Selam,

 

Corona sebepli tekrar ve tekrar dönüş yaptık Ultimaya. Başladık ve gördük ki atı alan köprüyü geçmiş. Heryer item pvp sunucusu gibi olmuş.

Sorun değil tabi biz zevkimize baktık tam hazırladık charları. Tam bu gün itibarı ile sunucu'nun sitesi değişti. 1999 sonlarında tanıştığım, str dex kasılmış karakteri satın aldığım yılların oyun :). Forum erişimi de kapalı. Ve bir sayaç belirdi, yeniliyoruz diyen. Lakin şimdi girip bakıyorum. SSL sertifikası bile olmayan farklı sunucu sitesine yönlendiriyor. Oyuna bakamıyoruz tabi işe gitmek üzere yola çıktık.

Dedim ki kendime; daha yeni bir etkinliği bitirmiş, Ramazan ayı boyunca aktif etkinliği bulunan bir sunucu neden bunu yapar ? Herşeyi geçtim. Forum deyince, Counter deyince kaçınılmaz olarak tarayıcıya ultima-strike'yi giren ben; Ultima aradığımda girdiğim tek kelime tarayıcıya Nebula olmuştur. 

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Araba dediğinizde araba kavramı size x markasını, telefon deyince y markasının kafanızda belirdiğini biliyoruz. Şahsen merak ediyorum.

[ Tabir bir diğer ihtimal ise; Sitelerine index atılıp hırsızlığa uğraması. Bunca zaman haberleri olur ve düzeltirlerdi diye düşünüyorum gerçi. ]

Sevgiler u-s halkı.

Nebula çoooook çooook uzun zamandır nebula değil zaten ne bekliyordunuz ki anlamadım :) Ben de 10 sene sonra uoya player olarak geri döndüm. Arcadia Uo biraz eski uo tadı veriyor bana şuanda. Açılışına denk geldik. Arkadaşlarla oryaa başladık. Ph dengeleri fena değil. Craft ve tame gibi skiller baya zor diyebilirim hatta. 4 gündür 24 saatte 70 yapabildim tameyi :) Eski tadı arıyorsanız göz atın derim.

Master
59.2997

20 yıllık Nebula'yı ayakta tutamayanlar yeni proje yapıp onu mu tutturacak? İsmi yüzünden oynanan bir sunucu Nebula. Script vb. bağlamda bir süredir hiçbir şey yap(a)mayan eksik ve bilgisiz bir kadrosu mevcut.

Nebula şuanda aktif olarak açık fakat bazı ayrılıklar sebebiyle ayrılan arkadaşlar elinde bulunan siteyi baltalamak adına başka bir domain alıp oraya yönlendirmiş durumda, arcadia,pyramid ve bunun gibi aktif olan diğer sunucuların hepsinde oynadık sayılır oyun dinamiği bakımından nebula hepsine biraz fark koyuyor, action dinamikleri dışındaki sistemler açısından diğer sunucular daha iyi olabilir fakat action dinamiği olarak nebula 1 numara.

Yukarıda ki 2 arkadaş sanırım yeni açılan servera yakınlıkları yüzünden nebulayı biraz kötü gösterme çabasına girmişler :)

10 senedir uo ile zerre alakam yok. Hiçbir serverla da yakınlığım falan yok. Ki olsa bile yakınlıkla uzaklıkla alakalı değil gerçeklerle alakalı konuşurum :)

10 sene önce ben uo ile alakamı kesmeden önce de nebula kötü durumdaydı anladığım kadarıyla hala da öyle. Nebulanın Quann/Locus ve sonrasındaki paralı accounta geçiş ile North döneminde oynamış bir insanım. Hayatımda uodan en çok keyif aldığım dönem nebula'da oynadığım dönemdir. Yaşanan teot(dupe) krizinden sonraki dönem için aynı şeyleri söyleyemem.

Umarım bu yorum daha açıklayıcı olmuştur.

Açıklama için teşekkürler ozaman :) nebula hala ayakta ve aksilikleri de çözerler yakında, ben ve guildim action atmak için oynadığımız için bu oyunu nebulanın dinamiklerinden vazgeçemiyoruz mevcut olan diğer guildler gibi, pek çok konuda eksik olabilirler fakat tüm loncaları için action dinamiği burada tutuyor :)

@Slothere,

Eskiden senden script alan arkadaşım vardı :)) Dostum olabilirdi aslında ama alakası yokmuş. İsim hakkı ellerinde diye, içlerinde yaşadıkları ayrılık sebebi ile başka bir yere yönlendirmişler. Lakin scriptler vesaire değil, oyuncu sunucuyu ayakta tutar. Kapanan, hatta defalarca kapanan, aynı kişinin (bende dahil) isim değiştirerek açtığı serverların aksine hala orada nebula. 

