Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Bir çoğumuz artık ultima online adına bir çok işler yaptı ve projelere imza attı ama anlayamadığım bir konu var reklam olmaması için şimdiden arkadaşlar sizlerden ricam server ismi kullanmayınız. Bilmiyorum farkındamısınız ama kaliteli sunucu yok diye piyasada geziniyoruz ve ultima online oyunundan kopuyoruz aslında genelde baktığınız zaman ultima online oyununu bırakmak iyi birde şu yönden bakarsak eskiden ultima oynarken şimdi sadece msn'de takılır olduk bazılarımız wow gibi oyunlara kaydı ama şöyle kaliteli bir Role Play Sunucusu açılsa orada Rol yapsak eğlensek kitleyi bir arada toplasak fena olmazmıydı. Ayrıca değinmek istediğim bir konu var bazı arkadaşlar Role Play ile Power Play Sunucularını birbirine karıştırmış ve bunun en büyük örneği Role Play Sunucularında görebilirsiniz. Neden biz ultima oynuyorsak ve bu oyunu gerçekten seviyorsak birşeyler almak istiyorsak bu oyundan Role Play sunucularına gereken önemi vermiyoruz? Neden herkes kendi sunucusunu açma derdinde? Sunucu açarken yapılan tek slogan kapanmayacak bir sunucu diyorlar ama 1 ay geçiyor kapanıyor... Neden biz kaliteli sunucularda oynamıyoruzda kasılması kolay 2 günde serverın en iyi oyuncusu olabileceğimiz sunucularda kasıp kendimizi kandırıyoruzki? Bence Role Play Sunucularına Hatta Role Play önem vermek lazım gerçekten bu oyunu oynuyorsak PvP sunucularına taviz vermemeliyiz diye düşünüyorum. Online Oyuncu sayısını bölmek yerine toplamayı amaçlamalıyız. Bir sunucuda 10 kişi var diğer sunucuda 20 diğer sunucuda 30 bunlar birleşse 60 online oyuncu yapar bence ultima oynamaya devam edeceksek tek bir sunucu üzerine yoğunlaşmalıyız eskiden aileler vardı şimdi onlarda yavaş yavaş bitiyor bir aile nereye giderse herkes oraya gidip action yapar ve eğlenirdi şimdi aileler farklı serverlara dağılıyor serverın tek en iyisi olabilmek için yanlız player'lar onlardan kaçsın diye. Biraz Power Play konusunada girdim ama Role Play'in anlamını tam olarak kavramalı ve önem göstermeliyiz eminimki o zaman daha iyi bir oyun ile karşı karşıya kalırız... Tüm yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim!!!
"Neden herkes kendi sunucusunu açma derdinde?"

Çünkü forumlarda script dışı konuşulan bir konu yok, herkes scriptler hakkında konuşunca forumları takip edenlerin kendi serverlarını açmaya özenmesi kadar doğal bi şey olamaz.
script dışı konulara yönelmedikçe bu sorun hep sürücektir..

"Neden biz kaliteli sunucularda oynamıyoruzda kasılması kolay 2 günde serverın en iyi oyuncusu olabileceğimiz sunucularda kasıp kendimizi kandırıyoruzki?"

Çünkü biliyoruz ki en kaliteli sunucular bile 2-3 aya kapanır kapanmasada res gelir. Öyle yada böle kapanıcaksa o kadar emek vermeye ne gerek var
İlk öncelikle aynen katılıyorum.Tek bir sunucuda birleşmesi lazım,bende bundan dolayı bir proje yapıyorum ama ki role play olucak para ile altın alınıp gerçek paraya satılabilecek bir olanak gerçekleştiriyorum.Ama tutar mı tutmaz mı orasını bilemicem.Ama dedigin gibi tüm playerlar bir serverda toplanıp eglenceli bir role başvursa çok zevkli olur.
role play sunucularına önem vermek değil de role play'e önem vermek daha iyi olur.piyasada adam gibi role play sunucusu göremiyorum.çoğu kişi rp'i kasmalı sunucu sanması mantığınıda değiştirmek gerek.
işt Neximacım Power Play ile Role Play Karıştırıyorlar Adı üstünde Role dür yani kasarsın ama oda işin cilvesi işte geliştirmen lazım kendini Power play'de amaç ganimet toplamak adam kesmek dalgana bakmak ama Role Play'de bunların kat kat daha fazlasını yapabilirsin..
Abi uo'nun yeri ayrı ancak şöle bir gerçek varki , tanıdığım ve hatta bende dahil olmak üzere wow'a yogunlaşmış durumdayız.

