favorite : Biraz zor oldu ama tamamını okudum.Çok doğru ,bir o kadarda hepimizin konuşageldiği tespitlerde bulunmuşsun. Harita da hoşuma gitti diyebilirim tabi gezmek daha hoş olurdu :) , Minoc'taki atatürk portresi özellikle çok hoşuma gitti gerçekten, tebrik ederim.
Ancak şehirlerin mimarisini hiç bir şehirde sosaria ile aynı tutmasaydın daha mı hoş olurdu sanki ? Gerçi oyuncular yabancılık çekmesin diye yaptığını söylüyorsun ama ne bileyim böyle özel bir harita yapmayı planladığına göre bence tüm şehirleri kendin tasarlaman daha hoş olurdu. ( Evet söylerken hiç de zorlanmadım :) )

Her ne kadar gönülden desteklesemde vakit ve bilgi kısıtlılığımdan dolayı maalesef kişisel katkım mümkün değil.Başarılarının devamını diliyorum.İşin rastgelsin...

Kendim tasarlardım elbette.Uo da kullanılmayan o kadar cok item varki hepsinden faydalanıp hayal gücüm ile güzel veya kötü seyler yapabilirdim.Ama ilk bastaki amacım player a itici olmayan "bu da ne böyle ya" denmesini engellemekti.
Ama mesela bunun içinde bir fikir vardı aklımda. Her sene Ocak ayının 1. günü bütün sehirlerin tekrardan düzenlenip yeni bir version ile acılması. O da artk kendine güvenen worldbuilder arkadasların emegi olur.

Slothere : Güzel çalışma tebrikler, ancak haritadaki şehir dizaynları britain-minoc ve benzerleri yerine tekrardan şehirlere uygun bir şekilde düzenlense daha estetik durur gibi.

Aslında ilk yapmaya basladıgımda aynı düşünceye sahiptim ama mapi yaparken elinizde olmayan bazı sebeplerden dolayı bunu yapamıyorsunuz. Örneğin bir istanbul köprü kac metre:) Ya da izmirin yarım adasının en küçük yeri 5 pixel yani 5 adım :) bu elinizde değil cünkü 6144x4096 bir map var elinizde. ve bu map0.mul en büyük olan.
Daha sonra amacım sehirleri türkiye deki haline benzetmek olmaktan cıktı ve türkiye haritası üzerinde oynanan bir ultima dan ileriye gitmedi düşüncem.

mert21 : Tebrik ederim çok güzel görünüyor yanliz İstanbul mezar yerine Karacaahmet desek mi diyelim yaaa

Mapi türkçeleştirmeye çalışmadım.Aslında dediğin gibi oyunumuzun sistemi buna musait olsa güzel olurdu ama sen gidip Karacaahmet de iskelet kesmis olucaksın:) yani biraz düşündürücü ve saçma gelebilir insanlara :)

Elysia : KOCAELİ NEDEN YOK?

Bende aydınlıyım ama aydını bataklık yaptım.menderes nehrini düsünerek. Aydını yapsaydım izmiri yapamazdım. Yani map sanıldıgı kadar büyük değil ve belli sehirleri yaptıgınız zaman diger sehirler ile arasındaki mesafeyi ve o bosluklara koymanız gereken spawnlar ya da herhangi bazı kaleler olabilir ve mapte her taraf sehir olursa yaratık koyabileceginiz yerler azalıyo.

Trabzonu balıkçı şehri, Zonguldagı madenci sehri olarak düşündüğüm için yaptm.

Sexy1 : benim anlamadığım cove filan duruyor ? onların üstünemi map çizdiniz ?..

Aslında Cove durmuyor. onu kendi ellerimle Cove' a benzetmeye calıstım.Bunun nedeni yukarda da yazdıgım gibi mapin kimseye itici gelmemesi ve alısık oldugu görüntünün farklı mekanlara dönüşerek biraz daha olaya güzellik katmasıydı.


