s.a ilkginç birşeyle karşılaştım.Bence olmaması gereken bir şey var ama anlayamadım.öncelikle bir charıma event verdirdim.

[events e_hayir]
on=@gethit
sysmessage @035 <src.name> <argn1> hasar verdi.
sysmessage <eval <src.ctag0.rakamsal>>
sysmessage <baseid>
return 1


bu şunu yapıyor. bana vuran kişiyi sysmessage olarak "adi", "verdiği hasar", hasar verdi. mesajını görüyorum. ayrıca rakip oyuncudaki deneme ctagindaki rakami görüyorum.

src.sysmessage yaparsam bir mesaj göremiyorum. bana dalan kişinin ctagini act.ctag0.rakamsal olarak okuyamıyorum 0 bilgisini veriyor. baseid src yapınca karşıdakinin baseidsini görüyorum ama bunun act.baseid şeklinde olması gerekmiyor mu?Yani anlıyacağınız işler tam tersi işliyor.
yok tam tersi işlemiyordur karakter triggerları içinde baseid yok sanırım serial yada id gibi bişi olmalı baseid dediğin şey kuvvetle muhtemelen c_man veya c_woman şeklinde gözükür ayrıca eval koyarsan tag döngüsüne ilk olarak sana sayısal rakam verir mesela abc nin rakamsal değeri 123 ise eval koydugunda abc değil 123 görürsün evalı kaldırıp dene birde
yardımın için sağol fakat on=@gethit triggerında deneyerek buldum

src damage vereni ifade ediyor. örneğin <src.name> vuran kişinin bilgisi oluyor. <name> de kendi isim bilgin oluyor. act kullanımı yok.

src.sysmessage sana vurana mesaj atıyor sysmessage sana
src.sysmessage <name> size saldırdı. şeklindeki bir yazı size vurana "isminiz" size saldırdı mesajını atıyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.