@Michael,

Saat bekliyorduk saat. Saat geldiğinde herkes girmeye çalışıyordu oyuna. W7F yersen yandın. Eve saldıramazsın, saldırırsan ölmek yada öldürmek zorundasın. Çünkü evden çıkmak için oyundan çıkarsan belki 1 saat deneye deneye girebiliyorsun ve bu zaten ölüm demek :) 

Benimse en zevk aldığım Extreme, Nebula, Neviex ve Row olmuştur.

 

@Lethe,

Ben tek takılıyorum ama takılıncak gibi değil. Yeni yeni bir çok lonca peydah oldu bireyleri 24 yaş altında. Premium itemlerin pay to win'e çevirdiği oyunda, loncaların adım başı markladığı haritada, 7 ülke gezdirdiğim ve sürüden kopardığım adamın arkadaşlarının 2 dakika sonra automaple yanımda olduğu birşey haline gelmiş. Bireysel oyunun değersiz, lonca ve oyuncularının donate kaynaklı değerli hale geldiği birşeye evrilmiş. Heryer edit basılmışçasına item. Teneke adamlar 50k'ya 15 magicaller. Warlock çoktan nebula topraklarından göçmüş.

Yeniliği herkes sever ama değiştirmeden yenilemek lazım bazı şeyleri. 

Şahsen Nebula'dan, Outlands gibi olmasını beklerdim ama beklemem de :)

Nebula bence son kalesidir Ultimanın. Bir kulesini teot, ötekini bronx, bir diğerini ise bu olay ile yıkmıştır. Sallanan tek kule dayandığı yere kadar artık.

#428747 Lethe:

Açıklama için teşekkürler ozaman :) nebula hala ayakta ve aksilikleri de çözerler yakında, ben ve guildim action atmak için oynadığımız için bu oyunu nebulanın dinamiklerinden vazgeçemiyoruz mevcut olan diğer guildler gibi, pek çok konuda eksik olabilirler fakat tüm loncaları için action dinamiği burada tutuyor :)

 

The Others'i bilirsiniz o zaman :) O dönem Antalya Others cafede oynardık.

 

Eleştirel bir yaklaşım olmadığı sürece hiçbir konu tat vermiyor takdir edersiniz ki. Burası bir paylaşım platformuysa herkes düşüncesini özgürce kaleme alabilmeli. Siz istiyorsunuz ki; "Bu başlık Nebula başlığı, ya Nebula'yı öv ya da bir şey yazma". Öyle olmaz hocam. Bir başlık açıldıysa herkes özgürce yazabilmeli ki arkadaşlar bir karalama ya da reklam kokan bir yorumda bulunmamışlar.

Slothere ve Michaell forumun çok eski üyeleridir, ulu orta yorum yapmazlar. Kısa bir girizgahtan sonra (çok kısa olmadı ama affınıza sığınıyorum) Nebula; kadrosunda güzel isimler barındıran, genel bakıldığında Türkiye'nin tek sunucusuydu diyebilirdik ta ki 2015'e kadar.

Yönetimi ve coding desteğini elinde tutan owner arkadaşımız, hayatının en mutlu gününden sonra takdir edersiniz ki aile yaşantısına geçtiği için, ilgisini yönlendirmesi gereken bir durum oluştuğu için sunucudan ayrılarak yerini Python'a devretmiştir. Tartışılır mı? Kesinlikle. Sunucuyu daha çok tanıyan, mekaniklere ve genel işleyişe hakim başka bir staff mevcutken, henüz başlayalı 4-5 ay olmuş bir staffa sunucu devredersen bir noktada patlayacaktı elbette. Arion'u da gördük (tanırsınız Şevket Reis'in Amentes'inden) keşke o gelseydi başa, ya da Valeria gelseydi dedik ama olan oldu bir kere.

Valeria burada da Nebula'nın kendi forumunda da çok kötülendi (eleştirildi demiyorum) ama kendisini az çok tanırım burada kötülenen şekilde birisi değildir. Sadece herkesle sohbet etmezdi. İnsanlar da karalamak için fıraat bu fırsat giydirdiler bir ton. Bizde öyledir. Selam verip de karşı tarafın almadığını görürsen gidip kendisine sormazsın "Hayırdır ya bi sıkıntı mı var?" diye. Direkt karalarsın arkasından.

