Öncelikle tam olarak reklam olmadığı için, tartışma konusu olduğu için sunucu ismi vermeyeceğim, ve umarım konuyu doğru yere açtım...

Birkaç arkadaşla yeni bir sunucunun planlamasını yapmış bulunmaktayız. "0" sphere pack (prerelease.sphere.torfo.org adresinden kurulmuş) üzerinde çalışmalarımıza başladık.

Sunucumuzun tarzı;
Rp-Lvl-PvM

Şimdi biliyorum bazı arkadaşlar bu tarzlar bir arada olmaz diyecekler. Bu nedenle açıklama gereği duyuyorum;
Sunucu level sistemi tabanlı olan PvM ağırlıklı olan bir sunucudur. Rp sadece oyunun hikayesinde yer alıp oyun hikayeye sabit kalacaktır.

Peki bizi farklı kılanlar nedir?
Bizi farklı kılan sunucunun tabanının yanı sıra itemler. Abartı olmayan itemler eşiğinde, +lı olarak nitelendirilen "magical" silahlar sunucuda bulunmamaktadır.

Peki o zaman insanlar ne için savaşacaklar?
Oyunun hikayesi 5 ülkeyi temel almaktadır. Hikayenizi oyun başlarken size sunulan dialog eşiğinde belirleyeceksiniz.

Atıyorum ki;
Siz Sosariaya taaa uzaklardan;

-İntikam için geldiniz.
-Para kazanmak için geldiniz.
-Aşk için geldiniz.
-Macera için geldiniz.
-Ticaret için geldiniz.

Gibi birden fazla şıklarınız olacak. Bu şıklar başlangıçta başlayacağınız skillerinizin değerini belirleyecekler. Yani 4-5 soruya vereceğiniz cevap sizin kim olduğunuzu gösterecek.

Fakat skillcap olmayacağı için tüm skiller 100.0 a kadar çıkarılabilecek. Bu nedenle skill kasmak kapalıdır. Skiller level ile arttırılabilmekle beraber, canavarlara verdiğiniz damage'e göre rastgele +0.1 skill gelmektedir.

Diğer sunuculardan farklı olan diğer özelliği ise sistemleri.
Diğer sunuculara nazaran sistemler daha orjinal ve farklı olmakla beraber en büyük fark crafting'de görünüyor. Açıkcası pek fark sayılmaz çünkü sphere'nin orjinal mantığı, yani iteme göre işlem yapma diyebiliriz. Misal olarak iplik kutusuna tıklayıp kumaşa tıklayınca elbiselerin gelmesi gibi. Her crafting skill i için özel bir menü olmayacak.

Ayrıca mage skill'i artık savaş skilli olmaktan çıkacağı için daha çok kılıç ve ok savaşlarına yönelik bir sunucu olacak. Tabi buna ek olarak hiç bir skill boş geçilmeyecek.

Magery Skill'inin Yapabilecekleri;
Mage karakterler "Unknown Scrolls" denilen scrolları kullanabilirler. Fakat bu scrollar "Bless" gibi kişiye veya "Unlock" gibi itemlere etki eden geçici süre aktif olan büyülerdir. Fakat bu büyüleri bulmak hiçde sanıldığı kadar kolay değildir.

Inscription skill'i bununla birlikte devre dışı kalmış gözüksede, inscription skill'i büyünün aktiflik süresini uzatırken ek olarak kişilere etki eden büyüleri yazabileceklerdir. Bu scrolları yazmak pek kolay değildir, çünkü her scroll için belli bir mürekkep ve üzerinde scrolla yazılacakları yazan bir kağıda ihtiyacı vardır. Bu kağıt kolay kolay çıkmamakla beraber, her kağıt aynı scroll'u yazmanızı sağlamaz.

