Neden Oynamiyor ? Sebebi basit her serverda demonlara göre kesmesi çok daha kolay ve ganimeti daha fazla olduğundan olabilirmi ? Ha bu arada " Ben kesiyorum herkesi warrior ile sen eziqsin yeeaa." " "oynamasını bilmiyorsan biz ne yapalım zaaaa xd" diyen 4x multi oyun bilginlerine sözüm yok sizler baş tacısınız cansınız canasınız.
Genelde server sahiplerinin ilk amacı playerı yüksek tutmak ki bana göre normal olan da bu. Playerların genelide Mage/Warlock olduğu için ibre o tarafa doğru kayması muhtemel oluyor.
Şimdi konuyu şöle bi maddeler halinde işleyelim.
-Mage-
Oyunun en ucuz , en fazla damage veren sınıfıdır (ins ve eva bonuslarını kastediyorum) . Çok tercih edilen bir class. Gerekli olan materyaller çok basittir. temini hızlı ve çok ucuzdur. Şöyle açıklayayım giyebileceği en yüksek armor veren +15 Mage robe hiç uğraşsız bir demondan çıkarken bu olayı bir blackrock set tamamlamak adına teraziye koyarsak kolaylığı kabak gibi çıkar ortaya. +15 mage robe bile gereksizdir kanımca deri set + reg kristali bir action için yeterlidir. Armor olarak flam+uus+özel deri set combosu ile bir bir valorite/myrtil armoruna kadar ulaşır. fire ice robe combosu ile black / blood hatta staff robe armoruna ulaşır.
Eva - Ins - Medi bonuslarının aynı anda kullanılması sadece mage classına özeldir. Mage robede sadece bu clasa özeldir. Bunlar kesin çizgilerle ayrılmıştır. bir warlockun bu bonusları kullanma yada mage robe giymesi imkansızdır.

Warlock
Mageye Nazaran biraz pahalı ama warrirora göre yinede çok ucuzdur. Bir magenin tüm bonuslarını kullanamaz ama warriorun her bonusunu sonuna kadar kullanabilir. Yani bir mage kadar mage değildir ama bir warriordan daha üstün bir warriordur.Oyunun en önemli action faktörü olan poisonu diğer 2 classtan da kullanarak çok önemli bir + kazandırır kendine. özel deri set özel robe guild kalkanı ile warriorun black/blood/valo armoruna kadar ulaşır. Warriora gelen her bonusu kullanabilirler ama mageye gelen her bonus mageye özeldir.
İŞTE OLAYIN KOPMA NOKTASI BURDA warriorlara oyunu denngelemek için gelen her bonus aslında warlocka da geldiği için kesinlikle terazi dengede olamıyor.
Özetle Warlock oynaması diğer classlara göre biraz daha meşakatli ama 4/4 lük bir classtır.

Warrior
Ve geldik acıların çocuğu warriora. Oyunun en pahalı oynaması en zor (kral arkadaşlar için en kolay classtır size saygım sonsuz üstatlar) classı. Oyunda armor olarak rakiplerine fark atması gerekirsen "ulan bende deri set giyip flam uus mu atsam" diyecek kadar aciz bir durumdadır. Bir warriorun warlocktan ayrılır hiç bir yani yokken mage ile arasında uçurumlar vardır.
Kendine özgü hiç bir + sı yoktur. yani bir oyuncu yeni bir class açarken acaba warriormu açsam diye düşünmez çünkü cezbeden bi tarafı yoktur.armor desen warlocktada var , silaha poi oda sürüyor , çift kare o da vuruyor.

-Warrioru öldüren 2 en büyük etmen-

1. poisonun şarj kesmesi , saçmalıkların daniskası diğer 64 büyüde yokta neden poi özellikle ? resmen bugların bugu. önceden serverlarda bug diye fixleniyordu bu.

2- oyundan adamı soğutan özellik. neymiş oil clothla rakibin elindeki poiyi silmek ? bu nedir biri açıklasın mantıklı tutarlı bi yeri varsa tama diyip susucam. ben poison sürmek için skillcaptan yer ayırayım - gideyim poi kegine para vereyim adam 1 gp lik oil clothla tüm bu yaptıklarımın bedelini ödemiş olsun.

yani özet geçet diyenler için.

