Güzel bi düşünce ve bu sayede oyunculara biraz yön göstermiş oluruz, ama tabiki bunun için hiç bir sunucu ile alakası olmayan bi kaç arkadaşı görevlendirmek gerekecektir.
Güzel bir düşünce fakat sağlıklı olabilmesi için değerlendirmeyi yapacak kişilerin değerlendirilmesi yapılacak sunucunun kişiden kişiye göre değişkenlik göstermeyen kriterlerini değerlendirmesi gerekiyor , aksi durumda gerçekten baş ağırtırcıdı sonuçlar ortaya çıkaracaktır.
oyuncular için iyi bir şey mi yapmak istiyorsunuz ? sunucular kısmına eklenmemiş sunucuların araştırılması + eklenmesi olayını yapsanız yeter (son zamanlardaki tartışmalardan öte genel olarak söylüyorum)
Bakın bu fikir mükemmel bir fikir. En azından playerların gereksiz projelere yönlenmesinin biraz olsun önüne geçilir. Hemde sunucu sahipleri hatalarını görür ve düzeltmeye çalışır.

Güvenilir bir ekip kurarsanız ve "objektif olmaya çalışırsanız",bunun için çalışmanız bile yeter, gerçekten gerekli bir döküman haline gelebilir.

Arkadaş muhabbetine gelirsek. Bu yola baş koymuş 50 tane developer ve sunucu sahibi kaldı zaten. Herkes zaten birbirini tanıyor. Kötü projeye iyi, iyi projeye kötü deseler bile zaten bu işlerde iyi olan kötü olan çok rahat anlaşılabiliyor. Kimse birbirini kandıramaz zaten bu yönde. Çektiği tepkiler ününe gölge düşürür insanların. Bu yüzden dürüst yorum yapılacağından eminim.

Ha eğer böyle bir şey yapılacaksa yoruma açık olmaması lazım o yazıların. Yoruma açık olursa çok fazla istenmeyen post olur ve sistem kötü bir duruma gelir, siz de mutsuz olursunuz ve sistemi kaldırırsınız. Bu yüzden aynı bir gazete köşe yazısı ciddiyetinde yapılmalıdır bu olay.

Teşekkürler...
Herkes senin benim gibi düşünse bende yararlı olabileceğini düşünüyorum ancak beni korkutan şey yorumlardan ziyade yaptığımız eleştirileri kaldıramayacak düzeyde olan insanların hala var olmasıdır.
Kaldıramayanın zaten aramızda işi yoktur değilmi ?

Server açıp yürütecek bir kişiliği yoktur yani.
İlk başta biraz anormal tavırlar alabiliriz, fakat zamanla düzeleceği görüşündeyim.
Şahsen ben kaldıramamazlık yapmazdım, sadece bu işi başaramayanın gelipte benim sunucuyu eleştirmesine ve öneri vermesine karşı çıkardım. Yoksa ne olcak eleştirse, eleştirmese.. Alt tarafı bir oyun ama birşeyler başaramayıpta, başarmış gibi yapanlara tav oluyorum o kadar :asik2
Some_one : Şahsen ben kaldıramamazlık yapmazdım, sadece bu işi başaramayanın gelipte benim sunucuyu eleştirmesine ve öneri vermesine karşı çıkardım. Yoksa ne olcak eleştirse, eleştirmese.. Alt tarafı bir oyun ama birşeyler başaramayıpta, başarmış gibi yapanlara tav oluyorum o kadar :asik2