Bu da onun gibi. Yapılan seçimler yanlış oldu, fikir ayrılığı, yetkili kadrosu tartışmaları, kompleksin yaratmış olduğu bazı ekstraegoist tavırlar çoğu yerde olduğu gibi burada da vardı. Üzücü. Nebula, gerçekten oyuncusunun kıymetini bilmeli ve ona göre davranmalıydı. Görüyoruz ki çok başarılı olamadı. Evet sunucuyu ayakta tutan oyuncudur ama oyuncuyu da orada tutması gereken mercii yetkili kadrosudur.

Umarım daha kötü olmaz. Nebula'yı buralarda görmek artık alışkanlık oldu. :) Herkese tatlı günler. Kusurumuz oldu ise affola.



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2020-05-15 12:09, 3 yıl önce)
Master
59.2997

Nebula'daki problem şimdinin sorunu değil zaten. 20 sene açık olan sunucuda elbette bazı şeyler oturmuş olur. Oyuncu da bağlı olabilir ki Nebula'nın en büyük fark yaratan kısmı o zaten.

Bağlı olan oyuncu kitlesi. Ama şöyle düşünün, alışkanlığınız varsa isterse en vasat şeyleri kullanıyor olun yine de bir süre sonra onunla bağ kurup bunu standart kabul edebiliyorsunuz. Nebula'daki durum budur. Gayet sorun diyebileceğimiz bazı detaylar sunucu dinamiği diye aşina olunduğundan doğal kabul ediliyor. Aylardır yapılan güncellemelere baktığınızda sadece kozmetik 3-5 şey eklenebiliyor.

En basitindn menü tutarlılığı yok. Kodun yapısı kadar kozmetik kısmı da değerlidir. Sonuçta kullanıcı bununla etkileşim kurar source ile değil. En son Noxier döneminde az çok altyapı durumu hakkında bilgi sahibi olmuştum o zaman da kodlamanın ne kadar sıkıntılı olduğunu biliyordum. Görünen o ki üzerinden 3-4 sene geçmiş olmasna rağmen hala gelişme yok. Yapabilecek bir ışık olmadığını gördüğüm ve kendi tecrübeli olduğum script kısmı üzerinden yorumlayabildiğim için bunu net şekilde söyleyebiliyorum.

Ekibin ayrılığı sadece oyuncuları üzer. Yoksa Nebula herhangi bir makinede birisinin yönetimi altında devam eder, edecektir. Ama bu Nebula o sevdiğimiz, sevdiğiniz Nebula değil ne yazık ki. Zaman içinde açılıp since 1850 diyen sunuculardan pek farkı yok gözümde şu anki durumun.



Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2020-05-15 17:27, 3 yıl önce)

@Michael,

Hocam bende Others bünyesinde bulunduğum dönem oldu. Lakin ardından gelen reset ile başka loncaya geçtim. Beni Othersle tanıştıran Mehmetti (redfox). Onun haricinde bir kaç kişiyle yakındım çünkü online saatlerimiz onlarla uyuşuyordu. O dönem Aquilla iyi item stackleyip, iyi savaşlar veriyordu. Mehmedin evlendiğini duydum zaten ondan sonra da loncada olmadım hiç. Ama ne zaman mehmedin adını versem bir Aquilla mensubuna hoş karşılandım ve ihtiyacım soruldu. İHtiyacım item değil sohbetti. En sevdiğim şey budur :)

Son bu sunucuya da başladım lakin bir çok eski dostumu bulamadım. Zaten bir çoğunun adını da unuttum ( RH, FA, OTH, Totenkopf gibi bir çoğunda bulundum). Ama sizin kafe olayı gibi en çok kendi kafemden arkadaşlarımla devam ettim.

@Shadowlord,

Hocam evlendi diye bahsettiğiniz kişi Silencer olabilir mi ? Eğer oysa bence yanlış düşünüyorsunuz. Pre üyelik vs o zamanlar için herkesin bütçesi yetmeyebiliyordu. Lakin şuan açılan ve tutmuş olan sunucuların, sahiplerine büyük bir gelir kapısı olduğu yadsınamaz gerçek. Tabi silencer paslanmıştır orası ayrı :) Çizgiler çok değişmediği sürece, içeriğinde yapılan değişiklikler sadeliği bozmazsa ultimanın ayağa kalkacağını düşünüyorum. Ve gerçekten kodlayıcısı veya sahibine iyi rakamlar kazandırabilir. Ama nebulanın son dönemdeki tutumunu sevdiğimi kesinlikle söyleyemem. Eskiden bir elven bow için garip şekildeki ağaçları kovalar, deadwood için adam öldürür ölürdük. Şimdi npc bow dedikleri pre itemle elven bowu çöpe dönüştürmüşler. Veya madenden çıkan elementleri arttırıp, pre kazma alırsan element çıkma olayını kaldırıp birde hazine haritasını sadece bu iteme eklemişler. Sanki oyunda herkes edit olmuş. Eskiden bırak 15 silah bulmayı, takacak adam yoktu skill yetmediği için.

