Merhaba arkadaşlar,

Herşeyin bir sonu olduğu gibi, ne yazık ki Phildor projesininde sonuna gelmiş bulunmaktayız.3 aylık bu süreç içerisinde siz oyuncularımız bizlere çok şey kattınız.Bunun için bizimle olan tüm oyuncularımıza çok ama çok teşekkür ederiz.

Sunucuyu kapatma sebebimize gelince, bilindiği gibi sunucu açıldığından beri sürekli oyuncu sayısı konusunda iniş çıkışlar oldu.Gerekli istikrarı bir türlü yakalayamadık.Her ne kadar 2-2,5 ay devamlı hizmet vermeye çalışsak da biz yöneticiler olarak emeğimizin karşılığını alamayınca sunucudan git gide kopmaya başladık.Bu hem sunucuya hem de oyuncularımıza zarar verdiğinden dolayı böyle bir karar vermek zorunda kaldık.

Umarım sunucuda bulunduğunuz sürece sizlere gereken hizmetleri sağlayabilmişizdir ve aklınızın bir köşesinde "Bir zamanlar da Phildor vardı" cümlesini bıraktırabilmişizdir.

Tekrardan tüm oyuncularımıza teşekkür eder ve ileride belki başka bir projede veya başka bir sunucuda oyuncu olarak karşılaşmak üzere hoşçakalın diyoruz..

Sunucumuzda emeği geçen stafflar;
- Bangoura
- Bru
- Lifeless
- Menel
- Pine
- Radiohead
- Thorax
- Thug

Özet: Server kapanmıştır, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.


Not:Yetkililer sunucular kısmından phildor linkini kaldırabilirler.
Umarım doğru kararı vermişsinizdir, fakat şuanda mevsimlerden yaz :) bi çok sunucu açık bence biraz daha dayanıp kıştaki kitleye bakıcaktınız diye düşünüyorum, genede karar sizin.
Pek sanmamaktayım oyuncu yüzünden kapattıklarını. Sonuçta 5 yada 10 oyuncu, oyuncudur... O sunucuda 1 oyuncu bile olsa, siz emek verdiyseniz o emeğinize değer gösteren birileri var demek olur. Benim düşünceme göre sizler ''maddi'' sebeplerden dolayı kapattınız.
Kesinlikle maddi sebepten değil.Tamamen hayalkırıklığıyla oluşan ilgisizlikten.Bundan dolayı da sunucumuzdakilerden özür diliyoruz.Fakat düşüncemizde şuydu her sunucuda parça parça bulunan oyuncuların bu işe kendini adamış sunuculara yönelerek hem oyuncuların mutlu olması hem de diğer sunucu sahiplerinin mutlu olması.

Bu arada zaten host parası (VDS) 40 lira veriyorduk, bunu karşılamak için arkadaşlarımızla günde bi kenara 1 lira koysak 4 ortak olarak 3 ayın parası çok rahat bir şekilde çıkıyor :).
Ne diyelim sizin kararınız tabiiki keşke biraz daha zorlasaymışsınız sonucta konusu geçen oyun ultima ne olacagı belli olmuyor gecen yaz playerle dolu olan server bu yaz 0 player olabiliyor yada bu yaz player olmayan server gelecek yaz girişe sınır koyabilir bile :) (eski günleri hatırladım serverden düştükmü birisi cıksında girelim diye enter leyip dururduk klavyeyi bozardık :D)
PeterJoseph : Ne diyelim sizin kararınız tabiiki keşke biraz daha zorlasaymışsınız sonucta konusu geçen oyun ultima ne olacagı belli olmuyor gecen yaz playerle dolu olan server bu yaz 0 player olabiliyor yada bu yaz player olmayan server gelecek yaz girişe sınır koyabilir bile :) (eski günleri hatırladım serverden düştükmü birisi cıksında girelim diye enter leyip dururduk klavyeyi bozardık :D)