Animal Taming skillinin en çok kasılan skillerden biri olduğunu varsayarsak, bunada biraz geliştirme yapmamız gerekiyordu. Hiç bir binek, herhangi bir animal taming sınırı gerektirmez, fakat bineği evcilleştirme şansınız, animal taming ve animal lore skillerinizin değeri ile doğru orantılıdır. Yani animal tamingi %50 veya lore'u %50 olan birinin bineği tameleme oranı "4" ise 2 skillide %100 olan birinin oranı "2"dir. Ayrıca her skillde olduğu gibi bu skillide %5, %10, %15, %20, %25 arttıran taming stafflar düşmektedir. Droplar 500de 1 olup, belli bölgelerde bu canavarlardan 100lercesi bulunmaktadır.

Sunucuda hiçbir şekilde ICE Robe, Fire Robe gibi şeyler bulunmamaktadır. Bunların yerine Stat ve Skill arttıran setler bulunmaktadır.

Sunucumuzdaki dropları anlatmaya devam edersek, bir sonraki droplar Level ve Experience kristalleridir. Bu kristaller değerlerine göre oyuna etki ederler. Bunlar satılabilmekte ve transfer edilebilmektedirler. Ayrıca şehir tavernalarında bu kristallere iyi paralar verecek insanlarda vardır.

Para Türleri:
Gold: Gold, yani gp (gold piece) olarak adlandırılan para hepimizin bildiği gibi alışverişlerimizde bize yardımcı olacaktır. Bu paralar vendorlardan ve insanlardan eşyalar almanızı sağlayacak birimlerdir. Ayrıca satışlarınız karşılığındada bu para ile ödenirsiniz.

Silver Coin: Bu paralar nadir çıkan para türleridir. bu para sayesinde bir çok sistemde Rüşvet verebilirsiniz. Yani bu ne demek, ticaret sisteminde örnek verip açıklayacağım.

Ticaret Sistemi
Bu sistem diğer sunuculardan farklı olmasıyla birlikte tamamen konuşma üzerine dayalı bir sistemdir.

Ticarete başlamak için öncelikle "Ticaret Belgesi" denilen ruhsatı almanız gerekmektedir. Bu ruhsat çok önemli bir yere sahiptir ticaret hayatında. Ruhsat sınıfı 7 adettir. Bunlar, "A, B, C, D, E, F, G" dir. Başlangıçta en düşük sınıf olan G sınıfı ile ticarete başlarsınız. G sınıfı itemleri 0-10000 gold arası para kazandırırken, F sınıfı 10-20k, E sınıfı 20-35k gibi artış göstermektedir.

Peki sınıfımı nasıl yükseltirim?
Bunun 2 yolu vardır. Birinci yolu dürüstlükten geçer. Yaptığınız ticaretler doğrultusunda ruhsatınız belli sınırlarda yükselmektedir. Bu sınırlar şöyledir;

0-8 G
9-19 F
20-41 E
42-89 D
90-144 C
145-319 B
320-... A

Yani tabloda göründüğü gibi 9. ticarette Ruhsatın sınıfı yükselmektedir.

2. yol ise rüşvetten geçer. Fakat bu o kadarda kolay değildir. Rüşvet vereceğiniz miktarlar aşağıda listelenmiştir. Değerler silver coin olaraktır.

//B->A Class: 42000 silver coin
//C->B Class: 21000 silver coin
//D->C Class: 10500 silver coin
//E->D Class: 8400 silver coin
//F->E Class: 7000 silver coin
//G->F Class: 6000 silver coin

Silver Coin Nasıl Bulunur?
Silver coin bulmanın 2 yöntemi vardır. Birinci yöntem Tokuno Adalarına gidip Boss adı verilen birlikleri yok etmektir. Bu birliklerden %99 13k Gold çıkarken %1 13k Silver Coin çıkmaktadır. İkinci yöntem ise, bankalardan 1k gold coin karşılığında 1 silver coin alabilirsiniz.

Banka sistemi:
Oyun bir hikayeden bahsettiği için her account başına "1" adet oyuncu açılabilmektedir. Bu nedenle banka sistemi üzerinde item aktar gibi şeyler bulunmamakla beraber, her kullanıcının kendine ait bir hesap numarası vardır. Bu hesap numaraları arasında her oyuncu bir diğer oyuncunun hesap numarasını kullanarak ona çantasında bulunan herhangi bir şeyi gönderme imkanı sunmaktadır. Tabi her gönderimin belli bir ücreti vardır.

