Deminden beri kendimi tutmaya çalışıyorum ama.. Bu kadar da olmaz ki.

İslam dini kendine saygılı olmasını ister ve diğer dinlere inanlarada saygılı olunmasını ister. ( Gerçi bazı ayetlerde inanmayanlara hakaret ediliyor ama )

Sen durmuşsun burda, Müslüman olmayanları müslüman yapma çabası içindesin.

Ki zaten kimse, ben bu mitolojideki zırvalıklara tapıyorum demediği halde. Kimsenin böyle bir söylemi yada derdi yok. Bunu nerden çıkardın, anlamadım.


Ramazandan arefesi açmış.. Bla bla... Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sence bu konuyu açan arkadaş, mitolojideki zırvalıklara inanıp, sırf müslümanlarla dalga geçmek için yada akıllarına girmek için mi açtı bu konuyu ramazan arefesi.. Bu kadar paronayak olmayın ya.
Silindi
Novice
5
Ayrıca topici açan çocuğu tanıyorum.Bak altını çizdim çocuk yani daha 13 yaşında.

Bak bende bi topic açtım role play bölümüne hemde ramazan ayına girerken :gorme
Bak guzel ve akilli xlore kardesim benim degindigim nokta Muslumanlik dini'nin baska dinlere saygi gosterip gostermedigi degil tabiiki saygi gostereceksin ancak zirvaliklara saygi da nerden cikmis o bir din anlayisimidir'ki sen muslumanlikta baska inanclara saygi dinlere saygi konusunu aciyorsun senin ne oldugunu belli diledigine tapar inanabilirsin ancak birazk da bizi yaratan'a saygida kusur edenlere bir iki cumle kullanma hakkimiz olsun ne demek gunes tanrisi ates tanrisi yok su tanrisi tek yaradan vardir o da Allah'dir ayrica uslubunu daha seviyeli kullanmani oneririm asaglayisi davranis almadikca karsindakine de yapma!...
La havle vela kuvvet.

Güzel abicim. Burda kimse bunlar doğrudur dedi mi ? Kimse ben bunlara tapıyorum dedi mi? Burdaki herkez bunların birer efsane olduğunu bilir.

Herkesin meraklı olduğu konular vardır. Bir kaç arkadaşta mitolojiye merak sarmış ve araştırmış. Bundan daha doğal ne olabilir. Oldukça ilgi çekiciler zaten. Benim de ilgimi çektiler bunu okuduktan sonra.


Ayrıca inanmayanlarada saygılı gösterilmelidir değil mi ? Ya da taşa, toprağa tapanlarada? Çünkü senin dininde onlara göre bir zırvalık olabilir. Bu tür kavramlar görecelidir.
Benim dinimde asla tasa topraga tapmaya saygi olamaz zaten butun savasimiz bunlarla ancak din olarak hak olan Allah'in kurallari cercevesinde din olarak nuzul olan kavramlara saygili olabiliriz senin bahsettigin tasa topraga tapmak da neymis tasin toprain da bir yaratani vrdir degilmi? Benim dinim birilerine gore nedir ne degildir o senin sorunun cunku o yakistirmayi sen yaptigina gore!..
Bu tür düşünceler yüzünden dinimden soğudum yemin ediyorum ya.


Neyse, çok zorunda kalmadıkça yazı yazmayacağım eskisi gibi.
Kendi kendine muhasebe yap artik ilk once kisilere yaklasimin'i gozden gecir ve insanlara asaglayici sacmalik paronayak gibi atiflarda bulunma ondan sonra dogrularini lanse etmeye calis!..
Ben deizm'e inanıyorum. Yani deistim. Bu yüzden sen inançlarına göre bana saygılı değilsin. Bana saygılı olmayan adama niye saygı duyayım.

Neyse son yazımdı. / Bu sefer kesin :p /
Asaglik cumleler sadece sahibini baglar canim!..
Locked konu o kadar sapmışki MİTOLOJİ DEN ANLAMIYOSAN YAZMICAKSIN KARDEŞİM MİTOLOJİ ADI ÜSTÜNDE M İ T O L O J İ bak HECELEDİMDE NAPIYIM DAHA KİTLENİR BU TOPİC SÖYLEYİM SİZE
Silindi
Expert
1.7
Cevap yazmayın Allah aşkına ya.Anlatamıyoruz Amcamıza boşverin o kendi bildiklerini uygulasın.
Xlore : Ben deizm'e inanıyorum. Yani deistim. Bu yüzden sen inançlarına göre bana saygılı değilsin. Bana saygılı olmayan adama niye saygı duyayım.

Neyse son yazımdı. / Bu sefer kesin :p /



FreeMan : Asaglik cumleler sadece sahibini baglar canim!..


Şokk!:selektor

Nası yani adamın başka bi inanca bağlı olması onu aşağılık mı gösterir?
(Bkz:İnanç Özgürlüğü)
Hadi abi ben Zeus a inanıyorum sana göre saçma olabilir madem Saygılısın saygı duymak zorundasın ben senin tanrına birşey diyormuyum belki ne olduğunu bilmiyorum nolcak şimdi? ha bu arada sana bi oyun adı veriyimde oyna Age Of Mythology [müslüman ların Tanrısı yok dikkat et oynamazsın belki] MÜSLÜMAN DEĞİLMİŞİM GİBİ KONUŞTUM KUSURA BAKMAYIN BAŞKA TÜRLÜ ANLAMICAK
Deizm eski bir felsefedir ve değişime uğramıştır. Agnostisizm, Evrenselcilik ve Panteizm ortaya çıktı günümüzde.

Mesela Deistler Darwin teorisini tanımaz. Çünkü ilk deistler zamanında bilim bu kadar gelişmemişti.


Ama ben Darwin Teorisine inanıyorum.

Deizm'in tanımında, " Deistler doğru dini inanışların insan mantığında ve doğal Dünya'nın kanunlarında görmeyi tercih ederler. Bu doğrultuda da; varolan tek bir tanrının ya da üstün varlığı kabul ederler."

Bu yüzden Deizm'in dogmatik kuralları yoktur. Çoğu deist dinlere saygı duymaya bilir ama ben duyarım.

Ha yarama basarlarsa ? O zaman iş değişir.


Ayrıca Deizm'in diğer dinlere saygılı olmadığını nerden çıkardın ?

Sadece dinleri red eder deizm.


( Yeni fark ettim, yine yazdım :p Konu iyice dağıldı )
Deizmi tanım olarak, diğer dinlere saygısız olarak gösterdiğin için söyledim. Deizm tanımında böyle bir şey yok.


Deizm, din aracılığı olmadan Tanrı'ya inanmaktır. Buraya kadar güzel fakat, hiç bir dine saygı duymaz. Bu yüzdende senin bu sözünün tam tersi doğru olarak görünüyor.


Bunun yerine " Bazı deistler " ya da " Çoğu Deist " tanımını kullanırsan dediğin doğru olacaktır.

Bu söylediğini her deiste ya da direkt olarak Deizm'e bağlaman yanlış.



Yazmıyorum artık



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.