Adept
4.3
Earl'dan:

Role Play nedir?

RolePlay mmorpg oyunlarında kişinin karakteriyle bütünleşmesi gibi bir şeydir.
Bunu sevgili u-s halkına kısaca bir örnekle anlatayım;
Ben bir harita çizicisiyim yani bir Catographer. Diyalog:

-Sevgili John bana Jhelom kıyılarının haritası lazım keşif birliğini duymuşsundur Jhelom kıyılarındaki yeni ırkı kontrol edeceğiz Lord Britishin emri var.
-Tabikide,bu gece başlıyorum yağrın öğlen gibi tekrar bana uğra sana haritayı teslim edeyim.
-Peki John iyi şanslar...

Anlayacağınız RolePlay yaparken karakterinizle bütünleşmelisiniz Ben John olmalıyım sen ise Dave...

Irklar:

Evet gel gelelim ırklara öncelikle arkadaşlar hepimizin bildiği gibi çok gilinen 4 ana ırk vardır.

1. İnsanlar: İnsanlar neredeyse her konuda gelişmiş bir ırktır ve ilk ırklardandır.Çoğu ırkın başaramadıkalrını İnsan ırkı rahatça becerir,Gerek yapısı,gerek zekası,gerek çevikliği ile enredeyse her ırkdan üstündür.İnsanlar da kendi aralarında çoğu kola ayrılırlar.bilinen örneklerden Half Elf,haldan dışlanmış korsanlar(Tolkien kitaplarında bu ırktan Dunédain insanı olarak bahseder).


2. Elfler: Elfler genel olarak bakıldığında uzun kulaklı dişielri sexi bir ırktır.tabi bu ırkın tek özelliği sexilik değildir.Elfler Doğayla birleşik yaşayan bir ırktır ve zeka konusunda insanlardan daha üstün olan kolları vardır.Örneğin En bilinen Elf Irkları High Elf,Dark Elf,Night Elf'dir.

High Elfler:
Bu Elf ırkı zeka olarak çok üstün bir ırktır En önemli classlarından biri büyücülüktür,alchemy gibi mesleklerde çok başarılıdırlar.

Dark Elfler:

Bu ırk kötülüğü seçmiş kara büyülerde usta ve savaşçılarının dayanıklı olan bir ırktır.Ten renkleri Koyu lacivertten mora kadar gider.

Night Elfler:
Night Elfler Wood elflerden sonra doğaya en bağlı ırktır büyüleri yıkmak için değildir iyileştirme,onarma,güçlendirici büyülerdir.Bu ırkın dişileri avcıdırlar Yay kullanmada en usta ırkdır.

Cüceler. Namı diyar Dwarf.
Dwarflar kısa boyları ve dayanıklı vicüt yapısıyla çok güçlü bir ırktır.Madencilik ve demir ustalığında çok başarılıdırlar ve savaşçılarıda çok güçlüdür.Bu ırk karanlık madenlerde yaşadığı için karanlık büyülerden etkilenmemektedirler.
Irkın erkeklerin ve dişilerinin saçları uzun ve örgülüdür.(Bazen dişilerin de bıyıkları oldugu vardır)

Orclar: Yıkımın ırkıdır zeka yonunden gelişmemiş fakat kaslı vicütları olması ve acıma duygusunun olmaması bu ırkın genel özellikleridir.Orc ırkı zeka yönünden gelişmemiş olsada kılıç dövmekte dwarflar kadar iyidirler kılıçları çok keskindir.Güçlüler kılıç savaşçısı daha güçsüz olanlar ise okçu olurdu.

Kısa kısa geçtim bir ara bööyle uzun uzun yazarım bu bilgilenme olsun diye

-----------------------------

Yazı akışını bölecek mesajlar anında silinecektir.
Dark Elf=

Sadece güçlüler hayatta kalır felsefesiyle yaşayan, anaerkil elf topluluğudur. daha çok yeraltında yaşarlar ve bir çoğu örümcek kraliçe lloth' a tapar. güçlü karabüyücülerinin yanısıra melee fighting te rakip tanımazlar. kendilerine has büyülü kılıçları ve hafif, esnek zırhlarıyla savaş tanrılarına dönüşürler. güneş onları zayıf kılar karanlık ise güçlerine güç katar. yaptıkları her kötülükle lloth ' un takdirini kazanırlar bu da onları daha güçlü kılar. r. a. salvatore 'un dark elf trilogy üçlemisinde ayrıntılı bir şekilde betimlediği ırktır. drow olarakta bilinirler.

