Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Master
59.2997
"Zaman... Zaman değiştirdi her şeyi. Ve yine zaman değiştirecekti bunları. İşgal edilmemiş üç şehir, yani Minoc, Vesper ve Cove'un akıbeti sizlerin ellerinde.."

» Nedir Bu UO:Esenyel?

Esenyel; profesyonellik, stabilite, süreklilik ve özgünlük üzerine yoğunlaşmış yetkili kadrosu ile hizmet vermeye hazırlanan bir Ultima Online oyun sunucusudur. Her konuda özgünlüğü ele almaya ve özgünlüğü ele alırken; Türk Ultima Online sınırları içerisinde kült haline gelmiş yapılardan da uzaklaşmamaya özen göstermektedir.

» Kimlerden oluşur?

UO: Esenyel'in yetkili kadro yapısı şimdilik aşağıdaki gibidir;

- Koordinatörler:
Neran : Proje Koordinasyonu, Web, Dizayn

- Teknik Ekip:
Slothere : Teknik Planlama, Sunucu Altyapısı, Scripts
KeLL : Sunucu Altyapısı, Scripts
Basic : Scripts

- Quest Ekibi:
Ancalimë : Quest Planlama ve Koordinasyonu

- Harita Dizaynı:
Sherlock : Yapılar, Oyun Dosyaları

» Çalışma Anlayışı:

Esenyel başta da bahsettiğimiz gibi profesyonelliğe oldukça önem veren, disiplin ve kuralları yerinde uygulamaya özen gösteren bir teknik kadro ile yapılanmıştır. Bu kuralları kendi içerisinde de düzenli bir şekilde uygulayacaktır. Örneklendirmek gerekirse yetkili kadrodan kim olursa olsun sunucu menfaatine zarar verici davranışlarda bulunması veya kendi menfaatini sunucu menfaatinin üzerinde göstermeye çalışması durumunda ikinci uyarı yapılmadan sunucudan uzaklaştırılacaktır.

Ayrıca iletişim konusuna önem veren bir çalışma anlayışına sahiptir. Esenyel düzenli hazırlanan listeler ve uygulananların düzenli bir şekilde kayıt altına alınması sonucu hızlı ve disiplinli bir çalışma ortamına sahip olmaktadır.

» Sunucu Yapısı:

Öncelikle harita yapısını ele alalım. UO:Esenyel harita olarak Sossaria haritasının bir kısmını kullanır. Günümüz oyuncularının sayısı ve oyun dinamiklerinin fazlalığı nedeni ile kısıtlanmıştır. Oyuncu sayısı ve hikayenin akışına göre harita zamanla büyütülecektir.

Kullandığımız harita şu şekildedir;


Sunucumuzda azami skill puanı 700.0, stat puanı da 225 olarak belirlenmiştir. Yetenek geliştirme konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz Esenyel sunucusu oyuncuların oyundan zevk almasına önem vermektedir. Ancak zevk almanın yanında oyunun yapısına ve amacına uygun olarak belirli zorlamalar getirilmiştir. Yetenekleri kolayca geliştirdikten sonra eşya ve kazanç konusunda ilerleyebilmeniz için belirli bir amaç edinmeniz gerekmektedir.

Oyun sistemleri sunucunun yapısına uygun olarak tamamen esnek ve entegre biçimde yeniden tasarlanmıştır. Sistemler ile ilgili detaylı tanıtımları çok yakında buradan öğrenebilirsiniz.

Web ve iletişim konusu da Esenyel sunucusunda önemli bir yere sahiptir. Tamamen sunucuya yönelik dizayn edilmiş ve programlanmış web sitesi ile oyunculara daha rahat ve kullanılabilir bir oyun sunmayı amaçlamaktadır. İletişim seçenekleri konusunda da günümüzün popüler iletişim araçları arasında yer alan Twitter, Facebook gibi sistemleri kullanan sunucumuz, yetkili-oyuncu iletişimini güçlendirmek amacıyla da IRC sistemlerini kullanmaktadır.

Ayriyetten yetkili kadromuz keyifli bir oyun sunmanın yanında eğitici dökümanlar ile teknik konularda da faydalı paylaşımlarda bulunmaktadır. “Dev Blog” adını verdiğimiz bölüm altında merak edilen teknik yapılar konusunda detaylı bilgilendirmeler yapılacaktır.

» Özet Bilgiler:

Web Sitesi : https://www.uo-esenyel.net /.com /.org
Twitter : https://twitter.com/UOEsenyel
Facebook : https://www.facebook.com/group.php?gid=134795673214876
IRC : https://www.uo-esenyel.net/irc.php
Sunucu Durumu : Yapılanma
Açılış Tarihi: Temmuz sonu, ağustos başı


Sunucu ile ilgili daha detaylı bilgilendirmeler kısa bir süre içerisinde tekrar buradan yapılacaktır.

Esenyel yetkili kadrosu adına, Slothere.


Bu konu Neran tarafından düzenlendi(2010-07-03 21:40, 13 yıl önce)
UO için Güzel adımlardan bir tanesi daha başarılar.
Oo00o harika bişey ya.Hayal ettigim gibi bişey olursa gerçekten mükemmel olacagına inanıyorum :yes.Başarılar.
Neran ve Slothere daha ne denebilir ki ama sorun şu ki player yok :D
Merhaba,

David ve Gökberk arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Projenin ne kadar kontrollü ve geniş olduğu ortada hayırlısı..
Slothere : "Zaman... Zaman değiştirdi her şeyi. Ve yine zaman değiştirecekti bunları. İşgal edilmemiş üç şehir, yani Minoc, Vesper ve Cove'un akıbeti sizlerin ellerinde.."

İşinize karışmak gibi olmasında şöyle olsa daha güzel olurdu;

''Zaman... Zaman değiştirdi her şeyi. Ve yine zaman değiştirecekti olan bitenleri. İşgal edilmeyi bekleyen üç şehir; Minoc, Vesper ve Cove'un kaderi şimdi senin ellerinde..''

Tabi sadece bir öneri, belki edebiyatçılar varsa aramızda dahada güzel yapabilirler...

Neyse proje konusuna gelince Neran olduğu sürece sunucunun maddi açıdan hiçbir problemi olmayacaktır. Yalınz bu sefer diğer projelere oranla kadro böyle olursa bu proje sonsuza dek gider... [Neran - Slothere - Basic]
Çoğu abi dediğim tanıdığım bildiğim insanlar okumasamda gözüm kapalı güvenirdim :).
Kell varsa sorun yok anlayışı içindeyim. Umarım başarılı ve uzun soluklu bir sunucu olur, lakin tüm temennim bu yöndedir.
Başarılar umarım istediğiniz yere gelirsiniz.
Yeni projelenizde başarılar diliyorum.
HP-Nexiel : Başarılar umarım istediğiniz yere gelirsiniz.

Ne güzel farklı sunucu sahipleri aynı platform'da birbirlerine başarılar diliyorlar. Nexiel tebrik ederim. :=)
Güzel bir web sitesi var. Umarım istediğiniz yerlere gelir, oyuncu arkadaşlara hoş vakit geçirtebilirsiniz. Yolunuz açık olsun...
Tebrikler, basarilar dilerim.
bu kadro slothere sanırım başındaydı bi server daha açmişti dummysiz falan hevesle başlamıştık ama hemen kapatmışlardı umarım bundada öyle olmaz


birde ben bulamadım acaba sunucuzda dummy var mı umarım yoktur ?
Başarılar dilemekten başka bir şey gelmez elimden artık...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.