İkisi de farklı kodlama tarzında yapılıyor.
Bence RunUO bu güne kadar hiç sphere dışı bi sunucu da ne oynadım ne açtım fakat runuo da eğer ki scripter'ım diyoran devasa bir şey diyebilirim ha şöyle bakabiliriz 56b runuo ya çok yakın scripter'ım diyorsan 56b kullan ama hiç bir zaman tam anlamıyla runuo yapamazsın :S

benim düşüncem bu yönlü

ikisi biribiriyle kıyaslanamaz bile bence farklı klasslar

bu biraz cs mi wow mu gibi bişi :D
56B runuo'ya yakın diyebiliyorsanız cidden Runuo derleyicisin yanından geçmemişsiniz demektir.
Yaklaşmış olmak ile yakın aynı anlama gelmez. Sphere 55r den 56b ye çok büyük yol katetti.
Sphere ile Runuo'yu kıyasladığımız zaman Runuo biraz daha gelişmiş, bence Runuo.
tabikide sphere.
_Avatar_ isimli arkadaşa;

Sana haklısın haksızsın şu iyi bu iyi demeyeceğim sadece imzanda yazan linke tıklayıp kendi sunucunun giriş sayfasına bi tekrar bak =)
Ben baktım bu yuzden dusuncelerın onemli bile degil benim için =)
Burada tartışmaya girmeden; Sphere.
Sphere
Thrall : Ultima Online hayatına OSI'de başlamış ve yıllarca RUNUO-OSI takılmış bir kişi Sphereye geçtiğinde heyecanlanır, herkes renkli mage robelerle takılıyordur vs. fakat RUNUO'da ve OSI'de sadece yeşil ve siyah mage robe vardır. Onlarda çok nadir bulunan itemlerdir. Dolayısıyla bu ikisini kıyaslamak ve bir sonuç elde etmek zordur, kişiden kişiye değişir. Oynanabilirlik ve clientin göçmemesi, 2 günde bir bakıma girmemesi açısından RUNUO-OSI daha iyidir tabiiki. Fakat dediğim gibi yeni heyecan arayan kişiler bir süre sonra Sphere dünyasını keşfetmek ister.


Osi De oynamıs Bir oyuncu Bu yorumu nasıl yapabilir inanılır gibi degil.OSi nin havası oyun bambaska bir oyun ..Cogunuz free server playerısınız.Orjinal Serverındaki ultima ile Free ler Arasında Daglar Binlerce km fark var.İnanılmaz Bir yorum bu ya.Osi oyuncusu Ki 6 sene oside oynadım.Atlantic de cat skill ve pasificde Oynadım.Dediklerinin bir harfine katılmıyorum.Orjinalinde oynuyan birisi Renkli robe ları gördügünde Dalga gecer yahu.OSi de NErden atıyorsun Sadece ysil ve Siyah robe diyorsun ya.Oside Replicalar var tam 5 adet Hooded var.Championlardan düşer.Sen osi oyuncusu falan degilsin.Bir tane de Cloak vardır . Dileyenler bakabilir.Tamir Olmuyan itemlardır bunlar.Replicas Deniliyor. Siyah mage robe demezmi .mage Robe sacmalıgı kesinlikle Ultimada yokdur.Özel hooded lar vardır bunlar REplicas Olarak bilinir.Sadece Robe Degil Sİlah kıyafet tören kıyafeti.Özel ayakkabılar,Token Heritage larda vardır..Dekorasyon eşyaları.Falan.Size 5 kamyon dolusu item eşya sayarım.Adam OSide İki tane robe var diyor .Ultima işte Bu tipler yüzünden bozuluyor.Ultima nedir OSİ nedir bir bilgisi yok sanki orda oynamıs gibi biliyor gibi role giriyor. İşte İspatı REplicas lar İnceleyin Bir yeşil Bir siyah robe mu var.Sİyah robe dedigide Neira Adlı Championdan düşen Hooded :)

https://www.uoguide.com/Champion_Spawn_Artifact

YAzarken yazdıgınız bilgilerin gercekligini dogruları araştırarak yazın..Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olunmaz...
Ha Bu arada Mor renkde Bile hooded Vardır HArrower dan düşer. adı da The Robe of Britannia "Ari" Dir...

Ayrıca Bod Görevlerinden cıkan .Cok cesitte Ve renkde Kumas Cıkar.Fire renkde,Luna beyazı dedigimiz Renkde. Blue ice.Bu kumaslardan kendin robe yaparsın.Ama Normal robe dur.MAge robe Falan Böyle etkileri olmaz.Ml artifacktlarından da düşen iki türlü Robe var 95 lucklı Sadece Elfler giyebiliyor.

Ve bunu Özellikle Söylüyorum.Cogunluk .Görüdgüm kadarı ile Ultima nın sadece % 6 lık veya 5 8 lik kısmını biliyorsunuz.OSİ de O kadar cok item varki.Tartışılamaz bile freelerle..
1 Veteran Reward lar
2 Token Heritage lar
3 Replica lar
4 Virtue Aritfactlar
5 Minor aritfactlar
6 Gauntlets Artifactlar
7 Caftable Artifact
8 Calınabilir Artifactlar(Cogunlugu Dekor) esyasıdır
9 Talismanlar (bazı Osi serverlarında kapalıdır)
10 YEni Evler (SE,Ml,Ve Sa ile gelmiş Ev Tipleri) Yeni Dekor Eşyaları Craftable(SE ML Ve SA ile gelmiş Anvilden tutun MAsaya kadar)