Housing
Sphere community, housing 2.0 sistemi kullanılmaktadır.

Hazine Sistemi:
Hazineler sadece Ilshenar'da bulunmaktadır. Ilshenar'ın yolları taşlı diyesim geldi :p Çünkü sanırım maceracıların çıkmayacağı bir ülke :D Sistemin tanımına gelelim. Her kazıcı (miner) hazine bulma yolunda bir adım atmış sayılır. Mining skilline göre hazine çıkma oranıda yükselir. Hazine çıkma oranı 0.1 olmakla beraber, aradığınıza değecek bir sistem olduğunu düşünüyoruz.

Bir hazineden çıkacaklar;
- Reg Crystal (30|60|90) - Her defasında 3ünden biri çıkar.
- Reg Crystal (120|150|180) - 2 defada bir 3ünden biri çıkar.
- (10-20)k sp - Her defasında 10-20k arasında silver coin çıkar.
- 100k - Her defasında 100k çıkar.
- Runebook - Her 50 defada bir 8 özel tür runebooktan biri çıkar.
- Runebook Crystal - Bu kristaller içinde 8 runebooku barındıran kristallerdir. 750 defada bir droplanmaktadır.
- Unknown Scroll - Her defasnda rastgele bir scroll çıkmaktadır.
- Evil Upgrade - Her 2 defa da bir "Evil Upgrade" itemi düşmektedir.
- Level Crystals - Her 5 defa da 1 adet düşmektedir.
- Blood - Her 10 defada bir kan çıkmaktadır.
- Blackrock & Bloodrock Weapons - Her 50 defada bir 2 sinden biri düşmektedir.
- Skill items - Her 200 defada bir herhangi bir skill'in eşyası düşmektedir.
- Str & Dex Armor - Her 500 de bir adet str & dex armor düşmektedir.
- Elven - Her 150 defada bir Elven armoru, oku veya kılıcı düşmektedir.

Seyehat
Runebook sistemi üzerinde fazla durmadığımız için ve herkeste olamayacağı için seyehat sistemini düşündük. Dünyalara ulaşmak için deniz veya kara yollarını kullanabileceksiniz. Peki nedir bu yollar.

1- Gemi
Eğer ki dünyalar arasında gidip gelmek istiyorsanız, limandaki gemiciden para karşılığı yardım alabilirsiniz. Çevredeki adalara gitmek için oyunculardan yardım isteye bilir ve çevredeki adalara gidebilirsiniz. Bir gemi almak sanıldığı kadar kolay değildir.

2- Yaya
Yaya yolu en uzun yoldur. Belli bir ücreti yoktur fakat "şu anda yerini belirlemediğimiz" geçitlerden geçerek diğer ülkelere ulaşmanız hiç zor değil.

Runebook
Sunucuda 9 tür runebook bulunmaktadır. Bu runebooklardan sadece 1 tanesi inscription ile yapılabilmektedir. Her runebook'un kendine has bir bonusu vardır. Bunu ilerde resimlerle göstereceğim zaten. Sadece ins. ile yapılan runebookun bonusu yoktur. Bu runebook 30 saniyede ışınlanırken, bir kapı açması 1 dakikayı bulmaktadır. Bunun nedeni diğer kitapların bonuslarının olmasıdır. Biliyoruz kulağa çok sıkıcı geliyor ama herkesin elinde bir runebook ile kafasına göre kaçmasından, savaştan kolayca kaçabilmesinden, bizler gibi sizlerinde sıkıldığını biliyoruz. Runebook'lar hazinelerden ve Ilshenar npclerinden çıkmaktadır. Drop oranı çok düşüktür.

