Aylardır uğraştığım bir proje var. Role Play.

Nerden mi esti ?
Bir kaç ay önce UO sitelerini dolanırken bi forumda şöyle bi başlık gördüm : "UO Old Midis". Bi bakayım dedim içine artık ne zamandır dinlemiyosam , indirdim ve karşıma 49 tane midi müzik çıktı. Britain1.mid e tıkladığımda gelen müzikle beraber baya bi ilham geldi. Dedim neden olmasın ? Herkesi eski günlere döndürebilmek , bunu role play çatısı altında toplayıp oyuna gerçek bir hikaye koymak..

O günden sonra UO'ya bakışım değişti birden :P Gittim hemen prerelease.. diye devam eden linkten sphere ve default scriptleri indirip başladım yazmaya. Sonra girdim uo.stratics'e OSI'nin 1999-2000 yıllarındaki bütün skill formüllerini , eşyaları birebir yapmaya başladım. O eski günlere dönmek isteyen elbetki olucaktır dedim.

Daha sonra ultima.wikia diye devam eden linkten bütün Ultima single player oyunlarının hikayelerini okudum. Hatta Ultima 7 , ultima 8 oyunlarını indirip oynadım vs.. Hikayeyi de Türkçe biçimde derleyip kaydettim. Karakterlerin hikayelerini (mondain , british vs.) yazıp ayrıca kaydettim.

Sonra , bana ilham veren şeyin UO Old midis olduğuna karar verip , cliente ek olarak old midileri de koydum.

Sonra baktım bi düzensizlik varmı ? evet. provocation , music , enticement , peacemaking , itemid , resisting spells , animal lore , arms lore gibi skiller. Hepsini baştan yazıp koydum.

Biraz gerçekçi olsun dedim , yaratıkların efendilerini iyileştirmesini , yüksek paraya kiralanıp kendini bandajla tedavi eden paralı askerler koydum.

Daha sonra baktım , adam ne güzel savaşçı olmuş da hala bi dragon karşısına geçip şahlanamıyor , savaşçıların da dövüşebilmesi için güzel bir ayar yaptım.


Şimdi ? Stratics den hala daha eskileri araştırıp o tür eşyaları vs. koymaya çalışıyor , quest senaryoları yazıyorum..


Sizce böyle bi proje tutar mı ?

(Not : Beta teste katılmak isteyen [email protected] adresini ekleyip clienti isteyebilir , sunucu 24 saat açıktır.)
İnşallah hayırlısı olur arkadaşım ve güzel şeyler başarırsın...
Xantier : Sonra baktım bi düzensizlik varmı ? evet. provocation , music , enticement , peacemaking , itemid , resisting spells , animal lore , arms lore gibi skiller. Hepsini baştan yazıp koydum.

Biraz gerçekçi olsun dedim , yaratıkların efendilerini iyileştirmesini , yüksek paraya kiralanıp kendini bandajla tedavi eden paralı askerler koydum.

Daha sonra baktım , adam ne güzel savaşçı olmuş da hala bi dragon karşısına geçip şahlanamıyor , savaşçıların da dövüşebilmesi için güzel bir ayar yaptım.

Açıkçası hoşuma gitti ve ilgimi çekti. Biraz düzenlemeyle çok güzel şeyler olabilir.
Nasipse olur hayırlısı :)
acaba ile olmaz...

Olucaklan ile Olur.


Başarılar.
Çok Harika İnşallah Tutar =)
Başarilar
İnşallah alırım emeklerimin karşılığını. Zaten başarılı olamazsam son bi deneme yapıcam ve başarı orda da olmazsa spheresvr.exe ye tıklamayı düşünmüyorum :p
Möh biz hiç emek vermedik dimi :no:no kınıyorum XD kıyamam denizime eğer bu projede emeği geçen birisi varsa denizdir okulunu aksatmamak için sabahın 5 inde kalkıp bu sistemleri hazırladı cogunu test ettik fakat deniz ve benim yaşım tutmuyo malesef bi türlü domain alamadık :O_o

acaba biz parayı güvenebiliceğimiz birine göndersek diyozda varmı ? yok tabi alır kendıne domain alır yer parayı hatta XD

izin yok para yok yemin ediyorum ne kadar kötü olabilicek olay varsa geldi
Şimdiden heyecanlandım doğrusu... ;(
Bu Gidişle Pek Yolumuz Açık Görünmüyor Aslında Engeller Çok Bankalar Yaş Sınırı Koymuş Başıma Gelen Kişisel Aile ile ilgili Olaylarım Falan Host İle Sürekli Çıkan Anlaşmazlıklar Çok Zor Görünüyo :/
Ee yorum yokmu ?
@Bu Gidişle Pek Yolumuz Açık Görünmüyor Aslında Engeller Çok Bankalar Yaş Sınırı Koymuş Başıma Gelen Kişisel Aile ile ilgili Olaylarım Falan Host İle Sürekli Çıkan Anlaşmazlıklar Çok Zor Görünüyo :/

Güvenilir büyük ünlü firmalar var ne kadar host şirketi tanıyorsun Türkiye'de veya kaçıyla iyi anlaşıyorsun bilemem ama Ptt veya Garanti Btmlerinden kartsız para yatırarak gerektiğini alabilirsin domain senin üstüne alabilirler öyle iş yapan firmalarda var.

Proje hoşuma gitti açıkcası Rp yakınlığı severim ama hiç tam olarak rp serverında oynamış biri değilim ama uzaktan takip ediyordum baya dikkat çekici. Ama bi eleştiri yapmak gerekirse yaş ortalamalarınız çok küçük, kastım küçüksünüz bişi yapamazsınız demek değil yani en azındna 1 veya 2 kişi +18 olması gerekli host, çevre, güvenilir firmaları tanıması ve bunun gibi resmi ve işletme ile ilgili birçok işle ilerde ciddiye binerse sunucu ilgilencek büyük biri gerekiyor :)
Bence en azından birilerinin sizi kaale alabilmesi için ekibinizde en az 17 18 yaşında birisi olması iyi olur.Serverda en ufak birşeyde yaşınıza hitaben gelen suçlamalarla karşılaşabilirsiniz.
Yaşa laf atanın kendi zeka yaşına bakmak da lazım.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.