Sıralıyım isterseniz Ve bu baslıklar altında Ciddi rakamlar bunlar Her bir madde de İdaa ederim 1000 taneyi asan item vardır. Bunları Yapabilcegin tek Elimatör Runuodur.Sphere Da İmkansız bunlaı yapmak .yapılır diyenler Lütfen yapsınlar giriyim bakıyım Ve özür diliyim herkesden.Bir tane örnek verin Sphere da

Bu konu Knightsofwind tarafından düzenlendi(2011-01-15 12:21, 13 yıl önce)
bu dediklerinin hepsi sphereserverda yapılabilir. kanıtlamama gerek yok. sadece yapılabilir. ayrıca stygian abyss expansionunu ilk sphereserver destekledi. yakında high seas'a da destek gelecek. kısacası tartışmaya da gerek yok.
Xantier : bu dediklerinin hepsi sphereserverda yapılabilir. kanıtlamama gerek yok. sadece yapılabilir. ayrıca stygian abyss expansionunu ilk sphereserver destekledi. yakında high seas'a da destek gelecek. kısacası tartışmaya da gerek yok.

Runuo nın High Seas desteklemsine ihtiyac yok PAtch indir Uo dan.Al sana high seas...7.0.14.2 patch de high seas var :).:Lafım sana degil.Arada Anlamsızca Cevap yazmıslar Onlara yazdım.Sphere da Ml yi yapabilicek dünayda adam yok.Yapılmıs SA veya ML olan bir sphere elimatör adresi verin girip bakıyım.Bu kadar basit.ML yi runuoda bile yapmak herkesin harcı degil.Default eklentileri acmakla Ml kesinlikle olmuyor.ML Cok ciddi bastan sona ayarlanması gereken bir sürüm.Sphere da İmkansız Diyorum ML.Sphere da daha necromencery stabil calısmıyor.Elf leri humanları,Recipe görevlerini,Peerless boss ları,Sansactury görevlerini talismanları .İmkansız ya olucak sey var olmuaycak seyler var.Sphere Destekliyorsa Ve Cok iyi oldugu söyleniyorsa enden hic ML sürümü olan sphere elimatörü yok ? Enteresan .Bir sürü ML serverı var Sa larda var bayagı artık nedense hic biri sphere elimatör kullanmıyor nedeni ?..NEdeni Su bence Daha Sphere da BArd skilleri düzgün orjinaline uygun calısmıyor ML deki Spellwearı nasıl yapıcaklar.ML de SE sürümüde var.Ninja abilitylerini nasıl yapsınlar Bushido falan imkansız yane Bunu yapıcak Veya yapmıs birini Bir örnek Gösterin diyimki yapmıslar helal olsun :) maalesef yok olmasıda bu yüzyıl icinde imkansız...
client sürümü != expansion. sphere'de neye göre kime göre necromancy stabil değil ? default script packte necromancy bile yok ki ? kullanıcıya bırakılıyor bu tür şeyler. sanırım emulatör mantığını bilmediğin için imkansız diyorsun. kanıt göstermeye gerek yok ki, mevcut scripting hepsini yapmaya yetiyor ama anlatamıyorum işte çünkü hiç emulatör kullanmamışsın. ml tabanlı sphereserver sunucusu yoktur doğrudur ama onun sebebi yapılamadığından değil, hazır yapılmışı olan runuo olduğu içindir. çünkü sphereserverin scriptleri, default olarak uo 1'e yatkın. ml'ye çevirmek çok uzun zaman alır ama yapılır kesinlikle zor değil. sadece zaman gerektirir. basit bir kaç makroyla, runuodaki scriptleri sphereye çevirebilirsin ayrıca.
Ben örnek vericem 4.5 ay açık olan Rhodos Uo (Kapalı server ondan dolayı isim verdim.) sunucumu söyleyeyim Sphere Tabanlı OSI cloneydi kusursuz Chivalry,Necromacny,Ninjitsu,Spealwear skillerinin tamamıda çalışıyordu vede o saydıgın peerlessbosslar paragorn vesayre osi orjinalde ne varsa hepsi aktif.Cloud_Br'nin gerçekleştirmiş olduğu bir şey üstüne bende kalan necro ve ninjitsu skillerini ayarlamıştım.

Automated SVN build'e ait her cuma çıkarılan script packlerinde gayette sağlam olarak çalışıyor ayrıca bizzat test ettim.

İmkansız diye bir şey yok çok ısrar edersen açıyım serverı gir bak kendin.
_Avatar_ : Ben örnek vericem 4.5 ay açık olan Rhodos Uo (Kapalı server ondan dolayı isim verdim.) sunucumu söyleyeyim Sphere Tabanlı OSI cloneydi kusursuz Chivalry,Necromacny,Ninjitsu,Spealwear skillerinin tamamıda çalışıyordu vede o saydıgın peerlessbosslar paragorn vesayre osi orjinalde ne varsa hepsi aktif.Cloud_Br'nin gerçekleştirmiş olduğu bir şey üstüne bende kalan necro ve ninjitsu skillerini ayarlamıştım.

Automated SVN build'e ait her cuma çıkarılan script packlerinde gayette sağlam olarak çalışıyor ayrıca bizzat test ettim.

İmkansız diye bir şey yok çok ısrar edersen açıyım serverı gir bak kendin.

Vallahi Girip bakarım.Forumun duruyor.İnceledigimde yüzde 20 lik Bir ml yapmıssın.Tam ml Gibi Gözükmedi bana.İstersen Yardım bile ederim.Ml konusunda.Dogru bişiler Yapmak istiyorsanız Osi Dengeleri ML dengelerini A Dan Z ye anlatmakdan zevk duyarım..PM ile msn adresini bırakırsan Girip bakmakdan zevk duyarım..Bekliyorum Pm ini..

Bu konu Knightsofwind tarafından düzenlendi(2011-01-16 18:00, 13 yıl önce)
Tabiki Sphere



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.