Sayın CarpediemDynxRa
Bakın nedense herkez sizin aksinize bir tavır sergiliyor acaba hepimizde mi problem var yoksa tek sorunu olan sizmisiniz bir düşünelim ihtimalleri :)
:) konuyu baya dagıttık sanırım.

neyse Michaell ben sana cevap vereyim.ben script kodlamaktan çok fazla anlamam çünkü böyle bir hevesim olmadı. sizin script üzerine yaptıklarınıza tek kelime etmedim fark ettiysen. Ama bu yaptıklarınızın hiç bi işe yaramadığını birinin söylemesi lazım. Sen veya bir başkasının ortalama 3 yıldan bu yana açık kalmıs ve saygınlık kazanmıs ve halen daha devam eden bir sunucunuz yok ise, bu sizin birşeyleri eksik yaptığınızın göstergesidir.
Siz derken bir kaç kişiden bahsetmiyorum herkes kendi üstüne alınmasın hemen.

Topu hemen playerlara atabiliriz tabi.Bunu bende yapabilirim. Mesela "playerlar artık azaldı baska oyun oynuo" veya "oyuncular yenilik istio" "artık oyuncular ph olmayan sunucuda kasmıo" bunun gibi bin tane şey sayabiliriz.Ama bu saydıklarımızın hiç birinin sizin UO konusunda başarısız olduğunuz gerçeğini örtemez. Başarısızlığı sizin insanlar arasındaki saygınlığınız veya teknik bilgi ve beceriniz ile değil, ortaya konulan ve devam etmekte olan herhangi bir ürün ile endexliyorum.

Benim kac mesajdır savunduğum şeyi anlatamıyor olmak çok komik olmaya başladı.bir sefer daha deneyeceğim.

Sizler bu kadar bilgi beceri sahibi insanlarsınız.konusmalarınız da gayet düzgün. insan olarakta iyi insanlarsınızdır eminim. Simdi bukadar bilgili ve becerili insanın U-S çatısı altında toplanıpta şimdiye kadar bi işe yarar 1 tane bile sunucu oluşturamamış olması ve sizin bazılarınızın bu başlık altında sanki çok büyük işler başarmışcasına "Pvp server" "2 günlük server" kelimelerini kullanarak iyi veya kötü script ögrenmeye yada editlemeye çalışan bi kişiye destek yerine onu eleştiri yağmuruna tutarsanız,

bu durum şuna benzer. "Sen bi b.k değilsin. sen script ögrensende bişi olmaz. onun bunun scriptini calıp sunucu acıp 1 ay sonra kapatırsın.soru sorma tarzın bile dandik.ben sana yardım falan etmem"

Simdi soru şu. Hanginizin kapanmamıs bir sunucusu var?
Önceden actıgınız bir sunucuda herhangi bi yerden hazır script kullanmamıs sahsiyet varmıdır? (Bu scriptlere herşey dahildir.Yani sphereserverdan indiripte tek bir script kopyalamayan, orta dünya haritası açıpta haritasını kendi yapan?)

Michaell profosyonellik dersi vermek değil amacım. böyle bir fikrim yada düşüncem yok.

Sizin gibi bu yaşta bu kadar sey ögrenmiş kişilerin nasıl olurda bizlerin veya daha UO ile yeni tanışacak (daha önce bizim tanıstıgımız gibi) gençlerin önüne herşeyi ile mükemmel ve standarda yakın ve her açıdan düşünülmüş, hatasız, istikrarlı bir sunucu koyamaz?

Birşeylerde eksik var. bu eksik bu başlığı açan arkadaşla ilgili değil sizle ilgili. Siz bütün topu bu arkadaşa atıyorsunuz. Bu konuda uzmanlaşmış insanlar olarak adam gibi bir sunucu acmıs olsaydınız bu cocuk sunucu acma derdine girmeyip sizin actıgınız sunucuda oynayacaktı.Siz ise sanki en tepedeymişsiniz gibi hiç hatanız yokmuş ve bütün işlerinizi dogru yapmış rolü yaparak ikinci bir hata işliyorsunuz.

