Bakın Şöyle Düşünün ;

Bi Çok Site Var Ultima Online Platformu..Ve Bu Sitelerdede Var Bu Scp Pack'ler Değil Mi? Burdan Çekemeyen Adam Zorunlu Olarak Ordan Çekecek Bu Dosyaları..Buda U-S'den Üye Kaybettirir ve Diğer Sitelere ÜYe Kazandırır..

Daha sonra eklenen mesaj 6 dakika

Yanlış Mı Düşünüorum ?

Bu konu ElDiablo tarafından düzenlendi(2008-02-08 03:59, 16 yıl önce)
U-S 'in Kalitesi Script Pack 'lerle Degil, Paylasimiyla Kazanilan Bir Kalitedir.

Script Pack 'lerin Kaldirilmasi Eger ki Uye Kaybettirirse Bu U-S 'in Yararina Olacaktir.

Neden ?

Bahsedilen Kisi, Eger Script Pack 'ler Kaldirildi Diye U-S 'ten Ayrilirsa, Bu Kisinin Nitelikleri Administrator Keanu 'unda Bahsettigi Gibi Hazirci, Gelisim Amaci Gutmeyen, Script 'ten, Sphere 'den Anlamayan Sekilde Olacaktir.

Bu Kararin Gayet Yerinde ve Ultima Online Yararina Oldugu Dusuncesindeyim.
Publisher : U-S 'in Kalitesi Script Pack 'lerle Degil, Paylasimiyla Kazanilan Bir Kalitedir.

Script Pack 'lerin Kaldirilmasi Eger ki Uye Kaybettirirse Bu U-S 'in Yararina Olacaktir.

Neden ?

Bahsedilen Kisi, Eger Script Pack 'ler Kaldirildi Diye U-S 'ten Ayrilirsa, Bu Kisinin Nitelikleri Administrator Keanu 'unda Bahsettigi Gibi Hazirci, Gelisim Amaci Gutmeyen, Script 'ten, Sphere 'den Anlamayan Sekilde Olacaktir.

Bu Kararin Gayet Yerinde ve Ultima Online Yararina Oldugu Dusuncesindeyim.


Sana Katılıyorum !!! Benm Düşüncelerimi Yansıtmışsın ... Bu Olay Hazirci, Gelisim Amaci Gutmeyen, Script 'ten, Sphere 'den Anlamayan Kişileri Forumdan Uzaklaştıracaktır Bu Dogrudur Ama Bu Forumun Kalite Seviyesini Arttırır ... Sadece Bişiler Öğrenmek İsteyen Ve Sadece Bilgisine Güvenen,Bilgisi Olan Kişiler Toplulugu Olacaktır ve Buda Seviyeyi Getirecektir ...

Bence Son Zamanların En Önemli Kararlarından Bir Tanesidir ...

İlk Olarak Forumun Yeni Üyelere Kapatılması .......
İkinci Olarak Packlerin Kaldırılması Olarak Sıralandıra bilirim .....

Boyle Kararlar Bize Yani U-S'ye Üye Kaybettirebilir Ama Dedigim Gibi Bu Gerçek Bilgili , Paylaşımcı Üyelerin Bir Araya Gelmesi Vesile Olacaktır ...
Bence çok yerinde bir karar olmuş. Hazır packler yerine tekil scriptler ve kod parçacıklarına yoğunlaşılması ve hazır script vermek yerine scriptsel sorunların giderilmesine yardım edilip yol gösterilmesi daha iyi olacaktır.
Hayırlı olsun.
ElDiablo : ..... Biraz Daha Düşün..Mesela Hem Topic'Lere Katılan Hem SCp'Lerden Yararlanan Bi İnsanın Bırakması Değil ama Daha Az Online'Lığı Bile Bi -'dir Bence U-S'ye..
Sen buralarda yenisin galiba. Ondan böyle konuşuyorsun eski birisi olsaydın emın sende bıkardın
Adept
4.3
Kesinlikle çok sevindirici bir haber. (:

Script packler gelişim için denilmiş.. Script packler gerçekten gelişime katkı sağlasalar idi, bütün sunucularımız mükemmel olurdu. Script packsız öğrenenler nasıl öğrendi? Ben script packsız öğrendim bildiklerimi, tek bir script pack kullanmadım şimdiye kadar. Sadece geçen gün, bulduğum birkaç script pack indirdim ve bunları okuyorum, ki kullanılan farklı yöntem var mı diye kendimi bilgilendireyim. Bunlarla da sınırlı değildir, Sphere Scripting öğrenmek, Sphere ile doğrudan alakalı siteler var, buralarda gezeceksin, yeni versiyonlardaki yenilikleri oluyacaksın. Bu işi en başından beri yapan adamlar var, bu adamların sitelerini okuyacaksın...