Oysa bu tarz yenilikler yapılacağına geçenlerde bir server gördüm. Adam gitmiş hazine haritası denizi gösterirse güzel bir animasyon hazırlamış. Gidiyorsun çıkarmaya çalışıyorsun. Hazine kasası yatay batık olarak tekrar çizilmiş, çıkarırken denizde farklı kabarcık efektleri oluşuyor. Bunlar küçük ama hoş değişiklikler. Skill kasarken sıkılırdık ve dünyayı dolaşmaya çıkardık. Anahtar yapıp kopyalamak zor idi. Ücra köşelerdeki evlerde kapılar açık bırakılırdı kimse gelmez diye. Apartman kundura misali soyardık evleri :)) Şimdi dost eklediğin anahtara bile ihtiyaç duymuyor.

Oyuncular olarak işin cılkını çıkarmayı çok seviyoruz. Nebula bu konuda da profesyönel oyuncu barındırıyor. Daha doğrusu tam katil ve kurnaz olandan. Adamlar aynı anda invis olup aynı anda 15 tane harm büyüsü atıyor kaçma ihtimalin sıfır. Bunlara çözüm bulunması lazım bence. Örneğin yurt dışında connectorden haritaya yeni anlam getirmiş bir server var o.... ile başlıyor. Adamlar aynı anda büyü atılınca bağışıklık kodlamışlar. Harm büyüsünden ilk 2 yediğin 10 sonraki 2; 8, diyerek aynı anda atılan büyülerde bağışıklık verip karakteri hayatta tutuyor. Hatta sonradan revize edip aynı anda kalvaz atıldığında bir kişiye ilk kişinin attığını yerse biri diğer atanların büyüsünün fizzle olma ihtimali artıyor gibi gibi.

Nebula bu tarz yollardan gitmeliydi bence. Yok bronx bunu yaptı, yok vakti zamanında teot ile item kopyalandı, yok 2020 yılında gmler ayrılığa gitti yerine. İşin kurumsallığı başarıyı getirir. Cakeforge tarzında bir yenilik peşinde olsalar keşke. Ultima tekrar eski günlerine döner ama TRde adam yok :) Çıkan albion, vs de bence çöp niteliğinde. Bu tarz güzellikler varken, halen daha kırılan connectorler, açılan speedler, speed tespiti olmaması, video kaydı istenmesi, ağaç patchi kullanan kişiler olması oyunu bitiriyor. Herşeyi geçtim ben yıllarca tüm haritayı ezberlemiş biri olarak automapin, ultimanın en büyük düşmanı olduğunu düşünüyorum. Bireysel oyunculara kapalı hale getiriyor oyunu. Neyse uzadı da uzadı.

Valeria konusuna birşey diyemem. Ama nebulanın sunucu üstündeki değişikliklerde hep loncalarla oturup konuşması bence bu hale getirdi. Hep loncaların istekleri yapıldı. Yapılmazsa loncalar kaçtı gitti. Bence bir çizgi konmalıydı. Hatta iradesi kuvvetli hem gm hem oyuncu olmalıydı bazıları. Kendileri deneyimleyip revize etmeliydi. Tabi ne yazık ki lokasyon TR olunca görüldüğü gibi domainde başka sunucu reklamı, esas sunucu eski domaine dönüyor vs vs. TRde kolay olan birşey yok :)

@Slothere,

Düşüncelerin yönünde şunu söyleyebilirim. Eksiklikleri evet var.

Hazine haritası açıyorlar. Yanında ev vendoru varsa yaratıklar manası bitesiye kadar büyü atıp sonra mele saldırıya geçiyor. Yani aç sandığı bir sigara iç çay iç geri gel oklamaya başla. Teker teker uğraşmaktansa.

Warlock sunucuda bitmiş. Öyle bir class yok. Evet bir iki sistem var. Robe eklenmiş mana için lakin hiçbirşeye faydası yok. Nebula bireysel oyuncunun yer bulamadığı (ben öyleyim şuanda) loncaların savaştığı bir sunucu. Resist speels zaten iptal edilmiş. Her magic arrow 2 siliyor. Automap ile bir loncadan kaçma ihtimalin sıfır. Hele warlocksan baştan bırak.

