Xantier : abi olay o değil. yani benim demeye çalıştığım şey rp shardları açın, herkes orada rp yapacak zorla tarzı bir şey gibi algılanmış ama benim asıl kastettiğim, ortalama türk shardlarında bu işi yapanlarla dalga geçildiği için nasıl rp shardlarına itildiğiydi. oyuncularda kalite olsa, millet birbiriyle dalga geçmeyecek sorun olmayacak. ama böyle böyle yapılan işten soğutuldukça artık kaçasın geliyor. bir de yine ortalama türk ppsi günümüze gelene kadar rol yapmayı kısıtlayıcı dünya sistem eklemiştir. en basidinden şehir içinde explosion potion atamamak. daha birçok temel sistem, sırf birileri pvp yapamıyor diye değiştirildi. ben bazı şeylerin olurunda bırakılması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca lordum leydim repecisi değilim

Özellikle polemik çıkartmaya çalışmıyorum fakat gerçekten attığın mesajlarla yaptığın işi karşılaştırınca kendimi tutamıyorum.İsmini vermem yasak sanırım adı geçen sunucuda başarının doruk noktasına ulaştın sanırım.Küfür etti diyerekten 48 saat jail cezası veren insanlar var, rpnin zorunlu olduğu bir sunucuda otomatik kayıt sistemi koyanlar var, Otomatik kayıt sistemiyle içeri giren rpkları oyuncu gidecek korkusuyla banlayamayanlar var var da var saymıyorum :) Sonra gelipte rp adına millete vaaz veren yanlış insanlar var.Ben kusursuzmuyum değilim ama neyse bu kısma çizgi çektim.Bundan sonra seni bu kısımla ilgili rahatsız etmeyi düşünmüyorum çok sene geçti üzerinden :) Peace

Bu arada bahsettiğin dalga geçme ortamını önlemek için projeyi yönetenler ile iletişime geçip bahsi geçen rol loncası hakkında konuşup ortak karar almanız gerekiyor eğer proje yetkilileri böyle bir şeyin altından kalkabileceklerini düşünüyorlarsa onaylarlar.Senin daha iyi bilmen gerek :) Aksi taktirde rolü de bozarlar, sen rol yaparken yanına gelip dalga da geçerler veya " knk nbr " cilerin arasında rol yaparsın.Yabancı sunucularda da var bu olay abartmamak gerek.Sadece rol yapacağın sunucuyu iyi seçmek gerekiyor.Bence ülkemizde rol loncası olmamasıyla beraber rol yapılabilecek bir çok pp sunucusu var ( bir çok ? 2 tane var bana göre :))
yaptığın olay chpye inönü üstünden sallamak gibi bir şey. mondaine karşı obsesif tutumunun gerekçesi nedir ki yani ? aradan 4 sene geçmiş, hani aynı mantıkla 5 sene önce de eradorda takılırken rp umrumda bile değildi. zamanla gelişiyor bu kavramlar. yöneticilikteki başarısızlığımla rp veya uo hakkında bilgimi kıyaslayamazsın. aynı kulvarda değiller çünkü.
Yazımı tam okumadan mı atılmış mesajlar yada anlatmak istediğimimi tam olarak yansıtamadım bilemiyorum ama ilk mesajım da zaten rp ile pvp oyuncularını tam olarak nasıl bir catı altında toplanabileceği hakkında bir teori ortaya atmak istedim.
Türkiye deki oyuncu profilini biliyorsunuz. Oyun bir nevi Cs ye döndü. Rp sunucusu açanların potansiyel bir kitlesi var ama yetersiz. Bu yetersiz kitle sebebiyle de kimse günü kurtarmak açısından riske girmek istemiyor. Player kasmaz, player uğraşmaz diye pp veyahut pvp sunucusu açıyor.
Ama madem ki artık Türkiye de uo oynayanların sayısı (özellikle bilinçli olarak) gayet azaldı eskisi gibi powerplayciler bir sharda, rp yapanlara özel shard, ppcılarda şurada oynasın gibi bir şansımız yok. Hepsi ancak birleşirse tek bir sunucu adam akıllı player sayısına ulaşır.

Ama dediğiniz gibi birbirinden ayrı olgulardır bunlar. Rp severler yavaş yavaş kasmaktan, actiondan çok muhabbetten hoşlanır, rol yaparak oynarlar. Pvp seven dostlarımız hemen action isterler ve kasmaktan hoşlanmazlar.

