21.YILTürkiye'nin en eski ve aktif online oyun platformu, Ultima Online, Counter-Strike ve diğer online oyunlar hakkında Türkçe haber, bilgi ve forum sunuyor. Türkiye'nin en eski ve aktif online oyun platformu, Ultima Online, Counter-Strike ve diğer online oyunlar hakkında Türkçe haber, bilgi ve forum sunuyor.
  • ANASAYFA
  • ULTIMA ONLINE
  • FORUM
  • DOKÜMAN
  • İNDİR
   Üye ol    Giriş
534
35
  1. Anasayfa
  2. Ultima Online
  3. Haberler
  4. Resmi UO, Oyuncuları İkiye Böldü: Web Client Yeterli mi?
Lucretius

Resmi UO, Oyuncuları İkiye Böldü: Web Client Yeterli mi?

  • Lucretius
  • 2024-10-14 17:45
  • 2 Yorumlar
  • 1842 Görüntüleme

classic uo faq

Ultima Online topluluğu, ClassicUO'nun yalnızca web tabanlı client seçeneğine geçmesine karşı çıkıyor. Oyuncular, tarayıcı tabanlı client’in performans sorunları, Discord entegrasyonu ve güvenlik riskleri gibi problemleri dile getiriyor. Desktop client seçeneğinin olmaması, özellikle performans ve stabilite açısından büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.

https://retail.classicuo.org/

Öne Çıkan Endişeler:

  • Tarayıcı Tabanlı Kullanım: Oyuncular, tarayıcıların bellek tüketimi ve ek hata noktaları oluşturduğunu belirtiyor. Desktop client'in olmaması, düşük performans ve yüksek gecikme süreleri yaratıyor.
  • Discord Entegrasyonu: Kullanıcılar, OAuth2 entegrasyonu ile Discord üzerinden giriş yapılmasını tartışıyor. Discord'un güvenlik riski taşıdığı, Google/Facebook gibi daha yaygın giriş seçeneklerinin daha güvenli olabileceği belirtiliyor.
  • Güvenlik Sorunları: Bazı oyuncular, açık kaynaklı client’in güvenlik açıkları taşıyabileceğini, fakat web tabanlı client’in hileye karşı daha güvenilir olacağını düşünüyor.

retail classic uo

ClassicUO Yapımcısının Açıklamaları: ClassicUO yapımcısı badkarasho, desktop client'in açık kaynak olması sebebiyle kolayca manipüle edilebileceğini ve bu yüzden web tabanlı client’in tercih edildiğini açıkladı. Web client, açık kaynak kodlara göre daha kontrollü ve hileye karşı daha dayanıklı bir yapı sunuyor.

Performans ve Beklentiler: Topluluk, web client'in performans sorunlarından şikayetçi olsa da platformlar arası (Windows, Mac, Linux) erişimi sağladığı için olumlu yönlerini de göz ardı etmiyor. Ancak, desktop client'in performans açısından daha başarılı olduğu savunuluyor.

Fikir Ayrılıkları:

  • Bazı oyuncular, bu adımın yalnızca hileyi önlemek amacıyla değil, aynı zamanda gelişim sürecini kolaylaştırmak için atıldığını düşünüyor.
  • Diğer kullanıcılar ise, açık kaynaklı yazılımların bile ek güvenlik önlemleri ile kullanılabileceğini savunarak, desktop client’e dönüş talebinde bulunuyor.

Sonuç: ClassicUO’nun web tabanlı client’e geçişi topluluğu ikiye bölmüş durumda. Oyuncuların büyük bir kısmı performans ve güvenlik endişeleri sebebiyle desktop client’e dönülmesini talep ederken, yapımcılar platformlar arası erişim ve hile önleme gibi avantajları öne çıkarıyor.

Kaynak: reddit


Değerlendirmeler

10 (10)

1 Kullanıcı

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu içeriğe yorum atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.

Discord ile Bağlan
Twitch ile Bağlan
Steam ile Bağlan
Google ile Bağlan
Yorumlar (2)
System_Error
System_Error 2024-10-14 20:13

Hile hiç bir zaman bitmez bu arada web olması hileyi %100 engelleyecek gibi bir durum söz konusu değil.

HIT
HIT 2024-10-14 18:02

Merhaba,

Benim şahsi görüşüme istinaden bir ürün (sunucu,oyun,uygulama) her yerden erişilebilir olmalı. Webclient, dürüst olmak gerekirse bu konuda heyecan verici. İşletim sistemi veya sunucu güvenlik uygulamalarının cross-platform olmaması gibi olumsuzluklara yenilikler getireceğini düşünüyoum. 

