:yes
@CarpediemDynxRa
Senin tartıştığın konu ile değil benim söylediğim.Ben sadece sana mualefet olanlara söyledim.Sana karşı çıkanların çoğu bir server projesine girmiş ve başaramamışlar.Bunun üzerine Ultima ölüyor diye başlıklarda millete akıl dağıtıyorlar.Fakat kendi yaptıkları hiç birşey olmadığı için sadece söyledikleri lafta kalıyor.İnsanlara illa Rp oynatıcaz diye uğraşıyorlar.Artık millet Rp falan oynamak istemiyor.Artık yeni nesil oyunlar Ultima'yı yok ettiği için eskisi gibi talep görmüyor.Bu sebepten dolayı Rp oynayan kesim kalmadı artık.Israrla kendi istediklerinizi oyunculara kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.Fakat sonuç başarısız oluyor.Serverlarında da sadece arkadaş çevresi oynuyor.
Adept
4.3
Ikinci sayfaya kadar okudum, daha fazla okumadim.

Carpediem'in degindigi nokta Türkiye'de profesyonel bir proje yapilamamasidir. Genel olarak bulunan bu problem, Ultima Online gibi bir "hobby" alaninda iyice ortaya cikiyor. Carpediem demiyor ki, bu alanda iyi scripterlar, iyi web tasarimcilar, programcilar yok. Parmakla sayilacak birkac profesyonel insan da vardir elbet, bircogu artik baska alanlara yönelmis durumdalar hatta. Carpediem'in degindigi profesyonellik sorunu kesinlikle var, eger aksini iddia eden birisi varsa, bana profesyonel bir sunucu projesi göstersin lütfen.

Bu arada, "profosyenel" veya "profösyenel", profesyonel. :)
Bir arkadaşımız çok güzel açıklamış aslında ultimanın bu duruma geliş sebebini. Bende buna ilave olarak şunları söylemek istiyorum.

Bir gerçek var ve onu değiştiremezsiniz. O gerçekki şudur ;

- Knight Online : Bir zaman sonra artık bu oyununda pvp tarzı serverleri açıldı. Forum siteleri, üye çekmek için kurulumları hakkında paylaşım verdi. Bu tarz sitelere talep'in çok olduğunu görenler reklamlardan para kazanmak adına sırf knight online private serverleri tanıtım ve paylaşım amaçlı siteler açtı. Bu siteleri ziyaret eden her kesim insan server kurulumu hakkında bilgi edindi. Gözümüzde büyüttüğümüz sistemleri daha doğrusu vay be adamlar yapmış dediğimiz şeyleri bir zaman sonra paylaşım sitelerinden öğrenerek aslında bende yaparım olayına dönderdik. Ve binlerce server açıldı. Gerek vps'lere gerek kafelere ve hatta evine kuran bile oldu.

Neden pvp serverler çıktı ?

Bu pvp serverlerinde oynayanların yüksek bir kitlesi normal knight online'da kendini geliştirememiş kişilerdir. Orjinal Us - Ko ' serverinde istediği ve hayalini ettiği şeyleri pvp sunucularında elde etme hevesine giren kişilerdir.

Aksini söyleyecek olan varsa bana güzel birşekilde açıklasın lütfen.


Ve ultima online ... Yukarıda açıkladığım şeyler şuan günümüz Ultimasında yaşanmaktadır.

Not : Elde edilemeyen herhangi birşeyi kolay yönden sahip olma isteği. İnsan oğlunun yapısında var.
@CarpediemDynxRa

Resimdeki postları okudumda sen birşey yazsaydın ne demek istediğini daha açıkça iyi olurdu :)
ultima oynamak isteyen insanların tamamı hazır verilen bir char ile pvp yapmak değil de, bazıları balık tutmak, bazıları sehirde yürümek, bazıları maden kazmak, bazıları birbirine yardım etmek bazıları uo müziğini dinlemek ve bir çok sey için ultima oynamak istiyorlar.o yüzden bu resmi koydum.

Sizin ultima bittiye getirdiğiniz konuların tamamını olusturan hazıra alışmış ve action delisi, hatta her türlü bugu bulup, çok orjinal tuzaklar olusturan, hiç bilmediğimiz küfürleri eden oyuncu tiplerinin olduğu bi sunucuyu kimse istemiyor ama herkes bu kişilere göre sunucu yapıyor.Sonra diyelimki ben 12 yasındayım bana biri UO yu gösterdi ve çok sevdim. Dedi ki bana " bu ultimadır. oyuna girince şu speed programını accaksın, surda dummyler var git oraya 2-3 saat kas sonra action ögretcez sana". simdi ben oyunu bu sekilde ogrenirsem, benim veya senin bu adama UO'nun aslını anlatmamız mümkün olabilirmi?

