Novice
12.5
Ben kendimi bildim bileli UO ölüyor UO bitti gibi söylemler herkesin dilindeydi.Peki diyelim bu oyun bu kadar oynanmıyacak halde biz neden hala farkılıklar dışına çıkamıyoruz?

Harita : Sosaria
Bonusları : Bleeding,paradarbe,stun,disarm
Skillcap : 7x,8x
Kurallar : Adam öldür,para kazan,item biriktir

Sunucu açılışında iki ortağın fikirleri :

- Farklı bir haritada sunucu açsak mı ?
- Tutmaz ki ne yapıcaksın emeğin çöpe gider
(Allah aşkına ne emek veriyorsun para dışında parayıda sen veriyor musun orasıda meçhul)

- Levelli bir server açsak mı ?
- Bırak olm leveli RP diye açıcan normal sunucu olucak herkez RP istiyor
(Tutmama kaygın varsa niye sunucu açıyorsun ki sonuçta bu bir risktir)

- Olm verdata için süper eklentiler buldum görsel şov yaparız
- Bıraksana ya client olucak 50mb indirmezler
(Valla haklısınız porno için GB'lar harcayan toplumumuz 50mb clienti çok görür xD)

- Abi clienti 5x yapsak ya hemde yeni npcler çıkar
- Akıllanmadın mı sen hala 2x cinsinden 2.0.3 olucak başkası olmaz bu büyük kuraldır
- Abi npcler ?
- 2.0.3 o kadar
(Alışmış kudurmuştan beterdir)

Türkiye'de UO eriyor evet doğrudur ama yenilikleri kapayarak risk almayan siz sayın UO sunucuları yöneticileri suçlular sizlersiniz, bu konuda yeterince destek vermeyen arkadaşlar suçlular bizleriz, zamanında açılan sunucuları desteklemeyen oyuncular suçlular sizlersiniz.

Artık farklı bir şeyleri denemenin zamanı gelmedi mi ?
çok haklısın yunus katılıyorum :D
Novice
12.5
Serkancım Türkiye'de 3. 4. yeni haritayı getirip getirmemeyi düşünüyoruz Türkiye dışında millet haritalarını satıyor :D

https://members.cox.net/darkshard/
Merhaba;

Harfiyen çok doğru söylemişsin. Acı gerçek bu ki işte biz böyle bir milletiz. Konuyu bilende konuşur, bilmeyende. Ultimadada biz farklıyız diye açan serverlar aslında 3-5 farklılıktan öteye gidemiyolar. Ya Ph düşüktür, ya 7x'tir, ya özel item vardır veya yoktur vs vs... Söz verirler 1-2 senelik anlaşmamız var diyip (sanki anlaşmayı iptal edemezmiş gibi) oyuncuyu keriz yerine koyarlar...

Sunucularımızın bir olmazsa olmazıda script, sistem, site, forum gibi sunucunun temeli kesin olarak, birinden biri eksik açılır. Kapandığında ise hemen basit bir kılıf uydurulur. Biri vardı bu forumda Avatarınmıydı neydi unuttum bi animeyi ultimaya uyarlıycaktı :) Ben önce başarılar diledim sonrada kendi fikrimce tutmıycanı söylemiştim (bunun nedenide arkadaşı prof. olarak görmememdi) Dediği gibi sunucuyu açtı. Sonuç ise yalan olmasın, 1 yada 2 ay sonra kapandı... (aynı nakarat)

Türk oyuncularımız Avrupadan defalarca ban, kick yediğini hepimiz biliyoruz. Sabıkalı oyuncu kitlemiz olduğu açık :) Fakat kimsenin ne oyun zevki nede rölünü tartışmam. Bu renk meselesidir. Kişi özgür iradesiyle istediği gibi oynayabilir. Malesef bizim oyuncularımız Ultima oyununu seninde dediğin gibi adam öldür, para kazan, item biriktir mantığıyla oynuyor. Senelercede bu şekilde oynadı. Örnek vericek olursak bazı arkadaşlar sırf oyunu katletmek için sıfırdan karakter açıp şehir içindeki setli, binekli arkadaşları kesiyor. Evet bu arkadaşlara yapma diyemeyiz desekte bizi dinlemiyceği kesin. Çünkü o ondan zevk alıyor. Bu durumda son sözü o sunucunun yetkilisi noktayı koyar. (örnek olarak avrupadan ban yediğimiz gibi) ;)

Şimdi verdiğin linke bir göz attım. Gerçekten çalışanlar harika bir iş çıkarmış. Bence şuan itibariyle o tarzda farklı bir map üzerine kurulu, tolkien'den çakma hikayeler yerine 3-5 kişi bir olup farklı bir hikayeyle, sağlam ve görsel bir web siteyle, bunlara ek olarak tamamiyle bitmiş bir worldle, 24 saat olmasada günün çoğu zamanı işinin başında olan yetkilileriyle açılacak bir sunucu Türkiyede sınırları zorlıycanı düşünüyorum...

