Türkiye'nin en eski ve aktif online oyun platformu, Ultima Online, Counter-Strike ve diğer online oyunlar hakkında Türkçe haber, bilgi ve forum sunuyor. Türkiye'nin en eski ve aktif online oyun platformu, Ultima Online, Counter-Strike ve diğer online oyunlar hakkında Türkçe haber, bilgi ve forum sunuyor.
  • ANASAYFA
  • ULTIMA ONLINE
    • Ultima Online Oyuncu Rehberi

      Ultima Online Oyuncu Rehberi

      Oyunu hakkında tanıcı bilgiler ve ipuçları

    • Ultima Online Server List

      Ultima Online Server List

      Önemli özellikleri ve online oyuncu sayıları

    • Ultima Online Script

      Ultima Online Script

      Sphere, RunUO, Razor scriptleri

    • Ultima Online Forum

      Ultima Online Forum

      UO hakkında görüş alışverişi

  • FORUM
  • DOKÜMAN
  • İNDİR
  • DISCORD 29
   Üye ol    Giriş
196
  1. Doküman
  2. İşletim Sistemleri
  3. Windows İpucları III

Windows İpucları III

  • Sidious
  • Sidious
  • 2006-05-03 19:45
  • 1 Yorumlar
  • 5959 Görüntüleme
Bir Yığın Dosyayı Yeniden Adlandırmak
Elimizde bir Resimler dizini var. Bunların isimleri karmakarışık. Bunların arasından istediklerimizi seçip bir sıraya koymamız lazım. Aynı anda 30 dosyanın ismini değiştirmeyi düşündünüz mü hiç? Mesela benim garip isimlerle 30 tane resmim var. Dijital fotoğraf makineleriyle çekilen resimler genelde hep seri numarası gibi garip isimlerle isimlendiriliyor. Bunları unal1, unal2, unal3, vs. şeklinde sıraya sokabilirim. Diğer resimleri de aynı şekilde isimlendirebiliyorum. İstediğiniz dosyaları seçin. Sonra F2'ye basın ve ilk dosyanın değişecek ismini XP size sorsun. Gerisini bırakın, o halletsin. Çok basit ama çok yararlı değil mi?
İnternet Explorer'da Yazı Tipi Büyüklüğü
Çok rahat bir yaklaşım. Bazı web sitelerinde bir marifetmiş gibi yazıları o kadar küçük yaparlar ki, monitöre gözlerinizi sokmadan okuyamazsınız. Yazı tiplerinin büyüklüğünü de her defasında menülerden ayarlamak çok kullanışsızdır. Eğer tekerleği olan bir fareniz varsa, CTRL tuşuna basılı tutarak istediğiniz zaman, hiçbir menüye girmeden, tekerleği hareket ettirin. Bunu diğer programlarda da deneyebilirsiniz. Örneğin şu an kullandığım Open Office'de bile bu özellik çalışıyor. Hatta olayı biraz şekillendirip herhangi bir resme çift tıklayıp açın. XP resmi kendi programıyla gösteriyor. Tekerleği hareket ettirin ve zoom-in ve zoom-out özelliğini rahat bir şekilde kullanın. Hoşunuza gidecek.
Kendi Kendine Kapanmayan Bilgisayar
Eğer 'Kapan!' dediğinizde XP kapanıyorsa, ama bilgisayarınız kendiliğinden elektriği kesip kapanmıyorsa, sakın suçluyu bilgisayar olarak tespit etmeyin. Birçok insan buna sinir oluyordur eminim. Tekrar rahatlamak için Control Panel'den Power Options'a (Güç Özellikleri) girin, APM'yi aktif hale getirin. Artık sizin bilgisayarınız da XP'den aldığı komut doğrultusunda kapanacaktır.
Gruplaşma
Bir Internet Explorer açarsınız, başlığını ekranın altında Taskbar'da (görev çubuğu) görürsünüz. Bir IE penceresi daha açarsınız, o da diğerinin yanına yerleşir. Bir IE penceresi daha açtığınızda ise grup haline gelirler. 3 pencerenin grup olması size az mı geldi? Daha fazla başlığı aynı anda görmek mi istiyorsunuz? Bunun için Windows XP'de herhangi bir ayar yok. Regedit programıyla halletmemiz gerekiyor. Bulmamız gereken değerin yolu aynen şöyle: HKEY_CURRENT_USER\ Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\ Explorer\
Advanced Bu yolu takip ettiğinizde değiştirmeniz gereken değer ise şöyle:TaskbarGroupSize'
=dword: 00000003 Burada satırın sonundaki 3 rakamını kaç tane bağımsız pencere açmak istediğiniz doğrultusunda değiştirebilirsiniz. Bu gerçekten çok faydalı oluyor. Büyük ekran bir monitörünüz varsa ve aynı anda 3'den fazla IE penceresi açıyorsanız ki muhtemelen açıyorsunuzdur, daha ekranda bir sürü yer varken 3'den sonra IE pencerelerinin grup haline girmesi biraz mantıksız oluyor.
Yavaş Kapanış
nVIDIA firmasının GeForce ve TNT2 ekran kartlarını hepimiz kullanıyoruz, çünkü fiyat/performans oranı oldukça iyi. Bu kartların yakın tarihlerdeki donanım sürücülerinde XP'de şöyle bir sorun meydana geliyor. Sürücüler sisteme nVIDIA Driver Helper Service adında bir servis yüklüyor. Servis olarak yüklendiği için, açılırken ve kapanırken ruhumuz duymuyor. Fakat genelde çok yavaş kapatıyor kendini. Bu da XP'nin yavaş kapanmasına neden oluyor. Hem de boşuna hafızadan yiyor. Bunu iptal etmek için, Administrative Tools'dan Servislere girin ve NVSvc isimli servisi durdurup başlangıç biçimini manual hale getirin. Bir daha sorun çıkarmayacaktır.
Network Bağlantıları
Ağ üzerinde başka bir bilgisayara bağlanırken, XP öncelikle Scheduled Tasks'a
(Zamanlanmış Görevler) bakar. Nedense bu bazen ilk bağlanırken 30 saniyeye varan
yavaşlamalara neden olur. Bunu engellemek için regedit'i açalım ve HKEY_LOCAL_MACHINE/ Software/Microsoft/ Windows/Current Version/ Explorer/RemoteComputer/ NameSpace yolunu bulalım. Buradan şu 'anahtarı' bulup silelim: {D6277990 4C6A11CF 8D87 OOAA0060F5BF).
Ve Windows XP'yi yeniden başlatın.