UO oyuncularının bir kesimi alıştığı ultimayı bleeding, warlock robe, bilmemne itemi, bilmemne sistemi yüzünden bıraktı.
Kalan kesim ise zaten uo ya bunlarla başladı.Siz sorunlu olan kesime sunucu üretiyorsanız istediğiniz kaliteyi yakalayın önemli değil. sorun sizde değil sizin yarattığınız sorunlu playerlarda.

Neran anlatmak istediklerimin birazını özetlemiş. Konuyu epey dagıttıgımızın farkındayım ama ben her mesajımda konuyu hep ilk mesaja mutlaka bağlamaya çalışıyorum ki dagılmasın.bunu da baglarım büyük ihtimal nasip :)

Michaell profesyonelliğin kalite olmadığını kesin bir dille anlatmaya calısmıssın.Alternatiflerin cogaldığından bahsetmişsin, bu sunucuların bazı kötü politikalarla kaliteli sunucuların önünü kestiğinden bahsetmişsin.Hazır kodlarla açılan sunuculardan, oyuncuların hazıra alıştığından bahsetmişsn.

Şimdi UO source olarak ilerlediği için %100 oranda tamamınız Ultimayı stable hale getirememenin verdiği sorun ile boğusuyorsunuz bütün bir sunucu hayatınız boyunca.

Bu source olan kodları yeni bir oyun yaparmıscasına tam anlamıyla stable hale getirmeden açan bir tek kişi söylermisiniz bana?

Örnek: Bir arkadaşımız ticaret scripti yazıyor. daha sonra bi bug çıkıyor. sorun düzeltiliyor. sunucu eski save e geri alınıyor. sorun halledildi.

Bu mu profesyonellik?

Şimdi bu sorunun herhangi bir şekilde çözüme kavuşması mı kalitedir? yoksa bu sorunun olmadığı bir sunucu açmak mı kalitedir?

Diyelim ki, sunucu projen var ve bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyorsun. Önünde bazı sorunlar var. Bunlar, oyuncunun azlığı, eski oyuncuların oyunu bırakması, buglar, hosting, takım arkadaşlarının güvenilirliği, güvenli bir site, reklam calısmaları, vaad edebilecekleriniz V.s diye devam edilebilir.

Simdi projenizi hayata geçirmeyi planlarken doğru olarak kabul ettiğiniz yollardan giderseniz fakat bu yollar aslında yanlıs yollar ise, siz söyle bir cevap verirsiniz.

"Ben kaliteli bir sunucu yaptım. US ye reklam verdim. Bir sürü orjinal sistem ekledim, takım arkadaslarım çok güvenilir ama yinede oyuncuların bu sunucuya gelmesini sağlayamadım. Uo bitmiştir bence. bu kadar şeyden sonra sunucu dolmuyorsa uo belli sebeplerden dolayı bitmiştir."

Simdi bu cevapta aslında sizin uyguladığınız ve doğru olduğunu düşündüğünüz politikalar sorunsuz işlemiş ama hiç kendi politikalarınızın doğruluğunu sorguladınızmı?

Bir oyuncunun sizin sunucunuza gelmesi için gerekli etkenler sadece sizin düşünebildikleriniz mi veya sizin düşünemedikleriniz midir? Başka birşeyler yokmudur?

Uo piyasası eski oyuncular, rpciler, yeni nesil, bi de sorunlu tiplerden olusmakta genel anlamda yani sphere olarak.Simdi siz bu playerların tamamını mı istiyorsunuz yoksa belli bir hedef kitleniz mi var? Bu hedef kitleniz için araştırma yaptınızmı? Tamamını çekmek istiyorsanız standarta yakın bir çözüm bulabilmek için yeterli kapasiteye sahipmisiniz? sorunlu oyuncular için bir çözüm geliştirdinizmi?

Ben bu konuyu yaklaşık 500 sayfa uzatabilirim o yüzden kısa kesicem.

Simdi bu saydıklarım yoksa eğer, EVET bende sizin yaptığınızı yapabilirim. Gerek pack ile gerekse biraz üzerine düşerek uğraşırım yaparım.Sorun script değil yani.Çoğunuz başarılı insanlarsınız. Kodlama kolay bir iş değildir.ciddi bir zeka ister.Kimse bu yaptığınızı görmezden gelemez.

Fakat, içinizde hanginiz Ultimadaki GM'ye Page olayını kaldırmayı düşündü. Yani bir oyuncunun GM'ye page atmaması için gerekli olan herşeyi düşünüpte üstesinden gelip şu page olayını kaldırmak adına bişeyler yaptı.Ultimanın PC'de sorunsuz oynanan bir oyun gibi olması için hanginiz ugras verdiniz. (Bug fixlemekten bahsetmiyorum) Sorunsuz dediğim herşeyi ile sorunsuzdur.Öyle oyun dışı sistemler tasarlarsınız ki, yani oyun dışı öyle fixler yaparsınız ki, bütün sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Oyun içinde olduğu gibi.