Skill & Stat Items
Skill itemleri her skill için yapılmış olup, her skilli %25'e kadar arttırmaktadır. Sakın bunun oyuna abartı şekilde etki edeceğini düşünmeyin, çünkü her ülkenin kendine has özel skill arttırıcı eşyaları vardır. Bu nedenle Tokuno da başlayan biri kolay kolay Britanyanın itemlerini alamazken, Britanyada başlayan biride kolay kolay Ilshenardaki birinin itemlerini bulamaz. Buda oyun içindeki dengeyi sağlayacaktır. Ayrıca her ülkenin kendine göre bir stat itemi bulunmaktadır. Ama açıkcası Britanya bu konuda bir adım öndedir. Malum bir çok milletin bir araya geldiği bir yer Britanya :)

Not: Buna ek olarak kitap okuyarak veya skilli tetikleyecek şeyler yaparak skillinizi arttırabilirsiniz. Misal olarak, bir kitabı okumaya başladığınızda her 10 saniyede bir size +0.1 skill verirken yaklaşık 42 dakika içerisinde size toplamda %25 skill vermektedir. Okumayı durdurup herhangi bir zamandan sonra tekrardan başlatabilirsiniz. Ayrıca kitabı arkadaşınıza verebilir ve onun yararlanmasınıda sağlayabilirsiniz.

Kütüphane
Şuan üzerinde çalışılan sistem olan kütüphane sistemi gerçek hayatın benzerini yaşatmak için yazılmıştır. Bu sistem sayesinde kütüphanelere kitaplar bağışlayabilir ve bağışlanmış kitaplardan herhangi birini belli süreliğine kiralayabilirsiniz. Fakat şunu unutmayın ki kitabın parasını ödemeden kütüphaneden dışarıya ayak bastığınız anda :) Suçlu olursunuz. Ve unutmayın kütüphaneler şehrin içerisindedirler :))

Stuck sistemi
Stuck sistemi sadece Gm'in onayı ile kullanılabilmektedir. İnsanların kolaylıkla bir ülkeden bir ülkeye geçememesi için böyle bir sistem yapılmıştır. Tabi ilerde bu sistem geliştirilebilir, şuan pek üzerinde durmuyoruz.

Reagent
Artık çok yoruldum bu yüzden hızlı yazacağım, regler satılmamaktadır, bu nedenle çok değerlidir. Regler ormanlardan toplanabilirler, hazineden çıkabilirler veya Ilshenar da sıklıklar npclerden droplanabilirler.

Yarışma Sistemi
Sunucumuzda Gm Topuk, pvp gibi yarışmalar bulunmamaktadır. Bunların yerine daha gerçeğe dayalı yarışmalar yapılmakla beraber, bu yarışmalar belli alanlarda yapılabilmekte ve sadece event aktif iken o alanlara giriş yapılabilmektedir. Giriş ücretli olmakla beraber, toplanan paranın %75 i ve bir adet random_item_crystal denilen rastgele item kristali verilecektir. Yarışmalar tam olarak otomatik çalışmakta ve yarışmadan 10 saat önce saat başı duyuru geçmeye başlamaktadır. Son 10dk, 5dk ve 1dk kala son duyurularını geçmekle beraber, yarışma tam vaktinde otomatik olarak başlayıp bitmektedir. Her ülkenin oyuncuları her yarışmaya katılamazken, her ülkenin kendine has yarışmaları vardır.

Sunucudaki yarışmalar şunlardır;
- Balıkcılık: Avcılar 2,5 dk içinde en çok balığı tutmaya çalışacaklar. (Britanya)
- Avcılık: Kim 10 dk da ormanların kralı olacak acaba? (Lost Islands)
- Gemi yarışları: Birinci olmak o kadarda kolay değil. (Tokuno Islands)
- Müzik ruhun gıdasıdır: En iyi müziği yapan grup kazanacak. (Malas)
- Büyücüler turnuvası: En güçlü olan kazanıcak. (Ilshenar)
- Hazine avı: Bakalım kim daha hızlı? (Ilshenar)
- Ölümsüzlük kemiği: Bakalım undead'ı önce kim bulup öldürecek. (Malas)
- Büyük turnuva: Bu turnuva 5 dünyada bulunan ve rastgele yerleştirilen 5 ölümsüzlük taşını bulan kişiye verilecek. Bu turnuva hep kalıcı olup 5 taşı bir araya getiren kişiler güzel ödüllere sahip olacaklar.
- Boks: Gücünü kim sınamak ister? (Malas)
- Yeraltı kralı: Bakalım 2,5 dakikada kim daha fazla ore toplayabilecek.
- Duello: İyi kılıç savuran kazanacak. (Britanya)

ve Bunlar gibi bir çok yarışma bulunacaktır.

