Ultima (single player) vidyolarını ve hikayelerini okuyarak Isle of the Avatar isminin nerden geldiğini anladım :)

Neon , benim başka bişey kastediyorum bi anlatamıyom ki ya tabikide her karakter kendisini özetlicek yani nasıl desem şunun oğluydu uçardı ederdi felan ama benim , karakter niteliklerini belirlemedeki saçmalığına bütün saçma dediğim. Adam mesela savaşçıydı , ölürdü vs. diye anlattı ama bu adam savaşçılıktan bi balıkçıya da dönebilir yani buna neden yetkili karışıpta ban atıyor ? Rol yapıyosun ama ömür boyu savaşçı olarak yada belirlediğin bişey olarak geçirme zorunluluğun yok senin yani gider savaşçıdan büyücü , balıkçı da olabilirsin. Karakter kendini uo da buluyor. UO da berberi var , terzisi var , demircisi , savaşçısı , hırsızı var (npc olarak). Bi adam UO ya normal bir karakter olarak başlar ve kendine oyun içinde yön verir yani başlangıçta seçtiği yeteneklerle başlar , beğenmezse hırsızdan eğitim alır yada demirciden terziden...

Bu konu Xantier tarafından düzenlendi(2008-11-02 18:51, 15 yıl önce)
Novice
0.1
İşte Role Playde bunu yapamıyosun. Sonuçta oyunun tarzı değişiyor role playde. sen bir büyücüysen bunun hikayesinde bir geçmişi vardır. Deden büyücüdür baban büyücüdür sende büyücü olursun savaşçı olamazsın. Baban demirciyse sende demirci olursun. Daha sonradan aa ben bi teach fencing yapıyımda savaşçı olıyım olmuyo. kimse role play oynamak zorunda değil. oynamaya bilir, sevmeyede bilir. Anlatmaya çalıştığım şey, role play ile alakası olmayan bir türe role play denmesinin yanlışlığı..

normal uoda (ki hepimizin normal uo su nebula standartıdır diye düşünüyorum) istediğin karakterle oynar istediğine geçersin. ama role play bilinenden apayrı bi kavram
sebebi nedir sence ? ben söleyim

* ultimaya yeni başladığı halde neye hava atıp artistik yapacaklarsa kimse sorsan 9 senedir oynuyordur.
* üstteki sebepten ötürü , bilmesi gereken bazı şeyler olmalıki durumunu korumalı . kelime manaası bile olsa RP,PVP vs. bunlar bilinmeli.
* üstteki sebenin devamı olarak bazıları RP nin açılımını bile bilmez. önüne gele nsuncuya rp der . çünki eskiyi bilmez sallar bol elementten.
* hepsinin sebebi olarak , gençlerimizde olmayan en büyük eksik. ARAŞTIRMA ' ktan yoksunluk diyebiliriz. 5 dk google'de RP , FRP , RPG, FSP ne bileyim ne isteniyorsa yazzalar bilseler bak ozaman 9 sene uo oynamalarına gerek te yok iyi bilin 10 gün oynayın mevzu değil..

