caos : https://www.uox3.org/forum/viewtopic.php?p=11499#11499

Wed Dec 14, 2011 11:31 am

Beni cezbeden şeylerden biri de bu tarih.
Aradan 3 ay geçmiş olsada gezinirken dikkatimi çekti.

Sphereserver.net'e bir haftadır ulaşılamıyor.Söylentilere göre yalan oldu gibi birşey..Alternatif olarak spherecommunity.net'i açmış ekipden birkaç kişi.

uox3'ün desteği oldukça iyi.
UOX3 v0.99.1 Released!
Wednesday, March 21, 2012

Göz atmak isteyenler için; https://www.uox3.org/
Master
59.2997
Her güzel şeyin bir sonu varmış... ;( :)

Açık kaynak olmayan projelerin bir gün gerçekleşecek hazin sonu.

caos : Ne gibi? Nişanlanmak, Haziranda evlenmek gibi mi? Boşversene :) ahahaha yandım ben yaaa..

şaka şaka pişman değilim (:

3 ay geçmiş ama olsun. Haziranda evlenecek adam hala ne diye sunucu açmaya uğraşıyor. :) Bırak işin gücün mü yok yahu. Takıl, hayatını yaşa. 8)
open source proje ve c++ olan uox3'e destek verin derim. henüz eksiği fazla ama performans olarak çok çok hızlı sphere'dan. herkesin desteğiyle hızlıca gelişir bu proje. osi tipi itemlerin üst üste binerek stacklanması olayını falan eklemeyi düşünüyorum diğer release için. bundan önce de walkchecki tamamen fixledim şu anki sürümde var. sphere'dan uox3'e geçmeler fazla olursa client 2x desteği de koyarım.

uox3'ün script dili javascripttir. performans açısından sorarsanız js engine şu an performans açısından çoğu emulatörü ezer. bizzat uox3 adminleri bile internal şeyleri javascripte geçirmeye çalışıyor.

şu anki kadro
Contributors: Xuri, giwo, Ghostwolf, dragon slayer, xantier, Eolirin, puck, spddmn, Shudderz, Jediman
Boş durmayan azimli bir ekibiniz var.Aradan iki gün geçmeden hemen sorunlar çözülüp fix geliyor.Zamanla uox3e yönelmeler olacaktır elbet...

Bu konu kaptan tarafından düzenlendi(2012-04-12 18:16, 12 yıl önce)
abi canlı bir ekip işte. benim ufak tefek katkım var yani ekibiniz dememek lazım bütün olayı giwo ve xuri yapıyor nerdeyse. özellikle şu 2011-2012de coştular işte. dragon slayer'in bug bulma açısından inanılmaz bir katkısı var. bug bölümünü açarsan koca sayfaları kendi kaplıyor nerdeyse. c++ bilenlerin bugs bölümüne girip rastgele şeyler fixleyip xuriye bildirmesinde fayda var derim. böylelikle daha hızlı gelişir. sphere asla open-source olmayacak, kaderi de işte bu şekilde oldu. sürekli 1 kişinin eline bakıp yalvara yalvara bug fixletmektense en azından açık kaynaklara destek vermek gerekir. runuo da açık kaynak tabi ama ruo neredeyse tamamlanmış bir emulatör halinde.
Şu olay beni acaip hüzünlendirdi ben hem sphere hem run uo playerıyım [run uo 20 30 gundur oynuyorum :) ) fakat ülkemizde ULTİMA ONLİNE'nin durumu benim açımdan değişmiyor hep aynı gecen gun yabancı run uo,sphere serverlerine baktım adamlar bu işe emek üstü 2 vermiş run uo da player yok zaten sphere'de ölürse tahminimce KENDİNİ yeniliğe açmayan hep stabil kalan TÜRKİYE ULTİMA ONLİNE 'si ne yazıkki TARİHE gömülecek. :)

Bu benim bakış açım tabiki herkezin bakış acısı farklı olabilir... iyi günler dilerim
bu arada sphere'da bir kıpraşma var.

https://sphere.torfo.org/log/

mrsugarcube olmayınca emulatörde en ama en ufak bir değişme olmuyor. bu adam da ölümüne meşgul bir insan. ama sphere'da köklü değişiklik yapabilecek tek bilgi onda var. geri kalan kadro ise şu koordinat yanlış girilmiş düzeltir misiniz problemlerine bakıyorlar. pek hayırlı görmüyorum geleceği. uo ile aktif uğraşsaydım tekrar dev başvurusu yapmak isterdim. ama zaten ne yazık ki başvuruyla ilgilenecek adam bile yok.
Master
59.2997
sphere'ın şu durumu, seçim zamanına kadar iş yapmayıp seçime 1 hafta kala tüm kaldırımları yağ gibi yapan belediyelere benziyor. onca zaman otur otur son gün çık 2-3 şey yap gönder. açık kaynağa yönelin, sphere tünelinin çıkışı karanlık.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.