Bunlar sırf Sphere Scripting için de geçerli değil, hayatta öğreneceğiniz her şey için geçerli. Hangi dili öğrenirseniz öğrenin, bu araştırmaları yapmanız gerekir. Üniverstede verilen en detaylı programcılık bölümünde okusanız da, kendinizi tek başınıza geliştirmeden bir gıdım bile ilerleyemezsiniz. Tek başınıza ayakta durup, başkalarından bağımsız hareket etmesini bildiğiniz takdirde ancak bu kadar fazla rekabet eden insan arasından sıyrılabilirsiniz. Herkes hazırcı olabilir, ama bunların yaptıkları iş değersizdir, çünkü bunu herkes yapabilir. Ancak yeni bir şey üretirseniz, değer kazanırsınız. Ancak kendiniz hareket edebiliyorsanız değer kazanırsınız. Ileride bir firmada çalışırken, siz sürekli olarak patrona veya yanınızdakine soru mu soracaksınız? Eğer bunu yapacaksanız, muhasebe gibi sürekli kendini tekrarlayan ve aynı kalan bir meslek seçin bence, 1 ayda sorarark öğrenirsiniz, ömür boyu da hep aynı şeyi yaparsınız, firmanın en alt kısmında çalışır durursunuz. Kimse ne size saygı duyar, ne de sizin farkınıza varır...

Eğer bir konuyu öğrenmek istiyorsanız, burada düzgünce söylersiniz, sizi bilgilendiririz, sizin için dökümanlar yazarız. Uygun ortam yaratıldığında, gerekirse kendi scriptlerimizi yayınlarız, bakın böyle bir yöntem uyguluyoruz diye.

Bu karar sonucu USin kaybettiği üyeler, zaten üye değillerdir, ve bu üyeleri kaybedersek farkına bile varılmayacağını düşünüyorum.
Herşey için çok geç bence ama :( Herkesin elinne geçti bu packler artık herkes birbirine gönderir.
U-S'den çok güzel bir adım. Sahidende etraf scripter altında pek çok bilgi ve yaratıcılıktan uzak kişilerle doldu. Umarım bu olay vesile olur diğer forumlar vs. onlarda böyle bi karar alırlar. Çünkü etrafta birbirinini aynısı çok kalitesiz serverlar doluştu. Hepside nerdeyse aynı scriptleri kullanıyorlar.

Tebrikler u-s en başından beri bunun durmasını istiyordum. Etraf hırsız doldu ;)

not: Ama umarım sadece paketler kaldırılır. Çünkü yenilikçi düşünceler başka fikirlerin doğmasına yol açıyor. Tekil scriptler hep açık kalmalı bence.
ArkadasLar Cok Geç Alınan bir karar.. bunu 3 5 sene once yada 1 2 sene once yapsaydınız Daha SAglam Scpterler fln gordunuz Mesela Since Pvp Scpteri oyle bir Scp yazmı$ki butun pvp'ciLer onu kullanYor valla HeLaL Olsun..Bide Kullandıgı Halde Kullanmadıgı Soyliyen Proces UO yetkilileri Rivera PvPnin Scpleri Aynen Çalmı$ ve Ben Çalmadım Taban Scplerim Since Diyor Zaten bu gunlerdeki PvP Serverlerına Bkarsanız Taban Yada Tamiyle Since Nese Konuyu İi cek saptırdım iyi geceler..!
Aslında U-s De Scp Packlerin Kalkması Dier Portalların işine Yarayacak.neyse ya biz bize yeteriz gelene gelme gidene git demeyiz :D
Sevgili arkadaşlar şunu anladımki us üstüne düşeni yaptı şimdi benim üstüme düşen msn adresimi ve profilimi değiştirmek. Yaw hiç bakmıodum us e biri attı 3 dakika önce ana bi baktım yazıya şoke oldum ayrıca jeton da düştü son üç gündür msn im yeniden kendine gelir gibi oldu. 25 kişiye kadar zar zor indirdigim msn 72 saat içinde 152 kişiye fırtladı. Hepsi malum abi senin şu scp wardı bu scp wardı. diodum nerden geliolar bunlar bunu okuyunca anlatım.

Profilleri değiştirmek zor olucak en zoruda yeni msn ..

Neyse US i kutlarım
+1 Keanu

Ama Herkeste Var Bu Packler Bastan Yayınlamıcaktınız Ozaman (=
Ama Bende Packlerden Ögrendim (= Neyse Su An İcin Belesciligi Önlediniz Hyrlı Olsun Ne Diem (=
Tamam güzel hoş, gayet de isabetli bir karar bu kadar geç olması hata zaten.
Yanlız şu konuda hiç katılamayağım yazdığın yazdığın yazıda sürekli bu scriptleri indiren ve kullanan kişiler suçlanmış ultima' nın tekdüzelikten öteye gitmediği yazılmış. Peki buna zemin hazırlayan bunları siteye ekleyen kişiler, veya o script packleri onaylayan kişiler de hiç suç yokta sadece indirenlermi suçlu ? Bende şahsen 2-3 tane ekledim oraya, burada indirenler den çok buna zemin hazırlayan ve ekleyen kişiler suçlu değilmi ? Ben bu birşeyi değiştirirken başka bir şeyi kötüleyerek zemin hazırlanmasına tamamen karşıyım. Ha "ben scripter oldum " tribine girenlerin ne olup olmadığını bilen biliyor zaten. Ben isterdimki duyuru da sadece Eklenen script packlerin Türkiye' de ultimanın gelişmesine zararlı olması ve tüm sunucuları tekdüzeliğe itmesi nedeniyle kaldırılmıştır gibi bir açıklama. kolay gelsin ...
super bişi oldu
ne superi millet indirecegini indirdi zaten :D



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.