Biraz konuyu toparlayarak, ufak ipuçlarıyla sonlayalım.
1. Acaba Windows’umun Aktivasyonu Yapılmış Mı?
Start” Sonra da “Run” ı klikleyin ve karşınıza çıkan boşluğa “C:\Windows\ system32\oobe\
msoobe.exe /a” yazın ve ENTER`e basın Eğer Windows’unuzu D dizinine veya başka bir yere kurduysanız “C:\” yerine “D:\” veya Windows’unuzun kurulu olduğu dizini girin. (NOT: Windows XP sayfasından xp.reg v001 ‘i indirdiyseniz muhtemelen aktivasyon yapılmış görünecektir).

2. Bios Şifre Kırma Yöntemleri
1. Ana kartın pilini çıkartın, yarım saat bekleyin, tekrar taktığınızda şifre kalkar.
2. Bios pilinin yanında bir jumper vardır. 3 pinlidir. Jumperi oradan çıkartın, bir yanındakine takın, sonra hemen eski yerine geri takın, Bios’u resetler.

a. BIOS Features Setup'taki "CPU Internal Cache" ve "External Cache" ayarlarını "Enabled" durumuna getirin. Böylelikle ilk hızlandırma işlemi halledilmiş olur.
b. Çoğu Board üreticisi, "BIOS Features Setup"taki "Boot-up System Speed"e menü seçeneği olarak yer vermemektedir. Fakat buna rağmen yine de varsa, buradaki ayar "High" olarak yapılmalıdır. Çünkü "Low", işlemciyi oldukça yavaşlatır.

