tukrok : @Eques, o işi runuo yaptı sphere değil.

Sen öyle zannet, runuo ML nin görevleri totemleri ve benzeri materyallerinin tırnağı spherede yok.
Yanlışlarım varsa düzeltin fakat eski sphere kullanıcısı yeni bir runuo kullanıcısı olarak gözüme çarpan farkları burda tartışmak istiyorum.

1- Sphere saveleri text tabanlı yapar. RunUO ise binary tabanda saveleri oluşturur. Bu sebeple boyut olarak yaklaşık 6 kat , load süresi açısından da 10 kat daha hızlıdır.

2- Sphere dinamik şekilde scriptleri resync kullanarak yenileyebilir. RunUO restart edilmek zorundadır veya dondurulmak zorundadır (yaklaşık aynı şey). Tabi istenilirse RunUO'da belirli bir klasörde resync için ayarlanabilir fakat çok ihtiyaç duyulmamaktadır.

3- RunUO açık kaynak kodludur , Sphere değildir. Bu şekilde RunUO'da serverın çekirdeğinde dahi oynamalar yapılabilir, fakat bu sphere de mümkün değildir.

4- Sphere son zamanlarda oldukça gelişmiş olsa da scripting dili core tarafından belirlenen kendine has bir scripting dili olan bir emülatördür, ve kolaydır. RunUO ise C# programlama diline ait gücü ve limitleri kendisinde bulundurur. Bununla beraber VB,C++,Java,Delphi , Cobol , C ve .net destekli bütün programlama dillerini de destekleyebilir.

5- RunUO'da full binary, xml, and text (unicode olarak) dosya okuma/yazma desteği bulunmakta

daha 20 30 hatta 50 fark bulabiliriz fakat uzatmaya fazla gerek yok. seçim meselesi. ama ben de oyumu runuo'dan yana kullanıyorum.
Ultima Online hayatına OSI'de başlamış ve yıllarca RUNUO-OSI takılmış bir kişi Sphereye geçtiğinde heyecanlanır, herkes renkli mage robelerle takılıyordur vs. fakat RUNUO'da ve OSI'de sadece yeşil ve siyah mage robe vardır. Onlarda çok nadir bulunan itemlerdir. Dolayısıyla bu ikisini kıyaslamak ve bir sonuç elde etmek zordur, kişiden kişiye değişir. Oynanabilirlik ve clientin göçmemesi, 2 günde bir bakıma girmemesi açısından RUNUO-OSI daha iyidir tabiiki. Fakat dediğim gibi yeni heyecan arayan kişiler bir süre sonra Sphere dünyasını keşfetmek ister.
tabiki sphere.

açıkcası runuo nun bnm gözümde pvp serverlerinden bir farkı yoktur
murizh : tabiki sphere.

açıkcası runuo nun bnm gözümde pvp serverlerinden bir farkı yoktur

Sphereserveri savunuyor olabilirim ama runuoya bu gözle bakılması çok saçma. Oynamayan gerçekten bilmez. Yorum yapmadan önce iki emulatörü de inceleyip oynamak lazım.
runuo

çok iyide oldu çok güzel iyi oldu tamammı
Birkaç saat önce Runuo açık ara farkla önde gidiyordu. Bazı sindiremeyen arkadaşlar yedek hesaplarıyla abanmış olmalılar Sphereye :)
Run Uo ' da oynamanın ne farkı bir söylermisin arkadaşım. Run Uo'da Sphere Server'da yapılamayan ne yapılıyor ?

Daha emulatorla oyunun dizayn şeklini ayırt edemiyorsun.Gelip Run Uo Farklı bir oyun tarzı diyorsun. Ne tarzı ?
Bildiğim kadarıyla anketlere yeni kullanıcılar oy veremiyor ?
Bütün mesajları tek tek okudum "tarz" kelimesini kullanan bir kişi bile yok. Kime atarlanıyorsun arkadaşım, niye sakin yazı yazmıyorsun. Babanın emülatürü mü babanın uosu mu Sphere? sakin ol biraz, insanların fikirlerine saygı göster. pozitif ol.

_Avatar_ : Run Uo ' da oynamanın ne farkı bir söylermisin arkadaşım. Run Uo'da Sphere Server'da yapılamayan ne yapılıyor ?

Daha emulatorla oyunun dizayn şeklini ayırt edemiyorsun.Gelip Run Uo Farklı bir oyun tarzı diyorsun. Ne tarzı ?
Sphere da RunUO da yapılabilecek herşeyin yapılabileceği konusunda Deniz e katılıyorum fakat RunUO da 1 dk da yapılacak işin sphere da 10 dk sürmesi gibi bir sorun var karşımızda.Her ne kadar Sphere ile çalışsam da bende RunUO nun daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Ben ikisinide uzun yıllar oynamış biri olarak runuo derim
Run UO elbette.
Spherede yapılacak herşey RUNUO'da yapılır ancak RUNUO'da yapılacak herşey spherede yapılamaz. C# ile bir scripting dilini neden karşılaştırma gereği duyuyurosunuz? C# ile isterseniz işletim sistemi isterseniz hesap makinası yapabilirsiniz. RUNUO ise sadece bir kitaplıktır. C# Kütüphanesinden başka birşey değildir. C#ın +larını birleştirip sizin için kullanımı kolay hale getirmişler ancak c# da kullanabileceğiniz herşeyi hala kullanabiliyorsunuz. Spherede ise limitleriniz var.
Bu konu böyle periyodik aralıklarla tartışılıyor ya hoşuma gidiyor =) Ama her tartışıldığında Sphere RunUO'ya biraz daha yaklaşmış oluyor. Bu daha da hoş.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.