İyi Sabahlar... :)
vala harita yapmayı bi ögrenemdim cok istedim ama bi acıklayıcı döküman bulamadım..Yurt dısında millet haritasını satıyor bizimkiler BEN BİLİYORUM ayagı yapmak icin bildigini başkasına ögretmekten kacıyor baskasını aşagı görmekten baska bişi yapmıyor belkide bu yüzden ultima online türkiyede git gide ölüyor...
Hakikaten arkadaşlar harita yapımını sıkı biçimde anlatan bir döküman yayınlansa ya fena mı olur :)
Birazcık araştırma yapsanız fena olmaz mı? Döküman kısmında var.Araştır öğren!
Novice
12.5
Açıkcası öğrenmek isteyen öğreniyor.Ben yaklaşık 5-6 deneme sonunda dragon programı ile kendime bir harita yapmıştım pek iyi olmamıştı ama yinede sonuç olarak yapmaya çalışmak önemli.Devamını getirmedim çünkü farklı bir harita konusunda kırılması imkansız bir önyargı var.
Değişik bir haritada açılsa bile daha önce değişik haritalarda açan bazı kişilerin tecrübesizliği nedeni ile değişik haritalara artık iyi gözle bakılmıyor. Fakat, Ilshenar, Malas gibi ek haritaların açılması taraftarıyım.Bildiğim kadarı ile bu haritaların açılmama nedenini altta söyleyeceğim.
Açıkcası level sistemli bir serverda hiç oynamadım bu deneyimi yaşamak isterdim fakat kulaktan dolma bilgiler ile söylemek gerekirse bir süre sonra sanırım tat vermiyormuş.
Reklam olarak algılanmasın ama şuanda benim bulunduğum sunucunun clienti ortalama 300mb (PC'de UO olmasada client çalışıyor) ve sunucumuzda şu saatte 113 player.Yani bu görüş yanlış.
Geldik can alıcı noktaya; 5x clientler şuanda sphere ile tam uyum içinde çalışmıyor. Kasma, donma, yavaşlama v.b sorunlar yaşatıyor. Sanırım bu konuda sphere'nin kendi sitesinde de bir konu vardı. Hal böyle olunca yukarda dedğim gibi Ilshenar, Malas gibi haritalar da aktif edilmiyor.

Ama işin en garip noktası şudur : Player'lar sunuculardaki köklü yeniliklere bazen nedense ortaçağ rahipleri gibi "şeytan icadı" gözüyle bakıyorlar.
Novice
12.5
Açıkcası ben ordaki örnekleri ille bu bu olsun diye yazmadım.Önemli olan çeşitliliğin olması.Yani oyuncuların sunucuları seçmek için elinde bolca alternatifi olsun.Oyun git gide tekelleşiyor aynı harita aynı sistemler aynı amaç ile oyuncu sıkılır ve oyunu bırakır.Sonra diyoruz ki oyuncular bırakıyor adam hep aynı şeyi yaparsa tabi bırakır artık oyunun amacı dengeleri seviyelerinin değişmesi lazım.
Bu Türkiye'de bulunan sonucular için doğru. Orjinal UO artık RunUO dediğimiz türe döndü. Türkiye'deki sphere ilgilileri orjinalin yarısını bile yakalasa kendisini şanslı sayıyor çünkü yukarda dediğim gibi sphere ile yeni versiyon clientler tam olarak uyuşmuyor. Bu yüzdende bu sorunlar meydana geliyor.
Novice
12.5
https://vboards.stratics.com/showthread.php?t=35349

Adamlar kendi yaptıkları evleri gösteriyorlarda insanın ağzı açık kalıyor adamlar yapmışlar ama benim veya bizim bu kadar değişik bakmamız tamamen klasik düzenden doğandan problemdir.Tüm sunucu sahiplerine tekrar sesleniyorum artık yeniliklere önem verin.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.