Syntax : Map çok güzel fakat sloganın map e biraz ters değilmi.Türkiye haritasında oynatmak istiyorsun kişileri fakat ingilizce slogan seçiyorsun.Anlam veremedim açıkçası bu işe.

Ben haritayı türkçeleştirdim bile diyemem sadece türkiye haritası yaptım.Bizim kendi aramızdaki herhangi bir fikrin ingilizce karsılıgını türkçeye cevirmek gibi bir fikrim yoktu acıkcası.Emulatörü türkçe yapan ve bunun tamamı için 5 yıldır emek veren bir arkadasımız var.Cogumuz tanıyoruz aslında.

Alın size Türkçe Ultima Online

https://img384.imageshack.us/img384/3585/asdpz2.jpg

Yetkili arkadas uyardi ve resimdeki ismi silerek tekrar koydum.

Ayrıca konuyu okumadan sadece resimlere bakıp yorum yaptıgınız için üzülsemde yine de eyw. Map olayı burda anlatıgım seyin sadece %10 u. Diger konular içinde zekamızı kullanıp bir çözüm bulsak belki bu mapin bi anlamı olabilir ama malesef diger konu sonuca ulasmaz ise mapinde bi anlamı kalmaz.

Bu konu CarpediemDynxRa tarafından düzenlendi(2008-10-14 00:55, 15 yıl önce)
Ben derimki sözüm meclisten dışarı boyle buyuk ve ozenle hazırlanmış bi hariitayı devam ettirebilecek cok az staff var eminimki server gocer! cok iyi bi scripter bul derim ole biri olsnki bi ilk yapın Bazı insanların yonetemedigi boyle gusel bi ülkeyi boyle bi oyunda yasatın ve ben sonuna kadar destek veriyorum ne isterseniz size yardım ederim ama bence staff kadrosu yapıcaksan cok saglam yapmalısın ozenle secmelisin emin olki oyunu bırakmasaydım bu serverın en gayretli playerlarından biri olurdum eminimki sırf su map icin boyle yurt icin 15 ytl lik staff parasi deel 155 ytl lik devam parası verirdim helal olsun kardesim basarılarının devamını dilerim:)
tebrikler!..
helal olsun..
Merhabalar;
yazının tamamını okuyamadım bu sebeble özür dilerim.
Ama yaptığın proje hayal gücün gercekten cok güzel bir şahiser ortaya cıkartmış bunun icin seni tebrik ediyorum.
Ellerine Sağlık.

Not:U-s silinmeden önce bende bazı harita calışmaları yapmıştım ama simdi programlarımı kaybetim ve görüm kadarıyla dragonmap farklı bir program kullanıyosun.
rica etsem pm ile program adını sölersen sevinirim benim aklıma gelmiyor cunki program adı. Teşekkürler.
Türkiye Haritası Daha Önce Yapılmıştı diye hatırlıyorum.
Bu kadar kapsamlımıydı tam hatırlamıyorum fakat yapıldıgına adım gibi eminim.
Hatta Oynamıştım o serverda bir süre pek beyenememiştim.

Başarılarınızın Devamını Dilerim.
Yanlıs anlasılmasın ama ben "server accam. gelin hadi birlikte server acalım, tr mapi yapalım go go go" demiyorum:) Biraz daha global düsünün. Yazının tamamını okumadıgınız icin yorumlarda amaca uygun olmuyo:) önemli degil tabi okumak zorunda deilsiniz ama Yabancı memleketlerde kıcıkırık bi oyun icin güzel işler yapanlar var. Biz de türkiyede bu oyun için bişeyler yapabiliriz dedim. Bizim oyun için yaptıgımız birşey oldugunu düşünen varsa bile şunu da düşünsün, Acaba biz oyun dahil her alanda yaptıgımız işi ne kadar profosyonelce yapıp ciddiye alarak sistematik bir şekilde ilerliyoruz?

