Ahaha osmanlı aydınları sürüyormuş bilmem neler yapıyormuş
komiksiniz .(:
Dünyanın en güçlü kara ordusu

Hmm.. Ne güzel geliyo dimi kulağa insana güven veriyo ama bu güven sadece bilgisayar başında olur.

Yarın bi gün doğuya sınıra askere gittiğinizde bunu söyleyenlere has... diğe karşılık verebilirsiniz. (Askerden dönen yakınlarımdan aldığım izlenimle bu kanıya vardım) nedeni bölücüler askerde bile içinizde örneğin dağlıca baskını.

Evet asker bakımından vatanı sevme bakımından milletimiz 1 numara fakat başımızdakiler vatan sevgisini koltuğa paraya satan kişilerdir.

Dış güçlere köle olmuş bu insanlar yüzünden Devede bırakın kulağı pire kadar olmayan hainlerle 1984'ten beri uğraşıyoruz. Dünyanın 1 numarasıyız ama 1984'ten beri çapulcularla uğraşıyoruz.

Kahinin söyledikleri doğru çıkarsa dünyaya hakim olucak olan Müslüman devlet bence İran'dır Amerikaya bile gider yapıyorlar yahu :)
Malapagos : Onlar yıkılma döneminde oldu. Yükselme döneminde 2.mehmet avrupadan birsürü aydın ve sanatçı getirmiştir.
+1

Türkiye Cumhuriyeti konusunda kuruluş dönemimiz(parlak dönemimiz) olan Mustafa Kemal Atatürk yönetimi örnek gösterilirken, Osmanlı İmparatorluğu konusunda neden gerileme-yıkılma devri örnek gösteriliyor anlamış değilim.Özellikle yükselme devrinde bilim, sanat ve diğer bir çok alanda iyiydik.Son padişahların çıkarcı, beceriksiz ve basiretsiz tutumları tüm Osmanlı İmparatorluğu'na mal edilmemeli.
Osmanlı İmparatorluğuna laf atanların ilk önce tarih eğitimini bitirmeleri gerekiyor. Tamam bazı yerlerde hata yaptılar fakat hatayı Osmanlı değil kişiler yaptı . Osmanlı ya laf atanların tarih eğitimini bitirmesi için onlara İbrahim Refikin Tarih Şuuruna Doğru isimli kitabını öneriyorum.


II Ahmet tarafından 1500-1600 lü yıllarda yapılan toplar şuan tarih kitaplarında 1800 lü yıllarda almanlar bulmuşdur diye geçiyor.

Tam hatırlamıyorum Cumhuriyet kurulduktan sonra Arabistanda sanırım Su arıtma tesisi kuruluyor. Oraya bizi temsil etmek üzere giden kişi ( ismini hatırlamıyorum ) Mekkede idi sanırsam ) İlk su arıtma tesisi hayırlı olsun diyor. Diğer ülkelerin temsilcisi ( fransa sanırsam ) yanlışınız var Mekkedeki ilk su arıtma tesisi **** tarihinde Osmanlılar tarafından kurulmuştur diyor (: .
tam hatırlamıyorum kişileri,tarihleri,isimleri,ülkeleri şimdi kitapları çıkartmakla uraşamayacam.Ama çok merak eden varsa İbrahim Refik ' in kitaplarını inceleyin.
ZoxiC : Kahinin söyledikleri doğru çıkarsa dünyaya hakim olucak olan Müslüman devlet bence İran'dır Amerikaya bile gider yapıyorlar yahu :)

Acı ama Gerçek ; Şu an Türkiye'den bir cacık olmaz. =) ZoxiC'inde dediği gibi kahinin söyledikleri dogruysa dünyaya hakim olucak olan müslüman devlet İran olur. Baskasıda Olamaz =)
Siz bu İran olur sözlerini galiba silahları nükleer enerji fln var diye söylüyorsunuz yanlız size KURTULUŞ SAVAŞI'nda topa tüfeğe karşı tırpanlarla kazandımız zaferleri hatırlatmak isterim.İlerde Türkiye dünyanın tek hakimi olucak.Türkiye hakim olunca Massacre böle dedi dersiniz :D
su anki teknolojiyle nasıl baş ediceksin ? =) kullandıgımız F16 lar bile Amerikanın neden bahsediyoruz biz ;-)
Astrafast : Tamam bazı yerlerde hata yaptılar fakat hatayı Osmanlı değil kişiler yaptı .


O kişi dediklerin Padişah sıfatındaki insanlar ve Padişah demek Osmanlı demek. ;-)
Padişahlar haaa güldürme beni . Yaşımız aynı ama bilgi düzeyimiz aynı mı bilmiyorum . Yada bildiklerini yansıtamıyorsun .

Osmanlının dağılma nedenlerini sadece padişahlara bağlamak çok saçma olur.

Tutun lalalardan,saray hanımlarına,sadrazamlara,şeyhülislamlara pehh. Zaten 17. yüzyıldan itibaren bozulan saltanat sistemi 3.,4.,5. kişilerin işin içine karışmasına çok katkı sağladı (: .