3. Girilemeyen Siteler

Tecrübe iyidir. Beraberinde gelişim gelir. Başıma gelen acı tecrübe ve edindiğim bilgileri
belki aynı sıkıntıyı yaşayanlar olabilir diye paylaşıyorum. Sistemime dışarıdan müdahale
ile bir şeyler değiştirilmiş. Kendimi savunmak için kullandığım Norton AV ve PF (Personal
Firewall) update yapmıyordu. Birşeylerin ters gittiğini sezinledim. Browser’a
www.symantec.com yazıyordum ancak site açılmıyordu. Kaspersky.com, Panda, vs. güvenlik
yazılım şirketleri açılmıyordu. Ancak diğer sitelere girebiliyordum. Bu nasıl olabilirdi. Aklıma
hosts dosyası geldi. Bu dosyanın yeri; C:\WINDOWS\system32\drivers\etc klasöründedir.
(Win 98 de system32, system olacak). Bu dosyayı açmak için sağ tıklayın. Birlikte açılacağı
program için notepad’i seçin. Ancak bu tür dosyaları açmak için her zaman bu programı kullan seçeneği işaretli olmasın. Bir de ne göreyim? Giremediğim tüm siteler local host’a tanımlanmış durumdaydı. Yani browser istemimi, internette değil, HDD'de arıyor, local host’umda host
edilen böyle bir site olmadığı içinde sayfa görüntülenemiyor uyarısı alıyordum.

Dosyanın orijinali, açtığınızda şu şekilde olmalıdır.

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost

Bende ise şu şekilde idi;

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# Entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 www.symantec.com
127.0.0.1 www.kaspersky.com
............

şeklinde tam 50 tane site tanımlı idi. Tüm altta yer alan siteleri sildim ve kaydedip kapattım. İşte o an problemi çözmüştüm. Bu zararlı kullanımı. Bir de faydasına bakalım. Evlisiniz, eşiniz veya çocuğunuzun girmesini istemediğiniz siteyi buraya tanımlayın, olsun bitsin.


4. Aynı Sunucundan İkiden Fazla Download Yapmak

Genellikle internetteki belirli bir sunucudan dosya indiriyorsunuz. Bu nedenle birçok dosyanın aynı anda paralel olarak indirilmesini istiyorsunuz. Ancak Internet Explorer 6, sadece iki dosyanın aynı anda indirilmesine izin veriyor. Söz konusu sınır sadece aynı sunucudan dosya download ederken karşınıza çıkacaktır. Şayet birden fazla sunucudan dosya indiriyorsanız, aynı anda çok sayıda download başlatabilirsiniz. İsterseniz Kayıt Defteri’nde yapacağınız küçük bir değişiklik ile bu sınırı ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için ilk olarak Kayıt Düzenleyicisi’ni çalıştırın ve ekrana gelen pencere üzerindeki “HKEY_CURRENT_USER\
Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings” anahtarını etkinleştirin. Şimdi buraya iki yeni öğe eklemelisiniz. İlk olarak Düzen/Yeni/DWORD Değeri komutunu çalıştırın ve yeni öğeye isim olarak “MaxConnectionsPerServer” girdikten sonra [Enter] tuşuna basın. Düzen/Değiştir komutunu çalıştırın ve maksimum bağlantısı sayısını ifade eden
değer olarak “8” girin. Bu download hızını arttıracaktır. Ancak bant genişliğinizin kapasitesini göz önünde bulundurarak aynı anda çok fazla download başlatmamalısınız. Aynı işlemi tekrar edin ve “MaxConnectionsPer1_0Server” adında yeni bir DWORD değeri oluşturun. Bu öğenin değerini de “8” olarak değiştirin ve Kayıt Düzenleyicisi’ni kapatın.

