//Syntax
Isim kontrolü yaptıramazlar diye düşünüyorum..

Yani kendim de yazıyorum easy script i ve easyuo.com daki scriptleri de uyarlıyorum..
Isim kontrolü yapan bi script hiç görmedim. ( Easyuo tamamen id ve typelarla çalışıyor. )

Ha şunu yapabilirler çantasına alacağı potların id lerini tek tek yazar script ine..
Ama böyle de id si değiştikçe script i baştan yazması gerekir.


Client e gelirsek.. Hiç görmedim bilmem ama forumda duyduğum açık kod client varmış.. Kastettiği iris clientta olabilir tam bilmiyorum..

Ama en önemlisi backpackid eğer backpackid yi çekmesini engelleyebilirsen easyuo anca multi açmaya yarar.
Potion lar üzerinde biraz çalışmak lazım yapılmayacak birşey değildir sonuçta.Type ile olduğunda dediğin gibi algılama sorunu olacaktır.

1 tane opensource client var versiyonunu bilmiyorum fakat var olduğunu duymuştum.1 tane delphi ile yazılan bir runuo client i var biraz uğraşılınca sphere a uyarlanıyor fakat bilgisayar gereksinimleri normal clientlere göre biraz daha yüksek.Delphi ile yazılan ı kendi sunucumuzda denemiştik(Neran denemişti).Sphere için büyük ölçüde uyarlama yapabilmişti fakat hem kullanım zorluğu hemde gereksinimleri yüzünden tercih etmemiştik.

Sıfırdan client yazılabilir aslında ama kolay olacağını zannetmiyorum.
Sıfırdan client yazabilmek için öncelikle clientin bağlanıcağı emulatoru de anlamak gerekiyor.
Emulatör de opensource olmadığı için işi 2 kat zorlaştırıyor tabi.sphereserver kaynak kodlarını yayınlasa da şu sphere speed,easyuo belasından tamamen kurtulsa.
Dediğin yaptığınız clientte speed, easyuo yu engelleyebilmişmiydiniz..

Aslında sistem gereksinimleri o kadar da yüksek değil..
Mesela bende sağlam bir bilgisayar var.. Çoğu serverda yaşadığım sorun şu client açılıyor id-pass yazdığımız yerlere mouse ile tıkladıgım anda XP deki gönderme hatası geliyor.. Windows 7 64 bit var ama bağzı sunucularda da sorunsuz.. Desktop u silince düzeliyor falan.. Sıfırdan makro ayarlıyorum yine aynı olay oluyo.. Ya da script ile düzeltilebilecek şeylerde var. Plevelinden aldığı gaz ve haz ile sağa sola büssürü bank koyuyo yerlere döşeme koyuyo.. Static olmayınca da haliyle ram e bir anda yazamıcağı kadar yüklendiğinden göçüyor..

Ama normalde ultima online ne işlemciyi kasar ve ram e fazla yüklenir..
Şuanda her serverda intel P7350 2.0 Ghz 1066 Fsb Çift çekirdek işlemcimin tek çekirdeği tamamen kullanıyor gibi gözüküyor.. Birçok kaliteli serverda bu durum hiç bir sorun çıkartmamasına rağmen bağzı serverlarda client kapanıp duruyor;
Sebebini Hex ile açtıkları sıra yaptıkları bir değişikliğin etkisi olarak düşünüyorum..

Sanmıyorum ki döngüsel bi hata olmadıkça kasacağını..
Eğer senin içinde sorun olmazsa exe halini atabilirsen bir denemek isterim..
Uo da ekran değişmese bile her saniye tekrardan çizildiği için cpu kullanımı tavan yapmakta.Oyunda static olmayan itemler de clientte düşmelere sebep oluyor.
Ama ben hatırlıyorum eski bilgisayarımda ve eski versionlarda.. 2.0.3 ler kullanılırken belki de.. CPU kullanımı o eski bilgisayarımda %20 falandı.

Ve sanmıyorum ki tek sebep static olmayan itemlerin olduğunu.. Bomboş bi alanı marklıyoruz. Recall oluyoruz client düşebiliyor. Bağzı serverlar da oluyor bağzı serverlarda sorun olmuyor ama..
Kronos : Sen daha iysini yaptıysan adama neden yardımcı olmaya çalışmıyorsun da imzandaki server hazır portallar kullanıyorken bok atıyorsun?
Bir noktada kronos haksızsın, Nimloth'un sitesi hazır portal değil, ince ince milim milim kodlanmış bi sitedir. Kurucusu ve yapımcısı David. Ve başından beri aşamalarıyla biliyorum.

Bu konu tukrok tarafından düzenlendi(2010-03-26 10:14, 14 yıl önce)
Haksız bile olsa +1 :)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.