Silindi
Merhabalar,

uzun zamandır özlemini çektiğim level sistemli uo sunucusu arıyordum. Fakat bu şekilde bir server bulamadım. Sonunda kendim açmaya karar verdim. Bunun için birçok bilgiye ihtiyacım olduğunu biliyorum. Level sistemli bir server kurulması için ne gibi ayarlar gerekli? Bunun dışında npc ler için ne yapma gerekli bildigim kadarıyla normal sphere 56b kurdugumuzda karsımızda bombos bir dunya oluyor. bunları tek tek nasıl ayarlamam gerektiğiyle ilgili bana 0 dan bir dokuman lazım. programlama bilgisine sahibim. c,c++,c#,java biliyorum sphere icin ayrı bir dil varmıs onuda bir iki gun icerisinde ogrenirim sorun degil ama aklımda olan bu tür server ayarları.

yardımcı olursanız biryerden baslamak icin cok sevinirim. tesekkurler.
he iki gün içine öğrenirsin o 4 dil bilen biri için denizlide devlet 2 milyara iş veriyor ufak at bari biraz.Burda adamlar 6 senedir kendini yırtmış hala scriptingin %100 ünü bilmiyor sen 2 günde öğrenirim diyorsun.
Merhaba , Bizim 2 Yıllık Levelli Bir Projemiz Var Kısa Kodlama Olarak Yazildi Scriptler. Pm Ile Msn Adresini Yollarsan Konuşabiliriz. Bizede Coder Birisi Lazım c++ , delphi veya c# Cevabini Beklıyorum.. @Gilbert ' Adli kişiyede Resimlerini Göstermiştim Yorum Yaparsa Sevinirim.
Silindi
Apprentice
4.3
soruma cevabın varmı?
Dediğim Gibi Bize Coder Hakkında Yardımcı Olursan Bizde Sana Oluruz.... Msn Adresini Pm Ile Yolla Daha Rahat Konuşabiliriz.
Silindi
Apprentice
4.3
pardon gilbert icin soylemistim ben.

teşekkür ederim ben kendi serverim için ugrasacagım. su aralar bos zamana sahibim. baska bir proje icin calısmak yerine kendi serverim icin calısmak isterim. ben uo dan baska oyun bilmem onuda belirli serverlarda oynadım. cocukluk arkadaslarımla olsada oynasak dedik. boyle bir ise giristim. server vs problemimde yok kendi datacenterimda duracak server. kalıcı birsey yapmak istiyorum. cunku gordugum kadarıyla levelli server olsada oynasak diyen belli bir kitle var.
Doğrudur , Çok Kişi Levelli Sunucu İstiyor , Bizim Sunucumuz'da 2 yıllık proje hiç bir script alıntı degil 0 dan kendimiz yazdık.. vede coder eksigimiz var seninde scripter bize c++ veya c# ile yardımcı olursan bizde sana seve seve yardımcı oluruz.. projemize coder olarak katılmandan memnun oluruz.. şimdiden teşekkürler.. :)
Silindi
Apprentice
4.3
pm attım. yani 0 dan script yazmak önemli degil. benim acımdan diyim. cunku amerikayı tekrar kesfetmenin anlamı yok birisi yazmıssa onuda kullanabilirim. hic sorun degil. yeterki saglam olsun. daha once yazılmıs scriptleride editleyebilirim.
Sunucu , SS Leri Koymuyorum Reklama Girer Diye..
@ haciyim..

Sölediğin diller ile uo scripting işi farklıdır. Temel şeyler vardır tabiki if , for , string gibi ama sanmaki aynı :)
Silindi
Apprentice
12.8
xandra alıyorum. farklı bir dil oldugunuda biliyorum. standart ilk asamada yapacagim asamaları okuyabilecegim bir dokuman bile bulamıyorum. levelli bir sistem kurmak istiyorum level 25 vs yada tierlar gibi bunları yapsam acıkları olsada onemli degil once bu scriptlerin hazırları varsa yada neyse nereye atılacak kurulacaksa bunu ogrenmek. hic bir fikrim yok cunku sphere konusunda vs
Scripting 1-2 günde öğrenilemez.. İlk önce kodlama sitlini öğreniceksin , daha sonra triggerleri , eventleri , fonksyonları , attributesleri öğreniceksin. Daha sonra ise escape codding öğrenmen gerek.. Bunları değil 2 gün 2 ayda öğrenemezsin şimdiden haberin olsun.
Senin soruna cevap cok uzun sıgmaz kardes bu arada sphere scripting 2 gunde ogrenilmez burdaki elemanlar hala scriptingi %100 bilmiyor
sen ilk once bi oyna su oyunu stafflık yap sonra yavas yavas scripterlık yap sonra server acıp kurarsın levelli sistemini :D
2 gun ıcınde ogrenır serverı acarsın ne olcak canım :D
Silindi
Banned
0
şimdi mevzu nedense benim 2 günde öğrenip öğrenemeyeceğime cevirildi neyse. tamam öyledir 2 günde öğrenilmez siz daha iyi biliyorsunuzdur. ayrıca bir programlama dili yüzde yüz bilinebilir. örneğin c dilini bilen bir programcı javayı bir kac günde öğrenebilir. eger işin ileri derecesi diyorsanız -ki ben sphere için ileri derece diye bir tabir kullanmadım- yapılabilecek seylerin sınırını tecrube ve karsılasılan hatalar belirler. sphere kendi programlama dilini içeriyor ise c veya java bilen bir programcı neden öğrenemesin? isterseniz bu anlamsız kısma devam etmeden asıl mevzuya gelecek olursak.

bana ne gibi scriptler lazım. yani bana acıkları olsun olmasın önemli değil gerekli olan scriptleri ve dünyayı basıl kurabilirim. bu konuda bilgi istiyorum. illaki bir döküman vardır dedim. ama levelli server kurmak için hiçbir döküman yok. questpoint li trivia lı exp mevcut sistemleri içinde barındırması için neler yapmam gerekli. bunlar için tek tek scp mi yazılması lazım? yoksa bu level sistemi spherenin ayarlarındanda yapılabilirmi? sözün özü hg, xhearon yada skallia tarzı bir oyun tarzı olan server için ne gibi scriptlere ve ayarlara ihtiyacım var? merakım bu.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.