eğer 3 classında ultima camiasında seçilebilir bir hale getirmek varken günden güne warriorları öldürmek neyin nesi.
Olayın çözümü çok basit. 3 clası da bir birinden bağımsız yapıcaksınız. bir warlock mage kadar iyi bir büyücü değilse bir warrior kadar iyi bir silahşörde olmuyacak. Mesela Moving shot özelliği var warriora özgü bu bonusu warriro getirmek hiç bir adminin işine gelmez onun yerine full platemail set bonusu gibi ağıza bal sürmelik saçma sapan bonusları getirip koyarlar. Son olarak Deri set + 30 lık reg stayla.
Şuanda warrior kasıyorum bir sunucuda ve gayette bol miktarda warrior oyuncular var. Sunucuda gördüğüm kadarıyla warrior'a önem verilmiş. Ayrıca warrior sınıfını genel anlamda öldüren sadece biz Türkleriz o da sunucuların skill cap oranlarının 8x olmasından kaynaklanıyor. Hatta genelde Ultima Online oyununu ele alırsak eğer Warlock bile bizim kendi yeteneklerimiz ile türetilmiş bir sınıf diyebilirim. İlk Ultima Online oynadığımızda kim biliyordu Warlock sınıfını söyler misiniz?

Ayrıca warrior kasmak için açılan sunucunun sınıf dengelerini iyi ayarlaması gerek. Eğer sen warlock sınıfına zehirli silah kullandırır, arms lore yeteneğini önemsiz hale getirirsen doğal olarak kimse warrior kasmas. Hatta bir çok sunucuda kasılan warriorlar kendi aralarında rp yapılması için kasılıyor.

Aslında sorunun cevabı basit, sunucudaki skill cap oranı 8x olmazsa ve daha altında olursa, bunun yanı sıra warrior eventleri düzgün ayarlanırsa herkes 1 tane warrior char kasar..
Bir ara bir kaç zeka geriliği arkadaş bu forumda innox olayını tartışmıştı bug olmadığını söylüyorlardı ne diyeyim fazla konusmakta istemiyorum bu olayı, o kadar saçma bir olayki bundan Ala bug mu olur warior cebelleşsin vurucam diye innox innox anmani kaç kaçabilirsen :)Şimdi sorsan hala normal derler eskiden böyle bir olay yoktu ne medi ne eva bonusu nede cart curt robe vardı .

Warlock giy +15 set +15 katana warlock robe flam uss order kalkan 115 armr en iyimser serverda bu böyle sonra warior gelecek warlock kesecek blackrock 118 armr safsdfsdf şaka :)

Oil cloth olayına mıçımla gülüyorum savaştayım kalkanım elimde kılıcım elimde düşmana sallıyorum tam kalbine girecek rakip korunup yada karşılık vereceğine 1gp ile 200 skill cap isteyen mevzuatı anında yok ediyor elindeki kılıcın zehrini bez ile siliyor bak bak mantıksızlığın denyolığın alasına bak :)

Sanane serverı yıllarında a katanayla plate setle kasaplık yapardık şimdi +15 al eline black giy gene rezil durumdasın.Oynamayı bilmiyorsunuz diye cıkacak şimdi 3 5 kişi onlarında tek savunacağı olay 20 kişi gezerken wariorla oynadıklarını zannederler nasılsa yandan birileri heal cure atar .

Bana kalsa +15 warior kullanıcak kalkanı sadece warior kullanıcak poisonu warior sürebilecek oil cloth kullanılmayacak hale getirilicek belki o zaman bi boqum olur wariorlardan .




Yani arkadaşım ben sana katılıyorum güzel yazmışsın ama şimdi iki zıpçıktı çıkar seninle dalga geçer oil clothda normal der poison bugunada normal der onlar alışmışlar pvp serverlarına .attanin .atbin .allkill allstay nası kestim ama mmauahahah
Tamamen katılıyorum eskilerde böyle miydi Warior karakterler
hep en kraldı en ezik karakter mage'di şimdinin tam tersi işte.
Birkaç sunucuda gördüğüm kadarı ile iyileştirmelere gidilmiş
eskileri özledik Ultima çok değişti çok...
sadece burda degil dünyadada böyle herkes mage ve warlocka yöneliyor , warriorları en basitinden tank olarak oyunda kullanılması gerekir ama o özellik yok
Haklısınız bu tamamen kişisel istekler doğrultusunda değişegelmiştir.
Tıpkı abidik gubidik itemlerin çıkarılması gibi tamamen scp yazmaya
yeni başlayan scripter diyemeyeceğim kişilerin bir itemin colorunla
vs oynamasının ardından yeni bir item meydana getirdim kral benim
diye kasılması gibi bir durum olduğu kanaatindeyim.. Muhtemelen
warior class dengelerinide kurcalayip mahvetmiş olabilirler.. :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.