5. Aranızda Dosya Transferi İçin Kullanabileceğiniz Muhteşem Bir Hizmet

https://s2.yousendit.com/

1 GB ye kadar gönderebilirsiniz. Alıcıya link içeren bir e-mail gönderiliyor ve bu siteden dosyayı download edebiliyor. Ancak, bu dosya 7 gün içerisinde indirilmeli. Ayrıca aynı dosya sınırlı sayıda indirilebilir.

6. Ekle/Kaldır Listesinden Silinmeyen Program İsimlerinin Silinmesi

Bazen yanlışlıkla programı bilgisayarınızdan silmek için programın klasörünü silersiniz.
Bu durumda Denetim Masası/Program Ekle-Kaldır da o programı kaldırmaya çalıştığınızda
kalkmaz. Bunun için Tweak-Ui yardımcı programını kullanabilirsiniz. Yoksa Başlat/Çalıştır
/regedit’i çalıştırın. (Çalıştır'ı klavyeden çalıştırmak için Win tuşu ile R tuşuna basın).
1- HKEY_LOCAL_MACHINE 'i yanındaki + yı tıklayın, açılan listeden;
2- Software 'i açın, aynı şekilde takip edin
3- Microsoft 'u açın
4- Windows 'u açın
5- CurrentVersion 'u açın
6- Uninstall' ı açın
(Bilgisayarım\HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\
Uninstall) Burada Program-Ekle kaldır’daki listeyi göreceksiniz. Listeden kaldıramadıklarınızı
DEL tuşuna basarak silin.

7. İnternet Hızı Nasıl Arttırılır?

Önce Başlat ve Çalıştır hanesine regedit yazıp Enter'a basın.
1. HKEY_LOCAL_MACHINE/Enum/Root/Net adı altındaki 0000 ve 0001 gibi alt anahtarları bulun.
2. Bu rakamın yanındaki + işaretine basıp oradan Binding'i tıklayın. MSTCP/0000 veya MSTCP/0001 satırındaki 4 haneli rakamı bir kenara yazın (0000 veya 0001 gibi).
3. HKEY_LOCAL_MACHINE/Enum/Root/NetWork/MSTCP/ altında demin bulmuş olduğunuz rakama tıklayın.
4. Sağda Driver yazan yerden NetTrans/0000 gibi bir değeri, bir yere not edin.
5. HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentContSet/Services/ Class/NetTrans/ altında, kenara not ettiğiniz rakamlı anahtarı bulun ve ona tıklayın.
6. Sağda boş alanda sağ tuş/Yeni/Dize değeri deyip yeni dize yaratıp adını MaxMTU olarak verin. Tekrar sağ tuş Modify deyip değer olarak 576 verin.
7. Bilgisayarı kapatıp açın. Bunlara ilave olarak: Denetim masası/ Ağ yazan yere tıklayın ve TCP/IP dışındaki NetBeu ve IPX/SPX olan protokolleri kaldırın.

8. Dialer ve Korunma

C:\Documents and Settings\All Users\ApplicationData\Microsoft\Network\Connections\
Pbk\ klasöründeki rasphone.pbk isimli dosyayı salt okunur olarak ayarlayın. Dialer’lar çevirmeli bağlantı oluşturamazlar, sadece mevcut internet bağlantınızı kesebilirler ve ekranınıza telefon defterine yazılamıyor. Hata 624: Sistem, telefon defteri dosyasını güncelleştiremedi şeklinde bir hata mesajı çıkar. Bu söylediklerim bağlantınızı bilgisayarınızın diğer kullanıcılarıyla da paylaşıyorsanız geçerli, aksi takdirde C:\Documents and Settings\ klasöründe gizli dosyaları da işin içine katarak *.pbk şeklinde bir arama yapın ve çıkan dosyaları salt okunur olarak ayarlayın.