Ben simdiye kadar açılmış sunucuların forumlarından veya uo ile ilgili herhangi bir forumdaki mesajları screenshot alarak ultima konusunda kendi çapımda bir psikoloji analizi yapmak için yaklaşık 1.85 GB JPG arşivi yaptım. Ne işe yaradı diye sorarsan kendimi tatmin ettim. Sizin bulamadığınız soruların cevaplarını buldum. Bu cevaplar ne işe yaradı dersen, bu cevapları sizler bulsaydınız belki yarardı.

Neyse konusacaklarımız bir işe yarayacak olsaydı belki 10 sayfa daha yazardım üşenmezdim.en azından bir kaç forum postu koyayım :)



Konuyla %100 bağıntısız şeyler yazmışsın bence burayı kitleyin :)
10 saniye sonra editlendi.

Ayrıca postları okursan kimse mükemmel bir sunucu açtım demiyor veya açmış gibi tavır sergilemiyor senin yaptığına lafı yedi zırlıyo derler.
okudum da anlamadım demiosun bagıntısız diosun o da güzel :D
Master
59.2997
Konuyla alakasız olmasına karşın bana göre gerekli şeyler paylaşılmış. Bu tartışmayı ayrı bir başlık altından yürütmek daha mantıklı gibi duruyor. Başlığı daha fazla dağıtmak yerine bu konu üzerine ayrı bir konu oluşturmanızı talep ediyorum. Bu konular üzerinde durulması sağlıklı sonuçlar doğurabilir.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-05-08 18:59, 14 yıl önce)
Evet güzel gerçekten okuyunca bende tuhaf oldum eskilere gitmedim değil hani :)

Tabi bunlar şimdiki uo gerçeğini değiştirmez + konuyla alakasız :D . Gerçekten Ultima Online kurtulacaksa bunu kurtarıcak olan bence telif hakkı sahipleridir :S
CarpediemDynxRa : okudum da anlamadım demiosun bagıntısız diosun o da güzel :D

Bakın bu davranışınız tamamen çocukca işte oradaki kelimelerin konuyla bağıntısı nedir ? siz birşeyler söylüyorsunuz biz size cevap veriyoruz tamamen gereksiz şeyler söylüyorsunuz sonrada gereksiz bağıntısız dedikten sonra anlamadı diyorsunuz siz 25 yaşında olduğunuza eminmisiniz ?

Bakın normalde insan gibi davranıp konuşsanız size ''ABİ'' derdim ama bu davranışınız hiç ''Abilik'' bir davranış değil.
senin davranısını değerlendirmek senin ailene düşer ister abi de ister baska bişey.benim yazdığım şeylerin baglantısız olduğu yerleri gösterirsen o zaman söylediğin seyi ciddiye alırım. bu başlığın ilk mesajından itibaren konusulanları ve neyi tartıstığımızı ve benim bu mesajda neyleri irdeleyerek nereye gelmeye calıstıgımı sana anlatamadıysam bu, konusun bağlantısız olduğunu göstermez. ben oraya yazarken baglantı olduğunu düşünerek yazıyosam burada baglantılı birşeyler vardır. eğer umrumda değil diosan mesaj yazma okuma cevap ta yazma. cünkü umrunda olmayan bi mesajda kimse senden bi cevap beklemiyor.
Konunun başından beri takip ediyorum ha yazdım ha yazmıcam derken dedim yazayım.

Dynx ortaya bir fikir ile yaklaşmış fakat bu fikirin ana temasına değilde yazının içinde geçen (birazda eleştirisel) kelime gruplarına çok takılmışsınız.