Ama hepiniz bu sorunların olmadığı bir sistem yaratmak yerine, bu sorunlar ile başınıza gelince başa çıkmayı tercih ettiniz.Ve bu sorunlarla başa çıkma gücünüz ve süreniz sunucunuzu daima bir gözden düşme eğilimine soktu.

Profesyonelliğe gelirsek Michaell'in sitem ettiği gibi 3-5 yıllık açık olan ve hala 300+ player olan sunucu olarak örnek verdiğim şey sizin kelimelere takılmanız için değildi.bu anlattığım sorunsuz sunucunuz 3-5 yıl değil 10 yıl ayakta kalır hatta "Ayakta kalmak" deyiminin UO için kullanılmasını engellerdi.

Ultima Online adına Evet siz profesyonel değilsiniz.Kalitelisiniz, başarılısınız, ama Ultima adına değil kendi adınıza...

(Bu konuyuda ilk mesaja bağlayacağımı söylemiştim. Şimdi siz Ultima adına bu başlığı açan kişiye yardım etmeyeceğinizi söylemişsiniz ama sanırım bunu da kendi adınıza yapıyorsunuz...)
İyide ben nediyorum siz anlıyormusunuz benim dediklerimi ?


Bu pvp serverlerinde oynayanların yüksek bir kitlesi normal knight online'da kendini geliştirememiş kişilerdir. Orjinal Us - Ko ' serverinde istediği ve hayalini ettiği şeyleri pvp sunucularında elde etme hevesine giren kişilerdir.
Aksini söyleyecek olan varsa bana güzel birşekilde açıklasın lütfen.

Ve ultima online ... Yukarıda açıkladığım şeyler şuan günümüz Ultimasında yaşanmaktadır.

Not : Elde edilemeyen herhangi birşeyi kolay yönden sahip olma isteği. İnsan oğlunun yapısında var.

Bakın şurayı okuyun buna kimse hayır yanlış diyemez ? Ben bundan bahsediyorum açılan sunuculardan değil. İnsanların açtığı sunucu tarzlarını eleştiremezsiniz. Artık geçmiş bir mevzu. Bir kere pvp çıktıysa ve yukarıda belirttiğim kişilikler bunu gördüyse artık hayır gelmez.

Bunu anlatmaya çalışıyorum. Siz ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar mükemmel bir server yapın. Ultima online'da rp yapan topluluk pvp de küfür eden topluluğun arasında kaybolucak dereceye geldi anlıyormusunuz. Siz projelerden bahsediyorsunuz.
@CarpediemDynxRa
Ben yardım etmeyeceğimi söylemedim ? Bu kanıya nerden vardınız ? Bana söylediyseniz ciddi anlamda haksızlık ediyorsunuz.

Türkiye'de profesyonellik tartışılır bu konu da sana hak veririm.Profesyonel bakış açısıyla açılan/yönetilen sunucular bir elin parmaklarını geçmez.Buna lafım yok.

Ama profesyonelliği eleştirirken bahsettiğin şeyler profesyönelliği değil kaliteyi alakadar ediyor bunun farkında değilsin.Anlatmaya çalıştığım şey bu.Türkiye'de kaliteli iş yapılmıştır.Hem de Dünya çapında yapılmıştır.Bunun farkına varmanız yeterli :)

Bu ticaret sistemi örneğini vermişsiniz.Ama bu genelleme cidden içimi acıttı.Bu bakış açısıyla açtığım hiçbir serveri hatırlamıyorum ben.En basitinden geçen yaz açtığım sunucu için 7 ay aralıksız uğraştık.Anladığım kadarıyla beni veya usdeki bazı insanları tanımıyorsunuz.Yaptığınız ufak bir gözlemle gündemde olan kişilerin içine bizi de katıp genelliyorsunuz.Adil değilsiniz.
Bende Şunu diyeyim ozaman , Konuyu Pek Okumadım ama ...

Herşey Profesyonellik değildir . Ne Kadar Uzun ÖmürLü hizmet verirsen 10 Sağlam giren playerLa bile serveri tutturursun . Yok git taştan onu al sonra koş Coveye bam büm Olmaz :p

İsterse Sunucu 2004 Yılının SistemLeri olsun ama Yeterki 0 player olsa bile o server 10 ay açık kalsın eğer SağLam 10-15 playeri olmassa ben adam değilim
Konu iyice kopma noktasına geldi her kafadan bi ses bence Bu tartışmayı geçti tartışmanında bi seviyesi var herkez bu sekilde one farklı bir gorus atarsa bundan kmse yarar kazanmaz bırak yararı boşu boşuna kardeş gibi olduğumuz insanları kırmaya başlıyacağız bence kitlensin...



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.