9. Sürücüleri Görünmez Yapmak

Bilgisayarınızı başka kullanıcılarla paylaşıyor ve özel bilgilerinizin gizli kalması için bir sabit disk partisyonunda sakladığınız verilere erişimi zorlaştırmak istiyorsunuz. Kayıt Defteri’nde yapılacak küçük bir değişiklik, sürücülerin görünmezlik zırhına sarılmalarını sağlar. Bunun için ilk olarak Başlat/Çalıştır komutunu çalıştırın ve ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna “regedit” yazdıktan sonra Tamam düğmesine tıklayarak Kayıt Düzenleyicisi’ni çalıştırın. Ekrana gelen penceredeki “HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Policies\Explorer” anahtarını etkinleştirin. Düzen/Yeni/DWORD Değeri komutunu kullanarak bu anahtar altında “NoDrives” adında yeni bir öğe oluşturun. Yeni öğeyi seçtikten sonra Düzen/Değiştir komutunu çalıştırın ve ekrana gelen penceredeki Değer Verisi kutusuna onaltılık düzende bir değer girin. Bu değer, hangi sürücünün gizleneceğini belirtir. Örneğin, “A:”, “B:”, “C:”, “D:”, “E:” ve “F:” ismindeki sürücüler için her adımda iki ile çarpılan 1, 2, 4, 8, 10, ve 20 onaltılık sayı değerlerini kullanabilirsiniz. Buna karşılık aynı anda birden fazla sürücüyü gizlemek için de karşılık gelen değerleri toplamalısınız. Örneğin, “C:” ve “D:” isimli sürücülerin görünmesini engellemek istiyorsanız “C” (=8+4) onaltılık değerini kullanmalısınız. Daha sonra Tamam düğmesine tıklayın ve Kayıt Düzenleyicisi’ni kapatın. Windows’u kapatıp, yeniden açtıktan sonra söz konusu sürücüler görünmez olacaklardır. Ancak bu noktada sürücülerin sadece gezgin ve dosya iletişim pencerelerinde görünmez olduklarına dikkat etmelisiniz. Buna karşılık söz konusu sürücülere DOS komut satırını kullanarak erişmek mümkündür

10. Sistem Dosyalarının Kontrolü

Eğer sisteminiz garip hatalar vermeye başladıysa veya Mavi ekranlarla karşılaşmaya
başladıysanız, muhtemelen sistem dosyalarınızdan biri bozulmuştur. Windows XP sizin
için sistem dosyalarını bir defaya mahsus veya düzenli aralıklarla kontrol edebilir.
Bunun için ihtiyacınız olan şey, Windows Cd sini Cd-Rom’a takmak ve Start Run deyip
cmd komutu vererek Ok demek ve açılan ekranda sfc/scannow komutunu vermektir.



11. Gereksiz Hizmetleri Durdurun

Start/Run deyin ve açılan boşluğa: services.msc yazın ve Ok deyin. Sonrasında alttaki resimde sarı çizgiyle işaretlenmiş hizmetleri Disable yapın ki sistem kaynaklarından biraz olsun tasarruf edin.

12. Internet Bağlantı Hızınızı Arttırın

1. "Administrator" olarak sisteme giriş yapın (sistem boot ederken F8 e basın ve güvenli mod’da administrator olarak girin).
2. start - run - gpedit.msc yazın.
3. "local computer policy" branşına klikleyin.
4. "administrative templates" branşına klikleyin.
5. "network branşına klikleyin.
6. Solda yer alan "QoS Packet Scheduler"a klikleyin.
7. Sağ pencerede gördüğünüz "limit reservable bandwidth" e klikleyin.
8. Setting adı altındaki boşluğa tik koyun, "enabled" demiş olun.
9. "Bandwidth limit %" değerini 0 yapın (böylece sınırlamayı % 0 yapmış olduk, yoksa % 20 yi biz kullanamıyorduk). Bunlardan sonra isterseniz QoS Packet Scheduler ‘i disable edebilirsiniz ama yukarıdakini yaparak işi sağlama almış olduk.

