Zeus : Bazı Role Play sunucu sahiplerine Skill Dummy daha cazip gelir, oyuncular kolay kasar online sayımız daha çabuk artar vs.

Bizde böyle bir konu söz konusu bile değildir, Biz online sayımızın zamanı geldiği zaman artacağına inanıyoruz bu yüzden sunucumuzda herşey çok zor elde edilecektir, ama elde edenlerde sunucumuzu daha çok seveceklerdir.
Kolayı herkez yapabilir, marifet zoru başarmakta. :asik2


yüm yorumları okumadım beni ilgilendirmiyorsa benim savunduğum nokta şu sen role play olarak gördüğün sunucun aslında power play nasılmı hemen anlatayım.


Power Play: Power Play adı üstünde güç oyunudur burada amaç oyuncuların belli yeteneklerini geliştirip daha sonra kendi gaminetlerini gerek adam öldürerek gerek yaratık öldürerek daha çok ganimet yani item toplamaya çalışmaktadırı.

Role Play: Oyundan çok aslında oyun dışı bir sunucu yapısıdır. Buradaki farklılık oyuncuların sunucuya uyması değil sunucuların oyunculara uymasıdır. Belli bir karakteri canlandırıp rol yapmak herkesin görevidir. En basit örnek Robin Hood bile olabilirsiniz ve RP sunucularında ırk ayrımı yapılabilir bazen bir elf bazen insan bazen bir hobbite olabilirsiniz ki bu role play'i power play'den ayıran en büyük özellik ve asıl ultima online'dır.

PVP: Player Versus Player yani hiç haz etmediğim bir sunucu yapısıdır. İnsanlar herşeyin hazırı ile diğer oyuncularla savaşmaktan başka hiç birşey yapmazlar. Asıl PVP sunucu yapısıdır ancak bazı pvp shard'lar gerçekten pvp olarak gözükselerde bazen sınırları zorluyorlar ve power play'den hiç bir farkı kalmıyor.

Benim düşüncem genel olarak: Bugüne kadar hiç bir RP sunucusunda dummy kullanılmamıştır çünkü RP sunucularında genellikle insanlar yetenek geliştirirken rol yaparlar.


SENİN VEYA SİZİN SUNUCUNUZ POWER PLAY
arkadaslar role play ve hard role play arasinda fark var diye biliyorum. david bu farki daha iyi aciklayacaktir cunku daha once adam gibi bir RP sunucusunda bulunmadim, birakin hardini. her neyse. simdi rp dahilinde, ben durmadan dungeonlarda dolasan, millete durmadan dalasan - kurallar dahilinde - ve durmadan insanlari provoke eden biri olabilirim. cunku en guzel ornegimiz olan ultima: teknokrat savasi uclemesinde boyle karakterler mevcut. buna nasil role play derim? hep dungeonlardayimdir cunku buyulu silahlari bulup, en iyi olmaya calisirim. milleti provoke ederim cunku en iyi oldugumu dusundugumden onlari katledip, esyalarini alabilecegimi dusunurum. durmadan para kasar, guild kurarim cunku benim gibi katillerin bir ara oldugu bir topluluk hosuma gider. alin size rol. e simdi onun disinda ph ve skill dummy olayina deginirsek; skill dummy aslinda ultimanin kendisinde olan bir sey. ha nedir 4 saniye delay var birinde, birinde instant vuruyor. ama var. o yuzden bu role play'i bozacak bir sey degil bence. ph kismina gelirsek de; dis ornekten baglayayim. karakterim kis mevsimini seviyordur dolayisiyla kis mevsiminin cogunlukla hukum surdugu bir yerde mental olarak daha rahat olacagindan kendini daha cok gelistirebilir. e simdi power hour da buna benzer bir sey. yani tamam cok benzemiyor ama olayi nasil iliskilendirmek istediginize bagli olay. bir sunucu sahibi, sunucusunda balik tutulmasini, tavernada muhabbet edilmesini istiyorsa ph'i kapatir, hatta combat skills'i deaktif hale getirir. sunucu sahibi sunucusunda savas ustune kurulu bir sekilde rol olmasini istiyorsa bunu hizlandiracak her turlu faktoru devreye sokabilir. o yuzden PP-RP cok da farkli seyler degil. olay bireysel olarak oyuncunun ne yapmak istedigine bagli. zorunlu bir sekilde RP yaptirmadiginiz surece - ki o da nasil olacak, bana cok sacma geliyor. - hic bir sunucuyu siniflandiramazsiniz. ve evet buyuk laf ama buna PvP sunuculari da dahil. bireylerin konusmalarini, hareketlerini sunucuya mal edemezsiniz.
Role play genelde bi hikaye üzerine oturtulmuş emek verilmeden hiç birşeyin kazanılmadığı ultima online sunucularına denir şimdi sizinki resmen power play rp serverda skill kasmak power play shardda 100m kasmaya eşittir herhalde belkide daha fazla o yüzden rp pp çok farklı şeyler sonuçta ultima online bir mmorpg oyunudur yalansa yalan diyin yani :)
drumbanger uo üzerinde öyle bir ayrım yok. O daha çok sunucuya player çekmek için yapılmış birşey bazılarında rp cidden zorunlu bazılarında rp var ama zorunlu degil.. Rp var ama zorunlu degilin bence rp serverı ile alakası yok.. Pp kısmına girer bence.. ama Tymaron olayı cidden iyi özetlemiş arkadaş umarım bu sefer anlar ne demek istenildigini.. Power play ile role playin karıştırılması bence cahillik değil roleplaye hakarettir :)
Ultima Online' Bence ****** UO Shard - Gibi Rp Shard Lar Acilmalidir. ****** UO Diorum Reklam Olsada Zaten Bilmeyen Yoktur Kaç Seneden Beri Var Cunku Bence ****** UO Shard Gibi Aynisini Açarlarsa Guzel Bir İsimle Guzel Bir çalişma ve proje olacagına inanıyorum. 8)

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-04-29 05:42, 15 yıl önce)
:asik2
eğer şu yıldızla kapatılan shard ava*** ise kendinizi kandırmaya devam edin.
hayır or...
Yeni nesil Uo culara Rp nedir öğretin de power rangers olmaktan vazgeçsinler.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.