Merhaba ,

Sizlerle paylaşmak istediğim bir kaç birşey var. Bazılarınız için saçma gelebilir ama artık ben insanların merhametini ve gerçekten insanlığa olan samimiyetini yitirdiğini düşünüyorum.

- Ultima Online : Ortalama 8 yıldır bu oyunu tanıyorum ve son 3 yılda değişen bu ultima 8 yıl önceki tanıdığım ultimayla çelişkiye düşmeye başladı.

- Ne zaman başladı bu scripterlik,coderlık,world builderlik ? Şuan uo script dilini profesyonel olarak kullanabilen kişiler veya profesyonel olmak dışında script yazabilen kişiler. Daha doğrusu script bilgisi olupda ahkam kesenler....
Bu işi ilk yayınlanan script pack ' ten sonramı öğrendiniz yoksa yayınlanmadan öncede kod yazabiliyormuydunz.

Bu sorunun cevabı zaten belli. Peki soruyorum hepiniz aynı kaynak kodlardan yola çıkarak script yazmıyormusunuz ? Zaten sizlerde packte verilen kodlarla farklı şeyler yapmadınızmı ? Ee ozaman nedir bu küstahlık ? Yardım bölümü açılmış soru soruyoruz 3 gündür 2 satır soruya cevap vermeyip bilgilerini paylaşmaktan çekinen bencil insanlar ... Sadece ultima için değil her şeyde bu geçerli paylaşım hırsızlığı.
İnsanlık bu noktada öldüğünü belli ediyor. Menfaate dönüşmüş bi dünya.

Herkes tutturmuş çalıntı script, çalıntı sistemler yok server script pack'ler. 2 satır yazıya cevap verip bilgi paylaşmazken ve üstüne üstelik sacma sapan tavırlar takınırken acaba scriptleri kendinizinmi yazdığını düşünüyorsunuz.
Zaten o ilk pack yayınlanmasaydı hiç bir server ve bukadar scripter dalgası olmazdı.

O yüzden herkez birbirinden öğrenerek örnek görerek yapıyor. Sizlerde kendinizi kasacağınıza boburlanacağınıza biraz yardımcı olmayı huy edinip insanlık namına şurda 2 satır soruya cevap verip yardımcı olun.

Söyleyeceklerim bukadar. Sanmayınki Ultimayı siz yaptınız.

Menfaat dünyası ...

Kullandığım kelimelere dikkat etmemiş olabilirm. Sinirlenip yazdığım bir yazı ama editlemek istemiyorum. Çünkü gerçekten boğazıma kadar geldi. Biz bildiklerimizi paylaşırken sizler .....
Sayın Closed

Belli ki saçma bi arayış içine girmişsin yardım arayıpda bulamayanlardansın bunun sebebi insanların bilgilerini paylaşmamaları değil önüne gelenin sadece buradan aldığı kaynakla server açmasından dolayı gerçekleşiyor ki ben hiç bir script pack'den tek satır okumadım sphereserver.net adresi'ni kullandım ve çoğu arkadaşımda oradan öğrendi bu işleri herkeze aynı kefeye koyarsan seni açıkca söyliyeyim söverler :).
Söylediklerine katılmıyorum.Ben de zamanında server açtım.Beni tanıyan bu platformda arkadaşlarım var.Ben oyun içinde direkt msnimi verdim.Playerım ne istiyorsa onu yazdım script olarak.He başka serverda olan bir scripti kullanmadım mı kullandım.Herkes kullanabilir bundan doğal bir şey yok ki.Scripting böyle böyle ilerler.Başkası bir yere kadar getirir.Sen onu ordan alıp ilerletirsin.Ayrıca zamanında ben bu işi tamam öğrendim dedikten sonra bu platformda sadece script hakkında yardım ettiğim kişinin sayısı 100 den fazladır.Ben annemin karnında öğrenmedim bu işi.Sürekli inceleme, göz gezdirme var olanı değiştirip sonuçlarını görebilmeyle oluyor bu işler.Belli zaman sonra bakıyorsun artık onlara ihtiyacın kalmamış.

Ben böyle düşünüyorum amacım kimseyi kırmak değil ama çok yüklenmeyin şu scripterlık olayına.Bugün Uo serverının bu hâle gelmesinin nedeni bilgisiz player kitlesine sahip olmasıdır.Eskiden ben de bu oyuna başlarken benden deneyimli olanlardan bilgi olarak bir servera başlardım.Sunucunun kaliteli olup olmadığını bilmiyorsan gitmişsin oynamışsın kapanmasına razısın demektir.Adam server açmak istemiş açar.En doğal hakkı.Sen kendi rızanla gidiyorsun.Serverı kapattıktan sonra küfür etmeye hakkın yok.Birazcık da UO hakkında teknik bilgin olsa ya da oyun içinde gelişenlerden azcık anlasan sen zaten o servera başlamazsın.Benim başladığım hiçbir sunucu ben keyfini çıkarmadan önce kapanmadı.Neyse daha fazla uzatmıyim.