Wow gibi amacı olan , hikayesi olan oyunlar oldukça ultima benim için ve çoğu kişi için sönük kalacaktır. Buda benim görüşümdür.
Novice
-0.500001
Sorun Sudur Ki Hepimizin Bildigi Bir Gercek:

Bnm icin Serverın Role play Pp Yada Pvp Olması Onemli Diildir ; Onemli Olan Bna Gore Sıradısı Olandır Klasik Aile Scp si Fln Fln Diil Farklı Scpler istiorum Buyuzdendir ki Bole Serverlar da Fazla Bulunmuor..Bakın Misal Sag Allttaki Reklam Seysindeki Serverdaki Sistemler Harbiden Gusel Ama Player Yok..E Player Yoksa Server En Fazla 2 Ay Dayanır..

Yani Demem Sudurki:Onemli Olan Server Bulmak Deil O Server Uzerinde Yogunlasmaktır..Bir Player Olarak Servdiiniz Serverı Yazın da Oynayak??
Kaliteli sunuculara önem yok çünkü bazıları arasında "gıral" belirliyor , o "gıral" ın açmadığı hiç bir server ona artık kaliteli gelmez. O gıral ".kill" scripti bile yazsa o adam için imkansız , oba dedirtecek birşeydir.
Ben Role Play Oynuyacaksam Şu Kriterleri Ararım

Kaliteli Hikaye
Kaliteli Host Desteği
Saygili ve Kaliteli Player

Tabi Türkiyede bunları bulabilmek ne kadar imkanlı oda tartışılır
Nowanka o bahsettiğin sunucu 1 senedir var olan bi sunucu 0'dan başlatmışlar şimdi bi dönem oynadım ara verdim şimdide başladım öneririm ayrıca bu topic altında bile millet kendi projesini tanıtma çabasında tymaron ne diyor beyler kendinize gelin tek çatıda bulualim diyor hala projelerle geliyorsunuz gidin var olan sunucularda oynayın :))) bende bi ara heves sarmıştım açıyım ediyim sonra düşündüm ki yok bulayım bir yer arada oyniyim zevk aliyim ayrıca sözüm ona herkes rp'ci ama sunucu açılınca rp sunucuları 10'u geçmiyor kasmayın boşuna bizim milletimize göre değil bu iş gerçekten :)
xx serverini Syntax Michael Zippo Rainheart Savadiv Charlish gibi konsuunda profesyonel kişilerle açmıştık. Fakat herşey istediğimiz gibi oturmadı bizim için 2 ay acılıpta kapanan server bir heves degildi. Çok emek sarfetmiştik öncesinde 7 aylık çalışma vardı fakat gördük ki yapılan işe değer verilmiyor üstüne üstlük Charlish'in alfıdır " meyve veren ağaç taşlanır " misali saldırılar aldık ve oyuncu kitlemiz bir haftada 200 den 25 oldu anladık ki oyuncularda duyarsız ve hassas değil. Bence artık server açmaktan çok bu işte tekel olan sunucularda oyuncu olmakta fayda var.

Lütfen sunucu ismi vermemeye özen gösterin.

Bu konu HP-Nexiel tarafından düzenlendi(2008-12-02 00:01, 15 yıl önce)
Nedense Türkiyede çoğu kişi role play yapmayı "merhaba efendim" den ibaret sanıyor. Sosaria üzerine role play açtım diyor ancak sosarianın görmüş geçirmiş olduğu hikayesini bilmiyor. Sorsak Blackthorn yaşıyor , British'i her questte savaşa giden adam sanıyor. Oysaki öyle birşey yok. Blackthorn , Guardianın sağ kolu olduğu öğrenilince British tarafından öldürülüyor , British ise sürekli tahtından kalkmayan bir kral olarak tanımlanıyor. Tahtından sadece , Avatar için Underworlde gittiğinde kullandı ve uzun zaman dönmemişti.
denizin bi sorunuda geceden beri online im sabahın 5 inde girio xD
Marlock : Ben Role Play Oynuyacaksam Şu Kriterleri Ararım

Kaliteli Hikaye
Kaliteli Host Desteği
Saygili ve Kaliteli Player

Tabi Türkiyede bunları bulabilmek ne kadar imkanlı oda tartışılır

Mesela Ultima oynayacaksan bu kriterleri gayet kolay OSI de bulabiliyorsun...
Türkiyede Rp serverı yapan var ama ne kadar özenle yapıyolar orası tartışılır



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.