13. FAT32 yi NTFS ye Dönüştürelim

FAT32 kullanan arkadaşlar, bir gün dosya sistemlerini NTFS ye dönüştürmek isterlerse, bunu data kaybı olmaksızın ve de ek software’e gerek olmaksızın yapabilirler, çünkü Windows XP bizim hizmetimize convert diye bir araç sunmuş.
DİKKAT: Geri dönüş yok ve bu dönüşüm sadece FAT32 den NTFS ye yapılabilir. "convert c: /fs:ntfs /v" Bu komutla C diskimizin dosya sistemini Fat32 den NTFS ye dönüştürmüş oluruz.

14. Service Pack 2 yi Kurduktan Sonra Yaşanan XP Başlama Sorunu:

Mavi Ekran veya sürekli yeniden başlayan bir XP, genellikle uyumsuz bir hardware veya software’in habercisidir. Bu problemi aşmak için:
1. Sistemi boot ederken F8 Tuşuna basın.
2. Güvenli Mod’u seçin.
3. Sistem açıldıktan sonra Bilgisayarım simgesini sağ klikleyin.
4. Properties ‘i seçelim.
5. Advanced altında Startup und Recovery ‘i seçelim.
6. Daha sonra edit butonunu klikleyelim.
7. BOOT.INI dosyasını notepad ile açın ve şu alttaki satırı bulun:
[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
8. noexecute yi execute yapalım, sonrasında satır şöyle görünecektir:
[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /execute=optin /fastdetect
9. Değişiklikleri kaydedip editörü kapatın ve PC yi yeniden başlatın.

15. Bazı Önemli Linkler

DirectX linki:
https://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=9226a611-62fe-4f61-aba1-914185249413

XP Sp2 linki:
https://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&displaylang=en

Internet Explorer icin Java download:https://www.java.com/en/download/manual.jsp

16. Windows’un Zip Fonksiyonunu Kapatalım

Windows XP nin kendi Zip fonksiyonu, hızlı sistemlerde performans farkı yaratmaz, fakat yavaş bir sistemde P3 500 gibi tam bir performans freni olabilir. Bunu önlemek için de kaldırılıp yerine WinZip kullanımı önerilir. Start/Run deyip aşağıdaki komutu girelim ve Ok diyelim. regsvr32/u zipfldr.dll Eğer ileride tekrar bu fonksiyonu kullanmak isterseniz komut satırına aşağıdakini girin: regsvr32 zipfldr.dll

17. Messenger’ı Kaldıralım

Messenger’e ihtiyacı olmayanlar bu programı tamamen kaldırabilirler. Microsoft’un 2005 başında çıkardığı Spyware Finder programının Messenger’i spyware olarak bulması da ayrıca ilginç bir not. Bu arada Messenger’in kullanılmadığı durumlarda bile Microsoft’a verilerinizi yolladığını da belirtelim. O nedenle ben yeni kurduğum bir sistemde ilk olarak Messenger’i yok ediyorum. Bunu yapmanın yolu: Start > Run > RunDLL32 advpack.dll,LaunchINFSection
%windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove Ok deyip ajan programı etkisiz hale getirin.

18. Sistem Açılışını Hızlandırın

Start/Run deyip aşağıdakini yazın. defrag c: -b

19. Boşuna Aramasın[/color]

Her açılışta Win XP Netzwerk ‘te data ve dosya arar. Bu da daha yavaş bir açılış yaratmaktadır. Bu gereksiz fonksiyonu kapatmak için: Bilgisayarım’ı çift klikleyin, açılan pencerede Tools daha sonra Folder Options ‘u seçin ve sonrasında View ‘i aktif hale getirin. Burada alt kısımda; Files and Folders altında Automatically search for network folders and Printers seçeneğinin yanındaki Tik ‘i kaldırın.

20. Başlangıçtaki Password’leri Yönetmek

Start > Run > control userpasswords2 > Ok deyin.