Spawn
World üzerindeki bineklerin herhangi bir adım sınırı olmamakla beraber her binek dünyanın her alanında bulunabilmektedirler. Bu sayede kimse spawn noktası olarak tarif edilen çıkış alanını marklayıp binek tameleyemeyecek demek oluyor. Çünkü bineğin gittiği taraflar sabit olmamakla beraber, spawn noktasından 1000lerce adım uzakta bulunabilirler. Tamamen şans eseri karşınıza çıkarlar ve taming ve animal lore skillinize göre tamelenme oranı yükselir, yani taming skilli olmayan biri hayvanı kızdırabilirken, 100 olan biri kızdırmaz. Böylelikle taming skilli de önem taşımaktadır. Ayrıca tamelemek için herhangi bir skille gerek yoktur. 2 skillin ortalaması %1 olduğu sürece şans % de 1 dir. Yani 2 skill %100 olduğunda şans %100dür.

Skiller
Begging dahil olmak üzere, tüm skiller aktif olacaktır.

Bölgelere göre dağılım;
Tokuno Adaları
- Güçlü kalkanlar
- Elven eşyaları
- Katanalar
- Silver coin
- Mustangs & Shire & KiRin

+ Düşük level npcler
+ Elvenler

Britanya
- Str&Dex armorları
- Platemail setler
- Level kristalleri
- Ingot kılıçları
- Ostardlar

+ Şovalyeler
+ Ticaret

Kayıp Adalar
- Studded & Leather setler
- Bilinmeyen scrollar
- Reg Kristaller & Regler
- Bilinmeyen binekler

+ Mageler

Ilshenar
- Stat bonus eşyaları
- Exp kristalleri
- Kan
- Unicorn & Mare (Blood, Night)
- Runebook

+ Dragonlar
+ Hazineler

Malas
- Skill eşyaları
- Bilinmeyen kılıçlar
- Llama & Camel
- Eviller! (En zor npcler)
- Evil geliştirmeleri

+ Yüksek level canavarlar
+ Ölümsüzler

--------------------------------

Daha bunlara ek olarak bir çok sistem bulunmakta bunlar sadece artık yorgunluğun verdiği kadarı ile hatırlayabildiğim sistemler.

Gel gelelim bu konuyu açma sebebime, bu konuyu açıp sizinde görüşlerinizi almak istedim. Buna ek olarak neler eklenmeli? Neler yapılmalı diye düşünüyorsunuz? (Hepsi olacak diye bir kaide yok)
Bunların içinde değişmesini talep ettiğiniz noktalar var mı? Var ise nereler?
Eklemek istedikleriniz var mı?

Lütfen konu altına gereksiz, küçümseyici açıklamalar yapmayalım. Bunun anlamı yok, çünkü ne demişler anamın karnından duanız ile doğmadım bedduanız ile ölmem. En azından kendinizi küçük düşürmeyiniz.

Teşekkürler.
İyi forumlar.
Expert
34.0001
iyi güzel düşünülmüş de, 5 farklı kıta var diyorsun. 100 oyuncu olsa, eşit dağılsa koskoca kıta da 25 oyuncu olacak.

zevk vermesi için 200-300 oyuncu olması lazım. klasik sunucularda oynayan o kadar oyuncu yok, farklı bir sunucuda o kadar oyuncu nereden gelir bilmiyorum.

hayırlısı olsun.
Açıkcası warband'ı yansıtmışsınız. Yeni oyunu bile çıkıyor, hatta single modunu, online şekilde yapacaklarmış. Bence o oyun, uo vb. oyunların önüne geçecek. Ama şunuda belirtmeliyim ki, bu bahsettiğiniz şeylere dair bizimde güzel bir projemiz var. Yarın öbürgün siteyi aktif eder, orada ki fikirlere bir göz atarsınız. Ama sunucu bi 3-4 sene sonra gelir :D Belki seneye olur, bilmiyorum benim keyfime bağlı. :D
KeLL : iyi güzel düşünülmüş de, 5 farklı kıta var diyorsun. 100 oyuncu olsa, eşit dağılsa koskoca kıta da 25 oyuncu olacak.