Sydras vardı, 300 player sınırı vardı giren çıkamıyordu biz adamların evine girince lagout olunca 1 saat giremiyorduk zamanında girince :D ölü buluyorduk :D heuhe
Sydrasda 2x bot vardi bilen bilir , arkadaşim gm master rütbesindeydi , online 340 admin menüde 340 fakat menüde saysan 200 kişi anca çikardi.Bug desen başini almiş gidiyordu =p
Nese Phildor'a geçmiş olsun..
sydrasda oynamadım bilemicem :D amenteste idi benim o girememe olayım :D cok küfür ederdim ya :D daha sonrasında amentes i bozdular sahipleri vs deiştir... :( şimdiki halini bilmiyorum. acık mı degil mi onu bile bilmiorm :D
Biz nebulaya girebilmek için sabah 6 da kafeye giderdik. Şaka maka 12 kişi sabahın köründe kafede bekliyor, birisi de kafe sahibinden anahtarı alıyor :D
hayırlısı sunucu adını duymasamda
Bana kalırsa en dürüst kapanma başlığı. Saygı duyarım.
Xantier : Bana kalırsa en dürüst kapanma başlığı. Saygı duyarım.
+1
Rhinehart : Sydrasda 2x bot vardi bilen bilir , arkadaşim gm master rütbesindeydi , online 340 admin menüde 340 fakat menüde saysan 200 kişi anca çikardi.Bug desen başini almiş gidiyordu =p
Nese Phildor'a geçmiş olsun..

Ben Sydras botlu veya botsuz veya orayı övmedim sadece çıkınca girilmiyordu dedim (:
Bir açıklama yapmanız bile gayet hoş.
Umarım doğru karar vermişsinizdir.
Sağolun arkadaşlar, forumlarımızda bir oyuncumuzun attığı şu mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Oracle Uykusuz:
Merhaba Menel, Bru, Pine vesayre vesayre..
Phildor'un kapanmasıyla birlikte bilgisayardan Ultima Online'yi silmiş bulunmaktayım. :arrow:

Şuan aktif olan bir çok uo shard'ı oyun klasiğinden uzakta, binek ve eşyalardan nasıl real para kazanabileceği derdine düşmüş şekilde süre geliyor.. :?

Bana göre bunlardan farklı olarak phildor var(dı). Class eşitliği, damageler vesayre neredeyse en güzel şekildeydi. Pure mage ile pvp alabilmek çok az sunucuda mümkün olabilir. Siz bu eşitliği sağlamıştınız.

Tamam diğer sunucularda ki kadar hareket yoktu belki ama en azından sâdeydi. Daha önce görülmemiş isim ve renkte silahlar vesayre yoktu. Ultima Online'yi birkaç binek dışında eski günlerdeki gibi yaşattı diyebilirim..

Üç ay açık kalan sunucunun son iki ayında bulundum. Güzel bir iki aydı ama bence çok erken bırakıldı. :|

Özellikle son bir ay sürecinde üst kadronun hevesinin kaçmış olduğu belliydi. Vps süresi dolduğunda sunucunun kapanacağı tahmin edilebiliyordu.

Sunucudaki oyuncu sayısında zaman zaman inişler ve çıkışlar oldu ve söylediğin gibi pek tutmadı :) bir gün 5 online görüyorken diğer gün 30'a yaklaşıyordu.

Bence sunucu beraberliğin de cs alanları gibi yeni fikirler devam etseydi phildor başladığı istikrarı sağlayabilseydi hakettiği yere gelirdi.

Herneyse bu saatten sonra bunların pek önemi yok tabi. :) Yinede benim açımdan 2 ay güzel ve eğlenceli geçti. :)

Phildor'un hakettiği gibi devam edip, hakettiği gibi kapanmadığını düşünüyorum. :?

İsterdim ki burada bunları yazarken geçirdiğim zamanı oyun içerisinde bir kaç kişiyi kızdırarak geçireyim :twisted:

Şaka bir yana, tanımadığınız insanlara güzel ve eğlenceli zaman geçirtebilmek bence güç birşeydir. Kendi adıma bunu phildorda yaşadım. ;)

Emeğiniz ve kaliteniz için teşekkürler.. Ve tabiki ;

Hoşçakalın.. :)


Biz bu arkadaşlara birşeyler verebildiysek ne mutlu bizlere..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.