Master
59.2997
Türkiye'de herkes bir arayış içerisinde... Bazıları kendisi ile cebelleşiyor sunucu açmak için, bazıları düzgün ve devamlı bir sunucu arıyor, bazıları hazırlanan oluşumlara taş koymak niyetinde, bazıları da çekememezlik ve kendine prim kazandırma peşinde. Her şey iyi hoş herkes bir arayış içinde ama neden şunları düşünmüyorsunuz;

Sunucu açanlar, açma niyetinde olup uğraşanlar; tamam bu bir oyun ve emülatörlerine ücretsiz şekilde erişip her istediğinizi yapmakta özgürsünüz, buna karşı gelen veya gelebilecek kimse yok. Ama niçin bu işi egonuz ile bağlantılı şekilde ilerletiyorsunuz? Sunucu açınca insanın Kaf dağına falan çıkacağı yok, popüler olup herkes tarafından tanınacaksınız diye bir şey de yok. Kime karşı bu egonuzu tatmin etme hırsınız? Oyunun teknik yanını öğrenmek çok güzel, bunları uygulamak istemenizde çok güzel ama bir anlık heves için oyun piyasasının içine etmek gibi bir lüksünüz yok maalesef. Piyasada bu işi yapacak kadar bilgili kişi sayısı belli. Kendi çabaları ile kendini geliştirmek isteyen kişiler de belli. Kendini geliştirmeyip daha çok kendini geriletmekte inat edenler de belli. Öğrenme aşamanızda iken bırakın bu sunucu işlerini bilen kişiler yapsın. Bilen kişiler ilgilensin. Her kod yazmayı öğrenen sunucu açarsa ortaya çıkacak durum bellidir. –ki o durum çıkalı çok uzun zaman oldu-

Sonra başlıklar açılıyor, Ultima niye öldü, nasıl canlandırılır şeklinde. Bu da ayrı bir saçmalık bana kalırsa. Bunun bir oyun olduğunu unutup böyle hırslara girmek gerçekten çok gereksiz. Bu bir oyun ve oyunlar keyif almak için, zaman geçirmek için oynanır. Bazıları vardır oyunları hayat felsefesi haline getirmiştir hayatlarını berbat eder. Bu da kişilere kalmış bir şeydir, karışılamaz. Ama siz böyle yaparsanız, onlar böyle yaparlarsa keyif alınacak bir şey kalmaz ortada ve kalmadı.

Düzgün ve devamlı sunucu arayan oyuncu kitlesine gelirsek; bu ülkede bu seviyeye gelmenin baş suçlusu sizsiniz, başka hiç kimse değil. Bu tarz kişilerin sunucularını, birkaç item veya menfaatler uğruna yücelttiniz aylarca. Ancak elinize ne geçti, hiç bir şey. Çünkü siz de açıkta kaldınız. Sizin yücelttiğiniz sunucuların düzeyleri belli olduğundan dolayı bir süre sonra kapandı ve isyan etmeye başladınız, kendi kendinize yersiz yere isyan ettiniz boşu boşuna. İstediğiniz ölçütlerde beklide onlarca sunucu açıldı bu ülkede, ama siz gidip yine menfaat oyunculuğu yaptığınızdan dolayı o insanları da bıktırdınız. Bundan sonra iddia ediyorum bu ülkede her ne seviyede sunucu açılırsa açılsın, isterlerse yıkıp yeni emülatör kodlasınlar, istediği kadar profesyonel iş yapsın veya yapmaya çalışsınlar bu sunucular aynen şu an olduğu gibi hiçbir şekilde karşılıklarını alamayacaklar ve siz de arzu ettiğiniz(!) ölçütlerde sunuculara kavuşamayacaksınız.

Yapılan uğraşlara taş koyanlara yorum yapmaya bile gerek yok aslında. Siber savaşlar çıkacak neredeyse gereksiz şeyler ve bu aptal oyun uğruna. Birbirinizi öldüreceksiniz karşı karşıya olsanız. Niçin peki? Prim kazanmak ve kendi egonuzu tatmin etmek için. Siz bu kadar birbirinizle uğraştığınız kadar, oyuncular sizin için uğraşıyor mu acaba? Emeğinizin(!) karşılığını alabildiğinizi ve bu şekilde yaptıklarınızla alabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Son olarak şöyle tamamlamak istiyorum. Herkes aynı yerden geldi, aynı evreleri geçiyor. Geldiğiniz yeri unutup gereksiz işlere kalkışmayın. Çünkü kalkışacak değerde bir şey yok ortada. Somut bir şey yok en basitinden, bu kadar uğraş bu kadar düşünce çok boşa bunu mutlaka bir gün anlayacaksınız. Ama bunu anladığınızda işin işten geçmemesine dikkat etmelisiniz. Hiç kimsenin bir başkasına karşı üstünlüğü bulunmuyor, herkes eşit. Bu seviyeyi unutup kendinizi bir yerlerde, statü sahibi sanmayın. Çünkü bu oyun ile uğraşan hiç kimse bir bu oyun sınırları içinde bir statüye sahip değil. Açın bakın bilişim sektörlerinde neler dönüyor, neler yapılıyor. İnsanlar uğraşarak emek vererek bir yerlere geliyor ve tanınıyor. Böyle aptal bir oyun ile bu yerlere gelemezsiniz.