1. olarak dynin bahsettiği konu " YARDIM EDİLMİYOR EDENLERSE KOMİK KOMİK ŞEYLER YAZIYOR" Misal;

Arama yap bulursun yazılan bi yerin altına 49238024 kişi arama yap bulursun yazmış
( tamam ilk arama yap diyen haklı çünkü GERÇEKTEN ARAMA YAPILMAMIŞ)

2. atın rengini değiştiremiyorum yardım edin yazınca (misal) hemen yazıyorlar
@clcke ekle on dclckte koy yok oncerate de koy binince layerden değiştirsin chek yapsın diye yüzlerce cevap geliyor ( EN ÇOK ŞİKAYETÇİ OLDUĞU YER SANIRSAM)
ama nedense çok sağlam bir for yada while döngülerinde kimse çıkıpta konuşmuyor.

3. dengesizlik var ben günlerce yazmadan sadece okuyan birisiyim ve okurken görüyorumki kişiler bazen diyorki
Ben bi scp istiyorum adam 5 adım koşunca ölsün
Hoşuna giderse bir kişinin yazıp veriyor he ama birisi sen yaz biz gerisini getiririz diyince bu sefer herkez böyle demeye başlıyor,
Ama birisi yazıp verirse herkes değiştire değiştire vermye bayılıyor.

Kısaca özet olarak dynx burada YARDIMIN EDİLME BİÇİMİNE vurgu yapıp Profesyönelliğe bindirme yapmış fakat bu lafları üstüne alıann arkadaşlar hemen profesyönellik nedir nasıl yapılması gerekir kısmına takılmışler.

Evet dynx yorumuna gelen cevaplar ile konu farklı yerlere kaymış ama ilk başta arkadaşın anlatmaya çalıştığı

YARDIM nasıl edilir veya nasıl edilmesi gerektiğidir. Burada köklü olanlar dışında (köklü olmayıpta kendini çocuk görmeyenler de bu kişiler içinde) burada cevap verirken adam gibi bir uslüp içinde cevap veriyor DYNX in cevabı size değil zaten.
Onun eleştirdiği kişiler birşey bilmeyipte bildi gibi gözükenler. yardımcı olmaktan cok post atmış gibi atmış olanlar.

4. OLARAK burası tartışılan yeri demişki profesyönel bir icraat yok. Evet profesyönel olarak bir icraat yok. Nasıl yok?
Şöyle Scp olayını aşmışsınızdır aklınıza gelen herşeyi yazarsınız, WB olayını aşmışsınızdır şaheser yaratırsınız, web + conn + ilişkilendirme + mysq ilişkilendirmişsinizdir bu konuda aşmışsınızdır süper şeyler yapıyorsunuzdur. Vurgu buraya değil vurgu EVET BİZ YAPTIK BAKIN aha server bu: diyipte hepsini bir çatı altına aldığınız neredeyse %95 den fazla oynanabilirlik sağladığınız bir sunucu varmı ? DİYE SORUYOR aslında

Size demiyorki siz işi bilmiyorsunuz. Size demiyorki siz işten anlamazsınız. Demeye çalıştığı bukadar bilen eden var ama neden kimse icraat yapmıyor. ( burası ayrı bir tartışma konusu üstelemeyin farklı bir sürü sebep cıkar)

Bunları demeye çalışmış kanımca ama gene bir sürü farklı yere gitmiş, verilen cevaplara yönelik konu kaymış bu sefer...

Aslında dynxin ilk yazdığına katılıyorum fakat bir bütün olarak okuyunca ve KELİMELERE TAKILMADAN...
3 yıldan bu yana açık kalmıs ve saygınlık kazanmıs ve halen daha devam eden bir sunucunuz yok ise, bu sizin birşeyleri eksik yaptığınızın göstergesidir.<---- ne bağlantısı var ? ne yani 3 yıldan bu yana açık kalmıs bi sunucum yoksa eksiğim mi var ve konuyla alakası ne konu script yardımla igili.