Orta Dünyada Kara Elf=

drow ile karıştırılan elf çeşidi. dark elfler illa kara derili, gözleri hassas ve yer altında yaşayan elfler değildirler. ışığın yolundan sapmış, kötü olan her elf, kara elftir. bunun en iyi örneği ise dragonlance dünyasındaki dalamar the dark isimli büyücü elf şahsiyettir. bahsedilen yetenekler (yükselme, karanlık küresi gibi) tüm dark elflerde değil sadece drowlarda bulunur.

mesela drizzt drowdur, ama dark elf değildir, çünkü iyidir.

ama dalamar drow olmamasına rağmen dark elftir, çünkü kötüdür, kara cübbe giyer..





Krynn'in Irkları:

Cüceler


Cüceler, insanlardan ve elflerden daha kısa boylu ve yapılıdırlar, fakat bunun yanında tüm diğer uzun ırklardan daha sağlam yapılıdırlar. Cüceler hayatlarının çoğunu yeraltı mağaralarında geçirirler. Orada ya günlerini değerli metaller bulmak için kazarak ya da metallere istedikleri şekilleri vererek harcarlar. Çok iyi demirci ya da zanaatkar olurlar. Cüceler yaklaşık olarak 350 sene yaşarlar.

Bir cücenin en önemli özelliği sakalıdır. Dişi cücelerin bile favorileri vardır, fakat erkeklerin sakalları normal uzamaktadır. Erkeklerde sakalın çokluğu onur anlamına gelmektedir. Sakallarını tıraş eden tek cüce, cüce kahraman Kharas'dır ve bunu Cücekapısı Savaşında ülkedaşlarını öldürmenin utancından yapmıştır. Bunlara ek olarak, cücelerin infragörüş yetenekleri vardır. Bu sayede yönlerini eğimli yeraltının derinliklerinde bulabilirler. Ayrıca hayatlarında büyüye dair hiçbir şey olmadğından büyülere karşı özel bir dayanma güçleri vardır

Elfler'deki gibi, cücelerin de kendi popülasyonları arasında kopmalar olmuş ve bazıları dağın mağaralarında yaşamaktansa dışarıda yaşamayı tercih etmiştir. Bu cüceler Neidar, ya da Tepe Cüceleri olarak bilinirler. Dağ cücelerinin diğer klanlarıysa şunlardır: Hylar, Daewar, Theiwar, Daergar, Dewar, Aghar, Klar ve Zhakar.
orklar frp dünyasının en ezik ırkıdır, kaslı olmak bir yana bacakları zayıflıktan carpıktır ve düz yürüyemezler. bu kaslı ork kavramını saçma warcrafttan başka bir yerde görmedim.
Neran bildirmiş"
Yazı akışını bölecek mesajlar anında silinecektir" Sonra mesajım silindi demeyin eğer bir akıllı burdaki ırklardan Xxx orta dünyada yok derse bozuşuruz!Role Play Orta dünyadan ibaret değildir.DoomSword arkadaşımızın söylediği gibi"RolePlay Sensin!"

Role play yapmak için kendinizi hazırlamalısınız.Rp yi heryerde yapabilirsiniz pvp serverlarında bile ama sunu unutmayın Selam Yüce büyücü dediğinizde karşınızda %50 ne diyon ya sen ezik diyebilcek bir hıyar bulunur...
Krynn'in Irkları:

İnsanlar

İnsanlar, Krynn'in en fazla bireyi bulunan ırkıdır. Tanrıların kendileri tarafından yaratılan bir başka ırk olan insanlar, başlangıçtan beri vardır. Tarafsızlık Tanrıları'nın bir hediyesi olan insanlar diğer ırklara göre daha kısa yaşarlar, fakat bu kısıtlanmış yaşam süreleri nedeniyle günlerini hırs ve tutkuyla geçirirler. İnsanlar genellikle 90 sene yaşarlar.

