Merhabalar,

Uzun zamandır hayata geçirmek istediğimiz ancak objektif yönünde sapmalar olabileceği için çelişkilere düştüğümüz bir projemiz var. Biliyorsunuz ki platform olarak ağırlığımız hep Ultima-Online oldu, sonuç itibariyle hepimiz ultima bilgilerini buradan öğrendi. Şimdi gel gelelim ki teknik olarak öğrenebileceğimiz her şey döküman halinde sitemizde mevcut. Artık oyunculara yönelik uygulamalar yapmamızın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Henüz tam olarak nasıl ve ne şekilde yapılacağını düşünmediğimiz bu proje hakkında fikirlerinizi merak ediyoruz.

Bu ufak projemizden bahsedecek olursak


Aktif olan sunuculara tarafımızca girilecek ve sunucular belli başlı konularda değerlendirilecek ve köşe yazısı haline getirilecek. Tamamen objektif olarak RP, PP ve PVP sunucularına yönelik, tür ve sunucu ayırmaksızın böyle bir uygulama yapmayı planlıyoruz ve sizin bu konuda ki fikirlerini merak ediyoruz.

Amacımız


Sunucular arasında ki rekabeti arttırarak tek bir çatı altında insanların sunucular hakkında ön fikir sahibi olarak bir nebze olsun oyun kalitelerini arttırmak. Sunucu sahiplerinin ve yetkililerinin nasıl davranmaları ve nasıl karar almalarına yardımcı olabilmek. Yapılan hataların başka sunucularda yapılmaması ve iyi olan sisteme daha iyi sistemler getirilmesini sağlamak.



Sunucu değerlendirmeleri; Web Dizayn, In-Game, Teknik ve forumlar da olan aktiflik durumuna göre değerlendirilecektir.
Bence aç bi server bakalım keyfimize :)
Novice
11.9
Düşman sunucu diye reklam kaldırıyorsunuz birde tek tek sunuculara girip değerlendirip objektif olarak buraya yazacağınızı mı söylüyorsunuz =)
Objektif olabileceğinizi sanmıyorum , bundan dolayi olmamasi kanaatindeyim.
3-5 yıllık arkadaşiniz sunucusu ila arkadaşiniz olmadiği bir sunucuyu kimse tam anlamiyla objektif eleştiremez.
Ben eleştiririm aslında pek sunucu açan arkadaşım kalmamış gibi :)
Rowall : Düşman sunucu diye reklam kaldırıyorsunuz birde tek tek sunuculara girip değerlendirip objektif olarak buraya yazacağınızı mı söylüyorsunuz =)
Kim ?
Ben çok şükür Ultima'yı bıraktım fakat bu platformda hala takılıyorum. Canım sıkıldıkça girer bakarım fakat benim burada en sinirlendiğim nokta, isim vermeden söylemek gerekirse; bu platformda bazı modlar var. Dediğim gibi ismi lazım değil. Kendileri zamanında sunucu açmışmıdır, evet açmıştır. Bu işi yürütebilmişmidir, hayır yürütememiştir. Bir serverı kapatıp 10 kere server açmışmıdır, evet açmıştır. Editinide basmıştır, düzende sağlayamamıştır. Bunları yapan kişilerin sunucu eleştirmesine çok karşıyım. Atıyorum örnek vermek gerekirse bir sunucu başlığına girip; bu sunucuya bunlar yapılırsa daha iyi olur gibi tavsiyeler verirler, kendilerini paşa gibi gösterirler. Fakat bilmiyorlardır ki kendi fikirleri sunucularında işe yaramamıştır; yada kendi fikirlerini neden kendi sunucusunda kurmamıştır. Neyse dediğimi anlayan anladı, herkese teşekkürler bu mesajı okuduğunuz için. Yani özetini geçmek gerekirse Fangorn'un dediği gibi.
Farklı bir ekip kurularak yapılabilir. Tabi bu ekibi seçmek zor olacaktır.
fikir olarak söylüyorum bu kişilerin kimlikleri gizlide olabilir.
Lucretius güzel bir noktaya parmak bastı.
Tarafsız bir açıdan verilen kararlar olursa neden olmasın fakat dediğim gibi her kötü olana kötü denmiyor hemen tepki toplayabiliyoruz biliyorsunuz yakın zamanda ergöth örneği var.
Sunucuyu kalabalık göstermek playerin gelmesine neden oluyor. Her ne kadar alt yapın sağlam olmasada sunucu player bolluğu yaşıyor. Alt yapının kötü olmasından, profesyonel hizmet vermemelerinden player kaçıyor.

Dolayısı ile biraz ileri görüşlü bir insansan ve bu olacakları daha önceden görüpte söylüyorsan insanların gözünde kötü oluyorsun. Ama aradan 2 ay geçince haklı olduğun ortaya çıkıyor.

İnşallah güzel bir kadro kurulur ve kimseden haberleri olmadan sunucuları burada bizlere anlatırlar.
İsimleri gizli tutmakla bir alakası olcağını sanmıyorum, birşey değişmez ama burada tek tarafsız kişi Lucterius ile hiç giremeyen Akillis. Lucretius'un yapacağı yorumlar daha değerli olur.
Güzel bi düşünce ama günümüzde bence biraz zor. Yaş seviyesininde oldukça düştüğü oyunda ne derdini anlatabilirsin, ne eleştirebilirsin. Kesinlikle taraf tuttuğun her mesajlarında vurgulanır, insanlar eleştirilerin dozunu kaçırır. Sinirlerinide etkiler bu durum bence. Çünkü bu platform herzaman tarafsız oldu, bi kaç kişi aksini iddia etsede durum budur. Hayata geçirilebilir saygın, kişilerle ve tarafsız oldugu inanılan kişilerle.. Tabiki tahminimce onlarada bir kılıf bulunur.
Zaten kayda değer sunucular hakkında herkes fikir belirtiyor. Diğeri hakkında da yorum yapılmıyor tarihe karışıyorlar. Gerçi dediğiniz gibi rekabet ortamı oluşturmayı böyle böyle köşe yazısı haline getirip sunsan n'olcak? Araştırma yapmayan adamdan geçilmiyor ortalık. Adam gidip sunucu başlığını okumuyor, gelip buraya "UO ya geri döndüm SW arıyom" diye başlık açıyor. Değmez ne emeğe ne de vakte.

Ha dersen ki illa da yapıcam. Sen bir tayfa oluştur kendıne isminiz Editör olmasın da yine Tymaron kalsın. Girip sunucuları inceleyin daha sonra sunucu başlıklarına yazın.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.