Merhaba arkadaşlar hakiki ROLE PLAY sunucusu açmayı düşünüyorum sade saçma sapan sistemler olmadan default bir şekilde açsam bir gecede değilde 15-20 günde skillerinizi 100 yapabilseniz oynamayi düşünürmüsünüz.?

Sphere'mi RunUo'mu


Bu konu hakkında yorumlarınızı düşüncelerinizi alabilirmiyim. ?


0.1
Adıda benden olsun.
ÖzRoleplay..:O_o

Bu konu Walkova tarafından düzenlendi(2013-03-29 01:43, 11 yıl önce)
Ne gerek var bu para fazla geliyorsa antartikadaki ayılara yardım edin nesli tükeniyor hayvancağızların
2.niz pek ciddiye almadınız konuyu saptırmadan amaçından çıkaracak yorum yazmaktan kaçınırsanız sevinirim.
0.1
Yanlış anlaşılmak istemem mübalağa yapmıştım hakiki RolePlay yazısını görünce.

Roleplay sadece Skill Gain'in zor olması veya Sossaria'nın default olması anlamında düşünülmemeli. Aksine 'Role Playing' üzerine kurulmuş bir sunucuda daha fazla sisteme-eklentiye sahip olacağınızı düşünüyorum. Runuo RolePlay yapısına daha uygun tabii Runuo oyuncuları RolePlay hakkında ne düşünüyor bunu onlara sormak lazım. Amma velakin yarın sphere tabanında bahsettiğiniz gibi bir sunucu açacak olsanız (oyuncu bakımından) sonunun hüsran olacağı benim fikrime göre aşikar olacaktır.
Hmm ne gibi sistemleri kast ediyorsunuz mesela?

Oyuncudan yana hüsrana uğrayacağımı zaten biliyorum Uo'nun yaş ortalaması yerlerde pvp sunucularını bırakıpda role play'a gelmezler.

Ama Role Play oynamış olan eski kişilerin eskisi gibi tad yakalıyabilecekleri bir ortam yapmayı hedefliyorum herkesin eşit ve adil davranıldığı seviyenin yerlerde olmayışını sağlamayı düşünüyorum.



Role Play anlayışın 15-20 günde skill kasma mantığın ilk tamamen çelişiyor.Role Play Türkçe adıyla Rol oyunu normal bir serverdada yapılabilir ama tabii daha kapsamlı bir çalışma yapılacak ise !("harita mantığı,oyun düzenlemesi,kadronun yeterli role play anlayışı vb." ) önce bir Ultima-Online üzerine yapılmış Role Play yabancı sunucularını incelersen daha iyi olur.

Dip not: Türkiye'de Role Play sunucu açmak saçma olur.Bunun için yeterli oyuncu profili yok.
0.1
Örneğin ,

-Runuo'nun orjinalinde vardı sanırım fakat Sphere'de olmayan bir özellik olarak yüke bağlı olarak staminanın azalması ve belli bir seviyeden sonra koşamama durumu.(sadece yürüyebiliyorsunuz bu oyunu daha gerçekçi yapacaktır)

-Rol hedefleniyorsa örneğin Rare Dye yapımında kovanın boş olarak yapılması , suyun deniz vb yerlerden kovaya aktarılması , ardından boyanın kovaya eklenmesi.

-Rol oyuncusunun ırk tercihlerini göz önünde bulundurmanız yararınıza olacaktır.Sphere'de olmayan fakat Runuo'da mevcut olan Bushido, Ninjitsu gibi sınıflar oyuncuları bence cezbedecektir.Herkes human male/female olarak dünyaya gelmek istemeyebilir orc,vampire vb. ırkları tercihlerinide dahil edebilirsiniz.

-En önemli nokta maalesef yıllardır birtakım sunucu sahipleri tarafından Sphere oyuncularının kafasına Role Play ''Owner XX:Lord Blackthrone köprüye geldi!Çantasında biiiiir sürü itemi var. Kapın sapı samanı şehrinizi koruyun, safınızı seçin'' olarak kazındığı için Sphere oyuncusu haliyle RolePlay'i saçma buldu, ısınamadı. Britania'da kendi çapında rolünü oynamaya çalışan, sandalyede oturan insanların altından sandalye çektiler, atlarını kestiler haliyle yetkililerde buna ceza veremedi bu az sayıdaki oyunculara sahip çıkamadı.O sebeple eski oyuncuları cezbetmek istiyorsanız kurallarınızı kesin koymanızı öneririm.
skill kasmak zor olursa ben insanların gelipte oynuyacağını zannetmiyorum
Hakan Türkiyede Sphere devri bitti, ancak Runuo açarsan tutabilir.
rp sunucular player açısından daima sıkıntı çekmişlerdir.
bkz: Role Play Nedir?

Önce Bunun anlaşılması lazım.

Role Play Kelime olarak Rol Yapmak yani Rol Yapmaya uygun bir Ultima Online Sunucusunda Emin Ol UO'cular hariç RPG severlerde gelir.
Amaç PH düşür vs. değil.
İstersen PH Fulle o insanlar karakterlerini kendileri gibi oynarlar sohbet olur britanyada barlar dolarsa işte o zaman Sunucun Role Play sunucusu olur :)

Yoksa senin dediğin PH Kapalı PowerPlay Shard olur:)
Hyatımız Rol Olmus :) Role Play Sunucu Su An İcin Bu Kavramda Tutmaz Kanımca.
Crany : Hyatımız Rol Olmus :) Role Play Sunucu Su An İcin Bu Kavramda Tutmaz Kanımca.

Olsa oynar mıyım? Evet Oynarım son aylarda frp de oynayamadım yeni okulumdan kaynaklı eğlenceli olabilir ama RP nedir bilen insanların en azından deneyimli insanların yardım ettiği bir sunucu daha eğlenceli olur sanıyorum ki.
role play ve zor bir dünya herzaman ilgi çekicidir. ( bana göre )



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.