Kısaca

*Pvp oyuncuları ile Rp oyuncularının ingame iletişimini kapatırsak (konuşunca ibranice harfler yansır) pvpciler istedikleri gibi ''aga naber'' şeklinde konuşur, Rp oyuncuları ibranice bir kaç kelime göreceğinden Rp bozulmaz. RP oyuncuları için kısaca başka ırk, başka dil. Dili de bilmiyorsun muhabbeti olur.

*Pvp oyuncuları başka bir şehirde full pvpe hazır sabitlenmiş stat ve skillerle oyuna başlar. Direk gz dışı kombattır. Rp oyuncuları ise bambaşka bir kentte standart olarak başlar ve skill kasmaya çalışır. Uzun vadede Rpci skill kasan arkadaşların skill caple skilleri belli bir seviye de kilit yemediği için pvpci arkadaşlardan biraz daha avantajlı hale gelir. Pvpci arkadaşlarda standart set ve silahlar olabilecekken, rpci arkadaşlarda craft yetenekleriyle daha iyi itemler yapabilir.

*Ve rpci arkadaşlar uzun vadede sahip oldukları avantajları zaten daha oyunun başında kentin dışında gezebilecek potansiyel pvp ye hazır playerlarla başlangıçta ağır bir dezavantaj oluşturur.

Oyuna 40 sws, 30 tactic, 10 parry ile başlayan rpci fighterı dışarda skilleri 90 olarak sabitlenmiş, pvp itemlerine sahip bir pvpci vatandaş bekliyor.

*Rpciler şehir dışına çıkmakta zorlanır, kentler arası seyahat zorlaşır, maden kazmak zorlaşır herşey zorlaşır. Bence bu daha keyifli olur.
Ulan yanarım yanarım eskiden aksiyonda bi halt yiyemeyen adamların, yeni nesile "rol yapma" olarak aşıladıkları şeyin tüm gün barda oturup içki içip 3 sn de bir * bilmemne yapar * emotesinden ibaret olmasına yanarım.
Yalan işler bunlar, en yakın örnek Stones'u göstereyim. Şehir içinde Expo. atabilirsin, duvar atabilirsin (RP engelleyici saçma sistemlerin zıttı örnek). Skill gain combat için %100, craft vb. yeteneklerde çok daha düşük (RP kasmaktan zevk alır, muhabbetten, PvP hazır tam tersi). Dungeonfinder sistemi hem rp,pp ve pvp ye uygun bir sistem. Şehir içinde Faction/Guild şehirdışı ise PK/Mavi combatı mevcut. PvP türü eğlenceli action'lar için Corrupted Moonglow var, item kaybı yok, para ödeniyor ve toplanan puanlarla şehre özel item'lar alınıyor.

Bir yandan da Ultima Online oyuncusu kadar enteresan bir kitle yok. Oyuncu geliyor bir düzine methiye diziyor, çok iyi çok güzel abuk subuk PvP sunucularından bıkmıştık vs. 1 hafta sonra oyuncu yokluğu sebebiyle (doğal olarak ama) kötülediği diğer server'a gidiyor. Bir başkası yine methiyeler dizerken sunucudan banlandıktan sonra övgü mesajlarını editleyip karalamaya çalışıyor vb. bir sürü örnek verebilirim.

Sonuç olarak ne kadar özen gösterirsen göster temelinde oyunu aktif olarak oynayan, kalabalık gruplara gösterdiğin tolerans ve ilgiye dayanıyor, buna da yakın bir örnek vereyim, hiçbir şekilde kimseye tolerans gösterilmedi ve gerektiği gibi toplu ban'lar atıldı. Uzun yıllık mazisi ve temeline dayanarak ayakta duran bir Nebula bile yeni bir sunucunun, oyuncu sayısına yönelik yaptığı hareketleri yapıyorsa oturup düşünmek gerek. En iyisi stabil, yeni ve akıcı sistemler yazmak yerine 55i'den kalma bir pack edinip, neon tarzı renkli itemlar eklemek ve her türlü item'ı anında sunmak sanırımç

Sunucu reklamı tarzında algılanmasın zaten oyuncu sayısı gibi bir saplantımız yok.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.