Ben simdiye kadar açılmış sunucuların forumlarından veya uo ile ilgili herhangi bir forumdaki mesajları screenshot alarak ultima konusunda kendi çapımda bir psikoloji analizi yapmak için yaklaşık 1.85 GB JPG arşivi yaptım. Ne işe yaradı diye sorarsan kendimi tatmin ettim. Sizin bulamadığınız soruların cevaplarını buldum. Bu cevaplar ne işe yaradı dersen, bu cevapları sizler bulsaydınız belki yarardı? <--- ne bağlantısı var?

Bak sen kendini tatmin etmişsin burada kendince bana laf sokuyosun kendini tatmin ediyosun ......

Burada tartışılan konuyla bu söylediklerinin ne alakası var arkadaşım çileden çıkarıyosun resmen saçma saçma post atıp durma.

// biraz sakin ve seviyeli..

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-05-08 19:04, 14 yıl önce)
Master
59.2997
Konunun gidişine binaen birkaç şey söylemek istiyorum.

Herkes Dynx'in üzerine yüklenmiş görüldüğü kadarıyla. Yazdıklarına aldığı cevaplar toplumdaki "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" deyiminin ne kadar doğru olduğuna açık bir kanıt olabilir. Uzun süre boyunca kendim de dahil olmak üzere at gözlüklerini taktığımız gibi başka oyuncularına düşüncelerini göz ardı edemeyerek her söyleneni "sözde" yenilik olarak ekledik ve ultima online seviyesini şu an bu durumlara getirdik. Dynx'in son yazdığı yazısına tamamen katılmaktayım. At gözlüklerini çıkartıp kendimizi bilmediğimiz, kendi menfaatimiz ve sözde ün-şöhret üçlemini yakalama çalışmalarına devam ettikçe burada daha çok oturup ağlaşırız, ağlaşacağız. Şu anki durumun düzelmeyeceğini herkes bildiği için işi iyice abartmaya başladılar. Burada suç oyuncularda değil tamamen bizlerde. (genelleme yapıyorum isteyen üzerine alınsın isteyen alınmasın.)

İkinci bir hususta yardım konusu. Başlığın açıldığında aktif olan ve sonradan bozulan konuya bir göz gezdirirsek burada sitem adı altında yardımına karşılık alamayan bir birey izlenimi var. Arkadaşlar düşünün biraz millete sitem etmeden önce, herkesin işi gücü veya uğraşları var. Sitede 7/24 aktif olarak herkese yardım edilecek diye bir kaide de bulunmuyor. Sitenin bunca yıllık geçmişinde biriken arşivler ile çoğu kişinin, birçok sorusu cevaplanabilecek nitelikte zaten. Fazla değil, azcık araştırma ile dünya kadar bilgiye ulaşmanız mümkün. Ama tabi toplum olarak çalışmak yerine direk olarak önümüze hazır sunulmasına alıştırıldığımız için bu tarz bir davranış beklemek hata olacaktır.

Fazla uzatmadan noktalamak gerekirse, arkadaşlar fevri davranarak iş yapmaya kalkıyorsunuz. Artık at gözlüklerinin çıkartılması vakti geldi sanırım çünkü dediğim dedik, yaptığım yaptık demekle hiçbir şeyin gerçekleşmediğini bunca süreden sonra öğrenmiş olmamız gerekiyor.
marlock kelimelere cok takılıyorsun kardeş sakin ol biraz :)

Bir bütün olarak oku bence biraz daha o yazının üstünde adam yazmış konuyu biraz dağıttık diye

2. yazdığında ise gene farklı bir fikir anlayışı var orda bir sürü birşeyler okuyarak farklı kişilerin olaylara nasıl baktığını inceledim diyor (analiz ettim) ve kendine cevaplar aldığını sizde bunu yapsaydınız belki bakış acınız değişe bilirdi diyor. ( afrklı insan tepkileri farklı beklentiler olarak)

Ben burda kimseden yana değilim ama biraz objektif olmak gerekmez mi ? Tümüyle idrak ederek okumamız gerekmezmi arkadaşlar ?
@CarpediemDynxRa

Aslında söylediklerine katılmıyor değilim. Fakat kısmen. Mesela " Madem ve Neden sorularına cevap. " Tam anlamıyla bir Ultima Online serveri yapabiliyorsak bu yeteneklere sahipsek neden bir bütün halinde proje yok ortada ve madem çok biliyoruz nedir bu Ultima Online dağınıklığı ?