Bir gezgin her nereye giderse gitsin insanlarla karşılaşacaktır. Tabii ki bazı istisnalar da olacaktır—mesela Silvanesti'de insan yoktur—fakat geri kalan birçok yerde insanlar yaşamaktadır. İnsanlar "uygarlık" halinde ya da barbar; zeki ya da aptal; siyah ya da beyaz olabilirler.

Normal bir insan genellikle bir çiftçidir, topraklar klasik İngiltere'deki gibi kullanılmaktadır. Kesinlikle serf değildirler; daha çok 'özgür' çiftçiler gibidirler fakat genel halk normalde seçkin kişilerden oluşmaz. Eğer biri şehirlere giderse, orada genel çiftçiler yerine tüccarlar ve zaatkarlarla, sanatçı ve artislerle karşılaşacaktır.

Solamniya Şövalyeleri
Sadece insanlar Solamniya Şövalyesi olabilir. Vinas Solamnus tarafından kurulan şövalyelik sadece insanları kabul eder, ve bu güne kadar da sadece soyluları. Tüm tarih boyunca, sadece birkaç istisna olmuştur bu konuda; en fark edilebilir olanı onursal şövalyelikle ödüllendirilmiş Mızrak Savaşı kahramanı Tanis Yarımelf'dir. Bu seçkin insan grubun en belirginleri arasında Huma Dragonbane, Vinas Solamnus, Lord Soth ve Sturm Brightblade vardır.

Barbarlar
Genellikle, barbar insanlar bilinen Amerikan Yerlilerine benzetilebilir. Genellikle küçük köylerde, taşınabilir evlerde yaşarlar ve kumaş yerine derileri giymeyi tercih ederler. Barbarlar Abanasinya bozkırlarında yaşadıkları gibi, buz barbarlarıysa Buzduvar buzullarının hemen kuzeyinde yaşarlar. Tanınan barbarlar Avare, Altınay ve Nehiryeli'dir.


Elfler

Elfler, birçok insandan daha ince yapılı oldukları kadar daha kısa ve daha "narin"dirler. Elfler dünyaya İyilik Tanrıları tarafından getirilmiştir. Bu yüzden, olayları olurlarına bırakarak doğal güzelliklerinin ve uzun yaşamlarının zevkini çıkartırlar. Elfler yaklaşık olarak 1200 yıl yaşamalarına rağmen genellikle bu süre dolmadan dünyadan ayrılırlar.

Elf ırkında doğal bir büyü vardır ve bu da onlara dünyanın doğal elementleri şekillendirme ve dengede tutma özelliği kazandırmıştır. Elfler çok iyi bir çeviklik seviyesine sahip oldukları gibi, karanlıkta yaratıkların dış hatlarını kızıl ötesi bir ışıkla görmelerini sağlayan infragörüş özellikleri de vardır. Krynn elfleri kibirlidirler ve kendilerini tüm diğer "yaratılmış" ırklardan üstün görürler.

Krynn üzerinde yaşayan altı çeşit elf vardır: Silvanesti, Qualinesti, Kagonesti, Dargonesti, Dimernesti ve Lucanesti. Tüm bu elf ırklarının ortak özellikleri kendilerini tüm diğer ırklardan ve dünyanın geri kalanından soyutlamış olmalarıdır (ya da çok ilgisiz görünmeleri ve olanlar karşısında kayıtsız kalmalarıdır).

Silvanesti
Bu elfler, Krynn'in 'gri' elfleridirler. Kendilerini daima "en temiz" elf olarak sayarlar--aslında Kardeşkıyımı Savaşları'nı da bu yüzden yapmışlardı. Silvanesti,geleneksel elfyuvası, Ergoth İmparatorluğu'yla saflıklarını, temizliklerini devam ettirmek için savaştılar ve insanlarla elflerin ilişkide bulundukları yerlerdeki yarım-elflerin köklerini kazıdırlar. Savaştan sonra, elf ulusu bölündüğünde, Silvanesti'de kalmayı seçenler daha da kibirlendiler. Silvanesti, başkent Silvanost'da yaşayan Yıldızların Sözcüsü tarafından yönetilir. Ünlü Silvanesti elfleri arasında Silvanos, Lorac Caladon, Alhana Yıldızmeltemi ve Kara Dalamar vardır.

