Merhaba;
Harfiyen çok doğru söylemişsin. Acı gerçek bu ki işte biz böyle bir milletiz. Konuyu bilende konuşur, bilmeyende. Ultimadada biz farklıyız diye açan serverlar aslında 3-5 farklılıktan öteye gidemiyolar. Ya Ph düşüktür, ya 7x'tir, ya özel item vardır veya yoktur vs vs... Söz verirler 1-2 senelik anlaşmamız var diyip (sanki anlaşmayı iptal edemezmiş gibi) oyuncuyu keriz yerine koyarlar...
Sunucularımızın bir olmazsa olmazıda script, sistem, site, forum gibi sunucunun temeli kesin olarak, birinden biri eksik açılır. Kapandığında ise hemen basit bir kılıf uydurulur. Biri vardı bu forumda Avatarınmıydı neydi unuttum bi animeyi ultimaya uyarlıycaktı

Ben önce başarılar diledim sonrada kendi fikrimce tutmıycanı söylemiştim (bunun nedenide arkadaşı prof. olarak görmememdi) Dediği gibi sunucuyu açtı. Sonuç ise yalan olmasın, 1 yada 2 ay sonra kapandı... (aynı nakarat)
Türk oyuncularımız Avrupadan defalarca ban, kick yediğini hepimiz biliyoruz. Sabıkalı oyuncu kitlemiz olduğu açık

Fakat kimsenin ne oyun zevki nede rölünü tartışmam. Bu renk meselesidir. Kişi özgür iradesiyle istediği gibi oynayabilir. Malesef bizim oyuncularımız Ultima oyununu seninde dediğin gibi adam öldür, para kazan, item biriktir mantığıyla oynuyor. Senelercede bu şekilde oynadı. Örnek vericek olursak bazı arkadaşlar sırf oyunu katletmek için sıfırdan karakter açıp şehir içindeki setli, binekli arkadaşları kesiyor. Evet bu arkadaşlara yapma diyemeyiz desekte bizi dinlemiyceği kesin. Çünkü o ondan zevk alıyor. Bu durumda son sözü o sunucunun yetkilisi noktayı koyar. (örnek olarak avrupadan ban yediğimiz gibi)
Şimdi verdiğin linke bir göz attım. Gerçekten çalışanlar harika bir iş çıkarmış. Bence şuan itibariyle o tarzda farklı bir map üzerine kurulu, tolkien'den çakma hikayeler yerine 3-5 kişi bir olup farklı bir hikayeyle, sağlam ve görsel bir web siteyle, bunlara ek olarak tamamiyle bitmiş bir worldle, 24 saat olmasada günün çoğu zamanı işinin başında olan yetkilileriyle açılacak bir sunucu Türkiyede sınırları zorlıycanı düşünüyorum...
İyi Sabahlar... :)