suan sorunsuz DEdiginiz gibi Sizin packiniz olsa eminim ki Yakup sorunsuz pack yapıyor bende 1 aydır bosuna sorunlarla ugrasmam