zevk vermesi için 200-300 oyuncu olması lazım. klasik sunucularda oynayan o kadar oyuncu yok, farklı bir sunucuda o kadar oyuncu nereden gelir bilmiyorum.

hayırlısı olsun.
Haklısınız dediğiniz gibi 200+ oyuncu olması lazım zevki olması için ama zaten daha aktif etmeyi düşünmüyoruz yani kodlamayı hazırlayıp piyasaya bakıcaz, böyle devam ederse hem oyuncuyu bölmemek için hemde boşa masraf yapmamak için projeden vazgeçebilirim :)

Some_one : Açıkcası warband'ı yansıtmışsınız. Yeni oyunu bile çıkıyor, hatta single modunu, online şekilde yapacaklarmış. Bence o oyun, uo vb. oyunların önüne geçecek. Ama şunuda belirtmeliyim ki, bu bahsettiğiniz şeylere dair bizimde güzel bir projemiz var. Yarın öbürgün siteyi aktif eder, orada ki fikirlere bir göz atarsınız. Ama sunucu bi 3-4 sene sonra gelir :D Belki seneye olur, bilmiyorum benim keyfime bağlı. :D
Haklısınız aslında belirttim sanıyordum ama unutmuşum. Bende koyu bir M&B oyuncusuyum :) hatta ordada kodlama dersleri veriyorum aktif olarak :) Fakat aslında tam olarak M&B değil, ama giriş bölümünü açıkcası M&B nin eski sürümlerinden benzetme yaptım, açıkcası mantıklı geliyor insanın kendini belirleyip rol yapması :) Ki bence önemli olan nokta bu :) M&B II Bannerlord evet güzel bir oyun olacaktır, çıkar çıkmaz internetten satın alacağım zaten :) Ama benim amacım uo yuda unutmamak bir nevi, insanlar farklılık istiyor, skill kasımı ve giriş dialogu dışında aslında pek m&b ile alakası yok :) Diğerleri tamamen gerçek mantığa dayalı bir durum olup şehir valileri ise arkadaşımın bana verdiği bir fikirdi :) Yani bir nevi bir şeyler aldık ordanda :) Ama bence şahsen bakıldığında oyun olarak dünyanın en iyi oyunlarından biri M&b :)
xwerswoodx : Haklısınız aslında belirttim sanıyordum ama unutmuşum. Bende koyu bir M&B oyuncusuyum :) hatta ordada kodlama dersleri veriyorum aktif olarak :) Fakat aslında tam olarak M&B değil, ama giriş bölümünü açıkcası M&B nin eski sürümlerinden benzetme yaptım, açıkcası mantıklı geliyor insanın kendini belirleyip rol yapması :) Ki bence önemli olan nokta bu :) M&B II Bannerlord evet güzel bir oyun olacaktır, çıkar çıkmaz internetten satın alacağım zaten :) Ama benim amacım uo yuda unutmamak bir nevi, insanlar farklılık istiyor, skill kasımı ve giriş dialogu dışında aslında pek m&b ile alakası yok :) Diğerleri tamamen gerçek mantığa dayalı bir durum olup şehir valileri ise arkadaşımın bana verdiği bir fikirdi :) Yani bir nevi bir şeyler aldık ordanda :) Ama bence şahsen bakıldığında oyun olarak dünyanın en iyi oyunlarından biri M&b :)

Açıkcası bende öyleydim, sürekli aynı sistemler sıktığı için bırakmıştım. Ama birçok fikir verdi, uo'da yapılabilecek şeyler ile ilgili. Hatta aramızda kalsın, bizim projede +'lı silah yok. Onun yerine Görkemli, Güçlendirilmiş, Sağlam, Paslanmış, Çatlak terimleriyle birlikte Viking Kılıcı, Mızrak, Samuray Kılıcı vs vs olacak. 1 Ay'a kadar incelersin. Sana bizim sitenin pm'ini atarım.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.