Merhabalar sevgili Ultima Strike kullanıcıları..

Bildiğiniz üzere ultima strike açıldığı tarih itibariyle release edilen bütün script packlere destek vermiş sizlere sunulmasında aracı olmuştu.

Sphere emulatorune bağlı pack anlayışının bilinçsiz kullanıcılar tarafından olumsuz şekilde değerlendirilmesi sayesinde hazırcı, gelişime uzak ve özgünlüğü sıfır bir kitle meydana geldiği sanırım kimsenin gözünden kaçmamaktadır.

A yı B yaparak ''ben scripter oldum'' mantığına erişen bireylerin sayısı arttıkça ülkemizdeki Sphere tabanlı Ultima Online shardlarının kalitesizliğide aynı oranda artmış; Ultima Online bugün olduğu konuma gelerek popülaritesini kaybetmeye başlamıştır.

2006 yılındayız ve 2007'ye doğru adım adım ilerliyoruz fakat hala ülkemizde birçok platform 2001 yılındaki mantık ve gelişmişlikle hazırlanan scriptlerle platform kurma gayesinde; amaç o dönemleri hor görmek değil bu her kavram için geçerlidir zaman ilerledikçe birşeyler gelişir birşeyler eskir..

Sphere Scripting'de yapılması gereken hazırcılıktan ziyade yepyeni mantıklar uçsuz bucaksız düşünceler ışığında yeni sürümler ve gelişmeleri takip ederek günümüz ihtiyaçlarına göre kullanıcılara sorunsuz, stabilitesi yüksek, işleyişi mükemmel platformlar sunmaktan başka bişey olmamalı. Ülkemizdeyse hazır packler sayesinde sayısı artan shardlar insanları platform üzerinde gelişim çabası harcamak yerine illegal durumlara sevk etmiş bu işin ciddiyetini kaybederek çocuk oyuncağına dönmesine sebep olmuştur. Yaşanan hatalarda ya da altından kalkılamayan durumlardaysa suç spherede bulunarak ''Sphere işte..'' ''Sphere sorunlu bir emulatordur'' tarzı sözlerle durumu geçiştirmek adeta bir alışkanlık halini almıştır. Evet sphere 56b sürümü öncesinde ihtiyaçlara net anlamıyla cevap veremeyebilir ancak kişisel gayretlerle sorunsuzluğa erişmeyi engelleyecek bir yapısıda yoktur. Bu sadece uğraş vermeyenlerin, emek harcamayanların ortaya attığı bir tezden öteye gidemez, gidemeyecektirde..

Script packlerin ortaya çıkardığı bu olumsuzluklar ve sebep olduğu kötü ortam profili, script packlerin kaldırılarak sphere default packlerden başka pack yayınlamama kararını almamıza sebep olmuştur. Bu tarih itibariyle Ultima Strike forumlarında script pack yayını ve paylaşımı durdurulmuştur. Bu kuralı görmezden gelerek forumda herhangi bir script packe ait linklere yer verenler ya da paylaşım amacı güdenler uyarısız olarak büyük cezalar alacaklardır.

Yeni kararın hayırlı olması dileğiyle.

Saygılarımla...
Mükemmel haber buna denir işte...
Alınması Çok Geciken Bir Karar Bence.Ama Çok İyi Bir Karar ;)
Steel : Mükemmel haber buna denir işte...

+1

Eklemek istiyorum Sizce Geç olmadımı ?
Geç olsun güç olmasın...
Bravo. U-s Türevindeki sitelerinde bu kararı uygulamasını bekliyorum
Silindi
Expert
5.3
teşekkürler u-s bölece önüne gelen server açamaz ne güzel tebrikler :alkis:alkis:alkis
Geç olsun güç olmasın :D evet.. Bencede iyi bir karar...
Noxier : Bravo. U-s Türevindeki sitelerinde bu kararı uygulamasını bekliyorum

Üye sayısını arttırmak için inatla Script pack yayını yapacak siteler çıkacakdır.
ztn gene birsürü site var scp pack yayını yapan ama hic degilse burdan kalkması gsl bir olay belki diger sitelerede öncülük yapmıs olur u-s...
Çok Dogru Bir Karar Verdildi Bence ... U-S Kendinden Emin Olarak Bir Adım Daha Attına İnanıyorum !!! Boyle Kaliteyi Arttırıcı Olayların Çogalması Dilegiyle ...
çok saçma gelişimi engelleniyo bence en iyi scripterlar bile takıldıkları yerde bakarak yardım alırlar . Gereksiz.!
Şimdi okudum çok yerinde verilmiş bir karar.
Çok geç alınan bir karar ama zararın neresinden dönülürse kardır. U-s nın aldığı en güzel kararlardan biri olduğuna inanıyorum.
mantıklı karar tebrix



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.