Sadece kayıtlı kullanıcılar yeni yorum yapabilir.


Benzer Sayfalar
  • Steam resmi olarak Türkçe oluyor

    2010-11-24 22:52

  • Left 4 Dead 2 Resmi Video'su Yayınlandı

    2009-06-09 01:05

  • Ultima Online, ClassicUO ile resmi işbirliği yapıyor! Performans iyileştirmeleri, geniş oyun penceresi ve daha fazlası geliyor.
    Ultima Online, ClassicUO ile Resmi İşbirliğine Gidiyor

    2024-09-26 14:21

  • Client 6.0.14.3 (Son UOSE Client)

    2009-12-12 14:05



  • Son Forumlar
  • Sayfalar
  • Özgür Türk
    UORoots - Köklerine dön! Baştan sona Türkçe...

    Sunucular 3 saat önce

  • Rowall
    Volantis Ultima Online Hakkında

    Sunucular 7 saat önce

  • stark_nephilim_uo
    Nephilim Pvp - Age Of Gold

    Sunucular 1 gün önce

  • Morechild
    Üyeliği 20 yıl ve üstünde olanlar.

    Ultima Online 3 gün önce

  • MtHan
    Runuo daha iyi değil mi ya?

    Ultima Online 4 gün önce

  • Morechild
    Moongate üzerinden geçince 1,1 konumuna atıyor.

    Sphere Scripting 1 hafta önce

  • Nero Pvp
    NERO PVP 20/09/2026 PAZAR AKTİF OLACAKTIR.

    Sunucular 1 hafta önce

  • AnhElUs 333
    Düzgün bir RP ya da PP yok mudur?

    Sunucular 1 hafta önce

  • Tayfun Dayioglu
    New Hope UO | Custom ML Era | Seviyeli Sınıf...

    Sunucular 1 ay önce

  • Berat POLAT
    Rampage UO PVP Açılmıştır. Herkezi bekleriz..

    Sunucular 2 ay önce

  • DESPERATE
    Neden artık tüm serverler p2w ?

    Ultima Online 2 ay önce

  • Syntax
    UO:Nimloth Yeniden Doğuyor !

    Sunucular 2 ay önce

  • Uox
    UO Myshard World Builder Yetkili Alımı

    Ultima Online 2 ay önce

  • sarhos7573
    Sphere PvP Server

    Sunucular 2 ay önce

  • Vanq
    Otonom Agent yaptım, kodlama yapmak için...

    Off Topic 2 ay önce

  • Ultima Online .mul Konu anim4.mul ile Binek ekleme

    2026-01-25 20:19

  • MMORPG'de Devrim Yaptı: Sınıf Tanımayan Ultima Online!

    2025-12-27 21:13

  • Ultima Online'ın Oynanışını Tamamen Değiştiren Harita Kararı!

    2025-12-23 23:17

  • Yeni Başlayanlar İçin Ultima Online

    2025-11-27 19:07

  • Skill seçimlerinizi planlamak artık çok daha kolay

    Ultima Online Karakter Yapılandırma Aracı Bölümü Açıldı!

    2024-10-31 22:47

  • Ultima Online topluluğu, ClassicUO'nun sadece web client olarak kullanılabileceğinin açıklanmasının ardından tepkili.

    Resmi UO, Oyuncuları İkiye Böldü: Web Client Yeterli mi?

    2024-10-14 17:45

  • Ultima Online, ClassicUO ile resmi işbirliği yapıyor! Performans iyileştirmeleri, geniş oyun penceresi ve daha fazlası geliyor.

    Ultima Online, ClassicUO ile Resmi İşbirliğine Gidiyor

    2024-09-26 14:21

  • Centred#

    2024-07-08 22:50

Menü
  • ANASAYFA
  • FORUM
  • DOKÜMAN
  • İNDİR
  • İLETİŞİM
  • Bağlantılar
  • CS 1.6 indir
  • CS 1.6 Türkçe
  • CS 1.6 Bot
  • CS 1.6 CFG
  • CS 1.6 Rate Ayarları
  • UO Server
  • Ghost Mouse indir
  • FPS Nedir?
  • Ultima Online PVP Server
  • Makroman
  • UO Karakter Yapılandırma
    © 2004 - 2026 Ultima-Strike. Her hakkı saklıdır.