21. IP Adresimiz Nedir Acaba?

1. Aşağıdaki komutu olduğu gibi Copy, Paste ile Notepad ‘e yapıştıralım ve Notepad ‘teki File Save As komutunu kullanıp *.txt yerine ip.vbs yazalım ve kaydedelim.

strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:\\" & strComputer & "\root\cimv2")
Set IPConfigSet = objWMIService.ExecQuery _
("Select IPAddress from Win32_NetworkAdapterConfiguration where IPEnabled=TRUE")
For Each IPConfig in IPConfigSet
If Not IsNull(IPConfig.IPAddress) Then
For i=LBound(IPConfig.IPAddress) to UBound(IPConfig.IPAddress)
WScript.Echo IPConfig.IPAddress(i)
Next
End If
Next

Artık çift kliklediğimizde IP adresimizin görünüyor olması lazım.
2. Eğer Windows NT/2000/XP kullanıyorsanız Start/Run deyip cmd > ipconfig yazabilir ve enter ile IP bilginizi öğrenebilirsiniz.

22. Disable Windows Scripting Host (WSH)

Son zamanların moda virüsleri genellikle e-maillerden geliyor ve Vb ile yazılmış otomatik komutlar içeriyorlar. Genellikle de kullanıcının haberi olmaksızın birçok fonksiyonu harekete geçirebiliyorlar. Microsoft Windows Scripting Host (WSH) ‘u vbscript tabanlı programları çalıştırabilmek için inşa etti ve Windows 2000/Xp‘nin içinde otomatik olarak gelmektedir. Sisteminizde WSH un aktif olup olmadığını anlayabilmek için: Start / Run / cmd yazın enter’layınve Dos benzeri ekrana wscript yazıp Ok deyin. Eğer Windows Script Host Settings diye bir pop-up açıldıysa WSH aktif demektir. Veya bunlarla uğrasmayıp Symantec's Noscript.exe ‘i download edin ve böylece istediğiniz zaman WSH i aktif veya deaktif edersiniz.

23. Dizin Oluşturma Hizmetini Kapatın

Windows XP, harddisk içindeki tüm dosyaları, daha sonra yapılacak aramaları hızlandırmak için dizinler halinde hafızaya alır. Bu dizinleme işlemi dosya ile yapılan işlemleri yavaşlatır. Bunu kapattığınızda bilgisayarınız daha hızlı çalışacaktır. Bilgisayarım simgesine girip C: ve/veya D: sürücü simgesine (yani harddisklerinize) sağ tıklayın ve özelliklere girin. Açılan pencerede en altta "Hızlı arama için Dizin Oluşturma Hizmeti bu diski dizinlesin" seçeneğinin işaretini kaldırın ve uygulayın.

24. Explorer Hızlı Açılsın

İnternet Explorer programı XP üzerinde gayet yavaş açılır. Bu programı mümkün olan en hızlı şekilde açabilmek için masaüstündeki ya da başka bir yerdeki kısayoluna sağ tıklayıp özelliklere girin ve Hedef kısmında yazılı "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.
EXE" sonuna -nohome ekleyin. Yani şu şekilde görünmelidir: "C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE" -nohome Artık Explorer başlangıç sayfası açmaya çalışmayacak
ve hızlı açılacaktır.

25. Çöp Kutum (Recycle Bin) Kayboldu

Registry ‘i açıp aşağıdaki anahtarı arayın: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace. "NameSpace" altına yeni bir key açın. Bunu "NameSpace" i sağ klikleyip New Key diyerek yapabilirsiniz ve değer olarak ta: {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} değerini verin. Sonrasında Registry ‘i kapatıp Desktopta F5 e basın. Şimdi çöp kutunuzun geri gelmiş olması lazım.

26. XP yi Format Atmadan Kurtarmak

Windows'un yeniden kurulumu kuşkusuz tüm ayarların kaybedilmesi anlamına geliyor.
Ancak küçük bir hile yardımıyla Windows'u yeniden kurabilir ve buna rağmen yapılandırma
bilgilerinizi de koruyabilirsiniz. Bunun için XP CD'nizi sürücüye yerleştirin ve Başlat / Çalıştır komutu ile ekrana gelen penceredeki Aç kutusuna aşağıdaki ifadeyi girdikten sonra Tamam düğmesine tıklayarak çalıştırın: D : i386 Winnt32. unattend Bunun sonucunda kurulum
işlemi başlayacak ve tüm önemli dosyaları onaracaktır.