Suçu biraz başkalarına atmak yerine kendimiz de arasak belki bir şeyler daha farklı olurdu.

Teşekkür ederim.

AlcadraZ

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-05-06 18:53, 14 yıl önce)
Arkadaşım Kusra Bakma Ama Uo'da Eski Yeni Ayrımı Yapman Cok Sacma Hala Eski Gunleri Andıran Tek Tuk Serverlar var kimse menfaat icin oynamıyor sonucta bir oyun bunu gercek hayatla butunlestrmk bence delilik emn ol sen uoda geceni gunduzune katıp gece gunduz oynarken sınavlarındn yada hayattan surekli tepki alıyorken bunu yapanlar arkalarına yaslanmıs paralarını sayıyor. ayrıca scripterlk uo cktgndan beri var ben bu sitede bircok uo cunun yapamayacağı scp ler yazanları gordum :selektor
konu açıp cevap gelmeyince bu şekilde kötüleyemessin.araştırcaksın pm atıcaksın sorunun cevabını bulmak için gayret göstericeksin,ama konuna sorununu yazdıgın gibi cevap gelseydi bunları düşünmeciktin diimi ? yaptığın yanlış

ayrıca sohbet&geyik bölümünede açmıssın konunu sil...
Herkesin kendisine göre bir yorumu var fakat şunu bilmenizi istiyorum. Okadar pm attım herkeze bir kişi çıkıp yardımcı olmadı konu açtım bakan yok. Sizlerde zamanında yardım alarak öğrendiniz bir şekilde. Peki ben neden yardım görmüyorum öğrenmek için çaba sarfediyorum tek başına olmuyor bunu biliyorsunuz sizde. Topic açıyorum gece gündüz takip ediyorum bir kişi bi satır yazı yazmıyor.
Yardm ettiğimiz her kişi 3 gün sonra pvp sunucusuyla karşımızda olursa ben zaten yardım etmem. Zaten 1 sene önce bıraktım yardım etmeyi bi takım olaylarla. Oyuncular nasıl kapanıcak diye sunucuya başlamıyorsa ben de oyuncular pvp sunucusu açıcak diye onlara yardım etmiyorum.
Xantier : Yardm ettiğimiz her kişi 3 gün sonra pvp sunucusuyla karşımızda olursa ben zaten yardım etmem. Zaten 1 sene önce bıraktım yardım etmeyi bi takım olaylarla. Oyuncular nasıl kapanıcak diye sunucuya başlamıyorsa ben de oyuncular pvp sunucusu açıcak diye onlara yardım etmiyorum.



+1
Zamanında sen öğrenirken yardım etmeselerdi görürdüm ben + 1 ' i
Closed istersen uzatma konunun sonu tartışmayla biticek cevabını veren verdi.
baba konuyu kilitleyin uzuyacak
Closed : Zamanında sen öğrenirken yardım etmeselerdi görürdüm ben + 1 ' i
Etmediğim için çok mutlu oldum başkalarından sorumlu olmak zorunda olmadığım içindir. Öğrenen kişiler kendi çapında sunucu açardı. Sonra oyuna tekrar devam. Ama artık yüzsüzleşti herkes öyle bişey oldu ki.
Closed : Zamanında sen öğrenirken yardım etmeselerdi görürdüm ben + 1 ' i


Bak Sole Dusun !

Sen Guzel Bir Script Yazdin Birisinin Ihtiyaci Oldu Ve Sende Paylastin ! o Kullanan Kisi Ismini Filan Deistirdi Senin Imzanin Yerine Kendi Imzasini Kullandi Ve Baska Portalda Paylasti Ee Nerde Senin Emeqin ? Ben Bunu Bizzat Yasadim Hayatta ! Ondan Bende Olumlu Bakmiyorum !
İlk Script Yazmaya Başladığımda yardım eden yoktu 1 ay kendim uğraştım 1 ay hatalı yazdım şu zamana gelene kadar kaçtane sphere hatası yüzünden yazdığım ne varsa sildim tekrar yazdım Bu işler böyle ilerliyo cevap gelmiyosa o an ki forumda senin sorununa çare bulucak birisi yok demekki

Burda Kaç kişi kaç kişiye yardım ediyo .saymaya kalsan sayamazsın senin burda 1 mesajına cevaplamadılar diye ahgam kesmene gerek yok

Ne Ettim Ne Buldum Dünyası !!
Ben ahkam kesmiyorumki sadece neden yardım edilmiyor diyorum. Peki sizin yardım ettiğiniz kişiler belki sağını solunu değiştirip altına kendi adını yazıp benim scripttim demiş olabilirler. Ama ben sizden scriptte istemedim. Sadece bir kaç sorunum var ilgilenebilirmisiniz dedim ve 3 sorunumuda açıkça dile getirdim. Benim ahkam kesmeye zaten hakkım yok. Paylaşım olmadığını görüp sadece bu topiği açmak istedim bukadar.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.