Qualinesti
Bu ulus, Kardeşkıyımı Savaşı sonunda Silvanesti'den ayrılan elflerin oluşturduğu elf ırkıdır. Bu 'yüksek' elfler doğuyu bileklerini bükemedikleri kuzenlerine bırakmak zorunda kalmışlar ve Kith-Kanan önderliğinde batıya göçmüşlerdi. Qualinesti'nin başkenti Qualinost'tur. Qualinesti Güneşlerin Sözcüsü tarafından yönetilir. En ünlü ve önemli Qualinesti elfleri Kith-Kanan, Laurana, Gilthanas, Porthios ve (elf tarafına yakınlığından dolayı) Tanis Yarımelf'dir.

Kagonesti
Bu vahşi elfler, Krynn üzerinde bulunan engin ormanların derinliklerinde yaşarlar. Kagonesti elfleri, kuzenlerine göre genellikle daha güçlü ve büyüktürler ve büyük şehirler kurarak telaşlı bir hayat süreceklerine ormanlarının sessiz atmosferini yaşamayı seçmişlerdir. Kagonesti, Afet sırasında neredeyse yok olmuştu bu yüzden şimdi Ergoth'a ev demektedirler. En ünlü Kagonesti elfi, ilk İzbulucu (Kagonesti lideri) Kagonos'dur. Kagonos vahşi elfleri Sinthal-Elish konseyinden kurtararak Silvanesti elflerinden ayıran kişidir.

Dargonesti
Dargonestiler Ansalon'un doğu kıyılarında yaşayan deniz elfleridir. Söylentiler Dargonestilerin gerçekte denizcilik yapan kara elfleri olduklarını fakat Grimücevher tarafından denizde yaşayan elflere dönüştürüldüklerini söylemektedir. Dargonestiler denizlerin 'gri elfleri'dirler—Dimernesti kuzenlerinden daha fazla uygarlaşmışlardır. Dargonesti elfleri Ayların Sözcüsü tarafından yönetilir. Hakların az bilgi olmasına karşın, mavimsi bir derileri, perdeli ayakları ve solungaçları olduğu bilinmektedir. Bu sayede su altında nefes alabilmekte olan Dargonestiler kendilerini yunuslara dönüştürebilmektedirler.

Dimernesti
Dimernestiler hakkında bilinenler Dargonestiler hakkındaki bilgilerden daha da azdır. Sadece birkaç Saga® romanında gözükmektedirler. Dimernestiler 'yüksek' deniz elfleridirler. Tüm karakteristik özellikleri Dargonesti kuzenlerine benzer, fakat kendilerini yunus yerine su samuruna dönüştürebilirler. Dimernesti elfleri Denizlerin Sözcüsü tarafından yönetilir.

Lucanesti
Bu elfler Dimernesti elflerinin ana bir koludur. Bir zamanlar Istar'ın güneyindeki bozkırlarında opal madenciliği yapmışlardır. Afet'ten önce Kralrahip tarafından köle edilmiş ve o zamandan sonra da bir daha görülmemişlerdir. Lucanesti elfleri benekli, şanjan bir deriye ve yarısaydam gözkapaklarına (kurbağalar gibi) sahiptirler. Bu kamuflajı (Lucerna'yı) kullanırlarken, elfler su ya da opal damarlarını kolaylıkla fark edebilirler. Kalpatışlarını yavaşlatarak ölü gibi görünebilir ve yumruk yumruğa dövüşte bir çeşit özden dövüş şekli kullanabilirler. (Bilgi için Dorin Brightcurls'e teşekkürler.)




[HEPSİ ALINTIDIR]
Ultima forever sanırım bahsettiğin goblinlerdi.

Goblinler kısa güçsüz ve yüzleriçirkin varlıklardır.Söylediğiniz gibi ayakları üzerinde zor dururlar ama buna gore şaşırtıcak derecede hızlıdırlar bir bara girdiklerinde kokuları yuzunden bardan atılır veya goblinden uzak durulurdu.
Earl : Ultima forever sanırım bahsettiğin goblinlerdi.

