Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Merhabalar.. Uzun bir aradan sonra uo'yu yükledim ve oynamaya "Çalışıyorum".. Benim problemim şöyleki; serverın clientini açar açmaz cpu %45 50 ye fırlıyor.. fan giderek ısınıyor ve bir süre sonra el yakacak duruma geliyor bu süre zarfında da serverda aşırı kasma yürürken takılma gibi durumlar oluşuyor. Günlerdir hatta haftalardır bu problem üzerinde çalışıyorum google'ın altını üstüne getirdim u-s içi arama da yaptım. Birçok şey denedim ve son çare size danışayım dedim.. Şimdi maddeler halinde yapıp da işe yaramayan şeyleri yazıcam ayrıca durumu da böyle anlatıcam..

Durum;
-Sadece serverın değil uo içine yüklü herhangi bir client hatta orjinal client dahi %50lerde cpu harcıyor.
-Client ekrandayken tam ekran iken %50 cpu harcıyor. Simge durumuna küçülttüğünüzde CPU 0 'a iniyor, fan bir süre sonra soğuyor.
-Oyun tam ekran açıkken önüne küçük boyutta bir klasör açtığınızda cpu azalıyor ve klasörün ebatlarını yükselttikçe de cpu azalmaya devam edip tamamen önünü kapattığında da 0 a düşüyor.
-UO Loader adlı program cpu değerini 15-25 arasına düşürüyor fakat fan gene aynı sıcaklıkta ve aynı kasılmalar vs devam ediyor kısacası bir işe yaramıyor Sadece cpu sayı değeri düşüyor kısaca..
-Oyun özelliklerinden frame skipping tarzı şeyleri denedim ancak hoplayarak gitmesinden başka bir işe yaramadı..
-Görüntünün boyutuna göre cpu harcamasından (2üstteki seçenek) ekran kartında problem olabilecegini düşündüm.. yada anakartta; ancak uo gibi 10yıldan uzun süreli bir oyun bu kadar kasıyorken son model sistemler isteyen crysis,pes09 gibi oyunlar bırakın kasmayı yüksek görüntü kalitesinde bile mükemmel oynanıyor. (Toshiba A300-15B kullanıyorum gayet kaliteli bir laptop rami işlemcisi falan fevkalade yani laptoptan da kaynaklanmıyor)
-AoS yüklüydü full patchli problem olunca silip ml yükledim full patchle gene aynıydı. Sonra onu sildim mlyi patchsiz denedim gene aynı. aosu patchsiz denedim gene aynı.
-Güvenlik duvarında herhangi bir engelleme yok özel listeye falan da clienti ekledim ancak fayda etmedi.
-disk birleştiriciden bütün c yi d yi max seviyede düzenledim bütün programlar artık adeta uçuyor ancak uo hala aynı durumda.
-xp kullanıyorum dolayısıyla vistanın uyumluluk zımbırtısı vs bulunmuyor.
-tüm ekrankartı anakart driverlarını silip tekrar yükledim bir işe yaramadı.


artık kafayı sıyırmak üzereyim, tanıdıgım bütün bilgisayar mühendislerinden uonun kitabını yazmış herkese danıştım bir çare yada sebep bulamadık.. son çare olarak buraya yazıyorum inşallah bilen biri çıkar. zira çok benzer bir problem daha önce yazılmış bir başlıkta sonuçlandırılamamış.. Umarım sonuca ulaşırız..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.