Sunucuları eleştirmek için insanların sunucu açmasına gerek yok. Futbol eleştirmenlerinin çoğu futbol bilgisine dayalı olarak eleştiri yapıyor, tenis eleştirmeni yıllarca tenis oynayıp başarılı olmuş insanlar mı? Yapmayın lütfen allah aşkına ultima sunucularını eleştirebilmek için oyuncu olmak yeterli, sunucuları oyun bilgisiyle eleştireceğiz zaten. Ayrıca merak etmeyin böyle bir oluşum içine girersek eleştirmenlerimiz alanında başarılı olmuş insanlardan oluşur ;)
Some_one : Şahsen ben kaldıramamazlık yapmazdım, sadece bu işi başaramayanın gelipte benim sunucuyu eleştirmesine ve öneri vermesine karşı çıkardım. Yoksa ne olcak eleştirse, eleştirmese.. Alt tarafı bir oyun ama birşeyler başaramayıpta, başarmış gibi yapanlara tav oluyorum o kadar :asik2


Bu işi başaramayanın gelipte senin sunucunu eliştirmesine karşı çıkardın ?


Peki senin başarın nerede ? Başarabildin mi ? Hayır :)


Buradaki eleştriler tamamen oyun bilgisine ve tecrübesine bağlı olarak yapılmasıdır. Önemli bir hususta tarafsız olmasıdır.

Ha oyun bilgisi scripting veya başka birşeyle alakalı değildir.

Burada şunu iddaa ederim ki benim oyun bilgim burada yer alan mükemmel deninebilecek bir scripterdan çok daha iyidir.
Benim şahsi fikrim, bu iş için ayrı bir database ile küçük bir (+) (-) yorum ve kullanıcı oylama geliştirilebilirse, hem kullanıcı anlamında hem yorum anlamında dikkate alınabilir kişi ve yorumlar daha ön plana çıkabilir.
neyi Tartışıyosunuzki 2-3 arkadaş birleşip bi server açmayı herkes bilir lakin bunun parası kimden çıkıcak adama veya adamlara getirisi ne olucak bu işi ticaret e vurun 10 sene açık kalan sunucu bulmazsanız adımı değiştiririm. adam para kazanmıyo vaktini sunucuda harcıyor askere gidicek hayatla tanışıcak falan filan server yalan oluyor çünkü hayatın gerçekleriyle karşı karşıya geliyor. neymiş başaramamış bence açıkken çokta güzel başaranlar var bu işi ama adam neden açık tutsunki? getirisi ne hayatına + katan ne? hıhı evet tek kattığı + oyundaki katana kryss ve benzeri şeyler.
Ben başardım demedim zaten biz pes ettik o kadar... Crazydream'ın dediği gibi hiçbir zaman arkaplanı insanlar(oyuncular) göremez. Bizim 2 sene için harcadığımız tutarı çoğu insan zaten gördü, elimizede birşey geçmedi. Zaten geçsin amaçlıda açmadık, sadece iyi bir ortam sağlamak için uğraştık. Benim demek istediğim şurada şuydu; başarısız olupta, bilmişlik taslayanlardı. Başarısızlıktan kastım sunucu açmayanlar için değil, oyuncuların yorumlarına amenna, onları sonuna kadar destekliyorum fakat sunucu açıpta, oyuncu olmadığından yada edit yüzünden, 2-3 ayda bir sunucu açıp kapatanlardı.
Artık böyle üstü kapalı konuşmaların tadının kaçtığını düşünüyorum, sonuçta bu projeyi u-s yetkilileri yapacak ve henüz ortada bir kadromuz yok eleştirmenlik konusunda, insanların aklında soru işareti oluşuyor ve bizi etkiliyor. Bir isim veya yaşadığınız olayı anlatın ona göre seviyeli bir biçimde gerekli insanlar cevap versin konu kapansın. "U-S yetkilileri sunucu açıyor edit basıyor birde gelmiş sunucuları eleştirecekler" diye bir konu ortaya çıkıyor..
Master
59.2997
kaymond : oyuncular için iyi bir şey mi yapmak istiyorsunuz ? sunucular kısmına eklenmemiş sunucuların araştırılması + eklenmesi olayını yapsanız yeter (son zamanlardaki tartışmalardan öte genel olarak söylüyorum)

Şu yorumu değerlendirmek gerekli.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.