Senin Gibi 2 Günde Sphere Çalıştırmayı Öğrenen Biri Bunu Yapmaya Kalkarsa Sonucu Orta Dünya Gibi OLur.

Bu konu Chemosh tarafından düzenlendi(2009-10-16 19:36, 14 yıl önce)
Zaten bu dilleri bilmen için öncelikle ingilizcen olması lazım sonralıkla biraz döküman okursan 2 günde script yazmanın tabanını sökersin biraz pratik bir kaç gün script yazma deneyimi sonucunda istediğini elde edersin. Aphelion gibi düşüncelere kulak verme birşeyin yaratılması öyle 2 günde öğrenilip çat diye açmakla bitmez. Öyle olsaydı şuanda sunucusu daha iyi biryerlerde olurdu... Sana tavsiyem biraz sphere.ini ye göz gezdir 56 ve 57 de experience level sistem kendiliğinden var. Ha buna bağlı kalmak istemezsen internette araştır site vermek istemiyorum çünkü izin verilip verilmediğini bilmiyorum " Virtious level system " bunu bul bu sistem en güzel level sistemidir. Zamanının en iyi sunucularından hardgamer da kullanılmıştır. Öte yandan daha farklı level sistemleride var skill ve stat sınırlamasını yükseklere taşıyan scriptler. Biraz araştırma yap level sistemiyle açılan serverlerin sistemlerini araştır zaten bu kadar bilgi ile onlardan daha azını yada kötüsünü yapabilmen mümkün değil. Kolay gelsin.
dünyanın en zor dili zaten sphere scripting , ingilizcesi iyi olan biri scriptingi çok rahat 1 haftada öğrenip yazmaya başlar . event , trigger , timer bunlar ingilizce kelime farkındaysanız . server açma uzun bir çalışma ister ama sphereyi öğrenmek ingilizcesi iyi olan birine en fazla 1 hafta alır .
msnimi eklersen konusabiliriz .
Silindi
Neophyte
0
@Bloodgodtr ekledim.

@JohnVeritas yapıcı fikirlerin için tesekkur ederim.ingilizcem iyi derecede. sphere in wiki sayfasındaki dokumanları okudum. soyledigin seyler uzerinde duracagım. tesekkur ederim
pvpkings isimli sunucuda level sistemi mevcut ve isteklerinize gore sistem guncelleniyor. isteklerinizi forumlarda belirtebilirsiniz, iyi eglenceler.
level sunucu için yardımcı olabilirim
6 yıl kadar geç kalmışsın dostum.
www.anduo.gen.tr Buyur Bekleriz
sanane45 : www.anduo.gen.tr Buyur Bekleriz
adam kendi reklamını yapmıs :D
Sphere Scripting, kodlama dilleri içerisinde en basit kodlama dilidir. Bir çok kodlama dilinde for döngüleri karmaşık, bir çoğunda ise + vermediğinde buga düşüp debug sorunu yaşarken sphere bunu otomatik olarak kendi içinde yaptığı için kodlama bilmeyen biri için bile çok basit bir kodlama dilidir.

C++, C#, Java, PHP vs. hepsi farklı kodlama dilleridir, ama hepsinin ortak döngüleri vardır, if, for, while vs. if döngüsü hemen hemen her kodlamada aynıdır, "if 1.değer == 2.değer", for döngüleri her kodlamada farklılık gösterir en basiti ise sphere scriptingdir "for başlangıç sonuç", C pek bilmesemde C için ise "for (i = başlangıç, i <= sonuç, i++)" gibi kullanılır, yani sphereden çok daha karmaşıktır.

C++, C#, Java, Php, Html, Javascript, Flash ve bir çok kodlama dili benzer döngüler üzerine kurulmuştur, bir kodlamayı bilen kişi diğer kodlama türlerinide az çok okuyabilir. En basitinden minecraft oynadığım dönemlerde 2 gün kodları inceledim ve 3. gün modlamaya başlamıştım. Belki çok ileri düzeyde öğrenmek zaman alabilir ama, bir kodlama dilini bilen biri için diğer kodlama dillerini öğrenmek çok kolaydır, UO nun scriptlerini az çok inceleyerek kodlamayı çözebilir insan, ayrıca bir çok döküman var.

Arkadaş 2 günde kodlamayı öğrenirim diyerek, zzaten farklı kodlamalar bildiği için az çok fikri olduğunu, algoritmalara ve döngülere alışık olduğu için, daha kolay öğrenebileceğini ima etmiş. Fakat bir çok kişi sırf kendisi öğrenemedi diye, kendisinin bu yönünü azarlamaya çalışmış. Çok yazık... Halbuki insanların öğrenme hızının kişiden kişiden değiştiğini anlamak çok güç olmamalı... Ayrıca konu burada kişinin kodlamayı öğrenip, öğrenmemesi bile değildi.

Konuya dönersek, evet eğer kodlama dillerini az çok biliyorsan, sphere scripting öğrenmek en fazla 1 haftanı alacaktır, 2. günden kendi kodlarını bile yazabilirsin, çünkü çok basit ve tamamen template yani bir kalıp üzerine kurulmuş bir kodlama dilidir.


[Itemdef i_item] //"Item" Definition
[Chardef c_char] //"Char" Definition
[Typedef t_type] //"Type" Definition
[Events e_event] //"Event"
[Dialog d_dialog] //"Dialog"

ve benzerleri.

Her neyse, levelli bir sunucu açmak için çok büyük bir uğraşa gerek yoktur, çünkü zaten sphere.ini de level sistemi mevcuttur, oradan gerekli ayarları yapıp sunucuyu açmak bile kafidir aslında :)
Novice
-0.500001
Lan bende msn mi kaldi diyom allah cezanizi vermesin



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.