Necro sisteminde eksiklikler mevcut. Kalvaz alan atılıyor tamam ama delay olması çok saçma. Adam 10 metreden atıp koşuyor yanına ve alan olarak yediriyor. Onu geçtim ayna varsa geri tepmesi 1 dmg oluyor. Bazı büyülerden kaçarım diyorsun basınca yere sabitler diyorsun büyüyü atanı. Lakin 2 saniye sabitlese de yerine adam 5 adım atabiliyor arkasından o aralıkta görürse seni yedin skilli. Kaçarsan sürekli damage yiyorsun. 

Heryer teneke. Abicik gubicik her set giyiliyor. Karmançorman rengarank eldiveni silver, kaskı plate, göğüslük shadow.  Çünkü karşındaki mage studdedliyse tehlike değil senin için. 30 armoru var ve her yer item olduğu için en değerli silahlar bile çöp fiyatına satılıyor.  Warlock olsa adam magical stud olmalı en az. Olsa bile flam bitince yandım ali :)) Adamın studdedi 300k senin plate setin 10k. En azından setin tamamını giyersen bir ar verse falan daha iyi olurdu.

Oyunun en iyi itemi elven bowken premiuma 10 kat daha iyisini koyup elveni soyutlamak çok yanlış. Bunun yerine git profil arayüzü yap. 5 lira atan profilinin solundaki perşomenlerde kill sayısını göstersin, isterse kestiği düşmanını kaç defa kestiğini.Sunucuda şehirler içindeki tüm kutu kitaplık item saklanacak yerler kaldırılmış. Eskiden buralara koyar, oyundan çıkar öteki char ile girip koşa koşa biri görmeden almaya çalışırdık. Şimdi bir komutla gönderiyorsun.

 

Çok fikir var sadeliği bozmayan ama biz bozanlardan tarafız :)

#428757 Slothere:

Ekibin ayrılığı sadece oyuncuları üzer.

 

Şu yazdığının aksine o 2 arkadaşın gitmesine sunucudaki çoğu player sevindi bir kaç aile dışında o ailelerinde bu giden arkadaşlarla yakınlığı bilinmekte zaten :)

Boşver nebulayı hocam bence arcadia şuan uo oyuncusunun miladı. Gel oynayalım :) 

wisQuen

Hocam nebulada bile pre bow, pre kazma ile dünya item stacklenir olmuş. Şahsen nebulanın yıllardır item biriktirme serveri olduğunu biliyorum. Lakin nebula bile bu kadar itemi görmemiştir :))

Arcadiada oynadık bizde 6 7 kişi. Damage oranları anormal idi. Bir lockpick kasasından dünya item çıkıyor idi. Bıraktık, kapandı ve bakıma alındı. Biz biraz bizi yoran item arayışındayız. Adamın itemini aldığımızda canı yansın istiyoruz. Pvp serveri gibi ceset kesip herşeyin yerde kaldığı silinmediği bir serveri değil. Ne derece değişti bilmiyorum ama çok da iyi olumlu bir izlenimi yok. Biz yine oynarsak sabit nebulada olacağız. Oynamazsak başka sunucu zor.

Lai ve Suicide gelip Neviex'i açmazsa şahsen oynamam :)

#428762 Deathwave:

wisQuen

Hocam nebulada bile pre bow, pre kazma ile dünya item stacklenir olmuş. Şahsen nebulanın yıllardır item biriktirme serveri olduğunu biliyorum. Lakin nebula bile bu kadar itemi görmemiştir :))

Arcadiada oynadık bizde 6 7 kişi. Damage oranları anormal idi. Bir lockpick kasasından dünya item çıkıyor idi. Bıraktık, kapandı ve bakıma alındı. Biz biraz bizi yoran item arayışındayız. Adamın itemini aldığımızda canı yansın istiyoruz. Pvp serveri gibi ceset kesip herşeyin yerde kaldığı silinmediği bir serveri değil. Ne derece değişti bilmiyorum ama çok da iyi olumlu bir izlenimi yok. Biz yine oynarsak sabit nebulada olacağız. Oynamazsak başka sunucu zor.

Lai ve Suicide gelip Neviex'i açmazsa şahsen oynamam :)


Ben sunucu övmek için demiyorumda kendimde player olarak oynuyorum ilk oynadığımız arcadia gibi değil şuan gerçekten biraz zor kasmasıda itemide. Bi değerlendir derim.




Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.