velhasıl iş web aleminde sanalda olduğu için kimse kimsenin yüzüne konuşmuyor. Buda yalan sölemeyi ve özentiliği süper tetikliyor.falan filan fıstık.
Aslında Role Play'in ölmesi pvp shardlardan kaynaklanmıyor.
Bizler tarafından kaynaklanıyor.
Bir çok kişi rp shard sever ve orada oynar.Ama kastıgı gibi daha ilk ayından kapanır.Sonra yine kasar yine kapanır.Böylece rp'den sogur.Bu işi adam gibi yürütecek ve elinde saglam bir işi olan kişilerin ugraşması gerek.Yani diger türlü elinde gelir olmayan kişi,maddi sıkıntı çekiyor ve kapatmak zorunda kalıyor.Yanında sırf bunla bitmiyor.Bizim diger yaptıgımız şeylerde role play'i öldürüyor.Mesela Ultima Online'a yeni başlamış bir player görüyoruz ve bizden yardım istiyor.Acaba hanginiz yardım ediyor ? Yardım eden vardırda,Türkiye üzerinde % kaç acaba ? Çünkü bir çok kişi yeni başlayanlara yardım etmiyor.Yeni başlayan derken servera yeni başlayan degil Ultima Online'a yeni başlayanları söylüyorum.Biliyoruz ki Ultima bilmeyen için çok karışık bir oyun.Bir çok skill ve bir çok degişik şey var.Yeni başlayan kişi için bunlar çok zor şey ve bilmiyor tabi,buna ultima'yı kim ögreticek ? tabiki biz ama hepimiz üşeniyoruz.Hepimiz demeyimde baya bir kişi üşeniyor ve diyor ki sen burada oynama burası çok karışık.Bak www.xxxx.com adresine gir orasıda Uo serverı ama pvp shard.Pvp shard demek her şeyini o 100 lüyor vs vs .Sen sadece set giy ve war'a geç adam kes.Bir çok kişi böyle yeni başlayanları pvp shardlara yönlendiriyor ve Ultimayi pvp shardlarda ögreniyorlar.Ne yazık ki bunlar dogru.Bende test etmek amaçlı bir çok serverea girerim ve bir şey bilmiyorum derim,çogu kişi bu oyunu oynama diyor çoğu kişide pvp shardda oyna diyor.Yani burada suçlu kim acaba ? Neyse konuyu cok degiştiriyormuşum gibi geldi....
Neon : İşte Role Playde bunu yapamıyosun. Sonuçta oyunun tarzı değişiyor role playde. sen bir büyücüysen bunun hikayesinde bir geçmişi vardır. Deden büyücüdür baban büyücüdür sende büyücü olursun savaşçı olamazsın. Baban demirciyse sende demirci olursun. Daha sonradan aa ben bi teach fencing yapıyımda savaşçı olıyım olmuyo. kimse role play oynamak zorunda değil. oynamaya bilir, sevmeyede bilir. Anlatmaya çalıştığım şey, role play ile alakası olmayan bir türe role play denmesinin yanlışlığı..

normal uoda (ki hepimizin normal uo su nebula standartıdır diye düşünüyorum) istediğin karakterle oynar istediğine geçersin. ama role play bilinenden apayrı bi kavram
doğru tamam pardn şimdi anladım ne anlattığını öyle.
pvp server ı acmakla alakası yok gidişatın RP PVP PP SERVER ları eklendıkce her gun playerlar ne yapcaklarını sasırıyorlar ESKIDEN BELLI BASLI SERVERLAR VARDI COGUNLUK ORDA OYNARDI en kotu serverlar 300 cekıyordu ama server sayısı azdı pvp serverı bılıyorum 200 küsür kişi online oldugu tabi kapandı orası ayrı.
uzun lafın kısası pvp serverları batırmıyor uo yu AÇILAN HER SERVER YENİDEN HAYATA GEÇİRİLEN HER PROJE OYUNCU SAYISINI BÖLÜYOR..!
TEK ÇÖZÜM YOLU TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMAK YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM BÖYLE BİR PROJEYLE BİRİ İLGİLENİYORDU O HERİFİN PEŞİNE TAKILMAMIZ ŞART veya ŞUAN adını vermem gerekiyor NEBULA REVO PYRAMİD UOKİNGS gibi serverlarda takılmalıyız,kitleyi tamamen yok etmemek iiçin!!!
Bence kimse kimseye bok atmadan nasıl koka kola içerken zevk alarak içtiğinde ne karşındaki sana , nede sen karşındakine laf etmiyorsan . Bundada oyununu oynayıp mutlu oldun yada üzüldün orası seni ilgilendirir . O çerçeve içinde kalmayı başarıp adam gibi çekilebilse vatandaş gayet sağlıklı ortamlar doğabilir.

Öncelikle bir oyunda yetkililere ulaşımın kolay olması herşeyi batırıyor . Bir wow sunucusunda yetkili görebilmeniz için gerçekten uygun bir sorununuz olması gerekiyor. yoksa belki tesadüf.

Kısaca istisnalar hariç , ufacık çocuklara güç verip ultima sunucusu açtırıp ve bu çocukların saman altından su yürüterek bazı kitleleri çekmesi ( EDİT ) en sana ne ona nede bir kesime yarıyor git gidee batak ..
Ultima Onlineyi Daha Alt Seviyeye Indirmeyecek , Geleceği Olan Bi Sunucu Ac Yeter ;)
İçimde felaket bi role play isteği var ya :D birisi açsın artık oynayalım
gel bizim servera :D pm at bana.
Novice
-0.500001
+1
yok ben uzun ömürlü gerçek role play sunucusu arıyorum yabancı olsa da olur p.m ile ulaşırsınız
Master
59.2997
Konu amacından sapıp, konu amacının kişisel reklam dürtülerine doğru dönmesi ve ucuz reklam girişimleri yapıldığı için konuyu kilitliyorum. Tekrar bu tarz bir topic üzerinden prim elde etmek isteyen olursa cezai uygulama yapılacaktır.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.