Malapagos : Onlar yıkılma döneminde oldu. Yükselme döneminde 2.mehmet avrupadan birsürü aydın ve sanatçı getirmiştir.+1
ZoxiC : Kahinin söyledikleri doğru çıkarsa dünyaya hakim olucak olan Müslüman devlet bence İran'dır Amerikaya bile gider yapıyorlar yahu :)
|DarKhaTe| : su anki teknolojiyle nasıl baş ediceksin ? =) kullandıgımız F16 lar bile Amerikanın neden bahsediyoruz biz ;-)
Astrafast : Padişahlar haaa güldürme beni . Yaşımız aynı ama bilgi düzeyimiz aynı mı bilmiyorum . Yada bildiklerini yansıtamıyorsun .
Osmanlının dağılma nedenlerini sadece padişahlara bağlamak çok saçma olur.
Tutun lalalardan,saray hanımlarına,sadrazamlara,şeyhülislamlara pehh. Zaten 17. yüzyıldan itibaren bozulan saltanat sistemi 3.,4.,5. kişilerin işin içine karışmasına çok katkı sağladı (: .
12 yaşında çocuk tahta oturursa ne yapsın insanlar . Her zaman fatih gibi olamıyorlar .
Massacre : Siz bu İran olur sözlerini galiba silahları nükleer enerji fln var diye söylüyorsunuz yanlız size KURTULUŞ SAVAŞI'nda topa tüfeğe karşı tırpanlarla kazandımız zaferleri hatırlatmak isterim.İlerde Türkiye dünyanın tek hakimi olucak.Türkiye hakim olunca Massacre böle dedi dersiniz
Massacre : Siz bu İran olur sözlerini galiba silahları nükleer enerji fln var diye söylüyorsunuz yanlız size KURTULUŞ SAVAŞI'nda topa tüfeğe karşı tırpanlarla kazandımız zaferleri hatırlatmak isterim.İlerde Türkiye dünyanın tek hakimi olucak.Türkiye hakim olunca Massacre böle dedi dersiniz
Infernus : Bunların içinden bir çoğu olacaktır zaten belli 3. dünya savaşının yaklaştığı ortada. Müslüman bir ülke yeniden avrupanın tek hakimi olacak demiş. ( Benim kulaklarım çınladı arkadaşlar acaba sizinkiler de mi ?)
Xantier : Dünyaya hükmetme sevdası ne garip. Siz istiyorsunuz ki tek ırk Türk kalsın , yani üstü kapalı böyle anlaşılabiliyor. Muhtemelen de Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur diyenlerdensindir.Hiç bir ülkenin kendisinden başka dostu yoktur.Halklar arasında iyi ilişkiler olabilir ancak devlet olarak 2 gün dost görünülse de 3. gün devletin çıkarı için dostluk hiç düşünülmeden biter.Hangi ülke olursa olsun bir başka ülkeye dostum diyerek sırtına yaslanmaz.Sadece Türkiye için değil, Türkiye dahil her devlet bunu yapar.