Yani bu oyun icin yapılabilecek birşey varsa bunun nasıl bir organizasyon içinde yapılabilecegini ya da baska fikirler varsa böyle bir düşüncenin nasıl geliştirilebilecegini tartısalım acısından bakıyorum olaya. Belli bir sunucu için fikirler yazmadım, yazıda da hayal edelim dedim zaten :)

Tr mapi de benim önceden yapmıs oldugum Tasarım olarak %80 i tamamlanmıs, Worldbuild olarak %40 ı tamamlanmıs, Kodlama olarak %0 tamamlanmıs bir fikrimdi.Bu da geliştirilebilir ve renk katacak bir düşünce sonucta.Ama olayın tamamını her kişinin benim anladıgım gibi anlamasını da beklemiyorum bu bi bakış açısı sonucta ve her insanın bakıs acısı belli seylere göre olusur.

(daha önce de tr mapi yapılmamıstı.bunu da arastırdım ayrıca.sanırım sen ismi tr olan ya da sehirlerinin ismi tr olan bir mapte oynadıysan anca öyledir.Ama 3-5 kisi daha ben tr mapte oynadım derse bu benim öyle bir mapi duymadıgımı gösterir.)
valla kardeşim göz ucuyla baktım hoş gibi ama bana ters oynamam ama güzel düşünülmüş değişik birşey ama yazı çok uzun böyle sabırlı olsaydım mühendislik değil tıp yada hukuk okuyor olurdum :)
Valla ellerine sağlık güzel kardeşim. Gerçektende hoş olmuş. Madem değişikliklere haritalardan çıkarak başladık şöyle devam etsin o zaman, silah yeteneklerindeki bonuslar icin çeşitli artıları ve eksileri olacak düzen, kıyafetlerin tamamı ile Osmanlı veya Türk kültürüne uygun şeyler olabileceği, yaratık isimlerinden binek isimlerine kadar herşeyin değişeceği, para ve ticaret sisteminin tamaiyle bize göre uyarlanabileceği bir proje ardından izlese 10 numara beş yıldız olur valla. :) Yetenek ve para durumuna göre silahlara değerli taş ve altın kaplama yapılabilme ve bunun neticesinde +5hp veriyorsa -5 int dezavantajı sağlama gibi yani hem artısı hem eksisi olacak, öyle hep artı hep artı nereye kadar :D büyü isim ve şekillerinin değişmesi ve büyülerin isteyeceği malzemelerin bize göre uyarlanması; mesela meyan kökü, haşhaş, ısırgan otu, buğday, istridye falan filan gibi yani ultima online ı Türkiye versiyonun baştan yapılması gibi olacak ama en azından Ultima Online ilk başlayanlar neler hissetmiş ise aynı duyguları tekrardan bu şekilde alevlendirmek herkesin hoşuna gideceği kanısındayım. umarım bu fikirlerimizi biri görür de adam akıllı bir server açılıp uygulanır ümidi ile yazdım.
Şimdi Siz Ne Arıyosunuz Ne İstionuz Ben Anlamadım :D
Metaltarzan o dediklerin uo ya göre şeyler değil bence.Şu an dediğini bronx yapmak için uğraşıyor fakat ne kadar yapabilecek veya ne zmn biterecek bi bilgimiz yok.Uo olduğu gibi güzel.Türkiye haritası olması mantıksız fakat tamami ile Osmanlı Devletine göre uyarlanacaksa olabilir.
Beyler Ultima Online Türk serverı kuralım.. İsterseniz hemen hazırlamaya baslayalim.. Clienti filen tamamen türkçe yaparım.. İletişim için:[email protected]
ellerine sağlık.çok uğraştığın belli.yazıyı okumadım.sadece ss lere baktım

herşey çok güzel olmuş.tebrikler
Bu platformda o yazıyı okuyacak birisini tanımıyorum :D Başarılar.
Ben okurum sanmıştım, ama %30-35 de sıkıldım :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.