Merhaba arkadaşlar,sphere'a gönderilen max-min veri boyutu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı ? Veya ortalama bir oyuncu 12 saatte nekadar büyüklükte bir paket gönderir toplam? Paket boyutları nelere göre değişir ?

**Bu soruların çözümünde sunuculara yapılan saldırıları %95 olarak engelleyecek bir yazılım üzerinde çalışıyoruz,geliştirilmesi ve başarılı olması durumunda program paylaşımı yapılacaktır.
Novice
11.9
Kendiniz bunu deneyerek öğrenemiyor musunuz ? Eğer öğrenebiliyorsanız kendiniz deneyip anlamanız yazılımın daha başarılı olmasını sağlayacaktır bence.
İp ve port'a ping atarak giden bilgileri görebilirsiniz.

173.194.39.242 için Ping istatistiği:
    Paket: Giden = 4, Gelen = 2, Kaybolan = 2 (50% kayıp),
Mili saniye türünden yaklaşık tur süreleri:
    En Az = 29ms, En Çok = 31ms, Ortalama = 30ms

Örnek olarak verebiliriz.
@Rowall

Gelen paket boyutları,spellslere - statiklere - oyunsal hıza - makina çekirdeğine göre farklılık göstermekte,hadi bunlar bir yana en önemliside client seçimi.Misal ben 203'e göre yaklaşık bir veri hesapladım işleyişin sağlıklı olabilmesi için 6x , 7x gibi clientleri kullanan arkadaşların durumu değerlendirmesi yardımcı olması gerekmektedir.

Bu boyutlardan min ve max değerini ufak yanılmalarla hesapladığımda sistem işleyişini sağlayacaktır.

@G-Defender

Malesef belirttiğin gibi kolay olmuyor,paket veri boyutları anlık değişebiliyor,senin ölçtüğün o andaki makina portuna giriş süresi.Paket veri boyutu önemli benim için sphere'a giren boyut yani.Amacım tek bir ip'den min ve max sphere'a giren boyutu hesaplayabilmek bunun üstünde çalışmalarımız sürüyor.



Bu konu Joshepx tarafından düzenlendi(2013-08-26 19:30, 10 yıl önce)
Novice
11.9
Senin bulduğun veri boyutunu ikiyle veya üçle çarpıp max. değer olarak belirtsende bu saldırıya karşı bi önlem olmaz mı zaten ? Sonuç olarak büyük saldırıyı yine engellemeyecek mi ? Ben bu işlerden anlamam, önerdiğim şey sana saçma geliyodur belkide, belkide sen bunu düşünmüşsündür zaten. Konuyla pek alakam olmadığı, ama yararlı bi konu olduğu için alternatif fikirler sunuyorum sadece.
@Rowall

Aynen çok sağol denedim belirttiklerini daha önce,kısmen yaptım sayılır ama bittiğinde sunarım size denersiniz sizde.Doğru sonucu yaklaşırsak,yazılan kurallar sayesinde sunucuların saldırı sorunlarının önüne geçilebilecek.
Şöyle ki Sinan ile beraber yürüttüğümüz bir proje açacağımız shard için alt yapısal bir hazırlık. Ana sunucu için linux anti ddos sistemi zaten kurulup ayarlamalar yapılıyor işin diğer boyutu windows söz konusu olunca işletim sistemi uzman arkadaşlar varsa bilirler ki her anti ddos programı windows da kullanılamamakta. Bazıları Avast , Norton , Zone Alarm gibi programlarla işleri yürütüyorlar fakat bizim bulup geliştirmek istediğimiz programın boyutu kurulu haldeyken 5MB gibi birşey denemelerimizden şuana kadar yapmış olduğumuz sıralı paket saldırılarını engelleme durumu başarılı. Web sunucu portu üzerinden gelen flooder saldırılarını durdurma başarılı oldu.

2.0.3 client için anlık ve belirlediğiniz zaman aralığına bir her ip için paket oluşturuyorsunuz. Mantalite kişisel bazlı oynayanlar için ayarlanması basit ( evden ) ama gel gelelimki bir internet cafeden sunucuya girileceği zaman maximum 10 kişi olarak hesaplamayı seçtik. 1 kişi için oluşturduğumuz 5 dakikalık paket örnek bizde şuan 10mb ama tek ip üzerinden çoğul düşünecek olursak 100mb gibi bir data transferi söz konusu. Program otomatikman zaten flood saldırılarını otomatik bloke ediyor en güzel tarafı anlık bloke edip dakika süzgeçi sayesinde daha sonra otomatikman IP'nin blokesini kaldırıyor ya da siz kaldırıyorsunuz. Loglama sistemi gelişmiş biçimde mevcut. TCPViewer programı ile aynı anda kullanıldığında zaten herşey detaylı olarak anlaşılıyor.

Sonuç olarak yazılımsal firewall denememiz hala test aşamasında var sa yardım edecek arakdaşlar konu hakkında bilgisi olan gerekli ayarlamaları yapıp beraberce deneyeceğimiz bekleriz. Arkadaşımın da dediği gibi programın tamamen başarılı olmasından sonra sunucunuz için ( VPS , VDS vs.. ) farketmez orjinal Windows Güvenlik Duvarı ayarlamaları nasıl olmalıdır program hangi alt yapıda sağlıklı çalışmaktadır görsel olarak bir anlatımla paylaşıma sunacağız.

Korkumuz programın başarılı olması sonucunda firewall ücretinden dolayı sunucu acmak istemeyip bu programla çözüme ulaşacağını sanacak arkadaşların anlık sunucular açması ve ortamı karıştırması. Diğer yandan ise paylaşmamızın amacı çok güzel emek verilmiş sunucular gerçekten onca vakit harcanmış sunuculara tekrar bir şans tanıma fırsatı, çünki bildiğiniz gibi fiziksel firewall ücretleri 100TL aylık'tan başlamaıkta oda en düşük data paketi amacımız paylaşımcı olmak herkezn gönlünü mutlu etmektir. Burada eleştirisel yazılar yazmak yerine yardımsever yazılar yazarsanız çok memnun oluruz.

Teşekkürler..

----------------------------

Kurulum işlemleri tamamlandı ve test edilmeye başlanmaktadır. Şuanlık tüm testler olumlu geçiş sonrası düzenlemeler devam ediyor..

Bu konu Federal tarafından düzenlendi(2013-08-30 23:09, 10 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.