en son miras kalan 100-150 bug'ına 1000lerce bug ekleyen yeni developer kadrosu ile bir emulator devri kapanıyor diyeyim. önerim şu ki, şu an sphereserver kullanan sunucu sahipleri en kısa sürede başka bir emulatör öğrenmeye başlasın. pol da olur, runuo da olur. özellikle açık kaynak bir şeyler bulun. sphereye destek şimdiden kalktı sayılır. 1000lerce bug ile son halini devir almayın derim. 2012de tamamen sona erecek çünkü. muhtemelen seneye sphere ile ilgili hiçbir destek kalmayacak. 1 aydır günlük buildlere bir update gelmiyor, svn'de en ufak bir değişme yok. bug trackerde milyon tane sorun var. ben uyarımı yapayım da, ölü projeye yatırım yapmasın kimse. bir gün güm diye kalabilir sphere kullanıcıları ortada.

https://sphere.torfo.org/log/

uzun zamandır başlık açmıyordum, buna kısmetmiş.
+1
Master
59.2997
Doğru tespit. Bana göre zaten sphere çok önceden bitti. Son iki yılda yapılanlara da bakınca yarardan çok zararlarının olduğu görülüyor açıkça. Sphere desteğinin bizimkileri pek etkileyeceğini sanmıyorum, daha 55r serisi kullanan insanlar tanıyorum. 56b kullanıpta çok eski release'lere sahip insanlar tanıyorum. Güncellemeye dahi tenezzül etmiyorlar mevcut kodları bozulacak, bozuluyor diye.
şu desteği tamamen çekme olayı, eski 56b kullanıcılarını da etkileyebilme ihtimali var, tahmin ettiğim şey yoksa yine 55r'ye dönmek zorunda kalınabilir. runuo kullanın dfadsf
sphere scripti yıllardır öğrenemediler runuo yu öğrenene artık çoluk çocuğa karışırız :D
Master
59.2997
Aslında RunUO'nun yaygınlaşmasını isterim. En azından sadece bilen adamlarla muhattap olursun. Çoluk çocuğun gözüne zor geldiği için pek bulaşmazlar. Bulaşsada 1-2 sorun çıktıktan sonra destek bulamayacağını anlayınca sıkılır bırakır. Rahat olur yani.
Silindi
Master
59.2997
nasıl yani sphere bitiyormu ?
e bitmesi lazimdı artık...
Slothere : Aslında RunUO'nun yaygınlaşmasını isterim. En azından sadece bilen adamlarla muhattap olursun. Çoluk çocuğun gözüne zor geldiği için pek bulaşmazlar. Bulaşsada 1-2 sorun çıktıktan sonra destek bulamayacağını anlayınca sıkılır bırakır. Rahat olur yani.

Aynen ama buda tr de çok tehlikeli birşey olacak düşünsenize C öğreniliyor bu sefer 2-3 kişi olan oyun yazmaya başlayacak :) Kısmet diyorum birşeyler olmalı artık.....
Slothere : Aslında RunUO'nun yaygınlaşmasını isterim. En azından sadece bilen adamlarla muhattap olursun. Çoluk çocuğun gözüne zor geldiği için pek bulaşmazlar. Bulaşsada 1-2 sorun çıktıktan sonra destek bulamayacağını anlayınca sıkılır bırakır. Rahat olur yani.

runUO yu biraz incele, sphere'dan çok daha rahat hazır kod/sistem ıvır zıvır bulabilirsin. Tabi türkçe desteğin nadir bulunan birşey olması çok az da olsa etkiler durumu ama çoluk çocuk yine çoluk çocuk değişen pek birşey olmaz.
Master
59.2997
Orası elbette öyle, ben Türkiye pazarı üzerinden yorumlamıştım. RunUO dışında SphereServer.net kültürü olan insan için de oldukça yararlı paylaşımlar var. Fakat Türkçe olmadığı müddetçe bizim buralardaki kesime pek hitap etmiyor. Şimdi Türkiye'de öğrenenler, Sphere gibi ortalık malına döndürmezlerse paylaşım olayını, balık tutmayı öğretirlerse elbette sıkılacaklar, bazıları uğraşmaya çalışacak. Böylece sadece bilgin kesime hitap edecek.

Tabiki ayrıca, ayrı bir dil öğrenme gereksinimi olduğundan da itici gelecek. Sphere kodlamasını öğrenmeye ne var, otur wikisini oku, dene kodları. Temelde algoritma bilgin olsun döngüler ifadeler vs. kısa sürede istediğini yaparsın. Ama işte RunUO öyle değil, adam oturup önce biraz temel çalışacak. Temelin üzerine framework'ü öğrenmesi gerekecek, ki bunun üzerinde Türkçe makale daha görmedim ben. Ha, kopyala yapıştır yapar ekler, o da onun sorunu. İşini iyi yapan insan her zaman üste çıkmasını bilir, kendini belli eder. Sphere'da bu kavram ortadan kalktı, herşeyi oturduk paylaştık artık ne paylaşacak bir şey kaldı, ne de paylaşılmayan bir şey kaldı. İsteyen scripts bölümünü açıp istediği sunucuyu açabilir duruma geldi.


@Legend

Programlamada o seviyeye gelen insan oturupta vaktini saçma scriptlere ayırmaz. Vaktini saçma scriptlere ayıran insanda o seviyeye gelemez.
pol değilde runuo kasmam lazım. geçmişte kurcalayarak biraz altyapı yaptım. sphere in bitmesi birazda olsa oyuncu kaybı olacaktır. 10 yıldır sphere oynayan birisi runuo'ya geçince çok çok farklılık hissedecektir. applik dönemine geri dönecek resmen :D
Override : pol değilde runuo kasmam lazım. geçmişte kurcalayarak biraz altyapı yaptım. sphere in bitmesi birazda olsa oyuncu kaybı olacaktır. 10 yıldır sphere oynayan birisi runuo'ya geçince çok çok farklılık hissedecektir. applik dönemine geri dönecek resmen :D


bu oyunuda zevkli yapan applik dönemleri değilmidir :)
runuoda daha zor ve karışık gelebilir applik dönemi. ama 3 gün onayınca kavrıyorsun :)
işin cılkı çıktı zaten ya geliştireceklerdi ya bitireceklerdi hayırlısı olmuş



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.