Benim katıldığım ve zannediyorumki arkadaşımızında anlatmak istediği şey bu. Fakat bakıyorum yazılan bazı satırlar irdeleyici ve itici cümleler içeriyor.

Ortalığın kızgınlaşma sebebi ve konu dağılımı bundan kaynaklanıyor.

Konuya gelirsek eğer. Evet paylaşım konusunda bayağı bir sorunumuz var bu açıkça belli. Hiç birşey bilmeyen birisine .xcolor xxx yap dediğinde onu nasıl yapıcam diye bir cevap geliyorsa sen ona gülemezsin. Çünkü bu dağınıklığın sebebi hepimiziz.
Başkalarının hataları ve amatörlüğü yüzünden kimse kimseye bok atamaz bu bir gerçek atıyorsada sorgulanır carpediem beni ne kadar tanıyorda profesyonel işler yapamadığımı iddia ediyor ben iddia ediyorum profesyonel işler yaptım devamını getirmeye çalışıyorum genel anlamda konuşup tüm konuşmacıları içine aldı bende kişisel cevabımı verdim.

Şimdiki söyliyeceklerim sayın slothere'ye konunun ilk dağılma noktasına bakarsanız Carpediem'in yazdığı bir iki olaydır yani burada 9 köyden kovarlar saçmalığı yok herkez at gözlüğü takmışsa bize ne bizim taktığımızı kim söylüyor ve ispatlıyor biz canımızı dişimize takıyoruz çalışıyoruz ultima online daha iyi yerlere gelsin diye ama ben her 13 yaşındaki ergenlik çağındaki çocuk server açsın diye her konuya cevap veremem ki geçtim zaten bazı belirli kişiler'de bunun farkına varıp yardım etmeyince dediler aman nerde millet neden yardım etmiyorlar zaten bizim yardım gibi bir sorumluluğumuz yok tamamen karşılıksız yapıyoruz konusunu görmemişlerdir başka konular uplanmıştır görülmemiştir ama aman benim konum cevaplanmadı diyipde bunu milletin yüzüne vuruyorlar sende bu duruma cevabını veriyosun 1.86gb lik arşivi olmasına rağmen kendini tatmin edememiş bir arkadaşımız geliyo aman siz ne kadar profesyonelsinizki ne iş yaptınızki diye hesap sorar gibi cevap veriyor bizimde bu durumda insani olarak sinir katsayımız artıyorki zaten ben tabiri caiz ise mülayim bir insanım önemli bir konu olmadıkca olayla ilgili eleştri yapmam hani herşeyi geçtim sayın carpediem gerçekten profesyonel işler yapmış olsaydı derdik ki evet bu adam işi biliyoki böyle şeyler diyo ama kusura bakmayında ona sorun kendisi ne iş başarmışda bize böyle cevaplar veriyor ? Siz gelipde buraya yok efendim yüklendiniz falan demeyin ne yapıyoruz hadi beyler şu carpediemi laf yağmuruna mı tutalım diyoruz herkez kendi görüşünü söylüyor çoğunluk carpediemin cevabının aksine tavır sergileyince üstüne çullandılar oluyo.

En son olarak sayın carpediem bence biz burada susalım açıcağımız sunucular konuşsun kim profesyonel ise o konuşsun böyle varalım sonuna yoksa konuyu açan closed'in konusu çok sapmış olucak dağıtmadan bitirelim.
@Marlock

CarpediemDynxRa "ben profesyonelim veya ben sizden daha iyi biliyorum " dememişki. biraz mantıklı düşünürsen eğer genel olarak neden diye başlamış ilk postu.. :S Boşuna tartışıyorsunuz. Bence bu konuyu ultimanın lehine doğru yöneltelim.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.