Goblinler kısa güçsüz ve yüzleriçirkin varlıklardır.Söylediğiniz gibi ayakları üzerinde zor dururlar ama buna gore şaşırtıcak derecede hızlıdırlar bir bara girdiklerinde kokuları yuzunden bardan atılır veya goblinden uzak durulurdu.

goblinler ile orklar aynı şeydir. kuzeyde isimleri goblin diye geçer. derileri orklara göre biraz daha açıktır, orklar ise güneyde derileri siyahtır. ben rizeliyim derim beyaz arkadaşım hataylı esmer, aradaki fark bunla aynı. nitekim goblinler az biraz daha ufaktırlar. ama orklarda kesinlikle ezik bir ırktır. dik bile duramazlar. nitekim sayıları her zaman 10 kat daha fazla olmasına rağmen bir çok savaşta katledilmişlerdir. teke tek bir insan yada elfe karşı hiç bir şansları olmaz. bırakın savaşmayı güneş ışığında bile elden ayaktan kesilirler.
Kaslı ork kavramı demişsin orklar çoğu kitap,hikaye,oyunda kaslıdırlar bü yüzden kötülüğün ve yıkımın simgesidir!
Earl : Kaslı ork kavramı demişsin orklar çoğu kitap,hikaye,oyunda kaslıdırlar bü yüzden kötülüğün ve yıkımın simgesidir!

bende bi hikaye yada kitap yada oyun yazıp ezik orkları güçlü yapabilirim. bu bir şey ifade etmez. orkları yazan çizen bir adam var oda üstad Tolkien. diğer her şey benim gözümde saçmalıktan öteye gidemez. kaslı ork olursa , kaslı hobbitte olsun. 2 metre olsun at binsin kılıç kuşansın. böyle bir şey ne kadar gülünç.
Lotr serilerindeki orkları gormedin sanırım Uruk=Orc ikiside aynı sadece isimleri uruk olarak geçiyor bide uruk-hai var bu sarumanın eseridir.
Adept
4.3
O biraz zor ayırt edilir, nitekim tek bir cins yoktur. Ama genel olarak ultima.forever'ın dediği gibidir. Korkaktırlar (bkz. Moria'da hemen kaçmaları, Minas Tirith önünde güneş ışığı geldiğinde titremeleri ve Hobbit'de de ancak gece olduğunda cücelerin, Bilbo ve Gandalf'ın peşine düşmeleri,...) ancak çok iyi alet kullanırlar, cüceler kadar iyi kazarlar ancak onlar kadar sanatsal değillerdir. Sinsidirler ve hızlıdırlar.
Earl : Lotr serilerindeki orkları gormedin sanırım Uruk=Orc ikiside aynı sadece isimleri uruk olarak geçiyor bide uruk-hai var bu sarumanın eseridir.

:D uruk-hailer tamamen başka türlerden döllendirilp saruman tarafından yaratılmıştır. vede onlarda o kadar güçlü değillerdir.normal orklardan az daha büyüktür, en öneml özellikleri güneşten etkilenmeyip gündüzleride yol alabilmeleridir. sana tavsiyem oyun film gibi saptırılmış kaynakları bırakman vede silmarillion-güç yüzüklerine dair-hobbit vede lotr üçlemesini okumandır. kulaktan duyma bilgilerle bir yere varılmaz.
Bunu yaparım ultima.Aldım ama okumadım bi :D
Earl : Bunu yaparım ultima.Aldım ama okumadım bi :D

sana tavsiyem ilkin hobbit ten başla. sonra üçlemeyi bitir. ondan sonra silmarilliona geç. ve en son güç yüzüklerine dair. emin ol ki silmarillion çok sıkacaktır. ama yarısına doğru gelince orta dünyadan başkası yalan diyeceksin :D emin ol.
Katılıyorum ultima.forever Orta Dünya çok ektiliyor.
Ayrıca;
demişsin goblinler bi orc türüdür eğer öyleyse uruk-hailere ''uruk-hailer tamamen başka türlerden döllendirilp saruman tarafından yaratılmıştır.'' deme.Çünkü uruk-hailer ork goblin melezidir yani senin deyiminle orkların bi ürünüdür.Oda bir orktur.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.