Bu yazıyı, bu oyunla yıllardır uğraşan ve artık bazı konuları fark eden, ancak uygulamaya koymaya yeni yeni başlayan birisi olarak yazıyorum. Bunlar bir bireye veya kişilere karşı yapılmış yorum değildir, sadece genellemedir. Burada hiçbir sunucunun menfaatine bir şey yazmadığımı da belirtmek isterim. “Apaçilik” yapıp hemen reklam ve benzeri arayışlar içerisinde olduğumu düşünüp bu şekilde yorum yapacak kişiler olacaktır mutlaka. O kişilere verilecek cevap olarak sadece yazıyı okumalarını önerebilirim. Bir kişi de olsa bu yazıdan kendine bir şeyler katsa benim için kârdır.

İyi akşamlar..
Cumlelerim Burda Kesildi.Gercekten Guzel Bi Yazi Tebrik Ederim...

Bu konu Twiliqht tarafından düzenlendi(2010-02-06 02:50, 14 yıl önce)
Gerçekten güzel bir yazı olmuş Gökberk.Umarım ki diğer arkadaşlar da yazıyı okunmaya değer bulup okuma zahmetine katlanıp yazılanlardan ufak da olsa ders almaya çalışırlar.
Katılıyorum ama bu yazıyı kusura bakmada kimsenin s.kine takıcağını zannetmiyorum kendini yormuşsun çökmüş bir piyasaya umut kazandırmaya çalışmışsın gibi geldi çok hoşumada gitti ama boş bir çaba canım abim artık uyar uyarma fark etmez bildiğini okurlar.
Gerçekten çok güzel ifade etmişsin.Aslında bu açıkladıkların gerçekten önlenebilir sorunlar ve Marlockun dediği gibi afedersiniz gerçekten kimsenin s*kinde olmaması yeterince kötü bir durumken başkalarının müdahale etmemesi yada edememesi gerçekten üzücü bir durum.Elini sallıyorsun uyduruk kıytırık serverlara çarpıyor.Adam başkasını rezil edip kendini yücelttiğini sanıyor menfaat için birsürü yaygara çıkartılıyor haklıyken haksız duruma düşebilecek kişiler oluyor.

Ultima sektöründe host satışlarından etkilenmeyecek serverlar(sponsorsuz ve gerçekten orjinal olmalı) çıkarsa host fiyatlarının olduğunun 5 veya 6 katı fiyata satılması durumunda eminimki %70 civarında temizlenme olmaması ihtimali veremiyorum.İki üç kod yazan birilerini buluyor kendi eğlenecek ya tabi başkalarınıda getiriyor eğlendik 3 hafta geçmiş hop bitti eee ?? Ne oldu ?? Server kapandı abi..

Gerçekten yazık.Slothere arkadaşımızın dediklerini umursamayanlar gerçekten UO nun durumunu anlayacak kapasiteye sahip olmadıklarına eminim...
Hala türkiyedeki uo tayfasının private server mantığını anladığını düşünmüyorum.
Arkadaşlar bunlar private serverler, kapanıp kapanmayacağı, ne zaman kapanacağı belli olmaz. Playerlerinde neden kapandı diye sorma ve isyan etme gibi bi lüksüde yoktur.
Türkiyede uo deyince direk private serverler anlaşılıyor. Yakın arkadaşımdan birine sordum 5-6 yıl uo oynayıp sonra bırakmış, osi de tekrar başlayalım dedim bana osi ne dedi :)
Çoğu kişinin client.exe yi açıp bu client nereye bağlanır diye düşündüğünü bile zannetmiyorum :)
Yıllar boyunca kapanan serverlere döktüğümüz emeği osi ye dökseydik hiç böyle sorunlarla karşılaşırmıydık ?
Şuanda arkadaşlarım osi de olmadığı için oynamıyorum. Sphere shardlarda arasıra takılıyorum. Arkadaşlarınız nereye takılıyorsa sizde ordasınız.
Bence osinin tanınmamasıda bu yüzden olmuştur.
Çok güzel yazmışsın artık itemler falan parayla satılıyor sonu geliyor . .
Awe : Çok güzel yazmışsın artık itemler falan parayla satılıyor sonu geliyor . .

Bügün deselerki örnek veriyorum. Superonline bir ultima sunucusu açmış yalnız üyelik sistemi ücretli ve şu kadar, bazı itemler vs. paralı.. gibisinden.

İnanın hiç düşünmem kayıt olur ve oynarım. Şimdi neden osi'de oynamıyoruz ? Türk yok arkadaş stafflar yabancı (:

Ama senin anlatmak istediğini ben anladım. Sonuçta aynı şeylerden dert yanıyoruz Awe.

+ Yazı güzeldi ama tam bu aralar forumda '' bu tür başlıklar yazılmıyorken '' ilerisi için tekrardan bir tartışma alanına dönebilir.. :(
Bence çok saçma market nedir ya para kırmaya calışıyorlar aslında böyle birşeyin kesinleşmemesi gerek.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.