12 yaşında çocuk tahta oturursa ne yapsın insanlar . Her zaman fatih gibi olamıyorlar .
|DarKhaTe| : su anki teknolojiyle nasıl baş ediceksin ? =) kullandıgımız F16 lar bile Amerikanın neden bahsediyoruz biz ;-)

Yüzeysel bir dille
E eskiye bakarsak gene diğer devletlerin teknolojisi bizlerden daha ilerdeydi.Ekonomik durumları bizlerden kat kat daha iyiydi.Eğitimli generalleri vardı ama geldikleri gibi geri gittiler

Ben o müslüman devletin mısır olucağını tahmin ediyorum.Piramitlerin gizemi cözülecek.Hepsi kimyasal birer silah haline gelicek.Her birinin en üst katmanında yüksek teknolojiyle donatılmış ufolar olucak.İnsanların kullandığı ufolar önce dini müslüman olmayan devletleri sonra tüm uzayı vurucak ve mısır dünyanın hakimi olucak xD
Astrafast : Padişahlar haaa güldürme beni . Yaşımız aynı ama bilgi düzeyimiz aynı mı bilmiyorum . Yada bildiklerini yansıtamıyorsun .

Osmanlının dağılma nedenlerini sadece padişahlara bağlamak çok saçma olur.

Tutun lalalardan,saray hanımlarına,sadrazamlara,şeyhülislamlara pehh. Zaten 17. yüzyıldan itibaren bozulan saltanat sistemi 3.,4.,5. kişilerin işin içine karışmasına çok katkı sağladı (: .

12 yaşında çocuk tahta oturursa ne yapsın insanlar . Her zaman fatih gibi olamıyorlar .



Bende sana diyorumki o lalalar sadrazamlar sadece danışman. Son sözü padişah söyler , söylemiştirde. Bu yüzden o söylediğin 3.,4.,5. kişiler kenar süsü. Ayrıca kendi elinle yazmışsın , 12 yaşında çocuk tahta oturursa ne yapsın insanlar diye , 2.Mehmet tahta geçtiğinde kaç yaşındaydı araştır bakalım :) Öptüm yanaklarınızdan.
Massacre : Siz bu İran olur sözlerini galiba silahları nükleer enerji fln var diye söylüyorsunuz yanlız size KURTULUŞ SAVAŞI'nda topa tüfeğe karşı tırpanlarla kazandımız zaferleri hatırlatmak isterim.İlerde Türkiye dünyanın tek hakimi olucak.Türkiye hakim olunca Massacre böle dedi dersiniz :D

Pardon Massacre

Atom bombasına kazmaylamı cevap vericeksin ? Kurtuluş savaşından önce 1. dünya savaşı sırasında Almanya yenildi diğe Osmanlıda yenik sayılmış toprakları işgal edilmişti.

Eğer 3. dünya savaşı çıkarsa durumumuz yine aynı olur.

@Kimimben

Güzel teori :)
Massacre : Siz bu İran olur sözlerini galiba silahları nükleer enerji fln var diye söylüyorsunuz yanlız size KURTULUŞ SAVAŞI'nda topa tüfeğe karşı tırpanlarla kazandımız zaferleri hatırlatmak isterim.İlerde Türkiye dünyanın tek hakimi olucak.Türkiye hakim olunca Massacre böle dedi dersiniz :D

Dünyaya hükmetme sevdası ne garip. Siz istiyorsunuz ki tek ırk Türk kalsın , yani üstü kapalı böyle anlaşılabiliyor. Muhtemelen de Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur diyenlerdensindir.
Infernus : Bunların içinden bir çoğu olacaktır zaten belli 3. dünya savaşının yaklaştığı ortada. Müslüman bir ülke yeniden avrupanın tek hakimi olacak demiş. ( Benim kulaklarım çınladı arkadaşlar acaba sizinkiler de mi ? :) )

Vallahi benimde çınlamadı değil hani:selektor

@ZoxiC
Kazmayla kürekle çıkarız sokaklara, yaşamak isteyen çok insan yok zaten.

Türkiye bukadar küçümsenecek kadar aciz bir ülke değil, dediğiniz kadar aciz bir ülke olsaydık zaten şuanda Türkiye Cumhuriyeti diye birşey kalmazdı diye düşünüyorum.

Bu konu Dreamer tarafından düzenlendi(2008-12-15 09:36, 15 yıl önce)
Xantier : Dünyaya hükmetme sevdası ne garip. Siz istiyorsunuz ki tek ırk Türk kalsın , yani üstü kapalı böyle anlaşılabiliyor. Muhtemelen de Türk'ün Türk'den başka dostu yoktur diyenlerdensindir.
Hiç bir ülkenin kendisinden başka dostu yoktur.Halklar arasında iyi ilişkiler olabilir ancak devlet olarak 2 gün dost görünülse de 3. gün devletin çıkarı için dostluk hiç düşünülmeden biter.Hangi ülke olursa olsun bir başka ülkeye dostum diyerek sırtına yaslanmaz.Sadece Türkiye için değil, Türkiye dahil her devlet bunu yapar.

Ayrıca insanların anti-müslüman tutumlarınıda hiç anlamıyorum



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.