Değerlendirmeler

0 (0)

0 Kullanıcı

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu içeriğe yorum atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.

Discord ile Bağlan
Twitch ile Bağlan
Steam ile Bağlan
Google ile Bağlan
Yorumlar (1)
Emmre11 Avatar
Emmre11 2008-07-27 12:56

sdfgdfgf

Sadece kayıtlı kullanıcılar yeni yorum yapabilir.


Ultima-Strike Discord
Benzer Sayfalar
  • Windows ipuçları

    2005-09-19 22:29

  • HL I Boss ipuçları

    2008-07-29 22:01

  • Microsoft Ipucları Devamı

    2006-05-03 19:44

  • Mysql ipuçları detaylı anlatım - Bölüm 1

    2009-08-14 00:42

  • Windows Defender

    2009-07-06 09:50



  • Son Forumlar
  • Sayfalar
  • Nefrelius
    Alcor UO Reborn

    Sunucular 3 gün önce

  • System_Error
    Client Patlaması

    Ultima Online 6 gün önce

  • georgm15
    CS2 turnuvaları tartışmalı başladı.

    Counter-Strike 2 1 hafta önce

  • georgm15
    Counter-Strike 1.6 İndir - Tek Link Hızlı-

    Counter-Strike 1 hafta önce

  • Robellious
    Üyeliği 15 yıl ve üzerinde olanlar.

    Ultima Online 1 hafta önce

  • Cihangir algın
    Razor Kullanımı

    RunUo Scripting 3 hafta önce

  • Lucretius
    Rampage Pvp

    Sunucular 3 hafta önce

  • Lucretius
    Nephilim Pvp

    Sunucular 3 hafta önce

  • redi4817
    NightUO

    Sunucular 3 hafta önce

  • Cengiz MERDİT
    Sphere 56T Nightly Sürümü

    Ultima Online 1 ay önce

  • aygun
    Esgaroth UO

    Sunucular 1 ay önce

  • deonist
    Alysa Pvp ( Aktif ! )

    Sunucular 1 ay önce

  • mthN
    Nebula Uo gerçekleri

    Ultima Online 2 ay önce

  • buffa
    Kullanılması Gereken Rate Ayarları

    Counter-Strike 2 ay önce

  • Lucretius
    Aktif Satılık Server !

    Sunucular 2 ay önce

  • Skill seçimlerinizi planlamak artık çok daha kolay

    Ultima Online Karakter Yapılandırma Aracı Bölümü Açıldı!

    2024-10-31 22:47

  • Ultima Online topluluğu, ClassicUO'nun sadece web client olarak kullanılabileceğinin açıklanmasının ardından tepkili.

    Resmi UO, Oyuncuları İkiye Böldü: Web Client Yeterli mi?

    2024-10-14 17:45

  • Ultima Online, ClassicUO ile resmi işbirliği yapıyor! Performans iyileştirmeleri, geniş oyun penceresi ve daha fazlası geliyor.

    Ultima Online, ClassicUO ile Resmi İşbirliğine Gidiyor

    2024-09-26 14:21

  • Centred#

    2024-07-08 22:50

  • CentrED+ 7.9

    2024-07-08 22:34

  • Distance(uzaklık) Sorgusu Hakkında

    2024-06-19 22:05

  • UoFiddler

    2024-06-01 02:19

  • UoFiddler ile Map Kopyalama

    2024-05-31 21:17

Menü
  • ANASAYFA
  • FORUM
  • DOKÜMAN
  • İNDİR
  • İLETİŞİM
  • Bağlantılar
  • CS 1.6 indir
  • CS 1.6 Türkçe
  • CS 1.6 Bot
  • CS 1.6 CFG
  • CS 1.6 Rate Ayarları
  • UO Server
  • Ghost Mouse indir
  • FPS Nedir?
  • Ultima Online PVP Server
  • Makroman
  • UO Karakter Yapılandırma
    © 2004 - 2025 Ultima-Strike. Her hakkı saklıdır.